Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5614975 Napisano: 17.03.2013 20:57:23
dianek napisał(a):

dade mieliśmy jedną, przelał szybko
a to Aga my mieliśmy active baby (takie niebiesko-zielone opakowanie), 2 szt od sąsiadów pożyczone, przelał po 1,5h emotka

jakąś próbną Premium Care w takim razie muszę dopaść

czeka nas 2-dniowy wypad, wielo zostają w domu, bo w plecaku tego targać nie zamierzam, natomiast nie ma też opcji, żeby po 1,5h Benek był zasikany cały, bo nie będzie go jak przebrać...

eh z tym sikaniem emotka

My na noc ubieramy Premium Care, i dają radę. Rano młody ma suche ubranie, wiadomo, że pampers będzie nasikany, ale przynajmniej ubranie suche.

Mieliśmy też Huggies i nie były złe. Porównywalne do Active Baby, a tańsze.

Tak na prawdę musisz sama potestować, bo każde dziecko jest inne emotka
0 0

benasia

#5614983 Napisano: 17.03.2013 21:03:02
a ja używam cały czas tylko activ baby i Mikołaj nie jest rano osikany - rzadko się zdarzyło że był ale tylko wówczas jak pił duzo przed zaśnieciem herbatki i w nocy duża butelkę mleka, a że teraz pije w nocy ok 100ml mleka to są ok emotka
0 0

Gość: size

#5614985 Napisano: 17.03.2013 21:04:09
dianek napisał(a):

dziewczyny, szukam bardzo chłonnych jednorazówek, znacie jakieś?
przetestowaliśmy rassmanowskie i zwykłe pampersy - są przelane po 2 siknięciach, czyli po 1,5-2h

szukamy czegoś, co wytrzyma przynajmniej 4h (nockę już będzie miał w wielo) - zna ktoś coś co da radę?

Ja polecam pampers activ baby i premium care - używaliśmy i przynajmniej na etapie rocznego dziecka (tak a'propos wszystkiego najlepszego dla Benia - o ile się nie mylę parę dni temu miał roczek emotka ) nie mieliśmy przygód a młoda była strasznym wodnym pijakiem emotka

Dianek, pozwól, że zapytam emotka Może je nieumiejętnie zakładacie z braku doświadczenia? Gumki muszą być swobodnie okalające okolice a falbanki wywinięte na zewnątrz. Może Wam wchodzą przypadkiem pod gumki i stąd przelewanie?
Sprawdźcie dokładnie, moja znajoma miała skuchy tego typu i potem problem się rozwiązał.
0 0

kalisto1986

#5614992 Napisano: 17.03.2013 21:18:52
dianek też wszędzie czytam,że premium care najlepsze, ja za czasów starszego używałam active baby i byłam zadowolona.
Ps jak kupisz premium care radzę ich nie wąchać emotka ja dzisiaj to zrobiłam i nos mi skręciło emotka
0 0

#5614997 Napisano: 17.03.2013 21:22:01
kalisto1986 napisał(a):

Ps jak kupisz premium care radzę ich nie wąchać emotka ja dzisiaj to zrobiłam i nos mi skręciło emotka

Wszystkie pampki tak śmierdolą emotka Czysta chemia emotka
0 0

benasia

#5615021 Napisano: 17.03.2013 21:40:18
size chyba najgorszy zapach mają z pampersów sleap&play, te zielone znośne są, a premium care nie pamietam uzywałam ich tylko na poczatku i byłam nimistrasznie rozczarowana a poza tym ta siateczka z premium care przykleiła sie do skóry noworodka i nie było to miłe gdy musiałam ją zrywać... emotka
0 0

kalisto1986

#5615063 Napisano: 17.03.2013 22:15:33
ja przy Domiśku jakoś nie zwracałam uwagi na ten smród, ale teraz czytając ciągle dziewczyny, które tak zachwalają wielo z ciekawości wąchnełam iiii nos mi wykręciło emotka
Chyba happy tak nie walą, ale już nie będe się przekonywać emotka
Mam paczkę happy i paczke pampersów , a później zobaczymy czy będą pampki jeszcze potrzebne. Za to chusteczek to narobiłam przez konkursy takich zapasów, jak nigdy emotka
Jeszcze tylko pierdoły dokupie typu łańcuszek na smoczek i dla mnie pierdoły do szpitala i mogę spać spokojnie emotka Nooo jedynie tylko wyczekuje rożka, który się szyje emotka i paczek z allegro
0 0

