Pomocy!!!!

Gość: cosmolinka

#5554771 Napisano: 17.01.2013 06:19:25
efelinkaaa napisał(a):

w grudniu dostałam dofinansowanie na własną działalność. Podejrzewam, że to jest mój dochód... Niestety nie zgłosiłam tego do mopru (pobieram zasiłek rodzinny). I zgłoszę zapewne najwcześniej w styczniu. Czy będę musiała im zwracać rodzinne za grudzień? Może ktoś wie?

Dofinansowanie na własną działalność to nie jest dochód, który wykorzystujesz na swoje potrzeby tylko na rozkręcenie firmy. Jak dla mnie nie powinni Ci zabrać zasiłku, przynajmniej nie od razu, ale to takie moje rozumowanie. Najlepiej zadzwoń lub się tam przejdź. Wiesz przepisy... Każdy może inaczej interpretować.
0 0

Gość: cosmolinka

#5554778 Napisano: 17.01.2013 06:22:18
myszka222 napisał(a):

Chcę otworzyć rachunek w mbanku (ekonto). Czy osoby które je mają / otwarły niedawno tam konto moga mi coś napisać czy warto, czy nie ma tam jakiś haczków w regulaminach? Z tego co widze jest całkowicie bezpłatne ale chcę się upewnić. Chcę otworzyc takie najprostrze konto, głównie dla potrzeb kupna i sprzedarzy rzeczy na allegro. Proszę o info na pw z gory dzieki

Ja jestem zadowolona z tego konta. Faktycznie jest darmowe, jedynie karta jest płatna 2 zł miesięcznie, ale i to można obejść, jeśli wykonuje się nią płatności na kwotę minimum 100 zł miesięcznie.
0 0

calliope

#5554794 Napisano: 17.01.2013 06:38:50
becia1973 napisał(a):

coś się zmieniło jeżeli chodzi o płatności na allegro?????

mam coś takiego:
Sposób dostawy: Przesyłka elektroniczna (e-mail) 0,00 zł
Do zapłaty: 29,00 zł
Metoda płatności Płacę z iPKO
Identyfikator brak
Status
Rozpoczęta
Zdefiniowałeś płatność, czekamy na informację z banku o zleceniu wpłaty.
Utworzenie 2013-01-16 16:15:15
Sposób i koszt dostawy Przesyłka elektroniczna (e-mail) 0,00 zł

kompletnie nie wiem co to oznacza????? czy bank sam przekaże pieniądze???? do tej pory przekierowywało mnie na stronę banku , a teraz mam coś takiego- ratunku!!!!

Masz na myśli płatność PayU? Ja miałam podobnie jak coś źle nacisnęłam i nie przełączyło mnie do banku, w końcu napisałam maila do sprzedawcy, że zapłacę bezpośrednio ze swojego konta i było ok.
0 0

Gość: smerfetka007

#5555038 Napisano: 18.01.2013 12:48:54
cosmolinka napisał(a):

myszka222 napisał(a):

Chcę otworzyć rachunek w mbanku (ekonto). Czy osoby które je mają / otwarły niedawno tam konto moga mi coś napisać czy warto, czy nie ma tam jakiś haczków w regulaminach? Z tego co widze jest całkowicie bezpłatne ale chcę się upewnić. Chcę otworzyc takie najprostrze konto, głównie dla potrzeb kupna i sprzedarzy rzeczy na allegro. Proszę o info na pw z gory dzieki

Ja jestem zadowolona z tego konta. Faktycznie jest darmowe, jedynie karta jest płatna 2 zł miesięcznie, ale i to można obejść, jeśli wykonuje się nią płatności na kwotę minimum 100 zł miesięcznie.

Ja korzystam juz kilka lat i jest za darmo. Wprowadzili opłatę za kartę, ale można z karty zrezygnować, jeśli Ci niepotrzebna lub jak koleżanka wyżej napisała płacąc nią na określoną sumę omijasz tą opłatę. Kilka lat temu było lepiej w mbanku. Nawet konto było oprocentowane. Teraz mbank coraz bardziej upodabnia się do innych banków...
0 0

agusia147

#5555337 Napisano: 18.01.2013 11:52:39
smerfetka007 napisał(a):

cosmolinka napisał(a):

myszka222 napisał(a):

Ja korzystam juz kilka lat i jest za darmo. Wprowadzili opłatę za kartę, ale można z karty zrezygnować, jeśli Ci niepotrzebna lub jak koleżanka wyżej napisała płacąc nią na określoną sumę omijasz tą opłatę. Kilka lat temu było lepiej w mbanku. Nawet konto było oprocentowane. Teraz mbank coraz bardziej upodabnia się do innych banków...

