Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5615249 Napisano: 18.03.2013 10:26:45
benasiu wystarczy płynem np do naczyń i od czasu do czasu octem emotka
0 0

benasia

#5615250 Napisano: 18.03.2013 10:28:00
Ok dzięki Kalisto emotka
0 0

monika1985monik

#5615253 Napisano: 18.03.2013 10:28:47
U nas przy 3 dniówce temperatura była nie całe 37 stopni
0 0

Gość: katrin22

#5615272 Napisano: 18.03.2013 10:42:48
monika1985monik napisał(a):

U nas przy 3 dniówce temperatura była nie całe 37 stopni

Moniko, a gdzie potem dzieciaczka wysypało??
Bo może u nas była 3dniowka
0 0

benasia

#5615291 Napisano: 18.03.2013 11:00:23
u nas przy 3-dniowce temperatura pod 40 stopni dochodziła, wysypało małego na szyjce poniżej szyjki i na buźce.

A dziewczyny doradźcie - bo musze małemu kolejne kapcie kupić. Mikołaj lata obecnie w Befado z oddychającą podeszwą.
I nie mogę się zdecydować czy nadal Befado czy moze te paputki skórzane. Dodam, że młody biega, wspina się, wszędzie go pełno, a na podłodze mamy panele i kafelki, ale mimo wszystko zimno ciągnie od podłogi gdyby chodzić na boso czy w skarpetce cienkiej i ja na boso nie mogę chodzić po nich bo potem przeziebiona jestem...
Doradźcie emotka
0 0

Gość: dianek

#5615311 Napisano: 18.03.2013 11:08:19
znowu wyjdę na przemądrzałą, ale co mi tam - może trochę pomogę emotka - wg ortopedów twardość podeszwy bucika powinna być dostosowana do masy dziecka
w praktyce - małe dzieci powinny mieć jak najbardziej miękkie i elastyczne podeszwy, by stopa rozwijała się prawidłowo

ubierając dziecku buta z twardą podeszwą czuje się ono tak, jak dorosły chodzący w bucie narciarskim

tylko gdy stopa ma wady - powinno się stosować obuwie twarde, odpowiednio dobrane pod względem korekty

reguła dotyczy wszystkich butów - tych na zewnątrz także

więcej można poczytać na sieci, nie mam czasu podawać źródeł - wiszą na chustoforum emotka

a co do mycia nocnika - ja po grubszej sprawie przemywam mleczkiem do czyszczenia - ale chyba wsio jedno czy płyn do mycia naczyń czy mleczko, po prostu to mam w łazience pod ręką emotka

a młody często chodzi z nocnikiem na głowie emotka on go w ogóle jakoś... lubi emotka

dobra, wracam do pracy, do sklikania pewnie w weekend, jak ktoś coś konkretnego by chciał to mi PW piszcie, bo forum kompletnie nie ogarniam
0 0

benasia

#5615314 Napisano: 18.03.2013 11:12:39
dzięki dianek - mimo że czasem jesteś zarozumiała to czasem dobrze coś napiszesz... emotka
Ale to już wiem, że dzieci powinny chodzić w miękkich tylko chodzi mi też o to czy czasem nie bedzie mu zimno w nóżki od podłogi - bo on ma tylko rajtuzki na stópce...
No i kwestia czy takie paputki się pierze bo napewno podeszwa szybko się brudzi? i czy wówczas się nie odkształca? bo zapewne na kaloryferze suszyć ich nie można?
0 0

dolly

#5615323 Napisano: 18.03.2013 11:19:48
Dianek 3 fotka rewelacyjna emotka
Benasia, ja myję normalnym płynem do kąpieli- po siusiu tez, bo po jakimś czasie się taki osad robi.
Kalisto ja po occie chyba bym padła, nie znoszę bleee
Katrin ja obstawiam 3-dniówkę,ale bym się jednak wybrała do lekarza
0 0

#5615329 Napisano: 18.03.2013 11:25:58
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy emotka

Dziś już jest znacznie lepiej, z rana było najpierw siku (bo przez ostatnie 2 dni był mix), a po wypiciu mleczka gęstsza kupa. Kubuś zjadł normalnie jak dawniej i temperatura jest 36,5, a wysypka na pleckach zmniejszyła się o połowę.
Jak znów nakupka na rzadko, to jedziemy do lekarki.

