Pomocy!!!!

edzia21

#6084718 Napisano: 30.09.2015 22:25:20
Monika11 napisał(a):

maximus napisał(a):

czy ktoś pamięta czy na  wygranych biletach z tego roku na mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej są wpisane Pesele?

emotka

tak są emotka  ba, nawet ostatnio na bramce sprawdzali mi jego poprawność z peselem w moim dowodzie osobistym emotka
0 0

Monika11

#6084723 Napisano: 30.09.2015 22:43:32
edzia21 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

maximus napisał(a):

czy ktoś pamięta czy na  wygranych biletach z tego roku na mecze reprezentacji Polski w piłce nożnej są wpisane Pesele?

emotka

tak są emotka  ba, nawet ostatnio na bramce sprawdzali mi jego poprawność z peselem w moim dowodzie osobistym emotka

my się odrobinkę spóźniliśmy i wcale nie sprawdzali emotka )) ... to znaczy dzieci i męża nie, ode mnie zawołali dowód ,ale powiedziałam że został w samochodzie i przeszłam bez problemu emotka (na szczęście , bo wchodziłam nie na swoje dane )
0 0

holala

#6084727 Napisano: 30.09.2015 22:50:22
czy kiedys w jakimkolwiek konkursie byly potrzebne rowniez paragony niefiskalne (dostawane gratis przy platnosci karta)? mam ich mnostwo i sie zastanawiam, czy moge bez zadnego zalu je po prostu wyrzucic do kosza?
0 0

taalvikki

#6084728 Napisano: 30.09.2015 22:51:57
edzia21 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

maximus napisał(a):

emotka

na ostatnim (z Gibraltarem) miałam nadrukowane nazwisko i pesel chyba też, ale nikt tego nie sprawdzał. przy wejściu kazali mi tylko odkręcić butelkę z napojem i wyrzucić korek  (jeżeli ktoś wie, dlaczego, niech mnie oświeci, bo do tej pory tego nie pojmuję emotka ) i tyle. przez bramkę przeszłam bez problemu i bez dowodu.

na meczu z Gruzją nie miałam nadrukowanych danych i sama je wpisywałam (też nikt nie sprawdzał) - ale to chyba zależy od konkursu, w którym się wygrało..
0 0

edzia21

#6084737 Napisano: 30.09.2015 23:07:33
taalvikki napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

maximus napisał(a):

emotka

na ostatnim (z Gibraltarem) miałam nadrukowane nazwisko i pesel chyba też, ale nikt tego nie sprawdzał. przy wejściu kazali mi tylko odkręcić butelkę z napojem i wyrzucić korek  (jeżeli ktoś wie, dlaczego, niech mnie oświeci, bo do tej pory tego nie pojmuję emotka ) i tyle. przez bramkę przeszłam bez problemu i bez dowodu.

na meczu z Gruzją nie miałam nadrukowanych danych i sama je wpisywałam (też nikt nie sprawdzał) - ale to chyba zależy od konkursu, w którym się wygrało..

mnie właśnie na tym ostatnim peselowo "trzepali" emotka  i inne panie przede mną również. Natomiast na wcześniejszym meczu, nie! emotka
0 0

abodak

#6084904 Napisano: 01.10.2015 11:20:05
Po aferze z ubezpieczeniami w szkole,Pani kazała nam ubezpieczyć dzieci indywidualnie,czy ktoś może mi pomóc w wyborze i ogólnie wyjaśnić jak to załatwićemotka
0 0

koper

#6084912 Napisano: 01.10.2015 11:31:05
*abodak po pierwsze zastanów się, czy chcesz ubezpieczać dziecko. Mówimy o ubezpieczeniu od następstw nieszczęśliwych wypadków, czyli, że gdy dziecko zrobi sobie jakąś krzywdę, np złamie rękę to dostaniecie odszkodowanie.
Szkoła nie może nakazać Wam ubezpieczać dzieci zbiorowo, czy indywidualnie, to jest wyłącznie prywatna sprawa rodziców.
Jeżeli stwierdzisz, że chcesz ubezpieczać, to zajdź do jakiegokolwiek pośrednia/agencji ubezpieczeniowej i popytaj o oferty.
0 0

abodak

#6084916 Napisano: 01.10.2015 11:37:58
koper napisał(a):

