Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5615501 Napisano: 18.03.2013 13:28:58
minia napisał(a):

ja tez jestew wściekła ze co miesiąc place skladki
a do dentysty i ginekologa
no i do pediatry chodze prywatnie

A prywatnie nie chodzi się co miesiąc, więc nie płacąc głupiego Zusu można by nieźle zaoszczędzić.
0 0

Gość: rachel

#5615504 Napisano: 18.03.2013 13:31:10
Mąż po wizycie a ja zszokowana. Poprosiłam żeby zapytał co moge używać na opryszczkę kiedy jeszcze karmię, Pani doktor skomentowała że należy już przestać karmić skoro mała ma 11 miesięcy...mąż nie zapytał dlaczego ...ale ja się nurtuję dlaczego emotka
chciałam karmić ją do roku a póżniej przez pł roku ograniczyć do wieczornych karmień, wiecie może o jakiś przeciwskazaniach?
0 0

Gość: quaqua

#5615527 Napisano: 18.03.2013 13:49:51
rachel napisał(a):

Mąż po wizycie a ja zszokowana. Poprosiłam żeby zapytał co moge używać na opryszczkę kiedy jeszcze karmię, Pani doktor skomentowała że należy już przestać karmić skoro mała ma 11 miesięcy...mąż nie zapytał dlaczego ...ale ja się nurtuję dlaczego emotka
chciałam karmić ją do roku a póżniej przez pł roku ograniczyć do wieczornych karmień, wiecie może o jakiś przeciwskazaniach?

Nie słuchaj takiego lekarza! Karm jak Ci intuicja podpowiada i cieszcie się tymi pięknymi momentami. Ja gdyby się udało to też długo chciałam karmić, ale przy pierwszej córze udało mi się 3 miesiące, przy czym przegłodziłam dzieciaka przez dobre rady płynące zewsząd, a teraz drugą karmię 2 tygodnie i niestety już dokarmiam emotka Moja mama też nas krótko karmiła. Żałuję bardzo, ale przecież nie będę dziecka głodzić (po każdym karmieniu płacz, bo jest głodna jeszcze, ssie prawidłowo, tylko po 2 minutach nie łyka, bo nie ma co...). Tak więc pierś do przodu, karm długo, a o lek na opryszczkę zapytaj innego dr.
0 0

dolly

#5615535 Napisano: 18.03.2013 13:56:57
kalisto1986 napisał(a):

dolly ja ocet nawet wlewam do kibelka - nic tak nie działa na kamieć, no ale ja wiem,że Tobie wszystko śmierdzi emotka

bbuuahahah a nie wszystko, bo pampki ze dwa razy mi capiły jak wąchała, a tak to nie emotka I chodzi oczywiście o jeszcze nie uzywane pampki. Co do octu to, to awersja z dzieciństwaemotka

Wkurza mnie jak baby robia z facetów debili, a faceci z kobiet wrrr Rachel, odpowiedź taka padła bo pytanie zadał mężczyzna emotka Zignoruj to emotka
0 0

agusia147

#5615536 Napisano: 18.03.2013 13:57:47
quaqua napisał(a):

rachel napisał(a):

Nie słuchaj takiego lekarza! Karm jak Ci intuicja podpowiada i cieszcie się tymi pięknymi momentami. Ja gdyby się udało to też długo chciałam karmić, ale przy pierwszej córze udało mi się 3 miesiące, przy czym przegłodziłam dzieciaka przez dobre rady płynące zewsząd, a teraz drugą karmię 2 tygodnie i niestety już dokarmiam emotka Moja mama też nas krótko karmiła. Żałuję bardzo, ale przecież nie będę dziecka głodzić (po każdym karmieniu płacz, bo jest głodna jeszcze, ssie prawidłowo, tylko po 2 minutach nie łyka, bo nie ma co...). Tak więc pierś do przodu, karm długo, a o lek na opryszczkę zapytaj innego dr.

