Pomocy!!!!

anneks1

#6316062 Napisano: 30.01.2017 20:24:53
Potrzebuje małej podpowiedzi, chciałbym wziąć udział w konkursie swietujzoranzada.pl Oranżada hellena, próbuje wejść na ich stronę, ale wyskakuje mi strona nazwapl. z polskimi domenami, jak to przeskoczyć,emotka próbowałam wiele razy, ale za każdym to samo
0 0

anneks1

#6316066 Napisano: 30.01.2017 20:35:49
Ale mi się w dzień udało wejśćemotka
1 brucee 0

aurorcia

#6316097 Napisano: 30.01.2017 22:21:41
Kupiłam na allegro nowy Samsung Galaxy J5, od firmy, nigdy nie włączany, totalna nówka dzień wcześniej zakupiony w salonie plus (bez simlocka), syn chciał go dzis odpalić i du..emotka  Cały czas woła o podanie jakiegoś adresu google podanego przy rejestracji, a nie był nigdy rejestrowany!!!  Syn walczył z nim kilka godzin, łącznie z twardym resetem i nic. Dzwoniliśmy do gościa i on nie ma pojęcia, bo faktycznie nigdy ie był ten telefon włączany, ma się popytać i zadzwonić jutro. Czy ktoś miał taki problem? Czy to jest do zrobienia? A jeżeli nie to czy można go zwrócić skoro nie działa? Podobno mogą to zrobić w serwisie, ale to bez jaj, żebym ja jeszcze płaciła za wysyłkę i jeszcze czekała nie wiadomo ile. emotka
0 0

edzia21

#6316098 Napisano: 30.01.2017 22:23:19
aurorcia napisał(a):

Kupiłam na allegro nowy Samsung Galaxy J5, od firmy, nigdy nie włączany, totalna nówka dzień wcześniej zakupiony w salonie plus (bez simlocka), syn chciał go dzis odpalić i du.. emotka  Cały czas woła o podanie jakiegoś adresu google podanego przy rejestracji, a nie był nigdy rejestrowany!!!  Syn walczył z nim kilka godzin, łącznie z twardym resetem i nic. Dzwoniliśmy do gościa i on nie ma pojęcia, bo faktycznie nigdy ie był ten telefon włączany, ma się popytać i zadzwonić jutro. Czy ktoś miał taki problem? Czy to jest do zrobienia? A jeżeli nie to czy można go zwrócić skoro nie działa? Podobno mogą to zrobić w serwisie, ale to bez jaj, żebym ja jeszcze płaciła za wysyłkę i jeszcze czekała nie wiadomo ile.  emotka

Od jakiej firmy kupiłaś ten telefon? 
0 0

aurorcia

#6316101 Napisano: 30.01.2017 22:27:11
edzia21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Kupiłam na allegro nowy Samsung Galaxy J5, od firmy, nigdy nie włączany, totalna nówka dzień wcześniej zakupiony w salonie plus (bez simlocka), syn chciał go dzis odpalić i du.. emotka  Cały czas woła o podanie jakiegoś adresu google podanego przy rejestracji, a nie był nigdy rejestrowany!!!  Syn walczył z nim kilka godzin, łącznie z twardym resetem i nic. Dzwoniliśmy do gościa i on nie ma pojęcia, bo faktycznie nigdy ie był ten telefon włączany, ma się popytać i zadzwonić jutro. Czy ktoś miał taki problem? Czy to jest do zrobienia? A jeżeli nie to czy można go zwrócić skoro nie działa? Podobno mogą to zrobić w serwisie, ale to bez jaj, żebym ja jeszcze płaciła za wysyłkę i jeszcze czekała nie wiadomo ile.  emotka

Best Gsm z Koszalina.
0 0

Gość: jkkp

#6316108 Napisano: 30.01.2017 22:46:49
aurorcia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Best Gsm z Koszalina.

Walczyłam z tym, gdy chrześniak zablokował tak nowy telefon ( Samsung J5), dużo jest na ten temat w necie, to jest jakieś zabezpieczenie na androidzie od kradzieży, wizyta w serwisie z dowodem zakupu, lub kilka sposobów na ominięcie w internecie też znajdziesz. Ale łatwo nie jest, w salonie play (gdzie telefon był kupiony), to na 4 osoby pracujące, tylko jedna miała o tym jakąkolwiek wiedzę, ale pomóc nie potrafiły emotka
0 0

aurorcia

#6316116 Napisano: 30.01.2017 22:54:17
jkkp napisał(a):

aurorcia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Best Gsm z Koszalina.