*abodak po pierwsze zastanów się, czy chcesz ubezpieczać dziecko. Mówimy o ubezpieczeniu od następstw nieszczęśliwych wypadków, czyli, że gdy dziecko zrobi sobie jakąś krzywdę, np złamie rękę to dostaniecie odszkodowanie.
Szkoła nie może nakazać Wam ubezpieczać dzieci zbiorowo, czy indywidualnie, to jest wyłącznie prywatna sprawa rodziców.
Jeżeli stwierdzisz, że chcesz ubezpieczać, to zajdź do jakiegokolwiek pośrednia/agencji ubezpieczeniowej i popytaj o oferty.

mielismy spotkanie rodzicow i nie moglismy sie zdecydowac wiec pani stwierdzila ze kazdy sam i ma podac numer polisy wiec to chyba obowiazek,kurcze tego tyle ze sie gubie
0 0

icotynato

#6084922 Napisano: 01.10.2015 11:42:40
abodak napisał(a):

koper napisał(a):

mielismy spotkanie rodzicow i nie moglismy sie zdecydowac wiec pani stwierdzila ze kazdy sam i ma podac numer polisy wiec to chyba obowiazek,kurcze tego tyle ze sie gubie

Ubezpieczenie nie jest obowiązkowe ....choć warto się ubezpieczyć   http://www.tvn24....wiazkowe,574207.html
0 0

benasia

#6084926 Napisano: 01.10.2015 11:45:38
Ale podobno nie chcą brać dzieci na wycieczki, tych które nie sa ubezpieczone. A poza tym czy nie warto ubezpieczyć dziecka?
0 0

ondine

#6084928 Napisano: 01.10.2015 11:46:21
edzia21 napisał(a):

taalvikki napisał(a):

edzia21 napisał(a):

Monika11 napisał(a):

maximus napisał(a):

emotka

mnie właśnie na tym ostatnim peselowo "trzepali" emotka  i inne panie przede mną również. Natomiast na wcześniejszym meczu, nie! emotka

Zależy od szczęścia albo sprawdzą albo nie, mi się jeszcze nie zdarzyło, żeby sprawdzali emotka Pamiętam, że wtedy co zalało stadion i mecz był na drugi dzień to ludzie wchodzili "z ulicy", jak ktoś znalazł jakieś skrawki biletów w kałużach i wpuszczali jak leci emotka
Edzia, może uznali, że narozrabiasz emotka
0 0

koper

#6084948 Napisano: 01.10.2015 12:02:11
Nie mają prawa żądać numeru polisy, nie mają prawa odmówić zabrania dziecka na wycieczkę. Takie ubezpieczenie chroni tylko dziecko, tzn. jak dziecku coś się stanie to dostanie odszkodowanie. Ani szkoła, ani nikt inny (oprócz dziecka i rodziców) nie ma nic do tego!

Jeżeli chcesz ubezpieczyć dziecko, to ubezpiecz, tylko porównaj sobie kilka ofert różnych ubezpieczycieli i poczytaj sobie jakiej wysokości dostaniesz odszkodowanie w razie czego... I zastanów się czy warto, czy nie lepiej pieniądze które miałabyś wydać na polisę wpłacać na jakieś konto oszczędnościowe...

A jak nauczycielka będę nadal wymagać podania numeru polisy, to zapytaj ją na jakiej podstawie tego żąda. 
0 0

bridget

#6084953 Napisano: 01.10.2015 12:08:59
jak odblokowac konto FB? ktos  z tajwanu próbował sie wlamać i mam poblkokowane. Jak odzyskac?
0 0

abodak

#6084959 Napisano: 01.10.2015 12:17:12
koper napisał(a):

Nie mają prawa żądać numeru polisy, nie mają prawa odmówić zabrania dziecka na wycieczkę. Takie ubezpieczenie chroni tylko dziecko, tzn. jak dziecku coś się stanie to dostanie odszkodowanie. Ani szkoła, ani nikt inny (oprócz dziecka i rodziców) nie ma nic do tego!

