Pomocy!!!!

Gość: alusia29

#5868456 Napisano: 30.05.2014 18:01:10
emotka emotka
0 0

mgrzel

#5869138 Napisano: 02.06.2014 13:46:02
Poradźcie! Pół roku temu sprzedałam tablet z zaznaczeniem, że jest bez gwarancji i dlatego był dużo taniej. Tablet się zepsuł. Miły Pan Kupujący mnie poprosił o pomoc, więc stwierdziłam, że pomogę mu, skontaktuję się z agencją i postaram się załatwić papiery grawancyjne. Agencja reklamowa robi problemy (pani czasem odpisze czasem zadzwoni, ale papierów jak nie ma tak nie ma) a teraz ten miły Pan chce mi odsyłać tablet a ja mam mu zwrócić kasę. Przecież ja umowy nie złamałam, wiec czy sa podsawy od odstąpienia umowy. Nigdy takiej sytuacji nie miałam. Co o tym myślicie? Jutro idę do prawnika w innej sprawie, ale chyba zapytam też o radę w tej. Miał ktoś może podobne doświadczenia?
0 0

marzenier

#5869146 Napisano: 02.06.2014 13:50:55
Skoro mówiłas ze tablet jest bez gwarancji i kupujący o tym wiedział i wtedy mu pasowało to teraz niech nie ma pretensji
Bo było ryzyko i on to ryzyko przyjął skuszony cena zapewne
Wiec na Twoim miejscu bym sie nie martwiła
0 0

joan

#5869147 Napisano: 02.06.2014 13:52:30
mgrzel - warunki umowy zostały dotrzymane, bo przedmiotem umowy był sprzęt bez zabezpieczenia gwarancyjnego. Ja bym się nie przejmowała emotka Jak chciał nabyć towar z gwarancją, mógł kupić w Media Markcie; ale oczywiście najlepiej być "sprytnym inaczej", czyli zapłacić grosze, a po pół roku się czepiać i żądać usług, za które się nie zapłaciło. W mojej ocenie gość świadomie zrezygnował z ochrony gwarancyjnej, nie ma zatem podstaw, by sprzęt reklamował.
0 0

mgrzel

#5869187 Napisano: 02.06.2014 14:28:12
Dziękuję wam za wszystkie rady emotka Napisałam do niego, bo telefonów ode mnie teraz nie odbiera. Zobaczymy co odpisze.
0 0

Gość: Anonima

#5869386 Napisano: 02.06.2014 18:47:37
kurcze, to strach teraz cokolwiek sprzedac, bo zaraz zaczna dzwonic, ze sie zepsulo i zeby pieniadze zwracac...poza tym denerwuje mnie to ze te wszystkie wygrane nie maja gwarancji, czasem daja jakis protokol odbioru, ale z tego co tu czytam nie zawsze on moze stanowic podstawe gwarancji, czasem nic nie daja i tylko nalezy sie do organizatora zwrocic w przypadku gdy cos sie stanie, no ale wtedy jak sie taki przedmiot sprzeda to tylko same problemy emotka
0 0

kozuszka38

#5869466 Napisano: 02.06.2014 20:32:37
Szukam pomocy jak wyrobić paszport w trybie pilnym.Może ma ktoś doswiadczenie w tej kwestii i mógłby mi doradzić jak się do tego zabrać
0 0

asiam

#5869468 Napisano: 02.06.2014 20:35:27
kozuszka38 napisał(a):

Szukam pomocy jak wyrobić paszport w trybie pilnym.Może ma ktoś doswiadczenie w tej kwestii i mógłby mi doradzić jak się do tego zabrać

A może panie w paszportowym najlepiej doradzą ?
Ja paszport odbierałam o wiele wcześniej niż podano mi termin.Ale teraz zbliża się sezon.Zapewne więcej ludzi wyrabia paszporty.
0 0

aneta411

#5869479 Napisano: 02.06.2014 21:31:37
kozuszka38 napisał(a):

Bardzo pomocne są wszelkiego rodzaju zaświadczenia z pracy, np. oświadczenie pracodawcy, że paszport jest Ci niezbędny do wykonania obowiązków służbowych itp.
0 0

kozuszka38

#5869481 Napisano: 02.06.2014 21:34:05
asiam napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

Ja paszport odbierałam o wiele wcześniej niż podano mi termin.Ale teraz zbliża się sezon.Zapewne więcej ludzi wyrabia paszporty.

no niby tak ale myślałam,że ktoś tutaj coś doradzi,bo obiło mi się o uszy,że ktoś miał taki sam problem niecierpiący zwłoki.
0 0

Gość: bartol78

#5869529 Napisano: 02.06.2014 23:30:31
pomozcie czy na jupika mozna wysłac kolaz?
0 0

lookaso

#5869540 Napisano: 03.06.2014 01:05:52
kozuszka38 napisał(a):

asiam napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

no niby tak ale myślałam,że ktoś tutaj coś doradzi,bo obiło mi się o uszy,że ktoś miał taki sam problem niecierpiący zwłoki.

