Pomocy!!!!

ace

#5509861 Napisano: 12.12.2012 06:23:25
asante napisał(a):

ace napisał(a):

Może ktoś będzie się orientował. SKończyłąm studia i skończyło mi się ubezpieczenie zdrowotne. Nie zapisałąm się jeszcze do PUPu, ale za tydz. musze iść do lekarza, tyle że od dwóch tyg pracuję na umowe o dzieło (póki co jeszcze nie podpisałam umowy). no i teraz się zastanawiam czy mogę zarejestrować się w PUPie, a po podpisaniu umowy wyrejestrowac? Kurcze bo nie wiem jak rozwiazac ta sprawe emotka Może ktoś miał kiedyś podobny problem? Będę wdzieczna za pomoc emotka

Niestety nie możesz być zatrudniona na umowę o dzieło i być zarejestrowana w UP. Ja miałam kiedyś sytuację, że chciałam podjąć pracę na jeden dzień właśnie na umowę o dzieło. W UP kazano mi się wyrejestrować, podjąć pracę i zarejestrować ponownie nawet w ten sam dzień!!! Oczywiście dałam sobie spokój.

Masakra....Moze z szefem pogadam czy sie nie obejdzie do konca roku bez umowy i koniec... Masakra jakas emotka

o matko 300zł?? to juz lepiej lekarzowi dac 100zł...
0 0

Gość: misia89p

#5509865 Napisano: 12.12.2012 06:25:09
czy mógłby ktoś na mnie wysłać smsa na pewien regionalny konkurs, proszę pw
0 0

Gość: chochliczka

#5509944 Napisano: 12.12.2012 06:50:05
ace napisał(a):

no wlasnie na jakis str internetowych pisza że takie ubezpiecznie wygasa w momecie skreslenia z listy studentów, ale nie wiem na ile to info jest prawdziwe emotka
A moze ktos wie ile kosztuje meisieczne ubezpieczenie- tzn ktore bym sama oplacila? i czy po miesiacu moge zrezygnowac? Tzn oplacac je tylko wtedy kiedy potrzebije?

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi emotka

moja siostra chyba miala ubezpieczenie w pzu -miesieczny koszt 80- zl w tym masz ubezpieczenie od wypadku i do lkazdego lekarza mozesz isc
0 0

Gość: kamisiek

#5509976 Napisano: 12.12.2012 07:01:48
szukam puzzli,układanek, książeczek.. dla 4 letniego synka z niedorozwojem mowy i epi...jesli komuś zalegają albo chciałby odsprzedać za niewielkie pieniązki..bardzo prosze pw
0 0

dolly

#5510013 Napisano: 12.12.2012 07:17:41
dzikanimfa napisał(a):

grusia napisał(a):

Gdzie na paragonach z intermarche jest numer paragonu ? To ten u gory czy na dole ?

podbijam pytanie emotka

jak w większości- na górze, po prawej stronie na wysokości daty emotka
0 0

Gość: grusia

#5510058 Napisano: 12.12.2012 07:39:23
Tak tez wysłałam - dzieki emotka
0 0

netka2000

#5510207 Napisano: 12.12.2012 08:27:56
quaqua napisał(a):

netka2000 napisał(a):

baxter napisał(a):

czy kupował może ktoś w ciągu ostatniej godziny cos na allegro i płacił poprzez payu? zrobiłam zakup i nie moge zapłcić, pokazuje sie komunikat:
'Połączenie zostało zresetowane
Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. emotka
mieliście tak kiedys?

Przedstawię to obrazowo. Idziesz do sklepu obuwniczego. Oglądasz, przymierzasz buty i któres Ci sie spodobały. Więc bierzesz pudełko i idziesz do sprzedawcy. Chcesz zapłacić a tu wciska się jakis facet i mówi: Hola, hola. Pani zapłaci mnie a ja zapłacę dopiero sprzedawcy. Sprzedawca na początku na pewno będzie protestował, ale ten facet mówi, że on wynajmuje mu sklep i jak mu się nie podoba to won stąd. Chcąc nie chcąc sprzedawca zgadza się na taki dyktat. Mało tego, sprzedawca dostanie pieniądze tylko dwa razy w miesiącu, ale oczywiście buty może dać klience od razu. Niektórzy tak robią, ale niektórzy czekają aż pieniądze za buty znajdą sie na jego koncie, czyli po buty może pani przyjść pod koniec miesiąca. Natomiast Ty beztrosko dajesz forsę facetowi, butów nie masz i na dodatek facet mówi, że z tymi pieniędzmi może zrobić co chce. I zapewnia, że Twoje pieniądze są stuprocentowo bezpieczne. Efekt jest taki, że Ty nie masz butów, sprzedawca pieniędzy a facet zaciera ręce, bo bank nalicza mu odsetki od lokaty. I jeszcze zastrega, że poniżej 20 zł to on nie będzie się fatygował do sklepu, żeby zapłacić sprzedawcy za wydany towar. I co zgodziłabyś się na taką transakcję? Nie lepiej zrobić normalny przelew, wysłać mailem potwierdzenie przelewu i na drugi dzień mieć buty w domu, bez opłacania jakiegoś szemranego pośrednika? A sprzedaca ma pieniądze, za które może kupić nowy towar, a nie czekać 2 tygodnie na łaskawego faceta. A często mu się zdarza, że zapomni co wziął, albo nie chce się przyznać, że zgubił po drodze. Ty tych pieniędzy na pewno nie odzyskasz. A swoją drogą, dziwi mnie zawsze chęć opłacania ludzi, którzy do niczego ręki nie przyłożyli, ale za to chętnie wyciągają ręce po nie swoje pieniądze.

