Pomocy!!!!

Gość: zagatka28

#6081760 Napisano: 25.09.2015 23:37:56
madzia34 napisał(a):

zagatka28 napisał(a):

Dzisiaj kurier miał dla mnie kufel z konkursu Tyskie. A że mnie nie było w domu to dopadł mnie na mieście. Jemu się spieszyło, mnie się spieszyło więc szybko podpisałam odbiór i wzięłam paczkę. wróciłam do domu i otworzyłam paczkę a tam kufel z obtłuczonym uchem.    Rzadko korzystam z usług kuriera a w konkursach biorę udział od niedawna i pierwszy raz mi się zdarzyło, że przyszła zniszczona rzecz. Może mi ktoś podpowie, czy jeszcze coś mogę zrobić, zareklamować czy coś  czy już mi pozostaje tylko pogodzić się z tym że mam obtłuczony kufel?

zrób zdjecie i wyslij @ albo na fb organizatora-powinni przysłac nowy

Bardzo Ci dziękuję za pomoc. emotka  Za Twoją radą napisałam mejla i dołączyłam zdjęcia kufla. Wysłałam do nich mejla w środę, w czwartek dostałam od nich odpowiedź, że wyślą mi drugi kufel i przyszedł już dziś.  emotka  jestem pod wrażeniem. nie myślałam, że w tak ekspresowym tempie przyjdzie drugi kufel, na szczęście tym razem był cały ale też był o wiele lepiej w paczce zabezpieczony przed stłuczeniem. 
0 0

asiam

#6082875 Napisano: 28.09.2015 15:47:52
Proszę was o jakąś radę.Dostałam prośbę w sprawie przedmiotu wystawionego na Allegro.O co tu chodzi ? To jakaś podpucha czy co?
CYTUJĘ:
Witam.
Czy możesz wystawić taką aukcję z kodami w innej kategorii (np. "Kultura i rozrywka/Bilety/Kupony") i przesłać mi linka bo w tej
nie mogę zapłacić kartą?
Potrzebuję 3 komplety (dla trzech osób/kont Allegro).
Sprawa pilna.
Pozdrawiam.
0 0

defed

#6082899 Napisano: 28.09.2015 16:19:01
asiam napisał(a):

Proszę was o jakąś radę.Dostałam prośbę w sprawie przedmiotu wystawionego na Allegro.O co tu chodzi ? To jakaś podpucha czy co?
CYTUJĘ:
Witam.
Czy możesz wystawić taką aukcję z kodami w innej kategorii (np. "Kultura i rozrywka/Bilety/Kupony") i przesłać mi linka bo w tej
nie mogę zapłacić kartą?
Sprawa pilna.
Pozdrawiam.

Prawdopodobnie scenariusz jest taki:
Osoba, która chce od Ciebie zakupić przedmioty chciałaby zapłacić za zakupy kartą Visa, ale taka metoda płatności nie jest dostępna dla kilku kategorii. Z tego co wiem, to na pewno nie można zapłacić Visą na allegro za doładowania do telefonów.
0 0

lola.lola

#6082973 Napisano: 28.09.2015 17:45:28
POMOCY !
muszę zrobić guacamole na wieczór, mam trzy duże awokado ALE niestety są twarde... myślicie, że z twardych też wyjdzie dobre??

emotka
0 0

asiam

#6082980 Napisano: 28.09.2015 17:56:14
defed napisał(a):

asiam napisał(a):

CYTUJĘ:
Witam.
nie mogę zapłacić kartą?
Sprawa pilna.
Pozdrawiam.

Prawdopodobnie scenariusz jest taki:
Osoba, która chce od Ciebie zakupić przedmioty chciałaby zapłacić za zakupy kartą Visa, ale taka metoda płatności nie jest dostępna dla kilku kategorii. Z tego co wiem, to na pewno nie można zapłacić Visą na allegro za doładowania do telefonów.

dostałam taka odpowiedź nim zdecydowałam się spełnić prośbę:
Temat nieaktualny, ktoś mi już wystawił takie kody w innej kategorii (kupiliśmy w sumie 4 kody z 4 różnych kont - otrzymaliśmy od Allegro 4 kupony 20zł za zakup za 1zł i opłacenie kartą VISA - promocja do dzisiaj)
0 0

beniaminowa

#6083046 Napisano: 28.09.2015 19:20:24
lola.lola napisał(a):

POMOCY !
muszę zrobić guacamole na wieczór, mam trzy duże awokado ALE niestety są twarde... myślicie, że z twardych też wyjdzie dobre??

emotka

Niestety, chyba nie (guacamole nie robiłam ale jak użyłam niedojrzałego, czyli twardego avocado, do sałatki to miała dziwny smak). Ale jak coś to daj znaćemotka
0 0

lola.lola

#6083071 Napisano: 28.09.2015 19:49:22
beniaminowa napisał(a):

lola.lola napisał(a):

POMOCY !

emotka

Niestety, chyba nie (guacamole nie robiłam ale jak użyłam niedojrzałego, czyli twardego avocado, do sałatki to miała dziwny smak). Ale jak coś to daj znaćemotka