Tak się składa, że ostatnio wyrabiałem. Wszystko zależy od dobrej woli kierownika( czy jak on się tam nazywa) Twojego urzędu paszportowego, ale też i od powodu. Po złożeniu wniosku o paszport, składasz również tego samego dnia bądź następnego wniosek o przyśpieszenie wydania w którym podajesz powód(ja otrzymałem wniosek do uzupełnienia w recepcji urzędu) i rzeczywiście wszelkie zaświadczenia się przydają. W moim przypadku było to zaświadczenie od organizatora konkursu o wygranej, że do tego i tego dnia w celu potwierdzenia wyjazdu jest mi potrzebny paszport. We wniosku oprócz powodu zaznaczasz czy jest to wyjazd prywatny/służbowy, planowany/nieplanowany oraz podajesz datę wyjazdu. Mi się udało, paszport miałem po niecałych 2 tygodniach emotka więc polecam w nagłych wypadkach - nic się nie traci poza odrobiną czasu na napisanie wniosku.
0 0

selenes

#5869542 Napisano: 03.06.2014 01:11:52
Ja paszport miałam normalnie po 2 tyg, tryb pilny to trzy- cztery dni i masz paszport do odbioru.
0 0

selenes

#5869543 Napisano: 03.06.2014 01:13:57
bartol78 napisał(a):

W regulaminie jest napisane,ze dozwolona jest jedynie lekka poprawa zdjęcia, wszelki fotomontaż jest zabroniony, wiec na moje oko nie można. Ale najlepiej spytaj się w agencji organizujacej.
0 0

kozuszka38

#5869551 Napisano: 03.06.2014 08:15:14
lookaso napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

asiam napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

Tak się składa, że ostatnio wyrabiałem. Wszystko zależy od dobrej woli kierownika( czy jak on się tam nazywa) Twojego urzędu paszportowego, ale też i od powodu. Po złożeniu wniosku o paszport, składasz również tego samego dnia bądź następnego wniosek o przyśpieszenie wydania w którym podajesz powód(ja otrzymałem wniosek do uzupełnienia w recepcji urzędu) i rzeczywiście wszelkie zaświadczenia się przydają. W moim przypadku było to zaświadczenie od organizatora konkursu o wygranej, że do tego i tego dnia w celu potwierdzenia wyjazdu jest mi potrzebny paszport. We wniosku oprócz powodu zaznaczasz czy jest to wyjazd prywatny/służbowy, planowany/nieplanowany oraz podajesz datę wyjazdu. Mi się udało, paszport miałem po niecałych 2 tygodniach emotka więc polecam w nagłych wypadkach - nic się nie traci poza odrobiną czasu na napisanie wniosku.

dziękuję bardzo dzisiaj będziemy działać może się uda emotka
0 0

Gość: bartol78

#5869558 Napisano: 03.06.2014 08:38:30
selenes napisał(a):

bartol78 napisał(a):

W regulaminie jest napisane,ze dozwolona jest jedynie lekka poprawa zdjęcia, wszelki fotomontaż jest zabroniony, wiec na moje oko nie można. Ale najlepiej spytaj się w agencji organizujacej.

no własnie pisałem 2 dni temu na emaila konkursowego i brak odpowiedzi, bo kolaz to jest 1 zdjecie złozone z kilku, czesto jest dopuszczalne, ale nie chciałbym aby na dzien dobry mi odrzucono. A jakos telefonicznie mozna sie z nimi skontaktować?
0 0

asiakali

#5869580 Napisano: 03.06.2014 09:54:14
https://www.e-kon.../137196#.U41-fnZAc08 konkurs nieva w bazie, link nieaktywny...szukam,szukam i nie mogę znaleźć tego konkursu...ktoś pomoże?
0 0

rwas

#5869583 Napisano: 03.06.2014 09:56:54
asiakali napisał(a):

https://www.e-kon.../137196#.U41-fnZAc08 konkurs nieva w bazie, link nieaktywny...szukam,szukam i nie mogę znaleźć tego konkursu...ktoś pomoże?

http://ext11.nive...h-2014/regulamin.pdf
Zgłoszeń    można     dokonywać    od    5     czerwca    2014    
0 0

asiakali

#5869591 Napisano: 03.06.2014 10:20:28
emotka dziękuję emotka
0 0

Gość: hittmanka

#5869806 Napisano: 03.06.2014 14:41:59
pomóżcie, bo pierwszy raz się z tym spotykam i nie wiem jak się zachować emotka
Dostałam informację o pogrzebie znajomej ale...
w środę ma być pożegnanie na cmentarzu X a w czwartek pogrzeb na cmentarzu Y... powiedzcie mi jak mam to rozumieć? co to jest to pożegnanie, u nas zawsze jest chwilę przed pogrzebem a nie na drugi dzień....nigdy się z tym nie spotkałam... i na to pożegnanie mam zabrać, kwiaty ?
0 0