Pomocy!!!!

slonecznik1309

#6310883 Napisano: 14.01.2017 12:36:22
magnus napisał(a):

slonecznik1309 napisał(a):

szukam odpowiedzi na pytanie:
czym dojechać z Warszawa Dworzec Autobusowy Metro Młociny do miejscowości Mościska? Czy jeżdżą jakieś autobusy, busy, pociągi czy coś innego? ewentualnie jakie są koszty taxi w Warszawie? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi...Dziękuję emotka

Wujek GOOGLE nie gryzie emotka  i podpowiada, że autobus 708, 712, N58

http://mapa.targe...iska-01,712,603301,1

tak, wiem ....sprawdzam i szukam emotka ale myslałam, że może ktoś na "żywo" zna te trasy emotka
0 0

agniehaha89

#6311193 Napisano: 16.01.2017 10:08:03
Chyba właśnie zostałam oszukana na OLX. Przelałam pieniądze. Ogłoszenie zniknęło i konto również. Co mam teraz robić ?
0 0

joan

#6311197 Napisano: 16.01.2017 10:12:44
agniehaha89 napisał(a):

Chyba właśnie zostałam oszukana na OLX. Przelałam pieniądze. Ogłoszenie zniknęło i konto również. Co mam teraz robić ?

Mój kolega poszedł na policję, a tam mu powiedzieli "Paaanieee, przecież ta przesyła może jeszcze dojść, proszę się zgłosić za dwa-trzy tygodnie, teraz nie ma sensu działać, co ja mogę pomóc bla bla bla".

A masz dane sprzedającego? Imię, nazwisko, adres zamieszkania?
1 ZetZ 0

agniehaha89

#6311199 Napisano: 16.01.2017 10:15:24
joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Mój kolega poszedł na policję, a tam mu powiedzieli "Paaanieee, przecież ta przesyła może jeszcze dojść, proszę się zgłosić za dwa-trzy tygodnie, teraz nie ma sensu działać, co ja mogę pomóc bla bla bla".

imie nazwisko do przelewu mam, ale nie wiadomo czy prawdziwe. Poza tym numer konta bankowego. Zrobiłam prtint sc z rozmowy . Kasa nie taka duża bo tylko 60 zł ale mimo wszystko aż mną trzęsie .
0 0

ZetZ

#6311200 Napisano: 16.01.2017 10:18:02
agniehaha89 napisał(a):

joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

imie nazwisko do przelewu mam, ale nie wiadomo czy prawdziwe. Poza tym numer konta bankowego. Zrobiłam prtint sc z rozmowy . Kasa nie taka duża bo tylko 60 zł ale mimo wszystko aż mną trzęsie .

Spokojnie,ja po sprzedaży na OLX też od razu kasuję ofertę,żeby nie wprowadzać niepotrzebnie w błąd innych zainteresowanych.
0 0

agniehaha89

#6311203 Napisano: 16.01.2017 10:20:47
ZetZ napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Spokojnie,ja po sprzedaży na OLX też od razu kasuję ofertę,żeby nie wprowadzać niepotrzebnie w błąd innych zainteresowanych.

Tak, tylko, że razem z tą ofertą zniknęły też trzy inne oraz konto. A tak chciałam grę dla synka kupić na ps4 ;/ 
0 0

joan

#6311207 Napisano: 16.01.2017 10:23:59
agniehaha89 napisał(a):

A numer telefonu do tej osoby?