Gość: dianek

#5615067 Napisano: 17.03.2013 22:17:18
size, dziękujemy, tak Benek miał 5 dni temu roczek emotka dzisiaj z tej okazji byliśmy na ściance wspinaczkowej emotka było wypaśnie emotka

a zakładamy dobrze, on po prostu je przelewa (mam mega sikacza,który ostatnio bardzo dużo pije) - jak dużo sika to widzę po wielo - ile mu muszę wkładów dawać żeby nie przelewał i ja się to ma do innych dzieciaków... emotka

sąsiadka mi właśnie napisała, że kupi młodej jutro premium care, bo im wszystko jedno co mają, to sobie weźmiemy 2 pieluchy na przetestowanie emotka mam nadzieje, że w 2 tygodnie znajdziemy coś, czego nam nie przeleje... dobrze by było żeby 3h w aucie nam chociaż wysiedział bez przebierania bo będzie z tym problem... no ale się zobaczy
0 0

#5615069 Napisano: 17.03.2013 22:20:08
benasia napisał(a):

size chyba najgorszy zapach mają z pampersów sleap&play, te zielone znośne są, a premium care nie pamietam uzywałam ich tylko na poczatku i byłam nimistrasznie rozczarowana a poza tym ta siateczka z premium care przykleiła sie do skóry noworodka i nie było to miłe gdy musiałam ją zrywać... emotka

Sleep&play w ogóle nie używaliśmy, ale to dobrze, jak mówisz, ze względu na nos emotka
Ja nie miałam ogólnie żadnych nieprzyjemnych doświadczeń z Pampersami - innych nie używaliśmy, ale dziewczyny kiedyś prowadziły rozmowy tutaj na temat jednorazówek - i z tą wiedzą, którą posiadam dzisiaj, być może stosowałabym inne rozwiązania.
Jednego im jednak odmówić nie można - wygody użytkowania
emotka
Nigdy nie mieliśmy podrażnień, odparzeń itp. I zawsze pampersik papa i było z głowy.
0 0

#5615074 Napisano: 17.03.2013 22:27:45
dianek napisał(a):

size, dziękujemy, tak Benek miał 5 dni temu roczek emotka dzisiaj z tej okazji byliśmy na ściance wspinaczkowej emotka było wypaśnie emotka

a zakładamy dobrze, on po prostu je przelewa (mam mega sikacza,który ostatnio bardzo dużo pije) - jak dużo sika to widzę po wielo - ile mu muszę wkładów dawać żeby nie przelewał i ja się to ma do innych dzieciaków... emotka

sąsiadka mi właśnie napisała, że kupi młodej jutro premium care, bo im wszystko jedno co mają, to sobie weźmiemy 2 pieluchy na przetestowanie emotka mam nadzieje, że w 2 tygodnie znajdziemy coś, czego nam nie przeleje... dobrze by było żeby 3h w aucie nam chociaż wysiedział bez przebierania bo będzie z tym problem... no ale się zobaczy

No tak mi się wydawało emotka Mój Tata urodził się dzień później niż Wasz Maluszek emotka
Ps. Czy Młodzież zaliczyła ściankę również? emotka Choćby na metr?
Ps1. Na trzy godziny powinien Wam wystarczyć emotka Nie pójcie Smoka przed podróżą nadto i będzie dobrze emotka
0 0

dejzi

#5615078 Napisano: 17.03.2013 22:40:24
Ja do szafki wyciągam po kilka papmersow by się wywietrzyły z tego mechanicznego zapachu.
Tak jak benasia te premium care miałam tylko raz paczkę 1 i 2 ta siateczka okropnie się przykleja razem z kupa do pupci, potem już ich nie kupiłam.
My w dzień mamy hagisy albo dady, bo mały robi już fajnie na nocnik kilka razy dziennie siku czasami kupę ale rzadko, to wtedy jak jest suchy pampers to zakładam mu go z powrotem.
Na noc ma active baby pampersy dianek one dużooo pomieszcza, tylko jak twój jest np. bardzo aktywny to może mu się on przesuwa, w aucie raczej nie powinno być problemu bo będzie siedzieć wiec te Ci mogę polecic.
0 0

Gość: emilka1705

#5615083 Napisano: 17.03.2013 22:46:37
my kupujemy pampersa, a jak zabraknie to dady bo biedronka obok domu:) Liwia tak ładnie wołała kupę na nocnik. Przynosiła go sama lub wołała że chce, a od kilku dni coś jej się poprzekręcało i chowa się jak robi kupę. Kuca gdzieś w koncie i jak skończy to dopiero przychodzi i mówi "fu". No i karze sobie brawo bić emotka
0 0

benasia

#5615084 Napisano: 17.03.2013 22:47:00
dokładnie te activ baby są super - i tak jak mówisz size wygoda emotka
Moj tez nigdy nie mial odparzeń ani nic emotka
0 0

