Konkursowiczki w ciąży

benasia

#5559161 Napisano: 22.01.2013 10:51:21
skoro temat bankowy to moze orientujecie się w którym banku są najkorzystniejsze lokaty? emotka

A odnośnie kojca/łóżeczka Mikołaj nie da się w dzień gdzieś włożyć by siedział po prostu duży chłop chodzi gdzie chce i musi mieć luz emotka
0 0

agusia147

#5559186 Napisano: 22.01.2013 11:04:37
Jakoś lokaty mnie nigdy nie interesowały, bo nie mamy kasy żeby w to wkładać. A w tym miesiącu to już mega kiepsko z kasą.
0 0

dolly

#5559231 Napisano: 22.01.2013 11:24:39
dianek napisał(a):

Benek w żłobku przez pół dnia dawali sobie z Felixem buziaki... chodzili za sobą i normalnie dawali całusy... czy ja powinnam się już bać, czy olać i zostawić mu wolność wyboru? emotka emotka ;);)

Bać emotka

benasia napisał(a):

skoro temat bankowy to moze orientujecie się w którym banku są najkorzystniejsze lokaty? emotka

jak dla mnie to wszystkie o kant de potłuc- no chyba, że masz duzy dopływ gotówki, ktory możesz zamrozić, bo przy kilku tyś to lepiej na emaxie trzymać, wyjdzie mniej -więcej to samo.
Czasami trafia sie coś fajnego, kwestia tego jakie
procenty Cię zadowolą
0 0

agusia147

#5559249 Napisano: 22.01.2013 11:33:08
dolly napisał(a):

dianek napisał(a):

Benek w żłobku przez pół dnia dawali sobie z Felixem buziaki... chodzili za sobą i normalnie dawali całusy... czy ja powinnam się już bać, czy olać i zostawić mu wolność wyboru? emotka emotka ;);)

Bać emotka

benasia napisał(a):

jak dla mnie to wszystkie o kant de potłuc- no chyba, że masz duzy dopływ gotówki, ktory możesz zamrozić, bo przy kilku tyś to lepiej na emaxie trzymać, wyjdzie mniej -więcej to samo.
Czasami trafia sie coś fajnego, kwestia tego jakie
procenty Cię zadowolą

Deutshe Bank ma lepsze oprocentowanie jak chodzi o oszczędności.
0 0

benasia

#5559397 Napisano: 22.01.2013 01:15:40
interesuja mnie jak najwieksze procenty - w tej chwili mam w wbk na lokacie ktorej oprocentowanie rosnie z kazdym miesiacem az do 5 % w 7-dmym miesiacu. Trochę mam bo przeciez dom mam wykonczyć emotka dlatego chce je dobrze ulokować z jak najwiekszym zyskiem.
0 0

dolly

#5559401 Napisano: 22.01.2013 01:17:40
a pamiętasz jakie? bo ja widzę 3% a to mniej jak na emaxie
0 0

dolly

#5559407 Napisano: 22.01.2013 01:19:55
benasia napisał(a):

interesuja mnie jak najwieksze procenty - w tej chwili mam w wbk na lokacie ktorej oprocentowanie rosnie z kazdym miesiacem az do 5 % w 7-dmym miesiacu. Trochę mam bo przeciez dom mam wykonczyć emotka dlatego chce je dobrze ulokować z jak najwiekszym zyskiem.

Benasia, byla kiedys na 9% w 6tym chyba miesiącu- pani mi tłumaczyła co i jak, ale tych 9% to na oczy bym nie zobaczyła- to się rozkłada na cały rok. nie znam sie na tym totalnie, więc nie chce zamętu siać, ale to żarcik taki rosnace oprocentowanie emotka
0 0

kalisto1986

#5559412 Napisano: 22.01.2013 01:21:44
Z deutshe bank mam od jakiegoś czasu takie cyrki ze zwykłym kontem,że chyba nikomu go już nie polece ( znikające pieniądze, przelewy, które nie wychodzą,aż nagle lecą podwójnie itp) co z tego jak zazwyczaj po reklamacji rozwiązuje się sprawa, jak na czas reklamacji zablokowali nam karte i jedną uznali i trzeba było drugą składać emotka wrrr db nigdy w życiu
0 0

