Pomocy!!!!

Diana02

#6319792 Napisano: 07.02.2017 18:54:27
bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Mam może głupie pytanie.. Bo wygrałam zestaw od Mokate a oni wymagają odemnie adres urzędu skarbowego, mój pesel... Zestaw o wartości 37 zł. Dlaczego to potrzebują? Czy to zostanie w moich papierach jako dochód czy co? 

Nie bardzo znam się na ekonomii, ale w regulaminie wspomnianego przez Ciebie konkursu widzę zapis o podatku oraz o urzędzie skarbowym, pewnie dlatego prosili o te dane. To standard, często tak jest przy konkursach. emotka

Dzięki, tylko właśnie boję się że policzą jako dochód, a to byłaby lipa bo w stypendium mam zapis że muszę mieć 0 zł dochodu bo mi odbiorą emotka I nie wiem co robić emotka

Diana02

#6319808 Napisano: 07.02.2017 19:34:13
bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Dzięki, tylko właśnie boję się że policzą jako dochód, a to byłaby lipa bo w stypendium mam zapis że muszę mieć 0 zł dochodu bo mi odbiorą emotka I nie wiem co robić emotka

Tego nie wiem, niestety... To jednak dziwne, że mogą odebrać... Z konkursu? emotka

Tzn obniżą na mniejsze.. Ale dopóki mam 0 zł to nie mogą a tu bach!
1 brucee 0

defed

#6319811 Napisano: 07.02.2017 19:41:05
Diana02 napisał(a):

bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Tego nie wiem, niestety... To jednak dziwne, że mogą odebrać... Z konkursu? emotka

Wg mnie dochód to dochód, a nagroda to nagroda. Dopiero jeśli zechcesz spieniężyć nagrodę, pojawi się dochód. Także śmiało wygrywaj samochody (tylko ich nie sprzedawaj)  emotka

Diana02

#6319829 Napisano: 07.02.2017 20:34:09
defed napisał(a):

Diana02 napisał(a):

bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Wg mnie dochód to dochód, a nagroda to nagroda. Dopiero jeśli zechcesz spieniężyć nagrodę, pojawi się dochód. Także śmiało wygrywaj samochody (tylko ich nie sprzedawaj)  emotka

Dzięki kochani! Wam też życzę pięknych samochodów emotka  
2 brucee, defed 0

baja31

#6319844 Napisano: 07.02.2017 21:00:42
Diana02 napisał(a):

defed napisał(a):

Diana02 napisał(a):

bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Dzięki kochani! Wam też życzę pięknych samochodów emotka  

Wygrane z konkursu zawsze są przychodem a nie dochodem. Chyba ze wygrałąś samochód warty 50 tyś a sprzedałeś za 55 to wówczas od różnicy płaci sie podatek (tylko jeśli został sprzedany przed upływem 6 miesiecy)ale to jest nie realne sprzedać drożej niz wartość rzeczy regulaminowej. Nie traci sie też żadnych świadczeń w postaci zasiłków ani innych rzeczy

taalvikki

#6319856 Napisano: 07.02.2017 21:17:16
Diana02 napisał(a):

bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

Mam może głupie pytanie.. Bo wygrałam zestaw od Mokate a oni wymagają odemnie adres urzędu skarbowego, mój pesel... Zestaw o wartości 37 zł. Dlaczego to potrzebują? Czy to zostanie w moich papierach jako dochód czy co? 

Nie bardzo znam się na ekonomii, ale w regulaminie wspomnianego przez Ciebie konkursu widzę zapis o podatku oraz o urzędzie skarbowym, pewnie dlatego prosili o te dane. To standard, często tak jest przy konkursach. emotka

po pierwsze to nie odbiorą, a po drugie - jeżeli byłby dochód, to nie dziwne, że by odebrali. a tak poza tym, to z czego żyjesz, skoro dochód zero? ze stypendium?

i jeszcze jedno: by dostawać stypendium powinnaś mieć dochód 0 złotych, a nie "zapis". takie moje zdanie.
1 Diana02 0

Diana02

#6319858 Napisano: 07.02.2017 21:19:17
taalvikki napisał(a):

Diana02 napisał(a):

bruce napisał(a):

Diana02 napisał(a):

po pierwsze to nie odbiorą, a po drugie - jeżeli byłby dochód, to nie dziwne, że by odebrali. a tak poza tym, to z czego żyjesz, skoro dochód zero? ze stypendium?

i jeszcze jedno: by dostawać stypendium powinnaś mieć dochód 0 złotych, a nie "zapis". takie moje zdanie.

z 4 stypendiów emotka  
1 brucee 0

lb

#6320390 Napisano: 09.02.2017 12:40:34
marzenier napisał(a):

lb napisał(a):

kupiłam sukienkę znanej firmy po jednym założeniu zaczęły się odklejać hafty. Odesłałam sukienkę na mój koszt z reklamacją na zdjęciu pokazałam gdzie odkleja się haft, otrzymałam zwrot i dalej nie ma poprawy bo haft się odkleja, nie sądziłam że droga sukienka i znanej firmy ma haft przyklejony a nie przyszyty, co mam dalej robić czy odpuścić czy walczyć dalej, zaznaczę że zostałam potraktowana bardzo lekceważąco.

