Konkursowiczki w ciąży

Gość: grusia

#4518120 Napisano: 08.07.2011 10:01:37
Katrin wcale nie glupi przykład i wcale sie nie wykluczaja jakby tak glebiej pomyslec emotka .Sliwki w duzych il moga powodowac biegunki a to nie jest w ciazy zdrowe,jednak w razie zatwardzenia pomoga wiec ogolnie lepiej ich nie jesc no chyab ze sa problemy.

Ogolnie wszystkie te listy co mozna jesc i nie w ciazy i potem podczas karmienia sa przesadzone - moj lekarz twierdzi ze w sumie jesc wszystko z umiarem procz wiadomo surowego miesa ( w ciazy ) czy cytrusow (na poczatku karmienia ).
0 0

Gość: katrin22

#4518136 Napisano: 08.07.2011 10:06:30
Tylko w tym artykule na jednej stronie były całkowicie zakazane, to mnie rozbawiło. Ja akurat ostatnio nie mam problemów z wypróżnianiem, ale raz zdarzyła mi się 2 dniowa przerwa, za dużo węglowodanów zjadłam, także teraz mam nauczkę i wieczorkiem albo jogurcik i owoc do tego wcinam, albo np. sałatkę z pomidorków, na drugi dzień działa cuda emotka
0 0

#4518172 Napisano: 08.07.2011 10:15:13
Biorac pdo uwage inteligencje niektorych sadze ze gdyby bylo napisane ze sliwki sa dozwolone to delikwentka miałaby pretensje do świata ze po przegoniło po opakowaniu śliwek i sie np odwodniła dlatego moze wola tak napisac emotka .Wiecie mnie juz nic nie zdziwi - skoro sa kobiety ktore wierza ze np jak beda przewiazywac sie w ciazy paskiem to dziecko bedzie owiniete pepowina to przy tym sliwki to małe miki emotka

A czytałyscie o planie porodu ? http://planporodu.wordpress.com/ Dla mnie niektore podpunkty to lekka fanaberia jak dla mnie emotka
0 0

Gość: dianek

#4518827 Napisano: 08.07.2011 01:09:46
dzisiaj wybrałam się jak co 2 dni na przejażdżkę autkiem(robię kursik prawa jazdy)
fakt że rano mnie coś przmuliło (od miesiąca jadłam Pharmaton Maturelle, a od tygodnia jest mi po nim tak niedobrze, że szkoda gadać emotka nagle się zmieniło...), ale minę musiałam mieć nietęgą, że mnie instruktor zapytał, czy kaca mam czy w ciąży jestem, że taka przymulona jadę emotka wyczuł sprawę emotka

a z lekarzami to jakieś jaja są... biegam po Krakowie i szukam kogoś, kto zechciałby poprowadzić moją ciążę

emotka dwóch ginów mi odmówiło (w tym jedna moja stała pani doktor), bo sie boją, że w razie czego nie dadzą rady

na szczęście mama ma lekarza od zadań specjalnych i albo on się mną zajmie, albo przeniesie mnie do znanego sobie, dobrego lekarza

fakt, że mam niewielką wadę serca i spore problemy z tarczycą, ale nie spodziewałam się takich hec od początku... nie powiem, żeby mnie to nie zestresowało emotka
0 0

#4519056 Napisano: 08.07.2011 02:34:31
dianek to szok, że dwóch lekarzy Ci odmówiło, ale jak to mówią nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, czyli pewnie znajdziesz specjalistę emotka
0 0

#4523758 Napisano: 11.07.2011 09:09:39
Uf ja już po morfologii,i po glukozie, wyniki w środę, bo wtedy mam wizytę u lekarza, oby cukrzycy nie było..
0 0

benasia

#4523783 Napisano: 11.07.2011 09:16:48
hej dziewczyny i jak tam kompletujecie wyprawkę dla niemowlaczka? ja już zaczynam się rozglądać za potrzebnymi mi rzeczami - oczywiście nie mówie tu o ubrankach emotka
0 0