#5615096 Napisano: 17.03.2013 23:10:04
emilka1705 napisał(a):

Liwia tak ładnie wołała kupę na nocnik. Przynosiła go sama lub wołała że chce, a od kilku dni coś jej się poprzekręcało i chowa się jak robi kupę. Kuca gdzieś w koncie i jak skończy to dopiero przychodzi i mówi "fu". No i karze sobie brawo bić emotka

emotka emotka emotka

Wybacz, ale to urocze emotka Teraz powinniście wyśledzić Jej kąciki i tam zapodać nocnik emotka Widocznie, wg Jej mniemania to najbardziej ustronne i dyskretne miejsca. Cudny Maluszek, z wolą stanowienia o sobie i JUŻ z przekonaniami emotka
A brawa? Zawsze się przydadzą przy samodzielnej defekacji emotka
0 0

Gość: katrin22

#5615102 Napisano: 17.03.2013 23:26:45
UF, tylko się tu wyżaliłam i od razu mojemu dziecku się poprawiło. Wstał po popołudniowej drzemce i nawet zjadł duużo rosołku,deserek, wypił soczek, zjadł kaszkę emotka Tak jakby nadrobić chciał. Rano było nakupkane i potem przed drzemką mokry śluzowaty bąk, a wieczorem już nic emotka I po drzemce obejrzałam plecki i wysypka zbledła, a ta wysypka wygląda jak kropki maku z czerwoną otoczką i są tylko na pleckach, od połowy plecków po pupkę, temperatura już normalna, zobaczę jutro, jak znów nakupka to jedziemy niech lekarka obejrzy. Od 3 dni tylko latam z piciem i poję dziecko, by się nie odwodniło.

Asiu musiałam dawać mleko, bo tylko to chciał i bobofruta.

Mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze.
Daj Boże, żeby to była 3-dniówka, ale powiedzcie dziewczyny, czy przy 3-dniówce dziecko musi mieć wysoką temperaturę, bo mój max miał przez ostatnie dni 37,4 ? Ja myślała, że wtedy musi być większa temperatura.
Biedne dziecko, po tej MMR osłabione i chyba wszystko łapie.

Swoją drogą czytałam, że takie powikłania po MMR mogą się ciągnąć nawet do 3 tygodni i może wystąpić biegunka- rzadko ponoć i wysypka- to już częściej. Niby w kwietniu mamy mieć znów krztusieć itp, ale niec mnie pocałują, nie jadę teraz, może za 2-3 miechy.

Mam nadzieję, że to przejdzie, bo ja już dziś wyiękałam emocjonalnie. W głowie wszystkie myśli...
0 0

#5615108 Napisano: 17.03.2013 23:46:46
katrin22 napisał(a):

UF, tylko się tu wyżaliłam i od razu mojemu dziecku się poprawiło. Wstał po popołudniowej drzemce i nawet zjadł duużo rosołku,deserek, wypił soczek, zjadł kaszkę emotka Tak jakby nadrobić chciał. Rano było nakupkane i potem przed drzemką mokry śluzowaty bąk, a wieczorem już nic emotka I po drzemce obejrzałam plecki i wysypka zbledła, a ta wysypka wygląda jak kropki maku z czerwoną otoczką i są tylko na pleckach, od połowy plecków po pupkę, temperatura już normalna, zobaczę jutro, jak znów nakupka to jedziemy niech lekarka obejrzy. Od 3 dni tylko latam z piciem i poję dziecko, by się nie odwodniło.

Asiu musiałam dawać mleko, bo tylko to chciał i bobofruta.

Mam nadzieję, że jutro będzie już dobrze.
Daj Boże, żeby to była 3-dniówka, ale powiedzcie dziewczyny, czy przy 3-dniówce dziecko musi mieć wysoką temperaturę, bo mój max miał przez ostatnie dni 37,4 ? Ja myślała, że wtedy musi być większa temperatura.
Biedne dziecko, po tej MMR osłabione i chyba wszystko łapie.

Swoją drogą czytałam, że takie powikłania po MMR mogą się ciągnąć nawet do 3 tygodni i może wystąpić biegunka- rzadko ponoć i wysypka- to już częściej. Niby w kwietniu mamy mieć znów krztusieć itp, ale niec mnie pocałują, nie jadę teraz, może za 2-3 miechy.

Mam nadzieję, że to przejdzie, bo ja już dziś wyiękałam emocjonalnie. W głowie wszystkie myśli...

