Pomocy!!!!

leona

#6057561 Napisano: 17.08.2015 12:44:44
Dzwoniłaś na infolinię i do swojego oddziału regionalnego? Znajdź nr  do swojego oddziału regionalnego i dzwoń. Tyle mogę doradzić.
0 0

ondine

#6057567 Napisano: 17.08.2015 12:52:33
Poszukuję taniego (o ile coś takiego jest w ogóle możliwe) Internetu za granicą. Czytałam o Lycamobile, ale dla mnie na ich stronie nie ma konkretnych informacji o pakietach w roamingu. Może ktoś korzystał za granicą i doradzi lub ma Internet w jakiejś innej sieci do polecenia?
A może ktoś doradzi jakiś starter do kupienia w Austrii, żeby można było tanio korzystać z transferu danych?
0 0

masza

#6057648 Napisano: 17.08.2015 16:10:41
mama2006 napisał(a):

Pomocy, może ktoś mi doradzi co powinnam zrobić.
Kolejny raz mam problem z kurierem DPD, który rozwozi bony Kaufland. Dzwoni, zawsze rano, że ma przesyłkę, a na moje tłumaczenie , że jestem w pracy , 500 m od mojego domu, wybucha pretensjami. Że skoro pracuję, to powinnam przesyłki kierować do siebie do pracy, że on nie będzie jeździł po mieście, że nie musi, takie tam ble ble.
Przeadresował mi  dzisiejszą przesyłkę na zakład pracy na jutro, ale jak znam życie to jutro będę się trzęsła, żeby zdążył do 14.oo, bo wtedy idę do domu.
Jak myślicie, czy następnym razem  mogę napisać do organizatora konkursu w Kauflandzie, żeby mi od razu przysłali na adres zakładu pracy?
Ale ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy będą wysłać nagrody, to znowu będzie problem , bo jak mogę  zaplanować na miesiąc czy dwa do przodu czy nie będę np. chora albo nie wyjadę.
Jak Wy sobie to organizujecie?

jak u mnie kurier zostawił raz awizo , to pisało, zeby zadzwonić i umówić się na konkretny termin, ponieważ nie było mnie w domu aż do końca rygodnia [ avizo odczytała mi przez telefon sasiadka], zadzwoniłam i miła Pani na infolinii kazała mi podać w jaki dzień i w jakich godzinach będę emotka tu akurat doręczała przesyłkę GLS - polecam ich bardzo:)
0 0

mama2006

#6057661 Napisano: 17.08.2015 16:43:18
masza napisał(a):

mama2006 napisał(a):

Pomocy, może ktoś mi doradzi co powinnam zrobić.
Kolejny raz mam problem z kurierem DPD, który rozwozi bony Kaufland. Dzwoni, zawsze rano, że ma przesyłkę, a na moje tłumaczenie , że jestem w pracy , 500 m od mojego domu, wybucha pretensjami. Że skoro pracuję, to powinnam przesyłki kierować do siebie do pracy, że on nie będzie jeździł po mieście, że nie musi, takie tam ble ble.
Przeadresował mi  dzisiejszą przesyłkę na zakład pracy na jutro, ale jak znam życie to jutro będę się trzęsła, żeby zdążył do 14.oo, bo wtedy idę do domu.
Jak myślicie, czy następnym razem  mogę napisać do organizatora konkursu w Kauflandzie, żeby mi od razu przysłali na adres zakładu pracy?
Ale ponieważ nigdy nie wiadomo kiedy będą wysłać nagrody, to znowu będzie problem , bo jak mogę  zaplanować na miesiąc czy dwa do przodu czy nie będę np. chora albo nie wyjadę.
Jak Wy sobie to organizujecie?

jak u mnie kurier zostawił raz awizo , to pisało, zeby zadzwonić i umówić się na konkretny termin, ponieważ nie było mnie w domu aż do końca rygodnia [ avizo odczytała mi przez telefon sasiadka], zadzwoniłam i miła Pani na infolinii kazała mi podać w jaki dzień i w jakich godzinach będę emotka tu akurat doręczała przesyłkę GLS - polecam ich bardzo:)

pan kurier strasznie się zacietrzewił, że ja wyjeżdżam mu z jakimś awizem.Mam być w domu a jak mnie nie ma to przesyłkę zabiera i tyle. Dzwoniłam dzisiaj do oddziału regionalnego. Miła pani tłumaczyła go, że kurier nie może zmieniać sobie sam trasy, i takie tam ale między wierszami dała do zrozumienia, że powinien się ze mną skontaktować i umówić na godzinę. Obiecała,że zadzwoni do koleżanki (nie trafiłam z oddziałem regionalnym, bo miasto ma ich kilka) i poprosi, żebym jutro miała dostarczoną przesyłkę po 14.oo. 

