Pomocy!!!!

Gość: xreine

#5152594 Napisano: 20.04.2012 04:07:08
A ja mam taki problem, że wygrałam w konkursie Zostań testerem i bardzo bym się cieszyła gdyby nie fakt, że chcą ode mnie wszystkie dane: pesel, dowód osobisty, skan dokumentu potwierdzającego tożsamość, adres urzędu skarbowego... Niby wszystko ok, ponieważ od nagrody oprowadzają podatek, ale jednak trochę się boję i nie wiem co robić... Pomocy!
0 0

Gość: xreine

#5152597 Napisano: 20.04.2012 04:09:09
xreine napisał(a):

Zostań testerem

Pomyliłam się, ten konkurs to Testuj perfumy.
0 0

Gość: mariolakal

#5154068 Napisano: 21.04.2012 03:08:52
Hej, potrzebuję 25 kodzików kubusia w trybie pilnym... Nie chcę zmarnować synowej satysfakcji z wygranej, gdyż Jej poleciłam ten konk, a nagrody właśnie się kończą... W zamian oferuję kodziki carlsberga... Ewentualnie mogę oddać kodziki kubusia w terminie późniejszym, jeśli ktoś poluje na TV...
emotka
0 0

Gość: pamal73

#5154097 Napisano: 21.04.2012 03:23:41
mariolakal napisał(a):

Hej, potrzebuję 25 kodzików kubusia w trybie pilnym... Nie chcę zmarnować synowej satysfakcji z wygranej, gdyż Jej poleciłam ten konk, a nagrody właśnie się kończą... W zamian oferuję kodziki carlsberga... Ewentualnie mogę oddać kodziki kubusia w terminie późniejszym, jeśli ktoś poluje na TV...
emotka

chyba nie ma już nagród emotka
0 0

Gość: pamal73

#5154099 Napisano: 21.04.2012 03:24:49
pamal73 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka

a jest pen jeszcze emotka
0 0

#5154107 Napisano: 21.04.2012 03:30:02
pamal73 napisał(a):

pamal73 napisał(a):

mariolakal napisał(a):

emotka

173 peny... Jutro będzie po ptokach...

a jest pen jeszcze emotka

173 peny... Jutro będzie po ptokach... emotka
0 0

#5154417 Napisano: 21.04.2012 07:26:43
Help Me ! Brakuje mi 18 kodzików kubusia... Jutro będzie po ptokach... Czy ktoś może pomóc ??? emotka
0 0

efelinkaaa

#5154421 Napisano: 21.04.2012 07:27:31
Mam dylemat.. Chciałam zarejestrować się w loterii Pekao SA, tylko trzeba tam podać imię, nazwisko i numer klienta.. i tu jest problem, bo:
w banku nie zmieniłam nazwiska, mam nadal panieńskie (z przyczyn osobistych zmienić nie mogę emotka ), jednak dowód mam nowy.. I tak się zastanawiam jakie wpisać, takie jakie widnieje u nich czy takie jakie już mam emotka
Zastanawiam się czy jesli wygram bilet (ewentualnie) - wydadzą mi go na panieńskie nazwisko.. W przypadku reszty nagród nie byłoby problemu, bo wysyłają kurierem.. Jakieś sugestie? emotka
W regulaminie jest tylko:

Jeżeli określony Produkt jest nabywany łącznie przez jedną lub
więcej osób, za osobę nabywającą Produkt uważany jest jedynie
tzw. „pierwszy właściciel” określany każdorazowo przy nabywaniu
Produktu, chyba że w załączniku do niniejszego regulaminu w
odniesieniu do poszczególnych Produktów postanowiono wyraźnie
inaczej. W przypadku Produktów związanych z kartami płatniczymi
za nabywającego Produkt uważa się zawsze osobę, której imię i
nazwisko wydrukowane jest na karcie.
0 0

Gość: hittmanka

#5154433 Napisano: 21.04.2012 07:32:46
efelinkaaa napisał(a):

Mam dylemat.. Chciałam zarejestrować się w loterii Pekao SA, tylko trzeba tam podać imię, nazwisko i numer klienta.. i tu jest problem, bo:
w banku nie zmieniłam nazwiska, mam nadal panieńskie (z przyczyn osobistych zmienić nie mogę emotka ), jednak dowód mam nowy.. I tak się zastanawiam jakie wpisać, takie jakie widnieje u nich czy takie jakie już mam emotka
Zastanawiam się czy jesli wygram bilet (ewentualnie) - wydadzą mi go na panieńskie nazwisko.. W przypadku reszty nagród nie byłoby problemu, bo wysyłają kurierem.. Jakieś sugestie? emotka
W regulaminie jest tylko:

Jeżeli określony Produkt jest nabywany łącznie przez jedną lub
więcej osób, za osobę nabywającą Produkt uważany jest jedynie
tzw. „pierwszy właściciel” określany każdorazowo przy nabywaniu
Produktu, chyba że w załączniku do niniejszego regulaminu w
odniesieniu do poszczególnych Produktów postanowiono wyraźnie
inaczej. W przypadku Produktów związanych z kartami płatniczymi
za nabywającego Produkt uważa się zawsze osobę, której imię i
nazwisko wydrukowane jest na karcie.