benasia

#5559417 Napisano: 22.01.2013 01:23:35
ja wiem że to jest tak że te 5 procent dostanę tylko w ostatnim miesiącu i to jest jeszcze w skali roku ale poki co to najlepsza lokata w WBK...
No chyba że znacie inne korzystne.
0 0

benasia

#5559419 Napisano: 22.01.2013 01:24:55
i muszą byc zaufane banki takie dobrze prosperujace bo jakiś tam placówek czy coś to się boję emotka
0 0

benasia

#5559425 Napisano: 22.01.2013 01:28:49
jakby co to od czwartku będzie w Tesco dużo promocji szczególnie dla małych dzieci: obiadki, deserki, pampersy, kosmetyki...
0 0

Gość: dianek

#5559433 Napisano: 22.01.2013 01:35:47
lokaty rosnące tak się rozkładają, że wychodzą mniej korzystnie niż porządne konto oszczędnościowe

najbardziej opłacalne są strukturyzowane, ale w to się trzeba trochę pobawić

albo fundusze - to tam też trzeba wiedzieć co i kiedy

w tym roku z lokatami będzie lipa straszna, więc albo dobre konta oszczędnościowe (im wyższa kwota tym większy procent) albo polowanie na okazje

w ideabanku była lokata na koniec świata - bardzo dobre oprocentowanie dla pierwszych 1000osób, a wkład min. tylko 5 tys

ale w lokatach nie pomogę, bo my raczej z rachunkami oszczędnościowymi kombinujemy (mSaver z mBanku nieźle wychodzi)
0 0

agusia147

#5559465 Napisano: 22.01.2013 02:00:46
dianek napisał(a):

lokaty rosnące tak się rozkładają, że wychodzą mniej korzystnie niż porządne konto oszczędnościowe

najbardziej opłacalne są strukturyzowane, ale w to się trzeba trochę pobawić

albo fundusze - to tam też trzeba wiedzieć co i kiedy

w tym roku z lokatami będzie lipa straszna, więc albo dobre konta oszczędnościowe (im wyższa kwota tym większy procent) albo polowanie na okazje

w ideabanku była lokata na koniec świata - bardzo dobre oprocentowanie dla pierwszych 1000osób, a wkład min. tylko 5 tys

ale w lokatach nie pomogę, bo my raczej z rachunkami oszczędnościowymi kombinujemy (mSaver z mBanku nieźle wychodzi)

W sumie w ostatnim roku w ten sposób odłożyły nam się 2 tysiące złotych. Całkiem nieźle emotka Zwłaszcza iż nie było to dla nas odczuwalne.
0 0

barszcz

#5559470 Napisano: 22.01.2013 02:04:58
Hej! Ja już mam dorosłe pociechy ,ale na stronie Intermarche, widziałam jakąś okazję na łóżeczko turystyczne.Może komuś tutaj,przyda się ta informacja. emotka
0 0

Gość: agasiam

#5559479 Napisano: 22.01.2013 02:14:48
konto mamy w pekao ponieważ prawie cała rodzina tam ma. To bardzo wygodne jak się przelewa pieniążki- prezenty, pożyczki itp.:) niestety nie wiedziałam jak jest z kartą kredytową- maskra. mąż w Belgii przez te zawirowania na lotniskach, gotówka nic nie załatwi a karte kredytową już wykorzystał- mamy mały limit. a firmowa leży w domu- oczywiście to wyjazd służbowy. Wczoraj miałam imieniny były mega urocze bo oczywiście pół dnia nerwów. Tak się kończą wyjazd na zastępstwo w ostatniej chwili.Mieliśmy zjeść romantyczną kolacje a mąż zadzwonił z pracy że leci bo pilna sprawa i wróci dziś.
co do lokat my szukamy funduszu ale musze poradzic się kogoś obcykanego w tym.Jak poszłam do banku pekao to przy wyborze z ok.20 zrezygnowałam bo zwyczajnie nie wiem który.
0 0