Trzeba być naprawdę totalnie naiwnym by płacić przez PayU

Dlaczego? Można powiedzieć, że sprzedający coś traci (kasa procentuje nie na jego koncie), ale w czym przejawia się naiwność kupującego płacącego przez PayU?

0 0

baxter

#5510235 Napisano: 12.12.2012 08:35:31
nie wszyscy sprzedajacy sa takigo zdania bo niektórzy wyraźnie zaznaczaja ze platnosc tylko poprzez PayU,
przelew z innego banku dociera dopiero na drugi dzien(jesli kupujesz cos wieczorem) i to niekoniecznie z rana, wiekoszosc sprzedawcow dopiero wysyla towar jak pieniadze ma wlasnie na koncie a poprzez PayU dostaje info, ze pieniadze sa juz na jego koncie,
a tak wogole to mieli chyba jaks chwilowa awarie bo za ktoryms razem poszło i bylo ok.
0 0

efelinkaaa

#5510396 Napisano: 12.12.2012 09:20:27
który to jest numer paragonu z superpharm> Kojarzę, że kiedyś chcieli ten systemowy na dole..
0 0

Gość: mariolakal

#5510672 Napisano: 12.12.2012 11:07:39
Help Me !!! Weszłam na stronę interii, zalpgowałam się na pocztę i ukazał się jakiś komunikat... Nie czytając go, cósik nacisnęłam i skasowało mi wszystkie e-maile... Mam pustą skrzynkę... Czy mogę to jakoś odzyskać/przywrócić ? emotka
0 0

ziolko

#5510694 Napisano: 12.12.2012 11:14:27
mariolakal napisał(a):

Help Me !!! Weszłam na stronę interii, zalpgowałam się na pocztę i ukazał się jakiś komunikat... Nie czytając go, cósik nacisnęłam i skasowało mi wszystkie e-maile... Mam pustą skrzynkę... Czy mogę to jakoś odzyskać/przywrócić ? emotka

Mariola... załamałaś mnie.. emotka
jak można nie czytać tego, co Ci wyskakuje???

wątpię, czy odzyskasz pocztę, bo co innego, jeśli byś usunęła z programu pocztowego a co innego ze strony

możesz napisać do interii przez formularz kontaktowy, na pewno jakiś jest, wyjaśnić sprawę i zapytać, czy jest możliwość odzyskania skasowanych maili. Ale czarno to widzę

0 0

Gość: charonio

#5510706 Napisano: 12.12.2012 11:19:56
mariolakal napisał(a):

Napisz do Interii, może trafisz na kogoś miłego to pomoże, bo oni robią kopie kont pocztowych i jest to zazwyczaj kopia zbiorcza, tzn wszystkich, w razie awarii serwera przywrócą wszystkie. Jak komuś będzie się chciało to może przywróci Ci back-up'a Twojego. Jednak jest to Twoja wina, nie ich, więc mogą Cię olać (i pewnie tak zrobią..). Można też spróbować ściemnić, że ktoś niepowołany to zrobił, ale sprawdzą to po logach IP, więc co najwyżej napisz, że małe dziecko, czy tez rozpędzony chomik wpadł na klawiaturę uruchamiając sekwencję klawiszy odpowiedzialną za koniec świata.
0 0

dolly

#5511003 Napisano: 13.12.2012 09:06:50
charonio napisał(a):

