Pomocy!!!!

zarania

#4425878 Napisano: 07.06.2011 09:24:28
Mam małą a zarazem wielką prośbę - jeśli ktoś ma nadmiar weny i mógłby ułożyć mi rymowaną odp. na pytanie Jaka jest ulubiona zabawa Twojego dziecka (sms zaczyna się od słów Ulubiona zabawa...) będę wdzięczna, a po wygranej nawet zapłacę doładowaniem. Bardzo mi zależy na nagrodzie dla córeczki, a rymy do tego hasła nie przychodzą mi do głowy. emotka
0 0

ziolko

#4425884 Napisano: 07.06.2011 09:26:34
skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Potrzebuję fachowej porady lekarza... Teściowa mojej koleżanki ma raka wątroby i ostatnim Jej ratunkiem jest chemia... Musi mieć jednak ponad 10 hemoglobiny, a ma tylko 6... Jak można Jej pomóc, tzn. co dawać do jedzenia żeby wzmocnić hemoglobinę, a nie zaszkodzić wątrobie ??? Sztucznie w szpitalu podnieśli Jej na 8, ale jeszcze brakuje... emotka

SOK Z BURAKÓW (1 szkl. dziennie), sok (lub herbatka) z pokrzywy, Czerwone mięso, czerwone wino (co jakiś czas), dużo warzyw i owoców...

alkohol rozkłada się w wątrobie, więc wino raczej odpada
0 0

Gość: ewachem

#4425900 Napisano: 07.06.2011 09:33:25
ziolko napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Potrzebuję fachowej porady lekarza... Teściowa mojej koleżanki ma raka wątroby i ostatnim Jej ratunkiem jest chemia... Musi mieć jednak ponad 10 hemoglobiny, a ma tylko 6... Jak można Jej pomóc, tzn. co dawać do jedzenia żeby wzmocnić hemoglobinę, a nie zaszkodzić wątrobie ??? Sztucznie w szpitalu podnieśli Jej na 8, ale jeszcze brakuje... emotka

SOK Z BURAKÓW (1 szkl. dziennie), sok (lub herbatka) z pokrzywy, Czerwone mięso, czerwone wino (co jakiś czas), dużo warzyw i owoców...

Wino jest rewelacyjnym zrodlem antyoksydantów (m.in. flawonoidow) wiec raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi. Korzysc z ich dzialania jest wieksza anizeli ewentualne uszkodzenia spowodowane przez etanol.

Generalnie pozioma Hb podnosza najbardziej wlasnie buraki i jedzenie wątróbki. emotka
0 0

Gość: awi

#4425923 Napisano: 07.06.2011 09:46:07
ewachem napisał(a):

ziolko napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Wino jest rewelacyjnym zrodlem antyoksydantów (m.in. flawonoidow) wiec raz na jakis czas na pewno nie zaszkodzi. Korzysc z ich dzialania jest wieksza anizeli ewentualne uszkodzenia spowodowane przez etanol.

Generalnie pozioma Hb podnosza najbardziej wlasnie buraki i jedzenie wątróbki. emotka

...szpinak, rzeżucha, natka pietruszki, pokrzywa też zawierają żelazo
Żelazo przyswaja się lepiej w obecnosci vit. C a ta w obecności kwasu foliowego a więc sporo świeżych, surowych owoców i warzyw i świeżej zieleniny.
0 0

Gość: skorpionka82

#4425947 Napisano: 07.06.2011 09:59:15
ziolko napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

ale CZERWONE, zwłaszcza grzane wino (alko odparuje) nie zaszkodzi wątrobie... każdy inny alkohol jest zabroniony.

0 0

tereniagno

#4425957 Napisano: 07.06.2011 10:05:45
skorpionka82 napisał(a):

ziolko napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

ale CZERWONE, zwłaszcza grzane wino (alko odparuje) nie zaszkodzi wątrobie... każdy inny alkohol jest zabroniony.

rodzynki,kiedyś było wino Bycza krew(nie wiem czy jest jeszcze)bardzo dobre na przyrost krwi,utarte żółtko,ale nie pamiętam z czym
0 0

Gość: awi

#4425977 Napisano: 07.06.2011 10:12:42
Bycza krew to popularne i tanie Egri Bikaver dobre wino węgierskie,jest ogólnie dostępne.

