Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5575483 Napisano: 05.02.2013 08:02:43
katrin22 napisał(a):

Agusia zawsze można kupić gotowca z torebki emotka ale ja wolę ten z kremówką i mascarpone emotka

No ale w tych kupionych to pół tablicy mendelejewa można znaleźć. A jak zrobię sama to przynajmniej zdrowiej będzie, bo wiadomo w tyłek pójdzie emotka
0 0

agusia147

#5575488 Napisano: 05.02.2013 08:04:34
dianek napisał(a):

ja to piszkopt ten zawsze pieke...http://www.mojewy.../biszkopt-przepis-ii
bo inne mi nigdy nie wychodzą emotka emotka

ten raz nawet mój mąż upiekł emotka wyszedł mu lepszy niż mi... emotka

kremów nie znam - my przekładamy serkiem danio waniliowym emotka

Brzmi dobrze ten biszkopt bo przynajmniej nie każą kogla mogla kręcić emotka
0 0

bridget

#5575492 Napisano: 05.02.2013 08:06:38
ja osttanio jak piekłam biszkopt wyczytałam ze trzeba nim rzucic o ziemie zeby nie opadł, sprawdziło sie:)
0 0

Gość: size

#5575495 Napisano: 05.02.2013 08:08:02
agusia147 napisał(a):

A jakiś krem? Taki, żeby nie był za słodki, ani mdły, a smaczny i lekki emotka Żeby ludziom wątroba nie padła emotka

Agusia, po co pytasz? emotka Kasia ma taki wybór z efektem końcowym, dodatkowo zwizualizowanym - brałabym od razu emotka Czekam tylko na piekarnik. Te złote kuleczki do ozdoby już znalazłam na all emotka I zawsze będziesz miała konsultacje na bieżąco emotka Pod warunkiem, że Kubuś nie będzie dokazywał emotka
0 0

agusia147

#5575498 Napisano: 05.02.2013 08:11:12
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

A jakiś krem? Taki, żeby nie był za słodki, ani mdły, a smaczny i lekki emotka Żeby ludziom wątroba nie padła emotka

Agusia, po co pytasz? emotka Kasia ma taki wybór z efektem końcowym, dodatkowo zwizualizowanym - brałabym od razu emotka Czekam tylko na piekarnik. Te złote kuleczki do ozdoby już znalazłam na all emotka I zawsze będziesz miała konsultacje na bieżąco emotka Pod warunkiem, że Kubuś nie będzie dokazywał emotka

Ja kupię masę cukrową czerwoną i czarną i będzie biedronka emotka
0 0

agusia147

#5575499 Napisano: 05.02.2013 08:12:17
A jakie byście kremy dały? Bo Kasia ma za duży wybór emotka
0 0

dolly

#5575519 Napisano: 05.02.2013 08:27:55
dianek napisał(a):

marketing to w drugą stronę działa - żeby sprzęt zmieniać co roku, bo wtedy firma więcej zarobi

robienie sprzętu na lata jest mało opłacalne

(...)

ale co ja tam wiem o kasach emotka

I właśnie to zdanie pokazuje jak duże masz pojęcie o marketingu...
Btw, jak dla mnie to możesz kupić od razu dla dorosłego z regulacją czy bez, a pod spód poduszkę wsadzić... Zastanów się od czasu do czasu, co wypisujesz na te czy inne tematy, bo niekiedy to ręce opadają od tych Twoich rewelacji, ale co Ty tam wiesz
0 0

Gość: katrin22

#5575527 Napisano: 05.02.2013 08:36:43
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

O tak, zawsze pomogę emotka
a z Kubusiem, to różnie bywa, dziś dał popalić, te zębole okropne nie chcą wyjść. Jakby co to na priv mogę podać mój nr GG, to konsultacja będzie na bieżąco emotka
0 0

#5575534 Napisano: 05.02.2013 08:43:27
keiti78zg napisał(a):

ja osttanio jak piekłam biszkopt wyczytałam ze trzeba nim rzucic o ziemie zeby nie opadł, sprawdziło sie:)

Działa, jeśli się piecze bez octu emotka Z octem nie opada emotka

Udany biszkopt to:
- świeże jajka
- dobrze ubite białka (ja ubijam nawet 20 minut, by dobrze napowietrzyć)
- przesiana mąka dobrej jakości
- Przy dodawaniu mąki do masy jajecznej delikatnie mieszać i nie za długo.
- Smarować tylko spód blachy (boki mają być suche, by biszkopt nie opadł.
- Odpowiednia temperatura pieczenia (zbyt duża od razu przypiecze biszkopt, za mała sprawi, że będzie rósł i opadał)
0 0

bridget

#5575539 Napisano: 05.02.2013 08:48:17
kurcze tak piszecie o tych tortach , to moze i ja cos zrobie moja mama ma 11 lutego urodziny i imieniny i zawsze gotowaca zamawiałam, tylko ja sie zbytnio nie znam na dekoracjach:), kiedys dostałam przepis na torta milky way ze smaczny - nie zdazyłam wypróbowac.