No co za dziad, nie mam siły na niego. Drugi raz mam do czynienia z nim, i drugi raz problemy.
0 0

ziolko

#6057766 Napisano: 17.08.2015 21:54:37
mama2006 - fakt 1... kurier NIE MUSI dojeżdżać w inne miejsce, jesli nie ma adresata w domu. Jak ma ustaloną trasę i masę doręczeń, to jakby każdy go prosił o podjechanie, to facet w zyciu by się nie wyrobił.

Fakt 2 - jak kogoś nie ma w domu to kurier MUSI zostawić AWIZO. Nie ma innej opcji. I jak to "zabiera przesyłkę"? w końcu ma płacone od tego, ile przesyłek doręczy. 

U mnie jak kurierzy dowożą bony to są różne rozwiązania.
Do mamy jak poprzednio jechał, to wstąpił do niej do pracy 1 km wcześniej, niż adres doręczenia (więc miał 2 km zaoszczędzone w obie strony emotka  ).
Jak kurier dzwonił rano po 7, żeby powiedzieć, że ma przesyłkę dla mnie, a nie wiedział o której będzie, to poprosiłam go o przeadresowanie przesyłki na biuro. Zrobił to bez problemu. Fakt, że bony miałam dopiero na drugi dzień, ale inny kurier dostarczył je. Następnym razem jak dzwonił, to od razu pytał, czy ma mi je dostarczyć do domu czy kolega do biura emotka   emotka  
Dodam, że kurier do mamy i do mnie ma różne okręgi, czy jak to się nazywa. Mama na wsi, ja w mieście. 
0 0

Gość: giuliettaX

#6057780 Napisano: 17.08.2015 22:13:40
ziolko napisał(a):

mama2006 - fakt 1... kurier NIE MUSI dojeżdżać w inne miejsce, jesli nie ma adresata w domu. Jak ma ustaloną trasę i masę doręczeń, to jakby każdy go prosił o podjechanie, to facet w zyciu by się nie wyrobił.

Fakt 2 - jak kogoś nie ma w domu to kurier MUSI zostawić AWIZO. Nie ma innej opcji. I jak to "zabiera przesyłkę"? w końcu ma płacone od tego, ile przesyłek doręczy. 

U mnie jak kurierzy dowożą bony to są różne rozwiązania.
Do mamy jak poprzednio jechał, to wstąpił do niej do pracy 1 km wcześniej, niż adres doręczenia (więc miał 2 km zaoszczędzone w obie strony emotka  ).
Jak kurier dzwonił rano po 7, żeby powiedzieć, że ma przesyłkę dla mnie, a nie wiedział o której będzie, to poprosiłam go o przeadresowanie przesyłki na biuro. Zrobił to bez problemu. Fakt, że bony miałam dopiero na drugi dzień, ale inny kurier dostarczył je. Następnym razem jak dzwonił, to od razu pytał, czy ma mi je dostarczyć do domu czy kolega do biura emotka   emotka  
Dodam, że kurier do mamy i do mnie ma różne okręgi, czy jak to się nazywa. Mama na wsi, ja w mieście. 

ja też mam miłe układy z kurierami emotka  faktycznie mają wyznaczone trasy, rejony itp. i napięty grafik, często też są na własnej działalności, a to też inna bajka... z dpd np. najpierw dzwonią po 7 z jakiejś strefy paczki, a potem jeszcze kurier i się dokładnie umawia emotka  zasada jest taka w każdej firmie, że dostarcza na podany adres, ale po tel. dostarczał i do pracy i na mieście gdzieś, zostawiał sąsiadom, nawet przekazywał koledze z innej trasy (gls) emotka    , rzucał na balkon o ile to nie było szkło emotka  chociaż szklane kosmetyki l'oreal też przeżyły lądowanie  emotka  
0 0

mama2006

#6057964 Napisano: 18.08.2015 12:16:09
Dziewczyny, ja to wszystko wiem. Kurier z DHL jest taki super gość, że każde nadwyżki wygranych idą dla niego ale ten pan z DPD jest wyjątkowy, łaskę robi ze wszystkim, od razu nastawiony na nie.
Jestem ciekawa jak to się dzisiaj rozstrzygnie i czy dostanę paczkę do domu, czy do pracy.
A może wcale?
0 0

Gość: SaMaE

#6058386 Napisano: 19.08.2015 09:13:48
O ja głupia. .. gdzieś niepotrzebnie podałam swój nr. Tel. Czy ktoś miał do czynienia z SMS bez numeru? Jego numer to "prenumerata" ani tego a blokować ani nic! Co zrobić? 
0 0

ondine

#6058394 Napisano: 19.08.2015 09:47:27
SaMaE napisał(a):

O ja głupia. .. gdzieś niepotrzebnie podałam swój nr. Tel. Czy ktoś miał do czynienia z SMS bez numeru? Jego numer to "prenumerata" ani tego a blokować ani nic! Co zrobić? 