To może faktycznie ta 3 dniówka?
A co do beigunki to dziś mi się przypomniało, że 3letnia bratanica tydzień temu miała takie 2 dni, że robiła kupkę kilka razy dziennie i ponoć kręciło Ją w brzuszku, może coś w powietrzu jest?, a mój osłabiony wszystko teraz łapie. Już głupia jestem. Ważne, że na razie przechodzi.
0 0

agusia147

#5615338 Napisano: 18.03.2013 11:32:46
benasia napisał(a):

A mojego dziś coś wzieło na wspinanie - normalnie mam dosć bo otwarłam mu łózeczko jego tzn wyciagnełam 2 szczebelki a on sie wspina na kosz z klockami i podciaga i gora łózeczka chce wlatywać do środka, potem jako ze przewijak mialam na łóżeczku wszedł na ten przewijak usztywniany, potem probował mimo ze ma wyjscie miedzy szczebelkami wyjsc góra - masakra emotka

Ale pochwale sie że dostaliśmy w weekend nocniczek i Mikołaj zrobił dziś pierwszy raz kupe do nocnika -jestem z niego bardzo dumna :zawstydzony emotka

Tylko mam takie pytanie moze głupie -czym myjecie po tym nocnik? bo skoro mam miec go w pokoju i nie wiem czy młody nie bedzie uzywał go do innych celów to musze go umyc porzadnie... emotka

Hehe nie możesz go spuścić z oczu. Ja jak muszę iść do toalety a jesteśmy sami w domu, to zazwyczaj daję go do łóżeczka i wrzucam mu zabawki, żeby się zajął sobą. Normalnie bałabym się go zostawić, zwłaszcza po tym jak dwa dni temu mi zeskoczył z łóżka na podłogę z pełną premedytacją. Wylądował na pupie i się rozpłakał, ale zrobił to. Żadne łóżko nie jest już dla nie go przeszkodą, po prostu wchodzi, na stół wchodzi. Normalnie oczy dookoła głowy.

A ja planuję przemeblowanie w mieszkaniu.
0 0

Gość: rachel

#5615364 Napisano: 18.03.2013 11:48:21
Dianek fotki super , mały to słodziak
Benasia ja ostatnio też się boję do domu wracać jak wymieniamy się z mężem opieką nad małą, a nie jest to taki stopień zaawansowania w chodzeniu...niezły odkrywca:)
Katrin22 mój mąż dostał wysypki od pasa w zwyż i czeka teraz na wizytę u lekarza, Pani pielęgniarka powiedziała że coś jest bo dużo ludzi z czymś takim przychodzi. Zobaczymy jak wyjdzie co mu powiedzą.

Ja załatwiłam dzisiaj wszystko z NFZtem i za trzy dni będę figurowac w systemie. U mnie problem był z ZUSem który nie przesłał do NFZtu mojego zgłoszenia do ubezpieczenia, a składki mają wpłacane normalnie i z niczym nie zalegam...żałosne i wkurzające że to pacjent musi udowadniać że nie jest jeleniem ! emotka
0 0

agusia147

#5615402 Napisano: 18.03.2013 12:19:06
rachel napisał(a):

Dianek fotki super , mały to słodziak
Benasia ja ostatnio też się boję do domu wracać jak wymieniamy się z mężem opieką nad małą, a nie jest to taki stopień zaawansowania w chodzeniu...niezły odkrywca:)
Katrin22 mój mąż dostał wysypki od pasa w zwyż i czeka teraz na wizytę u lekarza, Pani pielęgniarka powiedziała że coś jest bo dużo ludzi z czymś takim przychodzi. Zobaczymy jak wyjdzie co mu powiedzą.

Ja załatwiłam dzisiaj wszystko z NFZtem i za trzy dni będę figurowac w systemie. U mnie problem był z ZUSem który nie przesłał do NFZtu mojego zgłoszenia do ubezpieczenia, a składki mają wpłacane normalnie i z niczym nie zalegam...żałosne i wkurzające że to pacjent musi udowadniać że nie jest jeleniem ! emotka

Dla mnie ZUS to jakaś porażka, ciagną kasę nie małą co miesiąc, co normalnie odkładając niezłą sumę bym miała. Do lekarza się dostać do graniczy z cudem. Darowaliby sobie ZUS, wzięłabym wypasione ubezpieczenie zdrowotne - kasa podobna.