#4523862 Napisano: 11.07.2011 09:33:25
benasia napisał(a):

hej dziewczyny i jak tam kompletujecie wyprawkę dla niemowlaczka? ja już zaczynam się rozglądać za potrzebnymi mi rzeczami - oczywiście nie mówie tu o ubrankach emotka

Ja jak na razie mam Pampersy ze streetcomu hihih, a oprócz tego jeszcze nic, myślę, że w sierpniu zacznę się rozglądać za ciuszkami i kosmetykami, butelkami, smoczkami itp...
Teraz nic nie kupuję, bo dzidzia i tak ma jeszcze czas.
Po tej glukozie czuję jak dziecko sobie figluje, dostało energii heh, za to ja jakaś osłabiona jestem, zwłaszcza 2h czekania mnie wymęczyły, i wbijanie się igłą 2 razy w to samo miesjce, to drugie bolałooo, brr
0 0

#4523956 Napisano: 11.07.2011 10:05:50
Ja jestem na etapie robienia listy - wozek, fotelik, materacyk itd. Ubrankami sie nie martwie - lista sie nie przyda - i tak nie bede sie jej trzymac bo czasem ciezko wyjsc ze sklepu nie kupujac niczego. Wczoraj w tesco kupilam 5-pack bodziakow F&F za 29 zl. Rzeczy typu laktator czu butelki mam - z wygranych emotka .

Jakby ktoras szukala butelek to mam nowe dla chlopca duża i mała emotka marki NUK z serii Blue
0 0

benasia

#4523982 Napisano: 11.07.2011 10:15:30
ja ostatnio czytałam mamo to ja i tez chcę zrobić listę potrzebnych rzeczy i porównac ceny w sklepie i na allegro. Wczoraj kupiłam pierwszą butelkę tommie tipee z rurką - była w promocji,myślę że jeszcze 1 dużą dokupię i na początek powinno wystarczyć.
co do laktatora to nie będę kupowała tego typu rzeczy na zapas jeśli mogą mi się nie przydać, bo chcę raczej karmić naturalnie maleństwo emotka
0 0

#4524066 Napisano: 11.07.2011 10:45:40
Benasia i dobrze robisz emotka Teraz wszystko kupisz w sklepie od reki wiec w razie potrzeby idziesz i kupujesz. Tez licze na karmienie naturalne choc po fiasku przy synku nie jestem pozytywnie nastawiona dlatego butelki juz mam a mleko modyfikowane kupie by w razie potrzeby moc od razu podac dziecku. A laktator wygrałam wiec nie musialam kasy wydawac emotka

Ja wiekszosc kupie na All - wychodzi taniej zwlaszcza ze mozna kupic sporo rzeczy od jednego uzytkownika emotka
0 0

#4524608 Napisano: 11.07.2011 01:06:16
śmieszna ta ciąża emotka

6 tydzień a ja jem ja smok, śpię jak niedźwiedź a do tego chudnę i ciągle jestem niewyspana emotka

mam nadzieję, że to chudnięcie mi zaraz przejdzie, bo z 47kg w ciągu 3 dni zrobiło mi się 45,5 i zaraz nie będzie z czego chudnąć emotka

a mąż ma z tego wszystkiego taki ubaw że szkoda gadać... całe szczęście straszenie pieluchami działa i się trochę przycisza wredne samczysko emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4524627 Napisano: 11.07.2011 01:14:11
grusia napisał(a):

Benasia i dobrze robisz emotka Teraz wszystko kupisz w sklepie od reki wiec w razie potrzeby idziesz i kupujesz. Tez licze na karmienie naturalne choc po fiasku przy synku nie jestem pozytywnie nastawiona dlatego butelki juz mam a mleko modyfikowane kupie by w razie potrzeby moc od razu podac dziecku. A laktator wygrałam wiec nie musialam kasy wydawac emotka