Proszę powiedz,że to nie ta nowa"haftowana"kolekcja Orsay taka badziewna?
Tez miałam zamiar zamawiać coś online.
Lepiej od razu nam powiedz czego nie kupować.

jest to sukienka marki Lou sukienka ładna tylko na zdjęciu ale zakup tylko dla odważnych bo  tak wygląda po godzinie użytkowania co widać na załączonym zdjęciu. W tej sukience haft jest klejony a nie przyszyty do materiału i z chwilą użytkowania sukienki haft się odkleja. Będąc na imprezie nie myśli się o zabawie tylko czy sukienka przetrwa do końca i czy się nie rozklei. Gdy kolejny raz pokazałam jak wygląda po reklamacji, Pani odpisała mi proszę przysłać sukienkę - naprawimy.W tej chwili sukienka jest już przeceniona. 

Proszę udostępniajcie to na swoich stronach żeby przestrzec innych bo wiadomo jak ważna na imprezie jest sukienka
0 0

lb

#6320496 Napisano: 09.02.2017 17:11:46
0 0

Finezyjna

#6320516 Napisano: 09.02.2017 18:41:36
Potrzebuje pomocy w kwestii konfiguracji mms w heyah.ta ze strony nie działa emotka
0 0

koper

#6320654 Napisano: 10.02.2017 09:09:05
lb ja na Twoim miejscu nie prosiłabym o naprawę sukienki, tylko o zwrot pieniędzy, bo przecież oni znowu Ci przykleją ten haft zamiast go przyszyć, będziesz tylko tracić kasę na wysyłkę. A jak na sukience bardzo Ci zależy, to zaniosłabym ją do jakiegoś zakładu krawieckiego (często są przy pasmanteriach) i pokazała tam jakiejś miłej Pani i zapytała czy to da się przyszyć i ile to by ewentualnie kosztowało. 
1 ziolko 0

ultrixx

#6320674 Napisano: 10.02.2017 09:50:15
Czy ktoś ostatnio reklamował brak możliwości wysyłania smsów premium na nowych starterach nju? Po jakim czasie nju się z tym uporał?
Może ktoś już ma sprawdzony sposób na aktywację tych smsów? Doładowałam konto na co najmniej 10 pln, wykonałam połączenie, zresetowałam telefon i dalej nie hula emotka
0 0

joan

#6320677 Napisano: 10.02.2017 09:53:00
ultrixx napisał(a):

Czy ktoś ostatnio reklamował brak możliwości wysyłania smsów premium na nowych starterach nju? Po jakim czasie nju się z tym uporał?
Może ktoś już ma sprawdzony sposób na aktywację tych smsów? Doładowałam konto na co najmniej 10 pln, wykonałam połączenie, zresetowałam telefon i dalej nie hula emotka

A nie jest to jakiś dziwny starter z blokadą rodzicielską? Orange chyba właśnie takie ma.
0 0

lb

#6320707 Napisano: 10.02.2017 10:41:05
koper napisał(a):

lb ja na Twoim miejscu nie prosiłabym o naprawę sukienki, tylko o zwrot pieniędzy, bo przecież oni znowu Ci przykleją ten haft zamiast go przyszyć, będziesz tylko tracić kasę na wysyłkę. A jak na sukience bardzo Ci zależy, to zaniosłabym ją do jakiegoś zakładu krawieckiego (często są przy pasmanteriach) i pokazała tam jakiejś miłej Pani i zapytała czy to da się przyszyć i ile to by ewentualnie kosztowało. 

Lou nawet nie chciała słyszeć o obniżeniu ceny a co dopiero o zwrocie pieniędzy, proponuje tylko naprawę ale odsyła dalej odklejony haft więc reklamacja nic nie daje. Panie z Lou nawet nie przeprosiły że ta sukienka się odkleja, są raczej bardzo pewne siebie i aroganckie.
Teraz ta sukienka jest przeceniona.
0 0

joan

#6320711 Napisano: 10.02.2017 10:47:31
lb napisał(a):

Lou nawet nie chciała słyszeć o obniżeniu ceny a co dopiero o zwrocie pieniędzy, proponuje tylko naprawę ale odsyła dalej odklejony haft więc reklamacja nic nie daje. Panie z Lou nawet nie przeprosiły że ta sukienka się odkleja, są raczej bardzo pewne siebie i aroganckie.

Najlepiej napisać pismo razem z rzecznikiem, działa np. w Urzędach Miasta, a nawet ma dyżury w niektórych marketach. Sama pieczątka jego biura potrafi czynić cuda.

