Pomocy!!!!

Gość: merkana

#5505674 Napisano: 10.12.2012 09:53:27
kachna1111 napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

Czy ktoś może wie o co chodzi ?? Pobrałam promocyjnego startera z Coli, doładowałam go i chciałam wysłać sms-a na konk. Niestety nie chce pójść. Na normalne numery idzie bezproblemu. !!

ponawiam

Na numery premium i konkursowe niestety nie pójdzie... emotka
0 0

kachna1111

#5505681 Napisano: 10.12.2012 09:57:13
merkana napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

kachna1111 napisał(a):

Czy ktoś może wie o co chodzi ?? Pobrałam promocyjnego startera z Coli, doładowałam go i chciałam wysłać sms-a na konk. Niestety nie chce pójść. Na normalne numery idzie bezproblemu. !!

ponawiam

Na numery premium i konkursowe niestety nie pójdzie... emotka

to po co taki starter?

doładowałam go nawet emotka ((

czyli nic z nim nie zrobie?
0 0

Gość: endriu888

#5506696 Napisano: 11.12.2012 12:43:19
chyba zwykła promocja strony emotka
0 0

ace

#5507778 Napisano: 11.12.2012 07:27:46
Może ktoś będzie się orientował. SKończyłąm studia i skończyło mi się ubezpieczenie zdrowotne. Nie zapisałąm się jeszcze do PUPu, ale za tydz. musze iść do lekarza, tyle że od dwóch tyg pracuję na umowe o dzieło (póki co jeszcze nie podpisałam umowy). no i teraz się zastanawiam czy mogę zarejestrować się w PUPie, a po podpisaniu umowy wyrejestrowac? Kurcze bo nie wiem jak rozwiazac ta sprawe emotka Może ktoś miał kiedyś podobny problem? Będę wdzieczna za pomoc emotka
0 0

dolly

#5507825 Napisano: 11.12.2012 07:45:09
Możesz tak zrobić.
0 0

ace

#5507874 Napisano: 11.12.2012 08:00:35
dziekuje za odp emotka Czyli liczy się dzien podpisania umowy tak? Bo mialam watpliwosci czy na umowie nie bedzie podanej daty rozpoczecia i to ona ze jest wiążąca emotka
0 0

martuska11

#5507877 Napisano: 11.12.2012 08:01:40
ace napisał(a):

Może ktoś będzie się orientował. SKończyłąm studia i skończyło mi się ubezpieczenie zdrowotne. Nie zapisałąm się jeszcze do PUPu, ale za tydz. musze iść do lekarza, tyle że od dwóch tyg pracuję na umowe o dzieło (póki co jeszcze nie podpisałam umowy). no i teraz się zastanawiam czy mogę zarejestrować się w PUPie, a po podpisaniu umowy wyrejestrowac? Kurcze bo nie wiem jak rozwiazac ta sprawe emotka Może ktoś miał kiedyś podobny problem? Będę wdzieczna za pomoc emotka

Z tego co kojarze moze cie ubezpieczyć jeden z rodziców lub mąż. Jesli chodzi o UP to na pewno nie wolno miec umowy zlecenie z umową o dzieło nie wiem.
0 0

calliope

#5507891 Napisano: 11.12.2012 08:07:44
ace napisał(a):

Kiedy dokładnie skończyłaś studia? Ubezpieczenie powinno być ważne jeszcze 3 lub 4 miesiące po ich ukończeniu.
0 0

ace

#5507940 Napisano: 11.12.2012 08:28:16
w październiku. ALe ze mna jest też taki problem że mam ukończine 26 lat więc ubezpieczala mnie uczelnia i dostalam kwitek który był ważny z podbita legitymacją (której teraz nie mam) emotka
No niestety (albo stety) męża nie mam, a z tego co wiem rodzice moga ubezpieczyc dziecko tylko do 26r zycia emotka
0 0

monikar

#5507963 Napisano: 11.12.2012 08:35:37
martuska11 napisał(a):

ace napisał(a):

Z tego co kojarze moze cie ubezpieczyć jeden z rodziców lub mąż. Jesli chodzi o UP to na pewno nie wolno miec umowy zlecenie z umową o dzieło nie wiem.