agusia147

#5559486 Napisano: 22.01.2013 02:18:20
agasiam napisał(a):

konto mamy w pekao ponieważ prawie cała rodzina tam ma. To bardzo wygodne jak się przelewa pieniążki- prezenty, pożyczki itp.:) niestety nie wiedziałam jak jest z kartą kredytową- maskra. mąż w Belgii przez te zawirowania na lotniskach, gotówka nic nie załatwi a karte kredytową już wykorzystał- mamy mały limit. a firmowa leży w domu- oczywiście to wyjazd służbowy. Wczoraj miałam imieniny były mega urocze bo oczywiście pół dnia nerwów. Tak się kończą wyjazd na zastępstwo w ostatniej chwili.Mieliśmy zjeść romantyczną kolacje a mąż zadzwonił z pracy że leci bo pilna sprawa i wróci dziś.
co do lokat my szukamy funduszu ale musze poradzic się kogoś obcykanego w tym.Jak poszłam do banku pekao to przy wyborze z ok.20 zrezygnowałam bo zwyczajnie nie wiem który.

Duży limit na karcie wcale nie jest plusem. Gorzej ze spłacaniem potem jak się zaszaleje. Coś o tym wiem emotka Kartą w ogóle za łatwo się płaci i się nie odczuwa upływu gotówki.
0 0

Gość: agasiam

#5559502 Napisano: 22.01.2013 02:30:45
ja jestem daleka od kart kredytowych bo kuszą. A ta która mamy to na wszelki wypadek w trakcie wyjazdów za granicę. Okazuje się że limit który mamy jest odrobinę za mały w takich sytuacjach.
0 0

agusia147

#5559528 Napisano: 22.01.2013 02:50:26
agasiam napisał(a):

ja jestem daleka od kart kredytowych bo kuszą. A ta która mamy to na wszelki wypadek w trakcie wyjazdów za granicę. Okazuje się że limit który mamy jest odrobinę za mały w takich sytuacjach.

Minusem wielkim jest to, że zbyt łatwo się płaci kartą, nie odczuwa się tego ubytku pieniędzy i mówi się Aj jakoś się spłaci. My bardzo często płacimy kredytową, bo aby była za darmo (brak opłat za posiadanie) musimy w ciągu roku zrobić 120 transakcji. Toteż co miesiąc płacimy kartą i co miesiąc staramy się spłacić, tak aby na koniec miesiąc być w miarę na zero ze wszystkim.
0 0

Gość: dianek

#5559532 Napisano: 22.01.2013 02:52:37
ja używam kredytówki na co dzień
nic mnie nie kusi, pieniądze na spłatę na bieżąco odkładam na oszczędnościowym - one sobie zarabiają, a za kredytówkę nie płacimy

no ale ja z tych, co każdą złotówkę lubią mieć pod kontrolą, bawić się nią, robić z niej dużo złotówek i takietam emotka

agasiam, jeśli chodzi o fundusze - omijaj ING, mają drogą i koszmarną obsługę
z resztą z ING to tylko OFE chyba jest jako tako - bo może się nie rozpadnie jako pierwszy...

a jeśli chodzi o przelewy - wiele banków oferuje darmowe przelewy natychmiastowe do innych banków - ja akurat w idea mam i korzystam, bo wygodne emotka

a na kredytówce limit można zwiększyć - przynajmniej w mBanku nie ma z tym problemu (my bez żadnych dochodów dostaliśmy bardzo wysoki limit - nie wiem po co, ale jest emotka )
0 0

Gość: rachel

#5559549 Napisano: 22.01.2013 03:10:31
ja mam konto w mbanku a oszczedzam na msaver....póki co jestem zadowolona...nie korzystam z lokat bo nie moge mrozić kasy...za mało jej mam;P
0 0