Pomocy!!!!

Gość: katrin22

#5863848 Napisano: 19.05.2014 11:47:13
eeee tam zaraz negatywa...Jak wyjaśni, że zdublowała się aukcja i przeoczyła, to normalna osoba to zrozumie emotka
0 0

rettib

#5864104 Napisano: 19.05.2014 20:19:23
Help!

Dostałam sms od numeru 8068 o treści: "W siodle Wygrales! Wyslij adres SMSem o tresci: NAGRODA, imie, nazwisko, ulica, nr, kod, miasto na nr 8068 (0 zl)"

Był jakiś taki konkurs czy to zwyczajne nabieranie i nie odsyłać nic? emotka
0 0

mkrzysiek

#5864108 Napisano: 19.05.2014 20:30:13
rettib napisał(a):

Help!

Dostałam sms od numeru 8068 o treści: "W siodle Wygrales! Wyslij adres SMSem o tresci: NAGRODA, imie, nazwisko, ulica, nr, kod, miasto na nr 8068 (0 zl)"

wrzuć w google W siodle Wygrales jakieś konkursy były bo w bazie nic nie widze
0 0

Gość: gosia16

#5864170 Napisano: 19.05.2014 22:26:16
koza.k90 napisał(a):

rettib napisał(a):

Help!

spam

po co piszecie że spam, jeśli nie jesteście pewni,jest to wygrana emotka . Laureat zostanie powiadomiony o otrzymaniu nagrody za pomocą komunikatu SMS,
wysłanego na numer telefonu MSISDN, za pośrednictwem, którego Uczestnik brał
udział w Konkursie. Komunikat SMS będzie miał treść: „Magazyn W siodle - Wygrales!
Wyslij adres SMSem o tresci: NAGRODA, imie, nazwisko, ulica, nr, kod, miasto, na nr
8068 (0 zl ) w terminie 14dni” z tego magazynu http://www.msz.co...gazyn_W_siodle__k161
0 0

rettib

#5864207 Napisano: 19.05.2014 23:56:16
Tym razem okazało się, że rzeczywiście wygrałam. emotka Także nie zawsze to spam.
Dziękuję Wam, dziękuję gosia16 !
0 0

Gość: gocha28

#5864722 Napisano: 21.05.2014 10:32:53
nie wiem gdzie to napisac - WAŻNE DLA WŁAŚCICIELI ZMYWAREK

https://dishcareaction.com/pl-pl/bosch
0 0

Gość: black_cat

#5864738 Napisano: 21.05.2014 10:52:26
Mam pytanie odnośnie konkursu Regina. W związku z sytuacją, która miała miejsce ostatnio. Czy konkurs reginy polegający na odpowiedzi na pytania w jak najkrótszym czasie , nie będzie również klasyfikowany jako loteria? Oni zgody na loterie nie mają, a forma konkursu jest podobna (właściwie taka sama) do tej mięsnej . Nie chciałabym za 2 lata płacić kary w wysokości wartości smartfona.
0 0

Gość: eveliina

#5865024 Napisano: 21.05.2014 18:54:02
Dziewczyny pomocy!! powiedzcie mi czy zestaw do piaskownicy dla 1,5 rocznego dziecka jest ok? nie wiem czy moja chrześnica nie jest jeszcze za mała na takie zabawki... emotka
0 0

Gość: spin

#5865043 Napisano: 21.05.2014 19:38:22
eveliina napisał(a):

Dziewczyny pomocy!! powiedzcie mi czy zestaw do piaskownicy dla 1,5 rocznego dziecka jest ok? nie wiem czy moja chrześnica nie jest jeszcze za mała na takie zabawki... emotka

jest ok, nawet do zabawy w domu - moja siostrzenica sobie korki wrzucala do wiaderka a pozniej lopatka wyjmowala emotka
0 0

netka2000

#5865049 Napisano: 21.05.2014 19:45:58
black_cat napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursu Regina. W związku z sytuacją, która miała miejsce ostatnio. Czy konkurs reginy polegający na odpowiedzi na pytania w jak najkrótszym czasie , nie będzie również klasyfikowany jako loteria? Oni zgody na loterie nie mają, a forma konkursu jest podobna (właściwie taka sama) do tej mięsnej . Nie chciałabym za 2 lata płacić kary w wysokości wartości smartfona.

Niezbadane są wyroki skarbówki. A tak poważnie. Jeżeli w regulaminie jest zgoda Urzędu Celnego to możesz spać spokojnie. Jeżeli nie - to patrz pierwsze zdanie.
0 0

Gość: koza.k90

#5865097 Napisano: 21.05.2014 21:25:39
black_cat napisał(a):

teraz wystarczy tylko, że jakiś "życzliwy" konkursowicz, który nie upolował smartfona, poinformuje właściwy Urząd Celny i Skarbowy powołując się na wiadome orzeczenie emotka
0 0

martunik3

#5865256 Napisano: 22.05.2014 11:29:34
dlaczego w konkursie lays, grając o karte do empiku, po wpisaniu tekstu mam komunikat "Nie podałeś uzasadnienia" emotka
0 0

Gość: awi

#5865262 Napisano: 22.05.2014 11:50:03
black_cat napisał(a):

O co chodzi z tą karą?
0 0

masza

#5865271 Napisano: 22.05.2014 12:02:28
DORFII napisał(a):

masza napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

ja bym wysłała rzecz do osoby, która już zapłaciła

ta drugą poprosiłabym o wstrzymanie się z zapłatą

tak też zrobiłam, przesyłka czeka uszykowana dla osoby, która zapłaciła, a do tej drugiej poszedł @ z zapytaniem:) Dzki koza. k90 za rady, oby się dobrze skończyło

musisz też zgłosić do allegro, że druga transakcja nie doszła do skutku,żeby nie płacić prowizji

dziękuję za rady, nie będzie negatywa, osoba kupująca była bardzo wyrozumiała, nie robiła żadnych problemów. O zwrot prowizji nie będę sie ubiegała, bo to zbyt niska kwota...
0 0

Gość: black_cat

#5865291 Napisano: 22.05.2014 12:30:57
awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

O co chodzi z tą karą?

