Pomocy!!!!

zaczytana-pola

#3450663 Napisano: 11.06.2010 05:05:30
krynia napisał(a):

potworkaa napisał(a):

potrzebuję Waszej rady/opinii...szczególnie kobiet emotka
organizuje wieczór panieński w lokalu - koszty sa duze wiec bedzie składkowy ok 50zł. i teraz moje watpliwosci - czy w ta skladke powinien juz sie wliczac prezent?bo jesli tak to musze zwiekszyc skladke a wtedy moze mniej osob przyjdzie...a moze lepiej zeby kazdy przyniosl prezent od siebie i we wlasnym zakresie, a skaldka bedzie tylko na lokal, alkohol i zarcie?

pomozcie emotka emotka

według mnie to drugie wyjście lepsze

Uważam tak jak krynia, to drugie wyjście jest moim zdaniem lepsze.
0 0

Gość: trewor

#3450666 Napisano: 11.06.2010 05:08:19
ilonar2301 napisał(a):

krynia napisał(a):

potworkaa napisał(a):

organizuje wieczór panieński w lokalu - koszty sa duze wiec bedzie składkowy ok 50zł. i teraz moje watpliwosci - czy w ta skladke powinien juz sie wliczac prezent?bo jesli tak to musze zwiekszyc skladke a wtedy moze mniej osob przyjdzie...a moze lepiej zeby kazdy przyniosl prezent od siebie i we wlasnym zakresie, a skaldka bedzie tylko na lokal, alkohol i zarcie?

pomozcie emotka emotka

według mnie to drugie wyjście lepsze

Uważam tak jak krynia, to drugie wyjście jest moim zdaniem lepsze.

drugie wyjscie
0 0

Gość: krynia

#3450667 Napisano: 11.06.2010 05:09:41
...bo składka jest takim przymusem a ludzie nie bardzo lubią być do czegoś zmuszani!

i tak na lokal trzeba się zrzucić

zobaczysz, że i tak same baby się skrzykną i albo wszystkie albo w kilku grupkach kupią coś przydatnego lub całkiem niepraktycznego, ale za śmiesznego

chociaż u mnie prezenty praktykuje się na wesela a na wieczory babskie czy kawalerskie raczej coś dowcipnego, aczkolwiek niezbyt kosztownego
0 0

barszcz

#3450669 Napisano: 11.06.2010 05:10:22
potworkaa napisał(a):

pomozcie emotka emotka

Drugie rozwiązanie emotka
0 0

Gość: cb656Old

#3450673 Napisano: 11.06.2010 05:12:12
potworkaa napisał(a):

pomozcie emotka emotka

Składka na sprawy organizacyjne (wynajem sali itp.), a prezent swoją drogą - raczej coś dowcipnego i symbolicznego, niż wartościowego
0 0

pioge7

#3450681 Napisano: 11.06.2010 05:16:42
pomocy potrzebuję 2 pkt. z pepsi!!!
niestety nie mam już w sklepie nawet nie ma! a ppotrzebuję do doładowania!
prosze o pomoc!
w zamian 7 kodfów z coke!
0 0

Gość: andzia2005

#3450705 Napisano: 11.06.2010 05:28:33
potworkaa napisał(a):

pomozcie emotka emotka

myślę, że lepiej zrzucić się na sam lokal itp emotka a prezent swoją drogą. i nie musi być drogi. na panieński daje się coś wesołego emotka
0 0

Gość: arta

#3450725 Napisano: 11.06.2010 05:36:41
andzia2005 napisał(a):

potworkaa napisał(a):

pomozcie emotka emotka

myślę, że lepiej zrzucić się na sam lokal itp emotka a prezent swoją drogą. i nie musi być drogi. na panieński daje się coś wesołego emotka

u nas nie ma zwyczaju płacenia za takie zabawy. Wieczór panieński organizuje świadkowa (a czasem sama panna młoda!) z własnej kasy, w ramach prezentu na ślub. Dziewczyny przynoszą podarki fikuśne, w stylu haleczka, stringi, jakiś wałek do bicia i tyle. emotka
0 0

pioge7

#3450754 Napisano: 11.06.2010 05:47:06
pioge7 napisał(a):

pomocy potrzebuję 2 pkt. z pepsi!!!
niestety nie mam już w sklepie nawet nie ma! a ppotrzebuję do doładowania!
prosze o pomoc!
w zamian 7 kodfów z coke!

dziękuję osóbką co wysłały!!!
jetseście wielcy i kochani emotka
0 0

Gość: potworkaa

#3450778 Napisano: 11.06.2010 05:55:01
dzięki dziewczyny emotka też to drugie wyjście jakoś do mnie bardziej przemawiało ale przekopałam internet i zwątpiłam...chciałam zapłacić za to sama, żeby nikt się nie zrzucal ale to nierealne bo osób na wieczorze ma być 20x50 zł (to juz takie minimum okrojone) to by wyszlo tysiac zlotych emotka wiec musi byc zrzutka...ja zaplace za Młoda oczywiscie i za alkohole..do tego prezent ode mnie i chyba bedzie ok emotka
dzieki ejszcze raz;)
0 0