Walczyłam z tym, gdy chrześniak zablokował tak nowy telefon ( Samsung J5), dużo jest na ten temat w necie, to jest jakieś zabezpieczenie na androidzie od kradzieży, wizyta w serwisie z dowodem zakupu, lub kilka sposobów na ominięcie w internecie też znajdziesz. Ale łatwo nie jest, w salonie play (gdzie telefon był kupiony), to na 4 osoby pracujące, tylko jedna miała o tym jakąkolwiek wiedzę, ale pomóc nie potrafiły emotka

To mnie pocieszyłaś!  emotka  Te sposoby z netu nie skutkują, syn jest dorosły, kuma bazę i około 6 godzin walczył z nim dzisiaj na różne sposoby!Do serwisu musiałabym wysłać albo jechać do wiekszego miasta, bo w okolicach nie ma, ale przecież chyba mogę odesłać go gościowi skoro nie działa?
0 0

Gość: olivia92

#6316121 Napisano: 30.01.2017 23:10:23
w zgłoszeniu do konkursu „Konkurs Milka w Żabce ” wpisałam numer paragonu zamiast systemowego... co robić?
0 0

Gość: jkkp

#6316124 Napisano: 30.01.2017 23:13:39
aurorcia napisał(a):

jkkp napisał(a):

aurorcia napisał(a):

edzia21 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Best Gsm z Koszalina.

To mnie pocieszyłaś!  emotka  Te sposoby z netu nie skutkują, syn jest dorosły, kuma bazę i około 6 godzin walczył z nim dzisiaj na różne sposoby!Do serwisu musiałabym wysłać albo jechać do wiekszego miasta, bo w okolicach nie ma, ale przecież chyba mogę odesłać go gościowi skoro nie działa?

spróbuj, ale jak mi pani w salonie play powiedziała, to nie wina sprzętu, a zabezpieczeń
0 0

kajeczka

#6316125 Napisano: 30.01.2017 23:32:15
Aż tak się nie znam na smartfonach, ale powinno dać się usunąć owe konto Google (zakładając, że istnieje i być może ktoś coś synchronizował) i założyć nowe. Telefon się domaga, bo ciągle "widzi" tamto konto, a z nim działa wszystko...
0 0

aurorcia

#6316228 Napisano: 31.01.2017 11:16:44
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Kupiłam na allegro nowy Samsung Galaxy J5, od firmy, nigdy nie włączany, totalna nówka dzień wcześniej zakupiony w salonie plus (bez simlocka), syn chciał go dzis odpalić i du.. emotka  Cały czas woła o podanie jakiegoś adresu google podanego przy rejestracji, a nie był nigdy rejestrowany!

Chyba coś poplątałaś. Telefon proponuje po prostu połączenie z kontem Google, by w ten sposób uzytkownik zyskał większą funkcjonalność (na przykład zakupy w sklepie Play).
Sprawdź jeszcze raz od początku i poszukaj opcji "nie, dziękuję, może później". Obejrzyj ten film...

Niestety, ale na filmiku jest opcja "pomiń" gdy dochodzi się do konta google a w tym naszym takiej opcji nie ma (jest tylko opcja -dalej-), cały czas jest napis "Zaloguj się używając jednego z kont właściciela tego urządzenia"
Opcji Nie dziękuję... też nie ma!
0 0

aurorcia

#6316244 Napisano: 31.01.2017 11:53:17
cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

cb656 napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Trudno. Uważam, że gdzieś czegoś nie zauważyłaś/nie zrobiłaś. Na przykład nie masz WiFi i brak dostępu do internetu, który jest do jakiegoś fragmentu konfiguracji niezbędny. Nie pomogę zdalnie, poszukaj pomocy lokalnie. Niech ktoś to weźmie w swoje rączki, może w jakimś punkcie z telefonami, tam są w miarę kumaci chłopcy, powinni opanować temat. Przewrócisz kilka razy oczami, zemdlejesz albo mdlejącym głosem odegrasz blądynkę * i zrobią to z uśmiechem.
P.S. Włóż inną kartę emotka i spróbuj emotka
-----
* blądynka nie ma nic wspólnego z kolorem włosów, słowo pochodzi od "błądzić" emotka