zastanawiam się i nie wiem co doradzić...
na logikę biorąc podałabym nazwisko po mężu skoro dowód masz na takowe ale... jest ryzyko, że w razie wygranej sprawdzą w systemie i np. takiego nazwiska nie znajdą i na wszeki wypadek usuną z listy laureatów... myślę, że bezpieczniej zagrać na panieńskie ponieważ w dowodzie takowe też istnieje więc wykłuciła byś się o nagrodę ... emotka
0 0

efelinkaaa

#5154450 Napisano: 21.04.2012 07:41:18
Dziękuję, w takim razie zgłoszenie wysłane emotka
0 0

Gość: ola2493

#5154603 Napisano: 21.04.2012 09:04:57
xreine napisał(a):

xreine napisał(a):

Zostań testerem

Pomyliłam się, ten konkurs to Testuj perfumy.

wartość nagrody w tym konku to 200 zł?To chyba nie odprowadza się podatku,ale może się mylę
0 0

#5154677 Napisano: 21.04.2012 10:10:57
Sorki, że się powtarzam... Potrzebuję jeszcze 2 kodziki kubusia w trybie pilnym... Czy ktoś pomoże ??? emotka
0 0

picola

#5154683 Napisano: 21.04.2012 10:16:19

mariolakal napisał(a):

Sorki, że się powtarzam... Potrzebuję jeszcze 2 kodziki kubusia w trybie pilnym... Czy ktoś pomoże ??? emotka

wysłałam pw
0 0

Gość: nocti

#5154686 Napisano: 21.04.2012 10:28:53
efelinkaaa pytanie mam trochę innej natury... czy w umowie z bankiem nie masz przypadkiem, że o wszelkich zmianach ma być informowany bank? Zmiana nazwiska i zmiana dowodu to dość kluczowe informacje. W większości banków sprawy załatwiane są po okazaniu dowodu osobistego. O ile nic się nie dzieje to bank się nigdy nie czepia, ale jak już coś się od nich chce (w tym przypadku nagroda) to mogą sobie przypomnieć o zapisach umowy.
Sprawdź to sobie dokładnie.
0 0

aurorcia

#5156005 Napisano: 23.04.2012 06:22:02
Jak usunąć adres E-mail na fb i zastąpić go nowym??Udało mi się dodać drugi adres,ale tego głównego nie mogę usunąć!Nie ma przy nim opcji usuń a przy nowym adresie jest emotka emotka
0 0

Gość: awi

#5156046 Napisano: 23.04.2012 07:07:37
ziolko napisał(a):

awi napisał(a):

Ratunku, jak wyłączyć przychodzące smsy z nr 7372
(wróżka, tarot)?

zerknij na moją stopkę - tam są rózniaste smsy i agencje - warto zapisać sobie plik Pdf na kompie, aby mieć w razie potrzeby

7372 SMS Teleaudio Sp. z o.o. reklamacje@teleaudio.pl; tel. (22) 514-41-91

dzwonisz lub piszesz i prosisz o wykasowanie z bazy danych i nie przysyłanie żadnych reklam ani informacji

dziękuję ziolko
0 0

79magda

#5156048 Napisano: 23.04.2012 07:09:03
aurorcia napisał(a):

Jak usunąć adres E-mail na fb i zastąpić go nowym??Udało mi się dodać drugi adres,ale tego głównego nie mogę usunąć!Nie ma przy nim opcji usuń a przy nowym adresie jest emotka emotka

O ile się nie mylę, nie ma takiej opcji. Facebook poważniej, niż imię i nazwisko, traktuje adres mailowy, on jest Twoim identyfikatorem. Do jednego adresu mailowego przypisane może być tylko jedno konto na Facebooku. Wydaje mi się, że tylko likwidując konto, możesz zlikwidować przynależność do danego maila.
0 0

aurorcia

#5156063 Napisano: 23.04.2012 07:17:05
79magda napisał(a):

aurorcia napisał(a):

O ile się nie mylę, nie ma takiej opcji. Facebook poważniej, niż imię i nazwisko, traktuje adres mailowy, on jest Twoim identyfikatorem. Do jednego adresu mailowego przypisane może być tylko jedno konto na Facebooku. Wydaje mi się, że tylko likwidując konto, możesz zlikwidować przynależność do danego maila.

Udało się!Pomęczyłam się,ale warto było!Trzeba zaznaczyć nowy e-mail jako główny,wtedy ten pierwotny staje się dodatkowym i jest przy nim opcja usuń! emotka
0 0

79magda

#5156068 Napisano: 23.04.2012 07:20:04
aurorcia napisał(a):

79magda napisał(a):

aurorcia napisał(a):

Udało się!Pomęczyłam się,ale warto było!Trzeba zaznaczyć nowy e-mail jako główny,wtedy ten pierwotny staje się dodatkowym i jest przy nim opcja usuń! emotka

A no to tak
emotka Facebook ma to do siebie, że ciągle potrafi zaskakiwać emotka
0 0

ja-sylwia

#5157173 Napisano: 23.04.2012 02:51:44
Jest możliwość odzyskania pisanego tekstu na poczcie o2?? pisałam dłuuugą rymowanke na konkurs i już byłam na końcu kiedy poczta sama sie wylogowała a tekst nie zapisany emotka :( pomoże ktoś czy nic się nieda zrobić??
0 0