Gość: natie

#3451002 Napisano: 11.06.2010 07:25:23
potworkaa napisał(a):

dzięki dziewczyny emotka też to drugie wyjście jakoś do mnie bardziej przemawiało ale przekopałam internet i zwątpiłam...chciałam zapłacić za to sama, żeby nikt się nie zrzucal ale to nierealne bo osób na wieczorze ma być 20x50 zł (to juz takie minimum okrojone) to by wyszlo tysiac zlotych emotka wiec musi byc zrzutka...ja zaplace za Młoda oczywiscie i za alkohole..do tego prezent ode mnie i chyba bedzie ok emotka
dzieki ejszcze raz;)

ja rok temu bylam na wieczorze panienskim, co prawda robilysmy imprezke w mieszkaniu, ale skladalysmy sie wszystkie po rowno na jedzenie, alkohol i jakis przydatny pannie mlodej prezent:)
0 0

kalisto1986

#3451159 Napisano: 11.06.2010 08:11:33
natie napisał(a):

potworkaa napisał(a):

dzieki ejszcze raz;)

ja rok temu bylam na wieczorze panienskim, co prawda robilysmy imprezke w mieszkaniu, ale skladalysmy sie wszystkie po rowno na jedzenie, alkohol i jakis przydatny pannie mlodej prezent:)

u nas tak samo jest. i na wieczorach koleżanek i u mnie skladka byla na wszystko , najpierw spotkanie u któreś z dziewczyn tam poprawienie humorków a później do klubu gdzie wynajęta loża, prezenty symboliczne i mega śmieszne, koleżanka latała w czerwonym welonie z rogami przez całą noc plus jakieś gadżety, ja musiałam biegać z uszami królika, ogonem i kokardką emotka
wszystko małym kosztem a zabawa super emotka
0 0

Gość: marielu

#3451177 Napisano: 11.06.2010 08:16:06
o moje kolizanki jus dawno majom panienski wjecór za sobom , znaczy w ubiegłym stuleciu emotka

wjadomo, Mary w podeszłym wjeku emotka
0 0

kalisto1986

#3451195 Napisano: 11.06.2010 08:25:03
marielu napisał(a):

o moje kolizanki jus dawno majom panienski wjecór za sobom , znaczy w ubiegłym stuleciu emotka

wjadomo, Mary w podeszłym wjeku emotka

jak mery jest stara, to ja jestem zakonica emotka
mery jest laska emotka
0 0

Gość: mariolakal

#3451248 Napisano: 11.06.2010 08:50:20
Kurde, przed chwilą zadzwoniła koleżanka Włoszka /jeśli ktoś jest w temacie to wie/... Przyjechała jej córka z synusiem 2,5 letnim, który gada tylko po włosku... Zaprosiła mnie na jutro, a ja po pierwsze nie mam kasy na prezent, a po drugie: nie mam pomysła... Co mu mogę dać w prezencie skoro nic kupić nie mogę ???

0 0

Gość: krynia

#3451253 Napisano: 11.06.2010 08:51:20
mariolakal napisał(a):

Kurde, przed chwilą zadzwoniła koleżanka Włoszka /jeśli ktoś jest w temacie to wie/... Przyjechała jej córka z synusiem 2,5 letnim, który gada tylko po włosku... Zaprosiła mnie na jutro, a ja po pierwsze nie mam kasy na prezent, a po drugie: nie mam pomysła... Co mu mogę dać w prezencie skoro nic kupić nie mogę ???

piłki jakiejś nie masz zachomikowanej ?
Włosi od małego przepadają za futbolem
0 0

kalisto1986

#3451274 Napisano: 11.06.2010 08:56:35
mariolakal napisał(a):

mariolu, moim zdaniem nie musisz mieć nic
emotka ewentualnie lizak lub czekolada emotka
0 0

#3451276 Napisano: 11.06.2010 08:58:54
krynia napisał(a):

mariolakal napisał(a):

kurde, miałam piłkę i przeznaczyłam na forum2 ...
piłki jakiejś nie masz zachomikowanej ?
Włosi od małego przepadają za futbolem

emotka
0 0

Gość: ksylwia2009

#3451281 Napisano: 11.06.2010 09:00:13
niech mi ktoś podpowie według którego zegara grać żeby wygrać emotka z góry dziękuję
0 0

#3451284 Napisano: 11.06.2010 09:01:19
kalisto1986 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

mariolu, moim zdaniem nie musisz mieć nic
emotka ewentualnie lizak lub czekolada emotka

Ale ja od niej dostawałam mnóstwo prezentów, więc wypada się odwdzięczyć... A mojemu syn synusiowi targała wielkie żelazko bezprzewodowe w prezencie poślubnym...
0 0