2 lata temu był organizowany konkurs pewnej firmy, do wygrania były: wycieczka, codziennie rowery i kosze z produktami. Polegał on na tym że wysyłałaś smsa, i musiałaś jak najszybciej odesłać odpowiedz na otrzymane pytanie dot. ich produktów. Po 2 latach US odezwał się do laureatów, że taka forma konkursu to nie konkurs na wiedzę, lecz loteria. A organizator nie posiadał zezwolenia no bo któżby przypuszczał , że ktoś uzna że to loteria. A skoro organizator zezwolenia nie miał to zgodnie z prawem, uczestnicy zostali zobowiązani do zapłącenia 100% wartości nagrody. M.in Targicola szukał osób, które brały udział w tym konkursie.
0 0

zezowaty_kot

#5865297 Napisano: 22.05.2014 12:40:05
martunik3 napisał(a):

dlaczego w konkursie lays, grając o karte do empiku, po wpisaniu tekstu mam komunikat "Nie podałeś uzasadnienia" emotka

Spróbuj może z innej przeglądarki
0 0

Gość: awi

#5865314 Napisano: 22.05.2014 13:24:47
black_cat napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

O co chodzi z tą karą?

2 lata temu był organizowany konkurs pewnej firmy, do wygrania były: wycieczka, codziennie rowery i kosze z produktami. Polegał on na tym że wysyłałaś smsa, i musiałaś jak najszybciej odesłać odpowiedz na otrzymane pytanie dot. ich produktów. Po 2 latach US odezwał się do laureatów, że taka forma konkursu to nie konkurs na wiedzę, lecz loteria. A organizator nie posiadał zezwolenia no bo któżby przypuszczał , że ktoś uzna że to loteria. A skoro organizator zezwolenia nie miał to zgodnie z prawem, uczestnicy zostali zobowiązani do zapłącenia 100% wartości nagrody.

OMG emotka pewnie temat był już na forum przerabiany ale dodam od siebie, że na zdrowy rozum - jeśli tak było, to ew. zaniedbania leżały po stronie organizatora i mam nadzieję, że laureaci nie musieli niczego płacić...
0 0

Gość: natkaa55

#5865345 Napisano: 22.05.2014 15:09:34
szukam osoby która pomoże mi rozwiązać krzyżówkę z konkursu hipp ekonkurs w zamian mogę zagłosować w konkursie
kontakt na pw.
0 0

maximus

#5865532 Napisano: 22.05.2014 23:07:20
awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

O co chodzi z tą karą?

2 lata temu był organizowany konkurs pewnej firmy, do wygrania były: wycieczka, codziennie rowery i kosze z produktami. Polegał on na tym że wysyłałaś smsa, i musiałaś jak najszybciej odesłać odpowiedz na otrzymane pytanie dot. ich produktów. Po 2 latach US odezwał się do laureatów, że taka forma konkursu to nie konkurs na wiedzę, lecz loteria. A organizator nie posiadał zezwolenia no bo któżby przypuszczał , że ktoś uzna że to loteria. A skoro organizator zezwolenia nie miał to zgodnie z prawem, uczestnicy zostali zobowiązani do zapłącenia 100% wartości nagrody.

OMG emotka pewnie temat był już na forum przerabiany ale dodam od siebie, że na zdrowy rozum - jeśli tak było, to ew. zaniedbania leżały po stronie organizatora i mam nadzieję, że laureaci nie musieli niczego płacić...

juz przyszło pismo o zapłatę kary na konto bankowe.
Urząd celny pisze w pismie "to loteria , bo cutuje pismo urzędu

"Organizator przedsięwzięcia uczestnikom konkursu oferował nagrody rzeczowe, oraz występował element losowości, ponieważ żadna z osób, biorących udział w konkursie nie miała wpływu na czas, w jakim dotrze do niej SMS z pytaniem wysłanym przez organizatora konkursu jak też na czas , w jakim udzielona odpowiedź (wysłany SMS) dotrze ostatecznie do organizatora konkursu (na serwer systemu teleinformatycznego Koordynatora Technicznego )."

oraz inny cytat

"Ostateczne wyłonienie laureatów nagród zależało więc od przypadku, gdyż możliwość uplasowania się na pierwszym, drugim, trzecim, czwartym bądź piątym miejscu zależała od czynników, na które poszczególni uczestnicy nie mieli wpływu".

Mój wniosek ? Dla mnie to Korea Północna
0 0

maximus

#5865533 Napisano: 22.05.2014 23:09:02
ale dali możliwość napisania odwołania do Urzędu Celnego , który jest nad tym urzędem
0 0