Coś wam się nie podoba? Piszcie!

pionas

#6819114 Napisano: 05.11.2021 18:01:33
Ale ja jestem wyluzowany, po prostu piszę że nie daję rady i żeby ktoś pewnego dnia nie zdziwił się jak strona zniknie...
Ogólnie chodzi o to że były 2 tygodnie (może nawet ciut więcej) na testowanie i zwrócenie uwagi, kilka rzeczy umknęło, kilka uznałem za problematyczne (wydajnościowo), inne za (z mojego punktu widzenia) zbędne, reszty nie będę opisywał bo bym musiał opisać swoje życie prywatne a to nie miejsce emotka
1 joan 0

pionas

#6819115 Napisano: 05.11.2021 18:17:27
magdalena-chili napisał(a):

Przeglądarka w telefonie: 1. wyszukuję konkursy za pomocą lupki, wpisuję słowo, którego szukam. I otrzymuję listę konkursów,  ale aktualne przeplatają się z zakończonymi. Jakby nie było sortowania... 
2. Niektóre konkursy "wrzucam do schowka" (zaznaczam żółtą kropką), a np przy wyszukiwaniu jak w pkt 1 ww, konkursy pokazują mi się z innymi kolorami, ale nie żółtymi emotka

1. domyślne sortowanie było po ID, zmieniłem, ale nie wiem czy w dobrą stronę, daj znać czy jest okej emotka
2. wkradł się mały bug, ale już powinno być dobrze, zweryfikuj i daj znać emotka
0 0

pionas

#6819118 Napisano: 05.11.2021 18:39:29
dzidziapiernik napisał(a):

pionas czy konkursy oznaczone jako te, "w których brałem udział" (zielona kropka) już nie generują powiadomień o zamieszczeniu na forum wyników? emotka Pojawiły się wyniki, a ja nie mam powiadomienia. emotka

w sumie to nie wiem, w kodzie widzę że to jest, ale nie biorę udziału w konkursach także do zbadania temat, daj znać czy działa czy nie

pionas NIE PODOBA MI SIĘ emotka emotka że podczas dodawania konkursów, po kliknięciu w jakieś pole do zaznaczenia (na przykład kategoria nagrody, link do regulaminu czy tagi) strona przenosi mnie do góry (do początku), choć po przewinięciu w to samo miejsce okazuje się, że punkt wstawiania (migający kursor) JEST w tym polu, w które klikałem! emotka wrrr, to nie jest pierwszy raz!

na starej stronie nie było takiego problemu ponieważ tam tylko do opisu konkursu podpięte było okno z BBCODE, na dwóch wtyczka głupiała (nie mam pojęcia, ale widziałem że na oficjalnej stronie już ktoś zgłosił ten błąd ale jeszcze nie ma poprawki) w związku z czym zdjąłem BBCODE dla nagród

pionas wyrównałeś wielkość czcionek w obszarze cytowania, to konsekwentnie proszę z tej samej działki, tym razem w polu od lupki. PC stacjonarny, przeglądarka, skórka nowoczesna.

nic sobie nie przestawiłeś? odświeżałeś stronę z ctrl+r lub F5? patrzyłem w Edge, Firefox, Chrome, Brave, nawet IE (wersja 21H1? i znalazłem kilka błędów do poprawki) sprawdziłem i wszędzie ten sam rozmiar
0 0

ewikewikk

#6819148 Napisano: 05.11.2021 22:04:36
Wyszukiwarka konkursów działa od czapy. Po wpisaniu wyrazu w większości wyszukuje jakieś dziwolągi nie na temat.

ewikewikk

#6819149 Napisano: 05.11.2021 22:05:17
Czy na stronie danego konkursu można powiększyć jego nazwę?
0 0

mia

#6819225 Napisano: 06.11.2021 20:02:14

No i dlaczego nie mogę sobie ustawić przypomnienia w konkursach, jak dawniej? emotka U mnie to nie fanaberia, a konieczność...

Podbijam... Mam tam jakieś głupoty, zamiast dawnego kalendarza. emotka
0 0

pioge7

#6819285 Napisano: 07.11.2021 16:22:43
pionas edytując profil, wstawiając nowe zdjęcie i potwierdzając je, nic się nie dzieje. Nie zmienia się.
I w tradycyjnej i w nowoczesnej wersji strony.
0 0

bethan

#6819319 Napisano: 07.11.2021 20:42:15
pionas napisał(a):

Ale ja jestem wyluzowany, po prostu piszę że nie daję rady i żeby ktoś pewnego dnia nie zdziwił się jak strona zniknie...

Dzięki, że Ci się (jeszcze) chce.
Naprawdę.

pionas

#6819350 Napisano: 08.11.2021 08:36:01
mia napisał(a):

No i dlaczego nie mogę sobie ustawić przypomnienia w konkursach, jak dawniej? emotka U mnie to nie fanaberia, a konieczność...

dalej jest problem? która szata graficzna?
1 mia 0

Gość: cb656

#6819446 Napisano: 08.11.2021 13:12:43
Taaa... jakoś trudno mi uwierzyć (zwłaszcza patrząc na daty i godziny ostatnich wpisów na forum), że jestem jedynym zalogowanym Użytkownikiem, a reszta wlazła tu tylko z ciekawości, cichcem, na paluszkach jako wylogowani obserwatorzy. emotka
Jedzie mi tu czołg?! emotka
0 0

mia

#6819451 Napisano: 08.11.2021 13:22:42
pionas napisał(a):

mia napisał(a):

dalej jest problem? która szata graficzna?