Zawsze możesz np. wysłać za kilka dni list polecony z wezwaniem do przesłania przedmiotu sprzedaży. Ale jeśli chodzi o 60 zł... na policję nie licz. Mój kolega 700 zł stracił i dosłownie go wyśmiali, że im d/8 zawraca, bo przecież na pewno będzie happy end emotka

UWAGA! W/w kolega bardzo się wk* i przez dwa miesiące wyszukiwał oszustów na Olx. Abstrahując od licznych historii i przekrętów, które udało mu się wykryć -> przestrzegam przed akcjami typu "Oddam za darmo ciuszki dla dziecka!" Otóż schemat jest taki: oszuści zamieszczają ogłoszenie z nieswoimi zdjęciami ciuszków. Następnie piszą, że za darmo, ale tylko wysyłka pocztą, bo są całymi dniami w pracy, bo się nie bawią w odbiory osobiste itepe. Należy im tylko przesłać 20 zł na opłatę pocztową. W ciągu godziny jest mnóstwo odsłonięć takiego ogłoszenia, niechby chociaż 1000 osób zrobiło przelew po 20 zł... Po czym ogłoszenie od razu znika, konto również znika, a ktoś wypukał ludzi na 20.000 zł. Ale dla policji to i tak będą heheszki i nie zawracaj mi Pani głowy o dwajścia zyla emotka
0 0

agniehaha89

#6311211 Napisano: 16.01.2017 10:30:37
joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

A numer telefonu do tej osoby?

Zawsze możesz np. wysłać za kilka dni list polecony z wezwaniem do przesłania przedmiotu sprzedaży. Ale jeśli chodzi o 60 zł... na policję nie licz. Mój kolega 700 zł stracił i dosłownie go wyśmiali, że im d/8 zawraca, bo przecież na pewno będzie happy end emotka

UWAGA! W/w kolega bardzo się wk* i przez dwa miesiące wyszukiwał oszustów na Olx. Abstrahując od licznych historii i przekrętów, które udało mu się wykryć -> przestrzegam przed akcjami typu "Oddam za darmo ciuszki dla dziecka!" Otóż schemat jest taki: oszuści zamieszczają ogłoszenie z nieswoimi zdjęciami ciuszków. Następnie piszą, że za darmo, ale tylko wysyłka pocztą, bo są całymi dniami w pracy, bo się nie bawią w odbiory osobiste itepe. Należy im tylko przesłać 20 zł na opłatę pocztową. W ciągu godziny jest mnóstwo odsłonięć takiego ogłoszenia, niechby chociaż 1000 osób zrobiło przelew po 20 zł... Po czym ogłoszenie od razu znika, konto również znika, a ktoś wypukał ludzi na 20.000 zł. Ale dla policji to i tak będą heheszki i nie zawracaj mi Pani głowy o dwajścia zyla emotka

Niesety numeru nie mam. Nawet nie sprawdzałam, czy był przy ogłoszeniu.  Ja jestem z tych naiwnych ludzi, którzy ślepo wierzą w uczciwość. Sama też nigdy nie podaję numeru. Aj jaka jestem na siebie zła . Cena nawet nie była zbyt okazyjna, bo za 70 zł ta gra chodzi na allegro.  Na policję pójdę tak czy inaczej . Nie rozumiem jednego. Czemu policja nie może znaleść takich oszustów ? Przecież przy zakładaniu konta w banku podaje się zawsze prawdziwe dane osobowe z koniecznością podania dowodu? Czyżby Ci oszuści mieli fałszywe dowody ?
0 0

joan

#6311221 Napisano: 16.01.2017 10:41:33
agniehaha89 napisał(a):

Niesety numeru nie mam. Nawet nie sprawdzałam, czy był przy ogłoszeniu.  Ja jestem z tych naiwnych ludzi, którzy ślepo wierzą w uczciwość. Sama też nigdy nie podaję numeru. Aj jaka jestem na siebie zła . Cena nawet nie była zbyt okazyjna, bo za 70 zł ta gra chodzi na allegro.  Na policję pójdę tak czy inaczej . Nie rozumiem jednego. Czemu policja nie może znaleść takich oszustów ? Przecież przy zakładaniu konta w banku podaje się zawsze prawdziwe dane osobowe z koniecznością podania dowodu? Czyżby Ci oszuści mieli fałszywe dowody ?

Twój przelew poszedł na rachunek bankowy. Rachunek bankowy ma np. anonimowa karta prepaid z konkursu. Rejestrujesz ją na stronie banku i możesz podać dane nawet Świętego Mikołaja z Laponii, nikt tego nie będzie sprawdzał, a pieniądze będą wpływały na ten rachunek.