Za to na jutro robie krokiety i barszczyk czerwony cos mnie naszła ochota na wyrazistosc:)

a btw czy biegunka jest niebezpieczna w ciazy? kurcze od 2 tyg dokonca sie nie moge wykurowac i jeszcze cos takiego mi sie przypałetało, dzis tak mnie dopadł kaszel, ze w pracy myslałam ze sie dusze....
jutro mam tez wizyte u gin pogadam moze o jakims syropie.
0 0

#5575548 Napisano: 05.02.2013 08:53:49
keiti78zg biegunka w ciąży jest niebezpieczna,dlatego powiedź jutro o tym lekarzowi. Pij dużo i uważaj na to co jesz emotka
Mnie też dopadła w ciąży i przeszła po kilku dniach.
Możesz pić Smectę.

Ps. Fajnego masz synka emotka
0 0

agusia147

#5575552 Napisano: 05.02.2013 09:01:45
Hehe jestem pełna zapału względem tortu emotka I mam pełno pomysłów dekoracyjnych, teraz nie mogę się zdecydować emotka
0 0

#5575566 Napisano: 05.02.2013 09:14:16
agusia147 napisał(a):

Hehe jestem pełna zapału względem tortu emotka I mam pełno pomysłów dekoracyjnych, teraz nie mogę się zdecydować emotka

Moja teściowa robi najlepsze rzeczy pod słońcem. Robi różne rzeczy pyszne, sprawdzone. Mogę jutro zadzwonić i się zapytać. Ale ostatnio się tyle naprodukowałam na Wasze ew. am, że nie wiem czy to ma sens emotka . Jak chcesz łatwy przepis, to zrób biszkopt co wychodzi od dziewczyn, łatwy krem z proszku - powiedz - że nie chcesz męczarni bo nie masz siły i czasu emotka Serka danio jednakowoż nie polecam jako krem.
Jakby co, daj znać.
Ale co kto lubi.

Kasia Ci doradzi najlepiej z nas, i stawiam, że lepiej niż mama mojego męża.
0 0

agusia147

#5575575 Napisano: 05.02.2013 09:25:58
size napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Moja teściowa robi najlepsze rzeczy pod słońcem. Robi różne rzeczy pyszne, sprawdzone. Mogę jutro zadzwonić i się zapytać. Ale ostatnio się tyle naprodukowałam na Wasze ew. am, że nie wiem czy to ma sens emotka . Jak chcesz łatwy przepis, to zrób biszkopt co wychodzi od dziewczyn, łatwy krem z proszku - powiedz - że nie chcesz męczarni bo nie masz siły i czasu emotka Serka danio jednakowoż nie polecam jako krem.
Jakby co, daj znać.
Ale co kto lubi.

Kasia Ci doradzi najlepiej z nas, i stawiam, że lepiej niż mama mojego męża.

No myślę, że serek danio nie jest szczytem marzeń moich gości emotka
0 0

#5575576 Napisano: 05.02.2013 09:26:35
kalisto wszystko ok?
0 0

kalisto1986

#5575583 Napisano: 05.02.2013 09:35:43
size napisał(a):

kalisto wszystko ok?

O lekarza chodzi ? emotka
Teoretycznie ok, nie ma rozwarcia, szyjka trzyma, ale lekarz stwierdził, że są skurcze emotka
Do tego mały był obrócony główką w dół i spowrotem obrócił się na bok i tym mógł rozjechac mi miednice ;/
Ogólnie nieciekawie się czuje, bóle mam chyba gorsze od największych przy moich stanach zapalnych stawów emotka
0 0

leoniu

#5575595 Napisano: 05.02.2013 09:49:20
keiti78zg napisał(a):

Ja nie rozumiem emotka Albo nie umiem sobie tego wyobrazić emotka że czym niby się rzuca????

Ja proszę o wyjaśnienie emotka
0 0

#5575596 Napisano: 05.02.2013 09:50:52
Agatko, a ja stawiam, że Twoja teściowa też się bardzo dobrze zna na wypiekach emotka Nie ma to jak doświadczona kucharka emotka
Moja teściowa też super piecze i zawsze zadziwia mnie tym, że kupi najtańszy budyń, najtańszy kisiel, da 4 jajka i coś jeszcze i takie cuda Jej wychodzą emotka a ja zawsze stawiam na jakość, urozmaicenie i powiem, że do wypieków teściowej mi daleko emotka Nie wiem jak Ona to robi...
AA i jeszcze ja siedzę pół dnia nad jakimś wypiekiem, a teściowa raz dwa i gotowe emotka

Kasiu, to trzymam kciuki, byś szybko doszła do siebie. Dzidzia ma czas i miejsce, by się jeszcze odwrócić. A czułaś jak się odwraca?
0 0

#5575598 Napisano: 05.02.2013 09:52:50
leoniu napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

Ja nie rozumiem emotka Albo nie umiem sobie tego wyobrazić emotka że czym niby się rzuca????

Biszkopt wyciągasz z piekarnika i zrzucasz go np. z wysokości 1 metra na podłogę. JA próbowałam raz i przypaliłam dywan emotka ale nie pomyślałam, że blacha gorąca i stopi włókno emotka
0 0

leoniu

#5575601 Napisano: 05.02.2013 09:55:07
katrin22 napisał(a):

leoniu napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

Biszkopt wyciągasz z piekarnika i zrzucasz go np. z wysokości 1 metra na podłogę. JA próbowałam raz i przypaliłam dywan emotka ale nie pomyślałam, że blacha gorąca i stopi włókno emotka

Z blachą????? emotka emotka emotka emotka
0 0