Ja płacę za kartę, coś koło 30zł rocznie. Konto jak konto, wolę to w idea banku, tam nie płacę za kartę, i przynajmniej wypłaty ze wszystkich bankomatów mam za darmo, a nie że jeszcze na prowizji tną.
0 0

Gość: krzyszu

#5555968 Napisano: 18.01.2013 08:40:57
może ktoś będzie mi mógł pomóc. Komputer nie wykrywa mi żadnych urządzeń podłączanych przez USB ani kart pamięci emotka Jeśli ktoś wiedziałby co mogło by mi pomóc to bardzo proszę o wiadomość.
0 0

monikar

#5558355 Napisano: 21.01.2013 04:56:25
Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??
0 0

Gość: chochliczka

#5558706 Napisano: 21.01.2013 09:09:59
monikar napisał(a):

Pilnie potrzebuję pomocy. Koleżanka na jednym z portali aukcyjnych (nie allegro) zakupiła telefon. Zapłaciła za niego przelewem i jak nie trudno się domyśleć telefon nie dotarł a sprzedawca śmieje jej się teraz w twarz. Poradziłam jej aby zgłosiła sprawę na policję ale zastanawiam się czy w ogóle jest sens? Czy sa jakieś inne sposoby na odzyskanie pieniędzy. Oczywiście dziewczyna ma potwierdzenie przelewu, całą korespondencje jaką prowadziła ze sprzedawcą. Może ktoś z Was był w podobnej sytuacji i coś poradzi??

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.
0 0

Gość: agasiam

#5558765 Napisano: 21.01.2013 09:56:15
Proszę o pomoc. Poszukuje informacji czy wpłata w banku gotówki na konto kart kredytowej pojawia się natychmiast na koncie tej karty?
0 0

monikar

#5559390 Napisano: 22.01.2013 01:12:29
chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

Chyba nie ma innego sposobu, niz na pismie powiadomienie tego oszusta, ze zglasza na policje sprawe,jezeli w ciagu ilus tam dni nie dostanie zwrotu kasy albo telefonu, po tym czasie poszlabym na policje- nie ma innej rady.Powinna isc, nawet jesli nie odniesie to duzego skutku,dla zasady, by taki złodziej nie czuł sie bezkarny.

Też jej tak poradziłam. Wkurza mnie że oszuści w sieci są tacy bezkarni...
0 0

mahuska

#5559923 Napisano: 22.01.2013 07:57:15
monikar napisał(a):

chochliczka napisał(a):

monikar napisał(a):

Też jej tak poradziłam. Wkurza mnie że oszuści w sieci są tacy bezkarni...

oczywiście że zgłosic sprawę na policję. Wpisz w google słowo oszustwo i znajdziesz ile spraw już w sądzie się skończyło emotka Powodzenia emotka
0 0

wanderlust

#5561224 Napisano: 23.01.2013 06:37:18
Czy jest tataj jakiś radcy prawny?
Miałbym pytanie ws. praw autorskich.
0 0

79magda

#5562902 Napisano: 25.01.2013 10:49:47
Czy Facebook działa Wam normalnie?

Pierwszy raz widzę takie coś - nie pokazuje mi się cała góra - nie mogę wejść w pocztę ani poszukać żadnej strony, a co najgorsze - nie mogę się również wylogować, by spróbować zalogować ponownie emotka
0 0

dolly

#5562944 Napisano: 25.01.2013 11:17:47
Czy mogę jakoś zablokować numer przychodzący w orange? Dzwonią mi po kilka razy z PTK z tego samego numeru emotka
0 0

ace

#5563417 Napisano: 25.01.2013 06:38:34
A ja mam takie pytanie. Jeśli wynajmuję komuś mieszkanie to do czyjego obowiązku należy malowanie ścian?
0 0

targicola

#5563419 Napisano: 25.01.2013 06:42:09
ace napisał(a):

A ja mam takie pytanie. Jeśli wynajmuję komuś mieszkanie to do czyjego obowiązku należy malowanie ścian?

Zależy czy masz taki punkt w umowie. można wziąć kaucje na taki cel ale ogólnie przyjęte jest,że osoba wynajmująca(i zarabiająca na tym)odświeżenie lub remont mieszkania ma wliczone w koszta(zyski i straty) emotka
0 0

#5563433 Napisano: 25.01.2013 06:56:48
mógłby mi ktos pomóc bo ja jestem ślepa chyba i nie widze czy na tej stronie
http://pralkownia...ARTUCH-BOSCH-SIEMENS

jest numer:
WM10A27RPL/33
0 0

dolly

#5563434 Napisano: 25.01.2013 07:00:06
ja nie znalazłam
0 0

ace

#5563435 Napisano: 25.01.2013 07:00:35
targicola napisał(a):

ace napisał(a):

Zależy czy masz taki punkt w umowie. można wziąć kaucje na taki cel ale ogólnie przyjęte jest,że osoba wynajmująca(i zarabiająca na tym)odświeżenie lub remont mieszkania ma wliczone w koszta(zyski i straty) emotka

ok dzięki emotka
0 0

#5563437 Napisano: 25.01.2013 07:02:02
dolly napisał(a):

ja nie znalazłam

dzieki dolly emotka ech musze znalezc gdzieś indziej ten chole rny fartuch emotka
0 0