Pomocy!!!!

ziolko

#5131222 Napisano: 10.04.2012 06:50:59
mariolakal napisał(a):

Ktoś kiedys pisał na forum, co trzeba zrobić, jeśli nie otrzyma się gwarancji na wygrany towar... Chodzi mi o wypiekacz kamis... Gdzie mam się zwrócic po gwarancję??? emotka

są różne opcje:
- do organizatora konkursu (ja dostałam w ten sposób gwarancję na tv ze smolara z ub roku)

- do producenta, z wyjaśnieniem, że to wygrana z konkursu

- organizator może też wystawić zaświadczenie, że to wygrana

- mam nagrodę za prenumeratę jednego pisma i tak samo... jesli coś by się działo to mam odesłać do nich a oni wtedy naprawią lub wymienią na nowy sprzęt

więc najpierw dzwoń/pisz do organizatora
0 0

Gość: czarna2318

#5133497 Napisano: 11.04.2012 06:55:18
Czy ktoś bierze udział w tym konkursie
http://www.e-dach...ne-narzedzia-konkurs
I mógłby pomóc odpowiedzieć na dwa ostatnie pytania.Szukam odpowiedzi i za nic nie mogę znaleźć,będę wdzięczna za pomoc emotka
Czekam na pw
0 0

Gość: zuzamm

#5139112 Napisano: 13.04.2012 05:52:26
mam nietypowy problem moze tu znajdę pomoc dzis w szkole mojej corce ukradziono telefon moze ktos poradzi co mam zrobić aby go odzyskala we wtorek pracownik sekretariatu ma przejrzeć monitoring,ja na numer corki wydzwaniam kilka ladnych godzin bez rezultatu ,napisalm kilka sms i nic co zrobić aby odzyskać telefon,pomóżcie bo dziecko mi placze
0 0

enia2007

#5141964 Napisano: 15.04.2012 05:52:19
szukam kogoś z Piekar Śląskich.pv
0 0

Gość: wsciekly

#5141971 Napisano: 15.04.2012 05:58:51
zuzamm napisał(a):

mam nietypowy problem moze tu znajdę pomoc dzis w szkole mojej corce ukradziono telefon moze ktos poradzi co mam zrobić aby go odzyskala we wtorek pracownik sekretariatu ma przejrzeć monitoring,ja na numer corki wydzwaniam kilka ladnych godzin bez rezultatu ,napisalm kilka sms i nic co zrobić aby odzyskać telefon,pomóżcie bo dziecko mi placze

Powinnaś od razu zgłosić sprawę na Policji

Wszystko zależy od tego na jakiego gliniarza trafisz

aparaty maja różne zabezpieczenia, wiec dobrze by było, gdybyś dysponowała dokumentami otrzymanymi przy zakupie

gdy kumpel zgubił smartfona, nie pomogła nawet wymiana karty J bardzo szybko zlokalizowano telefon i nowego posiadacza

ale to Warszawa - w terenie bywa gorzej
0 0

Gość: estrella

#5141984 Napisano: 15.04.2012 06:03:26
wsciekly napisał(a):

zuzamm napisał(a):

aparaty maja różne zabezpieczenia, wiec dobrze by było, gdybyś dysponowała dokumentami otrzymanymi przy zakupie

gdy kumpel zgubił smartfona, nie pomogła nawet wymiana karty J bardzo szybko zlokalizowano telefon i nowego posiadacza

mojej koleżance namierzyli jakoś telefon jak zgłosiła na policji, nie wiem dokładnie jak to zrobili ale jak masz dokumenty do telefonu to idź na policję
0 0

joan

#5142003 Napisano: 15.04.2012 06:10:17
zuzamm napisał(a):

Mnie również ukradziono kiedyś telefon, byłam na policji, żeby zobaczyć, jak pracują - ŻENADA. Moim zdaniem nie ma się co nastawiać na to, że ktokolwiek naprawdę zajmie się taką sprawą, ale i tak warto iść na policję, żeby:
- policjanci przestali brać premie za obniżenie ilości przestępstw -> po prostu większość ludzi nie zgłasza tego, co im się przydarzyło, bo z góry wiadomo, że policja i tak ma ich sprawy w d*,
- córka wiedziała, że zrobiłaś wszystko, żeby odzyskać telefon i że o pomoc można się zwrócić do policji.
0 0

#5142009 Napisano: 15.04.2012 06:14:08
a poza tym szkoła nie bedzie czuła się bezkarna i bezpanska
0 0

Monika11

#5142030 Napisano: 15.04.2012 06:24:26
estrella napisał(a):

wsciekly napisał(a):

zuzamm napisał(a):

mojej koleżance namierzyli jakoś telefon jak zgłosiła na policji, nie wiem dokładnie jak to zrobili ale jak masz dokumenty do telefonu to idź na policję

Z tym namierzeniem to jest gorzej- zależy od miasta i policji- pod koniec tamtego roku miałam przykrą sytuację że szukałam kogoś kto dzwonił i mówił że sobie coś zrobi-komórka cały czas była aktywna i kiedy zadzwoniłam na policję żeby namierzyli to policjant bezczelnie powiedział że nie mają nic do tego nie mają nic do namierzenia i zebym sobie szukała na własną odpowiedzialność tej osoby emotka
0 0

slavek

#5142036 Napisano: 15.04.2012 06:29:17
Dokładnie trak jak pisze joan - na Policje bez dwóch zdań. Od tego oni są!
0 0