Spoko, znam się na żartach, ale wszystko już sprawdzone, każdy pomysł nie zadziałał. Przed chwilą dzwoniłam do serwisu Samsung, połączyli mnie z technikiem i jak zaczęłam mówić to on już wiedział o co chodzi, to jest blokada, którą mogą usunąć tylko w serwisieemotka
0 0

carissma

#6316426 Napisano: 31.01.2017 16:44:10
Dlaczego w dalszym ciągu nie widzę czerwonej ikonki new, jak pojawi się w jakiejś kategorii nowy post? Kiedyś pokazywała się za każdym razem jeśli czegoś nie odczytałam, a teraz mam wybiórczo. Też tak macie?
0 0

slonecznik1309

#6318429 Napisano: 04.02.2017 13:15:31

szukam kodu do Smyka, tego do przysłali na dniach smsem na -20 % od wyprzedaży .... przez przypadek 
wykasowałam....jesli ktoś nie skorzysta, to bardzo, bardzo  proszę o pw
dziękuję emotka
0 0

karkocka

#6318443 Napisano: 04.02.2017 13:33:28
slonecznik1309 napisał(a):

szukam kodu do Smyka, tego do przysłali na dniach smsem na -20 % od wyprzedaży .... przez przypadek 
wykasowałam....jesli ktoś nie skorzysta, to bardzo, bardzo  proszę o pw
dziękuję emotka

http://www.smykgr...r_offline_03.02.2017

http://www.smyk.c...r_offline_03.02.2017
0 0

lb

#6318486 Napisano: 04.02.2017 17:19:10
kupiłam sukienkę znanej firmy po jednym założeniu zaczęły się odklejać hafty. Odesłałam sukienkę na mój koszt z reklamacją na zdjęciu pokazałam gdzie odkleja się haft, otrzymałam zwrot i dalej nie ma poprawy bo haft się odkleja, nie sądziłam że droga sukienka i znanej firmy ma haft przyklejony a nie przyszyty, co mam dalej robić czy odpuścić czy walczyć dalej, zaznaczę że zostałam potraktowana bardzo lekceważąco.
0 0

myszorka92

#6318487 Napisano: 04.02.2017 17:25:54
lb napisał(a):

kupiłam sukienkę znanej firmy po jednym założeniu zaczęły się odklejać hafty. Odesłałam sukienkę na mój koszt z reklamacją na zdjęciu pokazałam gdzie odkleja się haft, otrzymałam zwrot i dalej nie ma poprawy bo haft się odkleja, nie sądziłam że droga sukienka i znanej firmy ma haft przyklejony a nie przyszyty, co mam dalej robić czy odpuścić czy walczyć dalej, zaznaczę że zostałam potraktowana bardzo lekceważąco.

na Twoim miejscu firmę "postraszyłabym" rzecznikiem praw konsumenta... Może podziała i naprawią szkodę. Trzeba walczyć o to co nam się należy..
0 0

privatedo

#6318492 Napisano: 04.02.2017 17:45:14
lb napisał(a):

Jesli firma prowadzi FB napisz na ich profilu takze co myslisz emotka
Swego czasu  w firmie mielismy  GPS Garmina, ktory psul sie co kilka dni. 
Poskutkowalo opisanie sytuacji na ich profilu.
Kolejna reklamacyjna wysylka (na ich koszt) byla potraktowana serio i wymienili nam GPS na nowy (wolny od wad).
1 ziolko 0

Diana02

#6319753 Napisano: 07.02.2017 16:33:13
Mam może głupie pytanie.. Bo wygrałam zestaw od Mokate a oni wymagają odemnie adres urzędu skarbowego, mój pesel... Zestaw o wartości 37 zł. Dlaczego to potrzebują? Czy to zostanie w moich papierach jako dochód czy co? 
0 0

marzenier

#6319791 Napisano: 07.02.2017 18:42:02
lb napisał(a):

Proszę powiedz,że to nie ta nowa"haftowana"kolekcja Orsay taka badziewna?
Tez miałam zamiar zamawiać coś online.
Lepiej od razu nam powiedz czego nie kupować.
0 0