Hmmm no zdecydowanie lepiej jest robić z dojrzałego ale w awaryjnej sytuacji (taka jak moja) można zrobić z twardych - ciężko było mi zblendować ale po trudach się udało. W kwestii smaku - limonka, czosnek, pieprz i sól nadają wyrazisty smak więc nie jest mdłe, bo tego się jedynie obawiałam emotka
0 0

kamil17

#6083192 Napisano: 28.09.2015 22:34:21
Czy ktoś mi pomoże w kwestii sklepu H&M?  Bo tam można dostać 25 % rabatu po zapisaniu się do newslettera. Czy któraś z Was kupowała tam kilkakrotnie ??? i korzystałą z tego rabatu ? jak to robić cały czas się wypisywać z tego newslettera ?? i cały czas zakładac nowe konto w sklepie ?? proszę o porady ?? ( dawniej jak była zniżka do stacjonarnych , to się zakładało różne e-maile i się latało do sklepu nie było problemów a jak teraz się to odbywa 
Z góry dziękuje ; za info emotka
0 0

pierniczek

#6083225 Napisano: 28.09.2015 23:53:45
lola.lola napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

lola.lola napisał(a):

POMOCY !

emotka

Hmmm no zdecydowanie lepiej jest robić z dojrzałego ale w awaryjnej sytuacji (taka jak moja) można zrobić z twardych - ciężko było mi zblendować ale po trudach się udało. W kwestii smaku - limonka, czosnek, pieprz i sól nadają wyrazisty smak więc nie jest mdłe, bo tego się jedynie obawiałam emotka

na przyszłość - połóż obok jabłek. Przy jabłkach wszystko szybko ,,dojrzewa'' - serio, sprawdzałam wielokrotnie emotka
0 0

lola.lola

#6083347 Napisano: 29.09.2015 10:51:36
pierniczek napisał(a):

lola.lola napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

lola.lola napisał(a):

POMOCY !

emotka

na przyszłość - połóż obok jabłek. Przy jabłkach wszystko szybko ,,dojrzewa'' - serio, sprawdzałam wielokrotnie emotka

Hmm myślę, że  w tym przypadku nawet jabłka nie miałyby takiej mocy, bo musiały dojrzeć w ciągu 3 godzin  emotka  ale dziękuję za informację, w mniej ekstremalnych sytuacjach na pewno skorzystam emotka
0 0

Gość: iskierka

#6083600 Napisano: 29.09.2015 15:15:07
Chce zamówić albumik z grawerowaną dedykacją z okazji chrztu powinno się wpisać datę chrztu czy urodzin ?
0 0

gosiulka28

#6083611 Napisano: 29.09.2015 15:21:40
lola.lola dzisiaj kupiłam w Biedronce dojrzałe, w Kauflandzie tez dojrzałe były, to może kup swieże a te co masz niech dojrzeja, zrobisz sobie maseczkę, a do guacamole oprócz limonki dodaje kolendrę
0 0

luko922

#6083632 Napisano: 29.09.2015 15:52:26
Czy ktoś wie co trzeba zrobić, żeby w Play na nowym starterze móc wysyłać smsy premium? Podobno trzeba doładować konto, zrobiłem tak i dalej nie da się... emotka
0 0

luko922

#6083642 Napisano: 29.09.2015 16:02:27
fino napisał(a):

luko922 napisał(a):

Czy ktoś wie co trzeba zrobić, żeby w Play na nowym starterze móc wysyłać smsy premium? Podobno trzeba doładować konto, zrobiłem tak i dalej nie da się... emotka

trzeba cierpliwie poczekać (do 24h)  emotka  

Dzięki! emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6084313 Napisano: 30.09.2015 14:47:48
Czy ktoś moze zna jakieś dobre leki na zatoki? Brałam sinulan forte z 3 tyg troche splynelo, bylo pare dni ok a pozniej od nowa jazda. Czuje taki scisk calej szczeki i czaszki ;/ a jak mam wyjsc na podworko bez czapki to az mnie trzesie ;/ Dodam, ze niedawno bralam na zatoki antybiotyk + mialam szczepionke  jakis czas temu ale to wszystko o kant...
0 0

olunka

#6084314 Napisano: 30.09.2015 14:50:04
chochliczka napisał(a):

Czy ktoś moze zna jakieś dobre leki na zatoki? Brałam sinulan forte z 3 tyg troche splynelo, bylo pare dni ok a pozniej od nowa jazda. Czuje taki scisk calej szczeki i czaszki ;/ a jak mam wyjsc na podworko bez czapki to az mnie trzesie ;/ Dodam, ze niedawno bralam na zatoki antybiotyk + mialam szczepionke  jakis czas temu ale to wszystko o kant...

mojemu synkowi to bardzo pomogło
FIXSIN zestaw startowy do płukania nosa i zatok, zapytaj w aptece
0 0

Gość: chochliczka

#6084317 Napisano: 30.09.2015 14:54:30
Ola dzięki emotka
0 0

slonecznik1309

#6084634 Napisano: 30.09.2015 20:40:40
olunka napisał(a):

chochliczka napisał(a):

mojemu synkowi to bardzo pomogło
FIXSIN zestaw startowy do płukania nosa i zatok, zapytaj w aptece

u nas też rewelacyjnie się to sprawdziło...
0 0

maximus

#6084667 Napisano: 30.09.2015 21:22:19
czy ktoś pamięta czy na  wygranych biletach z tego roku na mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej są wpisane Pesele?
0 0

Monika11

#6084711 Napisano: 30.09.2015 22:17:51
maximus napisał(a):

czy ktoś pamięta czy na  wygranych biletach z tego roku na mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej są wpisane Pesele?

emotka
0 0