#5142054 Napisano: 15.04.2012 06:37:01
dlatego napisałem, że wszystko zależy od ludzi
czasem mają sprzęt, ale brak im umiejętności lub co gorsze - dobrej woli

w komendach wojewódzkich powinny być wydziały do spraw zwalczania przestępczości elektronicznej, pod co również podpada kradzież telefonu

gorzej w powiatach - tam nie raz ma maszynach raporty piszą i nikt nie wie jak funkcjonuje program namierzajacy

no chyba że trafi się na jakiegoś pasjonata nowinek elektronicznych
0 0

Monika11

#5142070 Napisano: 15.04.2012 06:44:03
wsciekly napisał(a):

dlatego napisałem, że wszystko zależy od ludzi
czasem mają sprzęt, ale brak im umiejętności lub co gorsze - dobrej woli

w komendach wojewódzkich powinny być wydziały do spraw zwalczania przestępczości elektronicznej, pod co również podpada kradzież telefonu

gorzej w powiatach - tam nie raz ma maszynach raporty piszą i nikt nie wie jak funkcjonuje program namierzajacy

no chyba że trafi się na jakiegoś pasjonata nowinek elektronicznych

zgadza się
drugi przypadek miesiąc temu do mojego brata ciotecznego dzwoni kolega że się powiesi bo dziewczyna go rzuciła.On panikuje jadą do niego biorą go na policję a-policjant rozkłada ręce ze nie ma nic do tego i ich to nie obchodzi-nic im nie doradził co mają zrobić.Sami stwierdzili ze pojadą do szpitala =oddział psychiatryczny i po rozmowie pięcio minutowej chłopaka zatrzymali na obserwacji.A policja miał w cenzura nawet nie powiedziała młodym chlopakom gdzie mają się udac i co zrobić emotka Nasza policja emotka
0 0

Monika11

#5142073 Napisano: 15.04.2012 06:45:18
I oba przypadki niestety w jednym mieście-masakra emotka
0 0

mia

#5142751 Napisano: 16.04.2012 08:05:14
Czy w wypiekaczu do chleba udaje się chleb na zakwasie?
Może ktoś próbował i wie... emotka

Koleżanka chce ode mnie kupić wypiekacz od Smolara, ale ona uznaje chleb tylko na zakwasie i taki piecze, a ja nie chcę jej wpuścić w kanał. emotka
0 0

Gość: evja

#5143473 Napisano: 16.04.2012 11:41:58
Mam problem z Allegro.
Niedawno rozpoczęłam działalność gospodarczą na ryczałcie. Muszę rozliczać się z każdego przychodu łącznie z kosztami wysyłki i muszę zapisywać go dokładnie tego samego dnia kiedy ktoś kupi jakiś przedmiot (niezależnie od tego czy już zapłacił czy nie).

W piątek sprzedałam przedmiot. Zapisałam odpowiedni przychód. Dziś kupująca chce, żebym wysłała jej list polecony ekonomiczny, żeby było taniej. Ja wysyłam tylko priorytetem - mam to zaznaczone na stronie o mnie, w opcjach wyboru przesyłki mam tylko ,,list polecony priorytetowy . Ponieważ dopiero zaczęłam prowadzić działalność chciałabym, żeby wszystkie wpłaty zgadzały się z ewidencją. i teraz tak
Czy kupująca może żądać ode mnie wysyłki inną formą dostawy, niż zaznaczone jest to w aukcji?
Czy ma prawo wystawić mi komentarz negatywny od którego nie można się odwołać?

Nie wiem co robić, bo mam dopiero 18 komentarzy i każdy negatyw wpłynąłby znacząco na sprzedaż. A najgorsze jest to, że staram się jak mogę, żeby wszystko było zgodnie, sprawnie, miło i rewelacyjnie.

HELP
0 0

ziolko

#5143500 Napisano: 16.04.2012 11:49:10
evja - a dlaczego nie masz opcji wyboru przesyłki, typu polecony ekonomiczny? w końcu nie kazdy chce płacić dodatkowo za przesyłkę, jeśli poczta tak czy siak opóźnia dostarczenie
0 0

ja-sylwia

#5143503 Napisano: 16.04.2012 11:49:46
Brałam udział w głosowaniu bankier. dostałam teraz meila z taką informacją:
Dzień dobry,

Dziękujemy za udział w konkursie Kobieta Biznesu 2011. Niezmiernie miło poinformować nam, że nagroda za wzięcie udziału w konkursie trafi właśnie do Państwa.

W celu przesłania nagrody prosimy o podanie dokładnego adresu korespondencyjnego do dnia 17 kwietnia 2012 r.

0 0

ja-sylwia

#5143517 Napisano: 16.04.2012 11:53:32
magic18girl napisał(a):

Brałam udział w głosowaniu bankier. dostałam teraz meila z taką informacją:
Dzień dobry,

Dziękujemy za udział w konkursie Kobieta Biznesu 2011. Niezmiernie miło poinformować nam, że nagroda za wzięcie udziału w konkursie trafi właśnie do Państwa.

W celu przesłania nagrody prosimy o podanie dokładnego adresu korespondencyjnego do dnia 17 kwietnia 2012 r.

ok już wiem o co chodzi, myślałam ze to jakaś ściema ale jednak brałam udzial emotka
0 0

Gość: mariolakal

#5143993 Napisano: 16.04.2012 02:53:52
Hej, czy ktoś zna sposób na odblokowanie konta na west.pl ? Próbowałam się tam zalogować i kilkakrotnie wpisałam złe hasło, a po jego przypomnieniu zablokowali mi konto... emotka
0 0

luk1990

#5144022 Napisano: 16.04.2012 03:05:09
mariolakal napisał(a):

Hej, czy ktoś zna sposób na odblokowanie konta na west.pl ? Próbowałam się tam zalogować i kilkakrotnie wpisałam złe hasło, a po jego przypomnieniu zablokowali mi konto... emotka

też mam zablokowane- pisanie maili do nich pozostaje zupełnie bez odezwu ;/
0 0