Oczywiście można byłoby odnaleźć oszusta, aczkolwiek mojemu koledze powiedzieli coś w stylu "A czego pan od nas oczekuje? Że pojedziemy pod ten adres do miasta na drugim końcu Polski? Możemy co najwyżej dzielnicowego w tym rejonie zawiadomić, no ale co on może zrobić? Sprawdzi, czy ktoś tam mieszka i co poza tym?" Tak więc: jak na policję, to od razu z gotowym scenariuszem działań, bo oni nie wiedzą, co robić emotka

Na Twoim miejscu i tak bym poszła na komendę, żeby im popsuć statystyki emotka Ale na sukces się nie nastawiaj, takie rzeczy tylko w filmach oraz dla VIPów emotka
0 0

agniehaha89

#6311249 Napisano: 16.01.2017 11:28:55
joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Twój przelew poszedł na rachunek bankowy. Rachunek bankowy ma np. anonimowa karta prepaid z konkursu. Rejestrujesz ją na stronie banku i możesz podać dane nawet Świętego Mikołaja z Laponii, nikt tego nie będzie sprawdzał, a pieniądze będą wpływały na ten rachunek.

Oczywiście można byłoby odnaleźć oszusta, aczkolwiek mojemu koledze powiedzieli coś w stylu "A czego pan od nas oczekuje? Że pojedziemy pod ten adres do miasta na drugim końcu Polski? Możemy co najwyżej dzielnicowego w tym rejonie zawiadomić, no ale co on może zrobić? Sprawdzi, czy ktoś tam mieszka i co poza tym?" Tak więc: jak na policję, to od razu z gotowym scenariuszem działań, bo oni nie wiedzą, co robić emotka

Na Twoim miejscu i tak bym poszła na komendę, żeby im popsuć statystyki emotka Ale na sukces się nie nastawiaj, takie rzeczy tylko w filmach oraz dla VIPów emotka

Na komendę pójdę. Na pieniądze ani na grę już nie liczę, cieszę się tylko, że to taka niewielka kwota.  Próbowałam cofnąć przelew ale zanim o tym pomyślałam już było za późno . 
1 joan 0

Gość: krseta

#6311413 Napisano: 16.01.2017 16:15:28
Miałem przed chwilą telefon z zastrzeżonego, Pan po odebraniu przeze mnie przedstawił się jako przedstawiciel ING, poinformował o tym, że zachodzą zmiany w ubezpieczeniu karty (tylko formalna nazwa jakaś a nie dodatkowe opłaty) po czym aby potwierdzić, że na pewno rozmawia ze mną (na początku zwrócił się do mnie moim imieniem i nazwiskiem) rozpoczął od krótkiej ankiety informacyjnej, pierwsze pytanie (i zarazem ostatnie bo się rozłączyłem) było o moją datę urodzenia... czy ktoś spotkał się z taką rozmową, niespecjalnie chcę podawać takie dane przez tel. mimo że sama rozmowa przebiegała w sposób wiarygodny dla ing..
0 0

mczarna

#6311449 Napisano: 16.01.2017 18:08:09
agniehaha89 napisał(a):

ZetZ napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

joan napisał(a):

agniehaha89 napisał(a):

Tak, tylko, że razem z tą ofertą zniknęły też trzy inne oraz konto. A tak chciałam grę dla synka kupić na ps4 ;/ 

Niestety ale OLX to nie jest Allegro i jak się chce coś kupić to powinno się płacić przy odbiorze. Jednak na policję za jakiś czas powinnaś się udać,może nie jesteś jedyną oszukaną przez tą osobę. Chociaż życzę Tobie by przesyłka jednak dotarła...
0 0

jofe8484

#6311502 Napisano: 16.01.2017 19:40:10
Mam pytanie do osób, które dostały bon superprezenty. Udało Wam się go zrealizować? U mnie jak chce dokonać zakupu prezentu, po wpisaniu nr bonu pojawia się informacje, że karta jest nieważna. Miał ktoś tak?
0 0

Karolajna88

#6311695 Napisano: 17.01.2017 10:32:22
jofe8484 napisał(a):

Mam pytanie do osób, które dostały bon superprezenty. Udało Wam się go zrealizować? U mnie jak chce dokonać zakupu prezentu, po wpisaniu nr bonu pojawia się informacje, że karta jest nieważna. Miał ktoś tak?

