Pomocy!!!!

martunik3

#5865664 Napisano: 23.05.2014 12:47:51
zezowaty_kot napisał(a):

martunik3 napisał(a):

dlaczego w konkursie lays, grając o karte do empiku, po wpisaniu tekstu mam komunikat "Nie podałeś uzasadnienia" emotka

Spróbuj może z innej przeglądarki

inna przeglądarka pomogła, dzięki emotka
0 0

memos

#5866176 Napisano: 25.05.2014 22:01:23
Czy może mnie ktoś uświadomić? Czy numer transakcji to jednocześnie numer paragonu? emotka
0 0

dolly

#5866181 Napisano: 25.05.2014 22:49:45
memos napisał(a):

Czy może mnie ktoś uświadomić? Czy numer transakcji to jednocześnie numer paragonu? emotka

nie,
numer paragonu masz na gorze po prawej stronie, na wysokosci daty, natomiast numer transakcji na samym dole po lewej stronie
0 0

edzia21

#5866201 Napisano: 26.05.2014 01:48:41
maximus napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursu Regina. W związku z sytuacją, która miała miejsce ostatnio. Czy konkurs reginy polegający na odpowiedzi na pytania w jak najkrótszym czasie , nie będzie również klasyfikowany jako loteria? Oni zgody na loterie nie mają, a forma konkursu jest podobna (właściwie taka sama) do tej mięsnej . Nie chciałabym za 2 lata płacić kary w wysokości wartości smartfona.

O co chodzi z tą karą?

2 lata temu był organizowany konkurs pewnej firmy, do wygrania były: wycieczka, codziennie rowery i kosze z produktami. Polegał on na tym że wysyłałaś smsa, i musiałaś jak najszybciej odesłać odpowiedz na otrzymane pytanie dot. ich produktów. Po 2 latach US odezwał się do laureatów, że taka forma konkursu to nie konkurs na wiedzę, lecz loteria. A organizator nie posiadał zezwolenia no bo któżby przypuszczał , że ktoś uzna że to loteria. A skoro organizator zezwolenia nie miał to zgodnie z prawem, uczestnicy zostali zobowiązani do zapłącenia 100% wartości nagrody.

OMG emotka pewnie temat był już na forum przerabiany ale dodam od siebie, że na zdrowy rozum - jeśli tak było, to ew. zaniedbania leżały po stronie organizatora i mam nadzieję, że laureaci nie musieli niczego płacić...

juz przyszło pismo o zapłatę kary na konto bankowe.
Urząd celny pisze w pismie "to loteria , bo cutuje pismo urzędu

"Organizator przedsięwzięcia uczestnikom konkursu oferował nagrody rzeczowe, oraz występował element losowości, ponieważ żadna z osób, biorących udział w konkursie nie miała wpływu na czas, w jakim dotrze do niej SMS z pytaniem wysłanym przez organizatora konkursu jak też na czas , w jakim udzielona odpowiedź (wysłany SMS) dotrze ostatecznie do organizatora konkursu (na serwer systemu teleinformatycznego Koordynatora Technicznego )."

oraz inny cytat

"Ostateczne wyłonienie laureatów nagród zależało więc od przypadku, gdyż możliwość uplasowania się na pierwszym, drugim, trzecim, czwartym bądź piątym miejscu zależała od czynników, na które poszczególni uczestnicy nie mieli wpływu".

Mój wniosek ? Dla mnie to Korea Północna

Jeśli takie jest stanowisko US w przypadku tamtego konkursu, to regina jest czystą loterią. emotka
0 0

memos

#5866211 Napisano: 26.05.2014 08:29:18
dolly napisał(a):

memos napisał(a):

nie,
numer paragonu masz na gorze po prawej stronie, na wysokosci daty, natomiast numer transakcji na samym dole po lewej stronie

Dziękuję emotka
0 0

Gość: black_cat

#5866232 Napisano: 26.05.2014 09:51:07
edzia21 napisał(a):

maximus napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

awi napisał(a):

black_cat napisał(a):

Mam pytanie odnośnie konkursu Regina. W związku z sytuacją, która miała miejsce ostatnio. Czy konkurs reginy polegający na odpowiedzi na pytania w jak najkrótszym czasie , nie będzie również klasyfikowany jako loteria? Oni zgody na loterie nie mają, a forma konkursu jest podobna (właściwie taka sama) do tej mięsnej . Nie chciałabym za 2 lata płacić kary w wysokości wartości smartfona.