Wiesz Kasiu, ja nie miałam okazji akurat przeżyć tego typu. Po Twoich opisach odpada wg mnie: 1. Trzydniówka - temperatura jest bardzo wysoka, często ponad 39 stopni, u nas było 39,6 - potem wysypka.
2. Po szczepionce - myślę, że za długi czas.
3. Myślę, że Maluszek coś zjadł albo dopadła Go infekcja - na tych dwóch barbarzyńców stawiam. Nie martw się, najważniejsze, ze zadbałaś by pił i się nie odwodnił - będzie dobrze. Jutro Pani Go przebada i wyjdzie, że jest ok emotka . Skoro wraca mu apetyt to znak, że mógł być to związek z niestrawnością. Być może zareagował alergicznie na jakąś nowość.
Nie martw się, jest już dobrze.

Ps. Do szczepień też mam podobną awersję - u nas po szczepieniu na ospę występowały komplikacje przez dwa miesiące i teraz tylko do nas dzwonią, a my, po konsultacji z lekarką, przekładamy.

Będzie dobrze, nie martw się. Wyobrażam sobie Twoją traumę
emotka

0 0

Gość: dianek

#5615156 Napisano: 18.03.2013 08:39:54
size, owszem zaliczył ściankę, nawet kilka sekund się sam utrzymał na pionowej emotka

ogólnie było tak:
http://imageshack...y-images/4/cwf4.jpg/
http://imageshack...-images/22/cwf2.jpg/
http://imageshack...images/191/cwf8.jpg/

ale najlepsze było jak w ogóle weszliśmy na halę - młody zobaczył te ogromne materace na całej podłodze i wpadł w szał - biegał (raczkując oczywiście), turlał się, próbował skakać, krzyczał, śmiał się - normalnie zwariował emotka ludzie wszyscy się patrzyli, połowa się popłakała ze śmiechu emotka

co do tych pampków - jak mówię, my te zielono-niebieskie mieliśmy, przelewa szybko, spróbujemy białych
ciężko mi go nie poić w podróży bo on się bardzo domaga picia...

w domu, czy w żłobku większość idzie do nocnika, więc luz, ale w góry nocnika nie wezmę.. z drugiej strony targanie 1- paczek pampków na 2 dni, bo będę musiała go przebierać co chwilę to też tak średnio...
eh no nic, mam nadzieję że te premium care będą choć trochę bardziej chłonne...

co do szczepienia - my od miesiąca próbujemy się zaszczepić na ospę.... ale albo Benek chory, albo my smarkamy i nie chcemy go szczepić jak ma dużą szansę od nas złapać, albo akurat w piątek wszystkie terminy zajęte, a nie chcę go szczepić i puszczać na drugi dzień do żłobka - katastrofa...

może w kwietniu się uda, później 6-8tyg przerwy i MMR by nam na czerwiec-lipiec przeszło
0 0

Gość: minia

#5615180 Napisano: 18.03.2013 09:07:51
Dziewczyny moge prosic o malutka pomoc emotka -> stopka
0 0

Gość: minia

#5615206 Napisano: 18.03.2013 09:37:40
emilka1705 napisał(a):

my kupujemy pampersa, a jak zabraknie to dady bo biedronka obok domu:) Liwia tak ładnie wołała kupę na nocnik. Przynosiła go sama lub wołała że chce, a od kilku dni coś jej się poprzekręcało i chowa się jak robi kupę. Kuca gdzieś w koncie i jak skończy to dopiero przychodzi i mówi "fu". No i karze sobie brawo bić emotka

Dzieci maja swoje charakterki
Kamilka gdy miala 1,5 roczku wolala siku a później jej się pozmieniało i za nic nie chciała siadac na nocniku

przypilnuje a ma juz 2 latka
0 0

benasia

#5615246 Napisano: 18.03.2013 10:22:53
A mojego dziś coś wzieło na wspinanie - normalnie mam dosć bo otwarłam mu łózeczko jego tzn wyciagnełam 2 szczebelki a on sie wspina na kosz z klockami i podciaga i gora łózeczka chce wlatywać do środka, potem jako ze przewijak mialam na łóżeczku wszedł na ten przewijak usztywniany, potem probował mimo ze ma wyjscie miedzy szczebelkami wyjsc góra - masakra emotka

Ale pochwale sie że dostaliśmy w weekend nocniczek i Mikołaj zrobił dziś pierwszy raz kupe do nocnika -jestem z niego bardzo dumna :zawstydzony emotka

Tylko mam takie pytanie moze głupie -czym myjecie po tym nocnik? bo skoro mam miec go w pokoju i nie wiem czy młody nie bedzie uzywał go do innych celów to musze go umyc porzadnie... emotka
0 0