Pomocy!!!!

Gość: cosmolinka

#5554778 Napisano: 17.01.2013 06:22:18
myszka222 napisał(a):

Chcę otworzyć rachunek w mbanku (ekonto). Czy osoby które je mają / otwarły niedawno tam konto moga mi coś napisać czy warto, czy nie ma tam jakiś haczków w regulaminach? Z tego co widze jest całkowicie bezpłatne ale chcę się upewnić. Chcę otworzyc takie najprostrze konto, głównie dla potrzeb kupna i sprzedarzy rzeczy na allegro. Proszę o info na pw z gory dzieki

Ja jestem zadowolona z tego konta. Faktycznie jest darmowe, jedynie karta jest płatna 2 zł miesięcznie, ale i to można obejść, jeśli wykonuje się nią płatności na kwotę minimum 100 zł miesięcznie.
0 0

Gość: calliope

#5554794 Napisano: 17.01.2013 06:38:50
becia1973 napisał(a):

coś się zmieniło jeżeli chodzi o płatności na allegro?????

mam coś takiego:
Sposób dostawy: Przesyłka elektroniczna (e-mail) 0,00 zł
Do zapłaty: 29,00 zł
Metoda płatności Płacę z iPKO
Identyfikator brak
Status
Rozpoczęta
Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty.
Utworzenie 2013-01-16 16:15:15
Sposób i koszt dostawy Przesyłka elektroniczna (e-mail) 0,00 zł

kompletnie nie wiem co to oznacza????? czy bank sam przekaże pieniądze???? do tej pory przekierowywało mnie na stronę banku , a teraz mam coś takiego- ratunku!!!!

Masz na myśli płatność PayU? Ja miałam podobnie jak coś źle nacisnęłam i nie przełączyło mnie do banku, w końcu napisałam maila do sprzedawcy, że zapłacę bezpośrednio ze swojego konta i było ok.
0 0

Gość: smerfetka007

#5555038 Napisano: 18.01.2013 12:48:54
cosmolinka napisał(a):

myszka222 napisał(a):

Chcę otworzyć rachunek w mbanku (ekonto). Czy osoby które je mają / otwarły niedawno tam konto moga mi coś napisać czy warto, czy nie ma tam jakiś haczków w regulaminach? Z tego co widze jest całkowicie bezpłatne ale chcę się upewnić. Chcę otworzyc takie najprostrze konto, głównie dla potrzeb kupna i sprzedarzy rzeczy na allegro. Proszę o info na pw z gory dzieki

Ja jestem zadowolona z tego konta. Faktycznie jest darmowe, jedynie karta jest płatna 2 zł miesięcznie, ale i to można obejść, jeśli wykonuje się nią płatności na kwotę minimum 100 zł miesięcznie.

Ja korzystam juz kilka lat i jest za darmo. Wprowadzili opłatę za kartę, ale można z karty zrezygnować, jeśli Ci niepotrzebna lub jak koleżanka wyżej napisała płacąc nią na określoną sumę omijasz tą opłatę. Kilka lat temu było lepiej w mbanku. Nawet konto było oprocentowane. Teraz mbank coraz bardziej upodabnia się do innych banków...
0 0

Gość: agusia147

#5555337 Napisano: 18.01.2013 11:52:39
smerfetka007 napisał(a):

cosmolinka napisał(a):

myszka222 napisał(a):

Ja korzystam juz kilka lat i jest za darmo. Wprowadzili opłatę za kartę, ale można z karty zrezygnować, jeśli Ci niepotrzebna lub jak koleżanka wyżej napisała płacąc nią na określoną sumę omijasz tą opłatę. Kilka lat temu było lepiej w mbanku. Nawet konto było oprocentowane. Teraz mbank coraz bardziej upodabnia się do innych banków...