Właśnie wczoraj tak miałam napisałam do organizatora, ale cisza.... bon na kwote 150 zł
0 0

jofe8484

#6311703 Napisano: 17.01.2017 10:49:13
Karolajna88 napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

Właśnie wczoraj tak miałam napisałam do organizatora, ale cisza.... bon na kwote 150 zł

0 0

Gość: iwonciaaa

#6311707 Napisano: 17.01.2017 10:52:09
jofe8484 napisał(a):

Karolajna88 napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

mam ten sam problem, dajcie znać prosze emotka
0 0

joan

#6311723 Napisano: 17.01.2017 11:28:43
Szukam laureatów konkursu "Super zabawa z Shell" emotka

Przyszła karta Shell z RMFu przyklejona do formularza. I tyle, żadnej instrukcji. Teoretycznie na karcie powinny być nabite punkty umożliwiające odbiór nagrody.

Nie bardzo wiem, co robić - czy mam tę kartę zarejestrować? Online? Poprzez formularz z wysyłką pocztą? Czy ta karta jest już aktywna z wpisanymi moimi danymi? A może jest nieaktywna (tylko wtedy nie byłoby na niej chyba nabitych wygranych punktów)?

Posiadam już taką kartę Shell ClubSmart, bo od lat jestem ich stałą klientką i poza Shellem tankuję jedynie na wyjazdach. Czy mogę zarejestrować drugą kartę na siebie? Czy lepiej na mojego faceta?

Obawiam, się, że gdy zadzwonię na Infolinię i powiem "Wygrałam kartę w konkursie RMF, czy może mi Pani pomóc?" usłyszę "Yyy nie mogę, nie spotkałam się z takim przypadkiem."

Help! emotka

elizam - ? 
1 andii 0

Karolajna88

#6311786 Napisano: 17.01.2017 13:00:26
iwonciaaa napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

Karolajna88 napisał(a):

jofe8484 napisał(a):

mam ten sam problem, dajcie znać prosze emotka

ok mam już odpowiedź:
"każdy zwycięzca, aby skorzystać z bonu Superprezenty.pl, jest zobowiązany napisać do Superprezenty.pl wiadomość z
numerem swojego bonu oraz informacją, na który prezent chciałby wymienić bon. Ta czynność (poinformowanie Superprezenty o wyborze prezentu) powinna
być wykonana przez zwycięzcę przed datą 01.03.2017 roku. 

Po wysłaniu przez zwycięzcę informacji, Superprezenty.pl dostarczają
zwycięzcy nowy bon na konkretnie już wybraną usługę. Ten bon jest ważny
przez 12 miesięcy, co oznacza, że na jego realizację zwycięzca ma rok. 

Oznacza to, że czynności wyboru i poinformowania Superprezenty.pl o wyborze prezentu i numerze bonu zwycięzca musi dokonać do końca lutego 2017 roku. 
Po tym do zwycięzcy traf bon na wybrany prezent, a ten - zgodnie z regulaminem - ważny jest przez 12 miesięcy."
0 0

warcik

#6312595 Napisano: 19.01.2017 17:33:29
Dzisiaj o 18.30 na TVP 1 o  oszustce internetowej, która wystawiała na aukcjach zabawki.
2 andii, brucee 0

mczarna

#6312612 Napisano: 19.01.2017 18:37:33
warcik napisał(a):

Dzisiaj o 18.30 na TVP 1 o  oszustce internetowej, która wystawiała na aukcjach zabawki.

Ale jak to - w "Złotych sercach"?emotka
1 brucee 0