Nie, już ok. emotka Co prawda, nie wiem co należy wpisać w typ powiadomienia i wpisałam "ee?" emotka , ale najważniejsze, że przypomni w określonym dniu. Szata tradycyjna.
Ale żeby nie było wszystko idealnie, to przestałam dostawać powiadomienia o postach/odpowiedziach... Weszłam w wątek przez przypadek, zobaczyć co tam nowego...  emotka
Edit: Dzięki, powiadomienia już działają! emotka emotka
0 0

kunlu

#6819536 Napisano: 08.11.2021 18:52:28
Hej, mam taki problem, Że kiedy wchodzę w folder „konkursy w których nie biorę udziału” mam info, że jest tam Np 7 konkursow, ale kiedy go otwieram, widze tylko 2. Czy da się jakoś te dane ujednolicić?
0 0

pionas

#6819550 Napisano: 08.11.2021 19:52:32
kunlunija napisał(a):

Hej, mam taki problem, Że kiedy wchodzę w folder „konkursy w których nie biorę udziału” mam info, że jest tam Np 7 konkursow, ale kiedy go otwieram, widze tylko 2. Czy da się jakoś te dane ujednolicić?

Hej, faktycznie był błąd, zliczało wszystkie konkursy (nawet te oczekujące na akceptację) a po wejściu wyświetlało już tylko opublikowane.
Daj znać czy to to
0 0

kunlu

#6819553 Napisano: 08.11.2021 20:02:07
pionas napisał(a):

kunlunija napisał(a):

Hej, faktycznie był błąd, zliczało wszystkie konkursy (nawet te oczekujące na akceptację) a po wejściu wyświetlało już tylko opublikowane.Daj znać czy to to

wow! już wszystko jest jak należy emotka  prędkość błyskawicy! dziękuję! 
0 0

pioge7

#6819564 Napisano: 08.11.2021 21:14:13
Jestem na tradycyjnej wersji i np. Mam na stronie głównej konkurs i klikam w kategorie (obojętnie jaką) konkursu, żeby przenieść się do danej kategorii z innymi konkursami,  to przenosi mnie na wersje nowoczesną strony z wewnętrznym błędem serwera 500…
też tak macie?
1 brucee 0

pioge7

#6819566 Napisano: 08.11.2021 21:19:58
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Jestem na tradycyjnej wersji i np. Mam na stronie głównej konkurs i klikam w kategorie (obojętnie jaką) konkursu, żeby przenieść się do danej kategorii z innymi konkursami,  to przenosi mnie na wersje nowoczesną strony z wewnętrznym błędem serwera 500…też tak macie?

Nie, mnie wtedy wyskakuje - w tradycyjnej nadal - pusta strona, żadnych konkursów z danej kategorii.  emotka

To mnie w inną wersję przenosi 
1 brucee 0

onlyrybka

#6819588 Napisano: 08.11.2021 23:03:20
Tak, jest błąd nie da się wejść w konkursy, widać listę konkursów np. fotograficzne, ale po kliknięciu jest 500 Wewnętrzny błąd serwera.
0 0

pionas

#6819604 Napisano: 09.11.2021 07:48:59
bruce napisał(a):

U mnie teraz konkursy wyświetlają się kategoriami świetnie. Dzięki, Pionas! emotka emotka

jedna poprawka zrobiła awarię, a człowiek po 11h pracy już nie myślał co robi emotka
dzisiaj sobie uświadomiłem co zepsułem emotka
2 brucee, bethan 0

pioge7

#6819610 Napisano: 09.11.2021 09:20:03
pionas napisał(a):

bruce napisał(a):

U mnie teraz konkursy wyświetlają się kategoriami świetnie. Dzięki, Pionas! emotka emotka

jedna poprawka zrobiła awarię, a człowiek po 11h pracy już nie myślał co robi emotka dzisiaj sobie uświadomiłem co zepsułem emotka

potwierdzam
konkursy się teraz dobrze wyświetlają emotka
Pionas a co z edytowaniem avatara w profilu?
dałoby się?
0 0

pioge7

#6819632 Napisano: 09.11.2021 10:48:10
bruce napisał(a):

Dało się, super avatar.

no faktycznie się udało emotka
teraz kolejna zauważona drobnostka
(sorry pionas, ze teraz a nie wtedy jak mi wysłałeś stronę do testowania, ale wtedy prawie nie siedziałem na kompie,bo w robocie młyn), teraz mam troszkę więcej czasu

widzę, że dostałem od ciebie i bruce łapkę w górę, a powiadomienie z tego mi się nie pokazało w ogóle... ostatnio w ogóle coś mało powiadomień dostaję... o łapkach żadnych, cytowanie, raz mam raz nie.

Kolejne:
pod zdjęciem profilowym na forum są informację: (tu np. o mnie)
Data rejestracji: 25.05.2008
Punkty karne: 0
Konkursy dodane 2
zawsze, jak ktoś kliknął na liczbę postów, bądź konkurów dodanych, przechodził do takiej listy. teraz to nie działa...

kolejne:
wcześniej jak wchodziło się na forum, u góry przy wyszukiwarce było, znajdź moje posty w tym temacie, czy jakoś tak... teraz tego nie ma.

dodatkowo
przeszukując dany temat (dział) wyniki są ustawione od najstarszego. Dało by zmienić, żeby wyskakiwało od ostatnich wiadomości?

kolejna:
brak informacji o edytowanym poście. Nie ma już takiej informacji przy postach.

Wszystko co piszę, chodzi o skórkę tradycyjną
0 0