Co do obsługi w butiku - niektóre sklepy mają ZAKAZ przyjmowania reklamacji, serio. Bo tak wymyśliła kierowniczka chcąc mieć idealny porządek w papierach. Może więc panie obsługujące Twoją sprawę mają związane ręce i liczą, że się poddasz. Ale działaj dalej, najlepiej w porozumieniu z rzecznikiem właśnie.
1 ziolko 0

lb

#6320717 Napisano: 10.02.2017 10:53:26
joan napisał(a):

lb napisał(a):

Najlepiej napisać pismo razem z rzecznikiem, działa np. w Urzędach Miasta, a nawet ma dyżury w niektórych marketach. Sama pieczątka jego biura potrafi czynić cuda.

Co do obsługi w butiku - niektóre sklepy mają ZAKAZ przyjmowania reklamacji, serio. Bo tak wymyśliła kierowniczka chcąc mieć idealny porządek w papierach. Może więc panie obsługujące Twoją sprawę mają związane ręce i liczą, że się poddasz. Ale działaj dalej, najlepiej w porozumieniu z rzecznikiem właśnie.

dzięki za rady i wsparcie
0 0

koper

#6320720 Napisano: 10.02.2017 10:55:34
lb napisał(a):

koper napisał(a):

Masz kilka wyjść.
Wszystko masz udokumentowane, możesz wysłać im sukienkę i oficjalne pismo w którym napiszesz, że sukienka już raz była naprawiana i dalej występuje ten sam problem, który był już reklamowany i w związku z tym nie interesuje Cię kolejna naprawa, tylko zwrot pieniędzy.
Możesz napisać do rzecznika praw konsumenta (poszukaj w necie, pewnie masz kogoś takiego gdzieś w okolicy).
Możesz też wstawić zdjęcia odklejonego haftu i opisać historię nieudanych reklamacji na ich fb, ale bez emocji i naciąganych oskarżeń w stylu "oszuści, partacze i naciągacze", tylko suche fakty, żeby Cię potem nie ciągali za zniesławienie czy cośtam... To często działa... 
Tylko jak już wstawisz to zrób "zrzut ekranu", żeby mieć potem dowód jak usuną... 
Albo olać sprawę i naprawić sukienkę we własnym zakresie (w takim zakładzie krawieckim może się okazać, że przyszycie tego haftu będzie tańsze niż koszty wysyłki sukienki...). Ale to tylko wtedy, gdy na sukience Ci zależy i jedyny jej problem to ten nieszczęsny haft, jak rozchodzi się jeszcze gdzieś na szwach, albo jak masz zastrzeżenia co do jakości materiału, czy wykonania, to nie ma co naprawiać...
1 ziolko 0

ziolko

#6320886 Napisano: 10.02.2017 15:51:01
zgadzam się z koper - lb spróbuj najpierw od rzecznika, miejskiego lub powiatowego. Zależy gdzie mieszkasz emotka  
Jeśli rzecznik nie pomoże, a sukienka (oprócz haftów) nie ma innych mankamentów to idź do jakiejś krawcowej, co Ci przyszyje te hafty...
Tylko nie PRZED akcją z rzecznikiem, bo to w ogóle będzie jako ingerencja i wtedy będą mieli podstawy do odrzucenia wszelkich reklamacji.

Swoją drogą dziwna sprawa przyklejanie haftów... do sukienki ślubnej wszystkie hafty miałam przyszyte ręcznie (nie było to zatrważająca ilość, ale były emotka  ) 
0 0

lb

#6321306 Napisano: 12.02.2017 16:24:38
ziolko napisał(a):

zgadzam się z koper - lb spróbuj najpierw od rzecznika, miejskiego lub powiatowego. Zależy gdzie mieszkasz emotka  
Jeśli rzecznik nie pomoże, a sukienka (oprócz haftów) nie ma innych mankamentów to idź do jakiejś krawcowej, co Ci przyszyje te hafty...
Tylko nie PRZED akcją z rzecznikiem, bo to w ogóle będzie jako ingerencja i wtedy będą mieli podstawy do odrzucenia wszelkich reklamacji.

Swoją drogą dziwna sprawa przyklejanie haftów... do sukienki ślubnej wszystkie hafty miałam przyszyte ręcznie (nie było to zatrważająca ilość, ale były emotka  ) 

Witam wszystkich zainteresowanych może ktoś zechce wpisać komentarz lub opinię na temat tej sukienki podaję stronę
https://www.faceb.../?type=3&theater
0 0

nostradamus-reaktywacja

#6322064 Napisano: 15.02.2017 10:24:57
Hey,

czy jest ponownie jakiś konkurs z nakrętkami z doładowaniami play?

Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji emotka

PS. Moje poprzednie konto zostało skasowane, albo zablokowane z powodu nieużytkowania, jest taka możliwość?
0 0