Przypomniało mi się, że moja koleżanka kiedyś szpikowała jabłka gwoździami na dzień, dwa, potem gwoździe wyjmowała a jabłko zjadała. To dawna, skuteczna metoda, stosowali ją lekarze starej daty ale gwoździe muszą być z żelaza
0 0

Gość: friq

#4426355 Napisano: 08.06.2011 06:39:13
Nie wiecie kiedy będą wyniki losowania z promocji Lidla, co do wygrania jest maszynka do wypiekania chleba, miało być losowanie wczoraj i nie wiem kiedy wyniki będą.
0 0

pioge7

#4426365 Napisano: 08.06.2011 06:44:06
friq napisał(a):

Nie wiecie kiedy będą wyniki losowania z promocji Lidla, co do wygrania jest maszynka do wypiekania chleba, miało być losowanie wczoraj i nie wiem kiedy wyniki będą.

wg regulaminu mają 3 dni od losowania na powiadomienie zwycięzców emotka
0 0

Gość: eldcia

#4426376 Napisano: 08.06.2011 06:48:58
tereniagno napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

ziolko napisał(a):

skorpionka82 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

rodzynki,kiedyś było wino Bycza krew(nie wiem czy jest jeszcze)bardzo dobre na przyrost krwi,utarte żółtko,ale nie pamiętam z czym

najlepiej niech pije sok z buraków, je pestki dyni, surowy ananas też jest dobry i przede wszystkim diżo natki pietruszki(pietruszkę razem z jabłkiem można zemleć blenderem) mi to pomagało w ciąży jeszcze wątróbka ale w tym wypadku nie polecam....
0 0

Gość: postscript

#4426626 Napisano: 08.06.2011 08:10:00
zarania napisał(a):

Mam małą a zarazem wielką prośbę - jeśli ktoś ma nadmiar weny i mógłby ułożyć mi rymowaną odp. na pytanie Jaka jest ulubiona zabawa Twojego dziecka (sms zaczyna się od słów Ulubiona zabawa...) będę wdzięczna, a po wygranej nawet zapłacę doładowaniem. Bardzo mi zależy na nagrodzie dla córeczki, a rymy do tego hasła nie przychodzą mi do głowy. emotka

prosze bardzo:
ulubiona zabawa - alkohol i trawa emotka
0 0

Gość: friq

#4426632 Napisano: 08.06.2011 08:11:25
postscript napisał(a):

zarania napisał(a):

prosze bardzo:
ulubiona zabawa - alkohol i trawa emotka

Ulubiona zabawa - to ganja, drinki i zabawa emotka

Sorry, ale taki rym tylko mi wpada. emotka
0 0

Gość: ewaewa

#4426764 Napisano: 08.06.2011 08:47:07
friq, jesteś mistrzem rymu
zabawa- zabawa
idealnie to dopasowałeś emotka
0 0

Gość: andziakadula

#4426871 Napisano: 08.06.2011 09:08:23
troche nie kumam fb mógłby mi ktoś napisać co zrobić aby nie było widać moich wpisów na stronie głównej?
0 0

Gość: ewaewa

#4426878 Napisano: 08.06.2011 09:09:38
chyba musisz wejść w konto -> ustawienia prywatności,
tam masz opcje, kto może widzieć Twoje posty,
np. wszyscy albo tylko znajomi emotka
0 0

Gość: ewa1982

#4427702 Napisano: 08.06.2011 12:39:15
Czy ktoś z Was był moze w Sandra SPA w Pogorzelicy? Naczytalam się tylu różnych komentarzy, ze trudno mi zdecydować czy faktycznie super czy mega klapa. Moze ktoś w Was mógłby mi pomóc informacją
0 0

mama2006

#4427738 Napisano: 08.06.2011 12:47:22
Czy może ktoś wie, gdzie znajduje się regulamin do konkursu:
http://www.pomido...?link=_txt&id=23

Wysłałam im wierszyk, a oni dzisiaj mi napisali, żebym zachowała paragon (produkty Podravki min.600 ml).A ja nic nie wiedziałam, że jest obowiązek zakupu produktów.
0 0

annb

#4427748 Napisano: 08.06.2011 12:48:42
na dole,pisze Regulamin,pod datą trwania konkursu emotka
0 0

mama2006

#4427765 Napisano: 08.06.2011 12:53:54
annb napisał(a):

na dole,pisze Regulamin,pod datą trwania konkursu emotka

to jest odnośnik do stronki z regulaminami, ale tego konkursu tam nie ma
0 0

annb