O co chodzi z tą karą?

2 lata temu był organizowany konkurs pewnej firmy, do wygrania były: wycieczka, codziennie rowery i kosze z produktami. Polegał on na tym że wysyłałaś smsa, i musiałaś jak najszybciej odesłać odpowiedz na otrzymane pytanie dot. ich produktów. Po 2 latach US odezwał się do laureatów, że taka forma konkursu to nie konkurs na wiedzę, lecz loteria. A organizator nie posiadał zezwolenia no bo któżby przypuszczał , że ktoś uzna że to loteria. A skoro organizator zezwolenia nie miał to zgodnie z prawem, uczestnicy zostali zobowiązani do zapłącenia 100% wartości nagrody.

OMG emotka pewnie temat był już na forum przerabiany ale dodam od siebie, że na zdrowy rozum - jeśli tak było, to ew. zaniedbania leżały po stronie organizatora i mam nadzieję, że laureaci nie musieli niczego płacić...

juz przyszło pismo o zapłatę kary na konto bankowe.
Urząd celny pisze w pismie "to loteria , bo cutuje pismo urzędu

"Organizator przedsięwzięcia uczestnikom konkursu oferował nagrody rzeczowe, oraz występował element losowości, ponieważ żadna z osób, biorących udział w konkursie nie miała wpływu na czas, w jakim dotrze do niej SMS z pytaniem wysłanym przez organizatora konkursu jak też na czas , w jakim udzielona odpowiedź (wysłany SMS) dotrze ostatecznie do organizatora konkursu (na serwer systemu teleinformatycznego Koordynatora Technicznego )."

oraz inny cytat

"Ostateczne wyłonienie laureatów nagród zależało więc od przypadku, gdyż możliwość uplasowania się na pierwszym, drugim, trzecim, czwartym bądź piątym miejscu zależała od czynników, na które poszczególni uczestnicy nie mieli wpływu".

Mój wniosek ? Dla mnie to Korea Północna

Jeśli takie jest stanowisko US w przypadku tamtego konkursu, to regina jest czystą loterią. emotka

Ja zrezygnowałam z udziału w Reginie, wole nie mieć problemów, zwłaszcza, że brakuje w regulaminie oświadczenia, że konkurs nie jest loterią w rozumieniu itd. na co można by się później powołać. Zrobili konkurs i już, a później martw się sam.
0 0

DORFII

#5866272 Napisano: 26.05.2014 11:08:34
Kupiłam starter Play za 5zł,na której mam 5zł do wykorzystania. Zwykły sms wysłałam, ale sms-a na konkurs nie mogę, czy muszę doładować konto, czy może zmienić coś w ustawieniach telefonu?
0 0

mia

#5866275 Napisano: 26.05.2014 11:19:32
DORFII napisał(a):

Kupiłam starter Play za 5zł,na której mam 5zł do wykorzystania. Zwykły sms wysłałam, ale sms-a na konkurs nie mogę, czy muszę doładować konto, czy może zmienić coś w ustawieniach telefonu?

Może być blokada.
Zarejestruj numer na stronie Play i sprawdź, czy nie ma w ustawieniach blokady na smsy premium. Jeśli jest, to niestety trzeba dzwonić do BOK, albo przejść się do salonu Play, żeby zdjęli...
0 0

DORFII

#5866281 Napisano: 26.05.2014 11:30:14
mia napisał(a):

DORFII napisał(a):

Może być blokada.
Zarejestruj numer na stronie Play i sprawdź, czy nie ma w ustawieniach blokady na smsy premium. Jeśli jest, to niestety trzeba dzwonić do BOK, albo przejść się do salonu Play, żeby zdjęli...

ślicznie dziękuję
0 0

Gość: rafi323raf

#5866283 Napisano: 26.05.2014 11:33:22
DORFII napisał(a):

mia napisał(a):

DORFII napisał(a):

Może być blokada.