Jeżeli chcesz ubezpieczyć dziecko, to ubezpiecz, tylko porównaj sobie kilka ofert różnych ubezpieczycieli i poczytaj sobie jakiej wysokości dostaniesz odszkodowanie w razie czego... I zastanów się czy warto, czy nie lepiej pieniądze które miałabyś wydać na polisę wpłacać na jakieś konto oszczędnościowe...

A jak nauczycielka będę nadal wymagać podania numeru polisy, to zapytaj ją na jakiej podstawie tego żąda. 

wiesz tak szczerze to ja chce mlodego ubezpieczyc tylko nie wiem jak sie mam za to zabrac.Czy w sieci szukac,czy sa np jakies agencje ktore maja wszystkie ubezpieczenia,daja mi rozne oferty i sobie wybieram.Na jedno pytanie silvia8 mi odpowiedziala wiec pojde za jej rada-dziekuje bardzo za pomoc-fajne te nasze forum :d-jeszcze raz dziekuje:D
0 0

koper

#6084965 Napisano: 01.10.2015 12:27:09
Popatrz sobie u siebie w mieście gdzie są jakieś agencje ubezpieczeniowe, ale nie konkretnej firmy, tylko własnie tacy pośrednicy u których można podpisać umowę z różnymi firmami.

Powiesz o jakie ubezpieczeni Ci chodzi i przygotują Ci różne oferty. Przejrzyj je uważnie, zobacz jaka jest całkowita kwota ubezpieczenia i dokładnie wypytaj za co i w jakiej wysokości dostaje się odszkodowanie...
0 0

beniaminowa

#6084990 Napisano: 01.10.2015 13:17:55
abodak napisał(a):

koper napisał(a):

wiesz tak szczerze to ja chce mlodego ubezpieczyc tylko nie wiem jak sie mam za to zabrac.Czy w sieci szukac,czy sa np jakies agencje ktore maja wszystkie ubezpieczenia,daja mi rozne oferty i sobie wybieram.Na jedno pytanie silvia8 mi odpowiedziala wiec pojde za jej rada-dziekuje bardzo za pomoc-fajne te nasze forum :d-jeszcze raz dziekuje:D

Ja moje ubezpieczam (mogłam grupowo w przedszkolu ale wolałam sama). Myślę, że warto. Składki są już od ok 20 zł/rok. Ja mam wyższą składkę a kwota ubezpieczenia na 17 000 zł. Syn siostry miał szytą stopę (w jeziorze wszedł na szkło). Mój miał szytą głowę (próbował "przestawić" kaloryfer) . Wypadki chodzą po ludziach (a zwłaszcza po dzieciach)emotka
Jeśli chcesz to idziesz do dowolnego agenta ubezpieczeniowego (tylko nie jednej konkretnej firmy tylko takiego który da Ci wybór) a on Ci zaproponuje różne składki (im wyższa składka tym wyższa kwota ubezpieczenia) i warianty (np czy chcesz od pobytu dziecka w szpitalu, od poparzeń itp). Powodzeniaemotka
0 0

karolinamat

#6085002 Napisano: 01.10.2015 13:37:47
bridget napisał(a):

jak odblokowac konto FB? ktos  z tajwanu próbował sie wlamać i mam poblkokowane. Jak odzyskac?

Kurcze u mnie to samo
Okolica: Kaohsiung, Taiwan, urządzenie/program: IE dla systemu Windows XP, czas: Dzisiaj o 00:13
0 0

asiam

#6085149 Napisano: 01.10.2015 16:50:31
Mam pytanie w sprawie Allegro. Kupujący się pomylił i zamiast kupić 3 rzeczy kliknął 8 w opcji KUP TERAZ.Czy można jakoś wycofać transakcję?
0 0

bethan

#6085177 Napisano: 01.10.2015 17:21:10
Nie można.
0 0

asiam

#6085194 Napisano: 01.10.2015 17:43:47
Dziękuję za odpowiedź.A czy kupujący w momencie płatności może ręcznie zmienić kwotę na niższą ( prowizja zakładam w tym momencie to już moja strata)
0 0