Ja wiekszosc kupie na All - wychodzi taniej zwlaszcza ze mozna kupic sporo rzeczy od jednego uzytkownika emotka

Też przy pierwszej córce byłam nastawiona na karmienie naturalne, ale za cholere sie nie udało.
Sama jeszcze nic nie kupowałam:)
Mam troszke rzeczy z wygranych: butelke medela, misia z bijącym serduszkiem, otulaczek, poduszke fasolke, ręcznik, smoczki, pampersy ze streetcomu i jeszcze jedne bella happy...i jeszcze troszke. Teraz poluje na allegro na wózek. Nie chce kupować nowego bo to duży wydatek, a dzidzia urodzi sie w pażdzierniku wieć zimą nie poszalejemy, a na wiosne spokojnie można juz kupić dla niej dobra spacerówke. Z ubrankami też nie zaszaleje ponieważ nie chce znać płci, a bez tego ciężko coś dobrać emotka
oj przydałoby sie wygrać jakiś laktator emotka
0 0

#4526352 Napisano: 12.07.2011 05:49:18
My tez nie inwestujemy w głeboki wozek bo ile to w zimie sie bedzie wychodzić. Mam juz wybrany
http://sawex-wozki.pl/ALEGRO/Tedi/CzarnyDuzekwiaty1.jpg .Zaraz pewnie uslysze ze to porabany pomysl kupowac czarny wozek ale coz ... mnie sie podoba i to bardzo choc jest jeszcze opcja zielonego emotka
0 0

#4526361 Napisano: 12.07.2011 06:00:26
nam się chyba obejdzie bez kupowania wózka - bratanica męża skończy 2,5 roku i chyba dostaniemy w spadku emotka

a jak nie to kupimy bardzo podobny, czyli: http://www.bobowo....php?products_id=965

obrotowe przednie kółka z blokadą + możliwość montowania zamiast normalnej budy fotelika jest podobno rewelacyjną sprawą (zwłaszcza jak się mieszka w mieście, planuje się wyjazdy na zakupy czy do lekarza samej z brzdącem)

tylko w cenie innej oczywiście - na allegro się pojawiają w spoko cenach no i można kupić też taki wózek po renowacji - kiedyś je oglądaliśmy ze znajomymi, w zasadzie nie widzieliśmy różnicy między nowymi a tymi po renowacji...
0 0

#4526391 Napisano: 12.07.2011 06:35:57
Ten mój tez ma adaptery do fotelika - czesto na zakupach w marketach widze mamy pedzace z fotelikiem na stelazu wozka - nie trzeba gondoli taszczyc emotka . Spacerowke bedziemy miec zupelnie inna emotka czyli po synku emotka
0 0

fryteczka

#4526464 Napisano: 12.07.2011 07:20:23
benasia napisał(a):

ja 37 tydz takze juz praktycznie wszystko jest emotka
wózek,łozeczko,ciuszki,kosmetyki,rzeczy do kąpieli,poscielki,karuzelki,pozytywki... wynienialby jeszcze emotka

no i rzeczy dla mnie do szpitala . emotka
0 0

#4526509 Napisano: 12.07.2011 07:46:50
Fryteczka Ty to już inna liga jestes emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4526547 Napisano: 12.07.2011 08:07:35
oj wcale nie głupi pomysł z czarnym wózkiem ja marze o tym własnie kolorze i poluje na taki
http://allegro.pl...ik-i1697056218.html\
tylko używany jak wcześniej pisałam:) na pościel za cholere nie moge sie zdecydować.
Własnie wróciłam z labolatorium, glukoza zaliczna...łe...
0 0

Gość: wera

#4526573 Napisano: 12.07.2011 08:17:35
Oj w życiu bym nie włożyła dziecka do czarnego wózka emotka dla mnie dzieciństwo powinno być kolorowe, radosne, a nie jakieś pogrzebowe kolory.
0 0