jeśli już się nie uczysz to rodzic nie może Cię ubezpieczyć ale samo ubezpieczenie jest ważne 3 miesiące po zakończeniu studiów
0 0

ace

#5507982 Napisano: 11.12.2012 08:43:45
w sumie źle się wyraziłam. Skończyłam studia, ale na zasadzie że zrezygnowałam z nich (po uzyskaniu inż. podjełam studia mgr ale zrezygnowałąm w ich trakcie). WIęc zostałam skreślona z listy studentów. Więc nie wiem czy w takim wypadku ubezpieczenie przez uczelnie jest wazne jeszcze te 3mies?
0 0

calliope

#5507985 Napisano: 11.12.2012 08:44:48
ace napisał(a):

w październiku. ALe ze mna jest też taki problem że mam ukończine 26 lat więc ubezpieczala mnie uczelnia i dostalam kwitek który był ważny z podbita legitymacją (której teraz nie mam) emotka
No niestety (albo stety) męża nie mam, a z tego co wiem rodzice moga ubezpieczyc dziecko tylko do 26r zycia emotka

Byłam w takiej samej sytuacji jak Ty 2 lata temu i nie mogę sobie przypomnieć czy byłam w tym czasie u lekarza ... emotka
Może masz takie zaświadczenie z uczelni, że skończyłaś studia tego i tego dnia?
0 0

monikar

#5507989 Napisano: 11.12.2012 08:45:38
ace napisał(a):

w sumie źle się wyraziłam. Skończyłam studia, ale na zasadzie że zrezygnowałam z nich (po uzyskaniu inż. podjełam studia mgr ale zrezygnowałąm w ich trakcie). WIęc zostałam skreślona z listy studentów. Więc nie wiem czy w takim wypadku ubezpieczenie przez uczelnie jest wazne jeszcze te 3mies?

wydaje mi sie, że tak

a może ktoś zna jakiś inny sposób na ubezpieczenie zdrowotne pomijając UP jeśli mówimy o osobie bezrobotnej??
0 0

calliope

#5508006 Napisano: 11.12.2012 08:54:47
monikar napisał(a):

ace napisał(a):

wydaje mi sie, że tak

a może ktoś zna jakiś inny sposób na ubezpieczenie zdrowotne pomijając UP jeśli mówimy o osobie bezrobotnej??

Mi się niestety wydaje, że od dnia rezygnacji ze studiów ubezpieczenie wygasło od razu, choć pewności nie mam.
0 0

ace

#5508008 Napisano: 11.12.2012 08:54:58
no wlasnie na jakis str internetowych pisza że takie ubezpiecznie wygasa w momecie skreslenia z listy studentów, ale nie wiem na ile to info jest prawdziwe emotka
A moze ktos wie ile kosztuje meisieczne ubezpieczenie- tzn ktore bym sama oplacila? i czy po miesiacu moge zrezygnowac? Tzn oplacac je tylko wtedy kiedy potrzebije?

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi emotka
0 0

monikar

#5508041 Napisano: 11.12.2012 09:10:35
ace napisał(a):

no wlasnie na jakis str internetowych pisza że takie ubezpiecznie wygasa w momecie skreslenia z listy studentów, ale nie wiem na ile to info jest prawdziwe emotka
A moze ktos wie ile kosztuje meisieczne ubezpieczenie- tzn ktore bym sama oplacila? i czy po miesiacu moge zrezygnowac? Tzn oplacac je tylko wtedy kiedy potrzebije?

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi emotka

z tego co wiem to ponad 300zł
0 0

asantesana

#5508052 Napisano: 11.12.2012 09:16:14
ace napisał(a):

Niestety nie możesz być zatrudniona na umowę o dzieło i być zarejestrowana w UP. Ja miałam kiedyś sytuację, że chciałam podjąć pracę na jeden dzień właśnie na umowę o dzieło. W UP kazano mi się wyrejestrować, podjąć pracę i zarejestrować ponownie nawet w ten sam dzień!!! Oczywiście dałam sobie spokój.
0 0

slavek

#5508099 Napisano: 11.12.2012 09:33:09
asante napisał(a):

ace napisał(a):

Niestety nie możesz być zatrudniona na umowę o dzieło i być zarejestrowana w UP. Ja miałam kiedyś sytuację, że chciałam podjąć pracę na jeden dzień właśnie na umowę o dzieło. W UP kazano mi się wyrejestrować, podjąć pracę i zarejestrować ponownie nawet w ten sam dzień!!! Oczywiście dałam sobie spokój.

Ja pracuję w PUPie - jakby co PW emotka
0 0

Gość: grusia

#5509337 Napisano: 12.12.2012 02:56:35
Gdzie na paragonach z intermarche jest numer paragonu ? To ten u gory czy na dole ?
0 0

Gość: dzikanimfa

#5509343 Napisano: 12.12.2012 02:59:17
grusia napisał(a):

Gdzie na paragonach z intermarche jest numer paragonu ? To ten u gory czy na dole ?

podbijam pytanie emotka
0 0