Może spróbuj sprawdzić na swoim koncie internetowym w wykazie połączeń?
0 0

katrin1

#6058403 Napisano: 19.08.2015 09:57:48
Zepsuł mi się telefon, który miałam baaaardzo długo. Powiedzcie mi  czy wysłane i odebrane sms-y i historia połączeń zapisują się w telefonie czy na karcie? Jeśli przełożę kartę to pokażą mi się czy nie?emotka
0 0

Gość: spin

#6059058 Napisano: 20.08.2015 14:08:23
moze ktos kupowal dziecki interaktynwego pisaka i cos poleci
0 0

defed

#6059070 Napisano: 20.08.2015 14:22:49
katrin1 napisał(a):

Zepsuł mi się telefon, który miałam baaaardzo długo. Powiedzcie mi  czy wysłane i odebrane sms-y i historia połączeń zapisują się w telefonie czy na karcie? Jeśli przełożę kartę to pokażą mi się czy nie?emotka

żaden ze mnie spec, ale u mnie wiadomości zapisują się w telefonach i po przełożeniu karty SIM do innego aparatu nie widać wcześniejszych sms i historii...  :/
0 0

katrin1

#6059078 Napisano: 20.08.2015 14:42:01
defed napisał(a):

katrin1 napisał(a):

żaden ze mnie spec, ale u mnie wiadomości zapisują się w telefonach i po przełożeniu karty SIM do innego aparatu nie widać wcześniejszych sms i historii...  :/

Przełożyłam kartę do innego telefonu i mam w nim zapisane tylko wiadomości przychodzące w skrzynce odbiorczej, nic poza tym. Dobre i to emotka
0 0

szczupak

#6060178 Napisano: 23.08.2015 16:49:57
hejka jaki starter za 5 pln najlepiej kupić zeby nie trzeba było ciągle doładowywać i żeby smsy premium można było słać? emotka
znaczy jakiej sieci najlepiej?
0 0

dolly

#6060938 Napisano: 25.08.2015 12:27:45
grabek03 napisał(a):

Czyli jeśli zamawiam kuriera i wybieram przesyłkę pobraniową to w kwocie do zapłacenia doliczam koszty przesylki czy tylko tę kwotę którą kupujący musi zapłacić za mój towar? emotka  z tym towarem bez skojarzeń proszę!  emotka

Nie eysylakam za pobraniem, ale moim zdaniem dajesz calosc. Towar+ koszt jego wysylki
0 0

kammaro

#6060957 Napisano: 25.08.2015 13:02:38
grabek03 napisał(a):

Czyli jeśli zamawiam kuriera i wybieram przesyłkę pobraniową to w kwocie do zapłacenia doliczam koszty przesylki czy tylko tę kwotę którą kupujący musi zapłacić za mój towar? emotka  z tym towarem bez skojarzeń proszę!  emotka

Jeśli z kupującym uzgodniłaś, że Ty pokrywasz koszt wysyłki, to nie wpisujesz (kwota, którą wpiszesz, to kwota, jaką kurier pobierze od adresata)
Jeśli to kupujący ma pokryć koszt wysyłki, to doliczasz, żeby Ci się zrócił koszt  (za przesyłkę płacisz z góry).
Ja zamawiam zawsze kuriera przez https://sendit.pl/ emotka ">https://sendit.pl/ emotka
0 0

marionzzz

#6060962 Napisano: 25.08.2015 13:09:13
czy macie problem z zalogowaniem do poczty na onecie?
0 0

cherry_coke

#6060966 Napisano: 25.08.2015 13:25:00
marionzzz napisał(a):

aktualnie nie, a tak w ogóle to często mam problemy z pocztą na onecie emotka
0 0

Gość: spin

#6060998 Napisano: 25.08.2015 14:14:01
marionzzz napisał(a):

poczta na onecie jest bardzo problemowa
0 0

zaczytana-pola

#6061336 Napisano: 26.08.2015 00:56:52
grabek03 napisał(a):

Jeszcze jedno pytanie w sprawie wysyłki kurierem. Czy jeśli wysyłam pudełko w kształcie sześcianu, ale okleję je folią bąbelkową to przesyłka będzie brana pod uwagę jako niestandardowa? 

A nie lepiej folią stretch? emotka
0 0