Napisz do Interii, może trafisz na kogoś miłego to pomoże, bo oni robią kopie kont pocztowych i jest to zazwyczaj kopia zbiorcza, tzn wszystkich, w razie awarii serwera przywrócą wszystkie. Jak komuś będzie się chciało to może przywróci Ci back-up'a Twojego. Jednak jest to Twoja wina, nie ich, więc mogą Cię olać (i pewnie tak zrobią..). Można też spróbować ściemnić, że ktoś niepowołany to zrobił, ale sprawdzą to po logach IP, więc co najwyżej napisz, że małe dziecko, czy tez rozpędzony chomik wpadł na klawiaturę uruchamiając sekwencję klawiszy odpowiedzialną za koniec świata.

emotka emotka emotka
0 0

Gość: kama1985

#5511970 Napisano: 13.12.2012 05:09:21
Ty też możesz pomóc dzieciom z Domu Dziecka w Kaliszu! Każde uszko to 1 zł na wspólny cel!

https://www.faceb.../app_129710943851523

Akcja charytatywna - Lepimy uszka emotka

Pomóżmy innym!
0 0

#5511976 Napisano: 13.12.2012 05:15:20
dolly napisał(a):

charonio napisał(a):

emotka emotka emotka

emotka Kurde, zapomniałam, że wczoraj tutaj szukałam pomocy i zdążyłam już do Nich napisać przyznając się, że to moja wina... emotka
Na chomika bym nie wpadła, a zapomniałam całkiem o moim kochanym wnusiu... emotka
0 0

slonecznik1309

#5511989 Napisano: 13.12.2012 05:23:19
szukam osób, które odbierały karty na 500 zł z Cyfrowego Polsatu....pomocy...mój ojciec dzis poszedł odebrać kartę, bo na niego było zgłoszenie, ale powiedzieli mu, że musi założyc konto, a wtedy przeleją mu pieniądze....jest na liscie zwyciezcow, ale oni mają takie procedury! z tego co wiem to tylko ci co wygrali 50 zł mają założyc konto....jak to było u Was? pózno wrocilam z pracy i nie mogłam dzis załatwic do konca tej sprawy, ale wkurzyłam się i zadzwoniłam do oddziału, że chyba nie znają regulaminu! mam jutro do nich zadzwonić...proszę niech napiszą osoby, które juz odebrały 500 zł emotka
0 0

adamaszek

#5512009 Napisano: 13.12.2012 05:33:50
chochliczka napisał(a):

ace napisał(a):

no wlasnie na jakis str internetowych pisza że takie ubezpiecznie wygasa w momecie skreslenia z listy studentów, ale nie wiem na ile to info jest prawdziwe emotka
A moze ktos wie ile kosztuje meisieczne ubezpieczenie- tzn ktore bym sama oplacila? i czy po miesiacu moge zrezygnowac? Tzn oplacac je tylko wtedy kiedy potrzebije?

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi emotka

moja siostra chyba miala ubezpieczenie w pzu -miesieczny koszt 80- zl w tym masz ubezpieczenie od wypadku i do lkazdego lekarza mozesz isc

Może ktoś wie, jak to wygląda z tymi ubezpieczeniami, jeśli ktoś ma tylko umowę o dzieło - moja siostra tak ma i na razie jej to odpowiada, ale nie odkłada żadnych składek na emeryturę, nie ma ubezpieczenia zdrowotnego... Jakie rozwiązanie jest w tym przypadku najlepsze?
0 0

Gość: smerfetka007

#5512883 Napisano: 13.12.2012 11:46:55
kama1985 napisał(a):

Ty też możesz pomóc dzieciom z Domu Dziecka w Kaliszu! Każde uszko to 1 zł na wspólny cel!

https://www.faceb.../app_129710943851523

Akcja charytatywna - Lepimy uszka emotka

Pomóżmy innym!

codziennie lepię
emotka
0 0

#5512911 Napisano: 14.12.2012 03:07:45
mariolakal napisał(a):

dolly napisał(a):

charonio napisał(a):

emotka emotka emotka

emotka Kurde, zapomniałam, że wczoraj tutaj szukałam pomocy i zdążyłam już do Nich napisać przyznając się, że to moja wina... emotka
Na chomika bym nie wpadła, a zapomniałam całkiem o moim kochanym wnusiu... emotka

Dooooopa kapusta.. Odpisali mi:
Witam,

Niestety firma INTERIA.PL nie przechowuje na serwerach kont bezpłatnych skasowanej/niezapisanej poczty. Bardzo mi przykro, ale nie jesteśmy w stanie odzyskać tych wiadomości.

Pozdrawiam

emotka
0 0

ziolko

#5512976 Napisano: 14.12.2012 07:31:47
no cóż... mówiłam

KOBIETO, CZYTAJ DOKŁADNIE, SZCZEGÓLNIE TO, CO NIESPODZIEWANIE WYSKAKUJE

mam nadzieję, że masz nauczkę na przyszłość
0 0