ślicznie dziękuję

Kiedyś wystarczyło doładować za 5 zł i po jakimś czasie sama blokada schodziła, pewnie nadal tak jest.
0 0

dolly

#5866324 Napisano: 26.05.2014 13:08:45
rafi323raf napisał(a):

DORFII napisał(a):

mia napisał(a):

DORFII napisał(a):

Może być blokada.

ślicznie dziękuję

Kiedyś wystarczyło doładować za 5 zł i po jakimś czasie sama blokada schodziła, pewnie nadal tak jest.

+ wykonac krotkie polaczenie przed doladowaniem emotka
0 0

marzenier

#5868071 Napisano: 29.05.2014 23:07:45
Słuchajcie
Co zrobić w przepadku gdy organizator wciska mi ciemnotę,że nagroda do mnie została wysłana i ją odebrałam (tzn ktoś pokwitował odbiór moim nazwiskiem) a ja tej nagrody w domu nie mam i nigdy nie miałam i na pewno nikt z moich domowników nic nie odbierał ani nie kwitował
0 0

zezowaty_kot

#5868073 Napisano: 29.05.2014 23:14:10
marzenier napisał(a):

Słuchajcie
Co zrobić w przepadku gdy organizator wciska mi ciemnotę,że nagroda do mnie została wysłana i ją odebrałam (tzn ktoś pokwitował odbiór moim nazwiskiem) a ja tej nagrody w domu nie mam i nigdy nie miałam i na pewno nikt z moich domowników nic nie odbierał ani nie kwitował

Niech Ci wyśle skan protokołu z podpisem przede wszystkim.
0 0

marzenier

#5868075 Napisano: 29.05.2014 23:29:17
Ooo to całkiem dobra myśl
Niby nagroda nie była jakaś mega super ale nie lubię jak sie mi tak kity pociska
0 0

aendrius1

#5868136 Napisano: 30.05.2014 10:11:29
Czy ktoś ma doświadczenie z kartami(kodami)rabatowymi smyk i empik, te co były do wygrania w promocji TIC-TAC??Chodzi mi o to czy można je łączyć robiąc jakiś zakup, czy jest wohóle taka opcja w płatnościach. Jeśli ma ktoś informacje jak to się odbywa pproszę o PW. emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5868427 Napisano: 30.05.2014 16:55:44
Kurde... MóJ Pan i Władca właśnie mi dostarczył 1 kg szparagów cobym zrobiłam z nich użytek... Chce zupę i dodatek do drugiego dania... Jestem wściekła, gdyż nie cierpię szparagów i gotuję je tylko raz w roku dla Niego... Zapomniałam jednak przepisu... Znaczy się, mniej więcej wiem, co trzeba niby włożyć do zupy, ale zapomniałam, czy te "chujki" się odcina, czy też gotuje ???
PS. Przepisów z neta nie przyjmuję... Chcę domowe... emotka
0 0

Gość: alusia29

#5868431 Napisano: 30.05.2014 17:01:48
c**jki" od samego dołu (te stwardniałe) obetnij, a resztę końcówek potraktuj obieraczką emotka i do gara. Wtedy nie ma obawy, że zostanie łyko emotka
0 0

#5868433 Napisano: 30.05.2014 17:08:27
alusia29 napisał(a):

c**jki" od samego dołu (te stwardniałe) obetnij, a resztę końcówek potraktuj obieraczką emotka i do gara. Wtedy nie ma obawy, że zostanie łyko emotka

Kurde, chłopisko głodne... Obieraczki nie mogę znaleźć, a więc pocięłam te patyczaki i wrzuciłam do gara... Ino tych "chujków" mi szkoda wyrzucić... Cheeeeba się nie otruje ???
emotka
0 0

Gość: alusia29

#5868437 Napisano: 30.05.2014 17:17:55
Te stwardniałe wyrzuć, bo ich się nie da zjeść emotka
0 0

#5868452 Napisano: 30.05.2014 17:55:25
alusia29 napisał(a):

Te stwardniałe wyrzuć, bo ich się nie da zjeść emotka

A tam... Włożyłam Mu na talerz i idę się kimnąć... emotka
0 0