Kurcze chodzić nie mogę, tak rozwaliłam sobie nogę o kant ściany jak młodego do wyjścia z tatą szykowałam.
0 0

kalisto1986

#5615419 Napisano: 18.03.2013 12:34:04
Dziewczyny wyobraźcie sobie, że Dominik zaczął chodzić jak miał ciut ponad 8 miesięcy i to od razu z taką prędkością,że ciężko go było złapać emotka

dolly ja ocet nawet wlewam do kibelka - nic tak nie działa na kamieć, no ale ja wiem,że Tobie wszystko śmierdzi emotka

Wiecie co ja teraz tak sobie myśle, u mnie mały też tydzień temu miał biegunkę, po kilku dniach wysypkę, ale zwaliliśmy to z lekarką na karb alergii, hmm może to jednak też jakiś wirus
0 0

Gość: minia

#5615420 Napisano: 18.03.2013 12:34:37
ja tez jestew wściekła ze co miesiąc place skladki
a do dentysty i ginekologa
no i do pediatry chodze prywatnie
0 0

kalisto1986

#5615430 Napisano: 18.03.2013 12:38:41
dziewczyny w superpharm z kartą lifestyl są promocję min na pampersy https://fbcdn-sph...219_1559037585_n.jpg
0 0

benasia

#5615461 Napisano: 18.03.2013 12:58:35
kalisto1986 napisał(a):

dziewczyny w superpharm z kartą lifestyl są promocję min na pampersy https://fbcdn-sph...219_1559037585_n.jpg

no szkoda tylko że ja nie ma superpharm blisko emotka
A faktycznie taniutko...
0 0

benasia

#5615467 Napisano: 18.03.2013 13:02:39
benasia napisał(a):

Ale to już wiem, że dzieci powinny chodzić w miękkich tylko chodzi mi też o to czy czasem nie bedzie mu zimno w nóżki od podłogi - bo on ma tylko rajtuzki na stópce...
No i kwestia czy takie paputki się pierze bo napewno podeszwa szybko się brudzi? i czy wówczas się nie odkształca? bo zapewne na kaloryferze suszyć ich nie można?

Może ktoś ma jeszcze jakieś uwagi lub opinie na temat takich paputków?

A odnośnie Mikołaja to fakt zdobywca - wszystkiego emotka
Przed wczoraj u dziadków jak bylismy chciał na meble wchodzić emotka
0 0

Gość: minia

#5615469 Napisano: 18.03.2013 13:04:24
benasia napisał(a):

benasia napisał(a):

Może ktoś ma jeszcze jakieś uwagi lub opinie na temat takich paputków?

A odnośnie Mikołaja to fakt zdobywca - wszystkiego emotka
Przed wczoraj u dziadków jak bylismy chciał na meble wchodzić emotka

u mnie jest bardzo ciepło w domu. Kamilka biega w skarpetkach z antyposlizgiem
Ciapy ma 5s i zdejmuje
0 0

benasia

#5615475 Napisano: 18.03.2013 13:08:24
u mnie ciepło też jest bardzo ale poki co dom w ktorym mieszkamy to jeszcze stare budownictwo i na boso nie mozna chodzic po panelach lub płytkach bo ciągnie od ziemi... Wyjatkiem jest łazienka gdzie jest ogrzewanie podłogowe...
Wiec ciekawi mnie czy małemu by nie było zimno w nich, i jak sie je pierze/czyści?
0 0

#5615500 Napisano: 18.03.2013 13:28:24
To znaczy, że coś może być, jakiś wirus, mój Kubuś już prawie nie ma tej wysypki, aż żałuję, że nie zrobiłam fotki wczoraj i dziś, pokazałabym Wam, bo jestem w szoku. Najpierw 2 dniowa biegunka, potem wysyp na pleckach i pupie, a dziś jak ręką odjął. emotka
0 0