Ja płacę za kartę, coś koło 30zł rocznie. Konto jak konto, wolę to w idea banku, tam nie płacę za kartę, i przynajmniej wypłaty ze wszystkich bankomatów mam za darmo, a nie że jeszcze na prowizji tną.
0 0

Gość: krzyszu

#5555968 Napisano: 18.01.2013 08:40:57
może ktoś będzie mi mógł pomóc. Komputer nie wykrywa mi żadnych urządzeń podłączanych przez USB ani kart pamięci emotka Jeśli ktoś wiedziałby co mogło by mi pomóc to bardzo proszę o wiadomość.
0 0

monikar

#5558355 Napisano: 21.01.2013 04:56:25
Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??
0 0

Gość: chochliczka

#5558706 Napisano: 21.01.2013 09:09:59
monikar napisał(a):

Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.
0 0

Gość: agasiam

#5558765 Napisano: 21.01.2013 09:56:15
Proszę o pomoc. Poszukuje informacji czy wpłata w banku gotówki na konto kart kredytowej pojawia się natychmiast na koncie tej karty?
0 0

monikar

#5559390 Napisano: 22.01.2013 01:12:29
chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.

Też jej tak poradziłam. Wkurza mnie że oszuści w sieci są tacy bezkarni...
0 0

mahuska

#5559923 Napisano: 22.01.2013 07:57:15
monikar napisał(a):

chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

oczywiście że zgłosic sprawę na policję. Wpisz w google słowo oszustwo i znajdziesz ile spraw już w sądzie się skończyło emotka Powodzenia emotka
0 0

wanderlust

#5561224 Napisano: 23.01.2013 06:37:18
Czy jest tataj jakiś radcy prawny?
Miałbym pytanie ws. praw autorskich.
0 0

79magda

#5562902 Napisano: 25.01.2013 10:49:47
Czy Facebook działa Wam normalnie?

Pierwszy raz widzę takie coś - nie pokazuje mi się cała góra - nie mogę wejść w pocztę ani poszukać żadnej strony, a co najgorsze - nie mogę się również wylogować, by spróbować zalogować ponownie emotka
0 0

Gość: dolly

#5562944 Napisano: 25.01.2013 11:17:47
Czy mogę jakoś zablokować numer przychodzący w orange? Dzwonią mi po kilka razy z PTK z tego samego numeru emotka
0 0

ace

#5563417 Napisano: 25.01.2013 06:38:34
A ja mam takie pytanie. Jeśli wynajmuję komuś mieszkanie to do czyjego obowiązku należy malowanie ścian?
0 0

targicola

#5563419 Napisano: 25.01.2013 06:42:09
ace napisał(a):

A ja mam takie pytanie. Jeśli wynajmuję komuś mieszkanie to do czyjego obowiązku należy malowanie ścian?

Zależy czy masz taki punkt w umowie. można wziąć kaucje na taki cel ale ogólnie przyjęte jest,że osoba wynajmująca(i zarabiająca na tym)odświeżenie lub remont mieszkania ma wliczone w koszta(zyski i straty) emotka
0 0

#5563433 Napisano: 25.01.2013 06:56:48
mógłby mi ktos pomóc bo ja jestem ślepa chyba i nie widze czy na tej stronie
http://pralkownia...ARTUCH-BOSCH-SIEMENS

jest numer:
WM10A27RPL/33
0 0

Gość: dolly

#5563434 Napisano: 25.01.2013 07:00:06
ja nie znalazłam
0 0

ace

#5563435 Napisano: 25.01.2013 07:00:35
targicola napisał(a):

ace napisał(a):

Zależy czy masz taki punkt w umowie. można wziąć kaucje na taki cel ale ogólnie przyjęte jest,że osoba wynajmująca(i zarabiająca na tym)odświeżenie lub remont mieszkania ma wliczone w koszta(zyski i straty) emotka

ok dzięki emotka
0 0

#5563437 Napisano: 25.01.2013 07:02:02
dolly napisał(a):

ja nie znalazłam

dzieki dolly emotka ech musze znalezc gdzieś indziej ten chole rny fartuch emotka
0 0

martuska11

#5563439 Napisano: 25.01.2013 07:05:08
mahuska napisał(a):

monikar napisał(a):

chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

oczywiście że zgłosic sprawę na policję. Wpisz w google słowo oszustwo i znajdziesz ile spraw już w sądzie się skończyło emotka Powodzenia emotka

moja kolezanka 3 lata temu kupiła telefon na allegro, zapłaciła za niego 550zł przelewem, a telefon nie dotarł. Zgłosiła to i otrzymała 500zł z funduszu, bo aukcje allegro są ubezpieczone ( czy jakoś tak do 500zł), więc zgłaszac na policje:)
0 0