Dziwię się, że nie kazał jej się puknąć. Ja bym chyba czegoś takiego bez komentarza nie zostawiła emotka Jak daje wam radość karmienie się tyle czasu, to czemu masz tego nie robić? Ja Kamisia karmiłam 2 miesiące, myślę, że gdybym miała więcej samozaparcia to dałoby radę dłużej...
0 0

Gość: allice

#5615559 Napisano: 18.03.2013 14:19:23
A my dziś obchodzimy ukończone 6 miesięcy emotka Rany jak ten czas zasuwa emotka

a to Małgosia emotka
https://picasaweb...#5856674602814448338
0 0

beniaminowa

#5615567 Napisano: 18.03.2013 14:27:06
rachel napisał(a):

emotka rachel ja miałam mega opryszczkę jak karmiłam (Młody miał ze dwa miesiące i ja dostałam zapalenia a jak mam gorączkę to od razu opryszczkę na ustach) byłam w aptece i bardzo miła pani powiedziała że jest tego tak dużo (dosłownie całe usta, w środku i jeszcze w nosie) że bez recepty nic nie pomoże... Był piątek wieczorem i odesłała mnie na pogotowie. Tam kolejna miła pani przepisała mi Heviran (bardzo silny lek ale nie było wyjścia - sprawdzała w książkach czy można przy tym karmić) i od tamtego czasu mam spokój. Nie słuchaj tej babki i idź do innego (mój rodzinny też powiedział że nic nie można). Na pewno jest maść (chyba Hascovir) którą możesz stosować dostępna w aptece bez recepty (i w aptece panie też na pewno coś doradzą) emotka
0 0

kalisto1986

#5615569 Napisano: 18.03.2013 14:28:32
agusia wszystko fajnie z prywatnymi lekarzami puki jesteśmy zdrowi, gorzej jak ktoś zachoruje na bardzo poważną chorobę, wtedy prywatne operacje/leczenie itp już nie jest tak wesołe ...

rachel nie słuchaj tego lekarza emotka karm jak najdłużej emotka Na opryszczkę świetnie pomaga kompleks witamin b, w ciąży można, sprawdz czy karmiąc też emotka
0 0

agusia147

#5615640 Napisano: 18.03.2013 15:26:56
kalisto1986 napisał(a):

agusia wszystko fajnie z prywatnymi lekarzami puki jesteśmy zdrowi, gorzej jak ktoś zachoruje na bardzo poważną chorobę, wtedy prywatne operacje/leczenie itp już nie jest tak wesołe ...

rachel nie słuchaj tego lekarza emotka karm jak najdłużej emotka Na opryszczkę świetnie pomaga kompleks witamin b, w ciąży można, sprawdz czy karmiąc też emotka

Za 500zł miesięcznie masz tak wypasione ubezpieczenie medyczne, które obejmuje leczenie szpitalne itp i to w prywatnych obiektach. Gdyby mnie było stać byłoby super.
0 0

benasia

#5615820 Napisano: 18.03.2013 18:38:10
aga 500zł miesięczne to wg mnie bardzo dużo i mnie stać by nie bylo na takie...
0 0

benasia

#5615848 Napisano: 18.03.2013 18:52:44
a i jeszcze mam 1 ważne pytanie odnośnie tych paputków -czy dzieciaczki je nie ściągają lub czy nie spadają?
Mierzylam małemu stope gdy stał i obrysowałam ją na kartce i ma 14cm, a jak widziałam wkładki muszą byc wieksze czy 15cm nie bedzie za duze?
0 0

monika1985monik

#5615873 Napisano: 18.03.2013 19:09:39
rachel ja bym lekarce popukała w czoło emotka jakaś durna baba z niej która widać nie siedzi na właściwym miejscu

katrin22 u nas ta wysypka głównie na plecach i karku była

0 0

Gość: agasiam

#5615891 Napisano: 18.03.2013 19:23:06
benasia 15 będzie ok. można je prać w 30 stopniach ale zalecają czyszczenie wilgotną szmatką. ja jestem zachwycona a młody ściągał nawet skarpetki tych papuktów jakoś nie.tylko u nas ta ciemna podeszwa ciągle farbuje delikatnie ale wiadomo przeszkadza. kupimy kolejne jak wyrośnie choć u nas spory zapas i nie przeszkadza.
0 0

agusia147

#5615941 Napisano: 18.03.2013 20:13:16
benasia napisał(a):

Gdybym nie musiała płacić ZUSU to w zamian bym wzięła wypasione medyczne. To chyba nie ma większego znaczenia, której "firmie" płacę. Z tym, że prywata da mi to, że dzwonię i mam umówioną wizytę nawet tego samego dnia, a nie za tydzień, miesiąc czy nawet pół roku.
0 0

malutka456

#5615949 Napisano: 18.03.2013 20:23:19
dziewczyny mozecie mi doradzic jakas posciel do lozeczka? slyszalam, ze firma Gluck jest dobra i mamo-tato.... Moze macie jakies namiary na w miare tania i dobra posciel? emotka mialam dzis prac i prasowac, ale jakos weny zabraklo... emotka
0 0

dolly

#5615956 Napisano: 18.03.2013 20:37:56
Gluck jest dobra i droga. Ciut tańsza i super jest Amy.
Aukcja przypadkowa: http://allegro.pl...hit-i3045228459.html
0 0

malutka456

#5615968 Napisano: 18.03.2013 20:48:41
dolly napisał(a):

Gluck jest dobra i droga. Ciut tańsza i super jest Amy.
Aukcja przypadkowa: http://allegro.pl...hit-i3045228459.html

tez na nia zwrocilam uwage emotka dzis wybieralismy wozek i przy okazji rozmawialam o poscieli i na sklepie byla wlasnie Gluck w cenie 80zł, a Amy 3 el. tez w podobnej cenie na allegro emotka teraz jeszcze musze zdecydowac sie na lozeczko, z frontem czy bez i co z ta szuflada.... ehhh jest zbyt duzy wybor na rynku emotka
0 0

kalisto1986

#5615983 Napisano: 18.03.2013 21:00:22
agusia147 napisał(a):

benasia napisał(a):

Gdybym nie musiała płacić ZUSU to w zamian bym wzięła wypasione medyczne. To chyba nie ma większego znaczenia, której "firmie" płacę. Z tym, że prywata da mi to, że dzwonię i mam umówioną wizytę nawet tego samego dnia, a nie za tydzień, miesiąc czy nawet pół roku.

a czytałaś wszystkie warunki i zakres. Kiedyś też patrzałam na prywatne, ale nie już tak kolorowo jeśli ktoś potrzebuje np przeszczepu, chemioterapii itp, jako dodatkowe ok, ale nie jedyne ....

malutka456 mothercare są cudowne, ale z ceną już raczej nie tak cudownie. Ja mam jeden komplet do kołyski + kocyk i po prostu bajka
0 0

Gość: dianek

#5615991 Napisano: 18.03.2013 21:08:20
benasia,
ja nasze robeezy i inch blue piorę ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem proszku, suszę normalnie, raz suszyłam na kaloryferze, nic im się nie stało

my mamy z jasną podeszwą, brudzą się umiarkowanie (raczej na czystych powierzchniach młody ich używa)

paputki nie spadają, młody ich nie zdejmuje (w naszych robeezach musiałam nawet gumkę wymieniać na luźniejszą, bo na tego grubasa była za ciasna...)

a rozmiar 15cm będzie ok
0 0

malutka456

#5615995 Napisano: 18.03.2013 21:18:10
kalisto1986 wlasnie znalazlam posciel mothercare cyrk czy jakos tak, sliczna emotka ale cena mnie przeraza, za 300zł mam nowe lozeczko emotka
0 0