Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: dorotka0000025
ide o zaklad ze urodzi sie po terminie, mialam podobna sytuacje od 5 miesiaca ciagle na tabletkach - na 4 tygodnie przed terminem odstawilam i czekalam na porod 6 tygodni
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to nie jest straszna ta waga, mój 14kg przy spacerówce, ale za chiny mi sie nie chcialo go wciągać na górę, nie wspominając o tym, że przez pierwsze 2-3tyg to nawet o tym nie myslałam
Gość: kaskikk
przepraszam że się wtrącę, ale ten Twinni do najlepszych nie najeży stelaż jest dość lichy, gondola bardzo mała i spacerówka też nie za wielkich rozmiarów, co prawda cena do zniesienia bo 2 tys a wózki tego typu są dość drogie.
koleżanki które mają dzieciaczki rok po roku chwaliły PHIL&TEDS i ADC DESING ZOOM
przesiedziałam troche nad tym bo też mam rok po roku ale zdecydowałam że nie opłaca mi się kupować bo synek niedługo zacznie chodzić i nie bedzie chciał jeździć.
;)
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Pewnie, każda uwaga przydatna. Zastanawiam się także, jak ze składaniem takich wózków, bo jednak czasem przyjdzie mi wsadzić go do bagażnika.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
w tym Twinni to większych problemów nie będzie, ale chyba trzeba bedzie odpiąć ten "złącznik" co jest założony na stelaż żeby można było 2 siedzenia zamontować.
jest jedna zaleta tego wózka że można w nim wpiąć tylko jedno siedzisko. ale z tego co widziałam w sklepie to moze i wygląda nie najgorzej ale stelaż i inne detale są podobne do mojego ja mam pojedyńczy Bexa a dziadostwo okropne.
w tym wózkach do trzeba odpiąć siedziska i wsadzić wszystko osobno, więc trzeba miec duuuży samochód
http://www.bobowo...423&%3CosCsid%3E
ale to też kiepsko bo do iluś kilo można przewozić dzieci, a moje Skarby lubią sobie zjeść wiec na długo by mi nie posłużył.
ewentualnie coś takiego, tu już jest fajnie bo tylne siedzenie można na płasko rozłożyć i wsadzić gondolkę, później spacerówka dla dwójki, no i cena dość znośna
http://www.bobowo...852&%3CosCsid%3E
http://www.bobowo...925&%3CosCsid%3E
napisałam co wiedziałam więc nie bede Wam przeszkadzać.
powodzenia w szukaniu wózka
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My mamy tą huśtawkę http://www.bright...a-hybrydowa-lew-6985 i na prawdę polecam, mimo,że wolałabym bardzo żywe kolory to tkaniny z których jest wykonana są mega miłe i cała huśtawka solidna.
dianek u nas wielo od 3-4 doby życia i wiem,że to jest to. Pampersy używamy na wyjścia i czasem na noc, ale i to staram się ograniczyć bo widzę jaka skóra jest po pampersach, a jaka po wielo ( po tych drugich piękna)
Mamy wełniaka ecodidi sfilcowanego do noworodkowych rozmiarów i on razem z otulaczem kokosi to nasze ulubione otulacze. Szukałam wełniaków ( mam jeszcze tylko tetro), ale chyba odpuszcze, bo widzę,że zbliża się moja kolejka u magnolii i chyba u niej poszaleje.
Co ciekawe nawet mój mąż sceptycznie nastawiony do wielo jak zobaczył jak działają na skóre jest zachwycony.
Ps miałaś kieszonki milovia ? Mimo,że jeszcze na nas za duże to zakochałam się zarówno z materiały jakiego jest wykonana kieszonka, jak i samego wkładu - chyba najfajniejszy wkład jaki mamy
Gość: dianek
od Magnolii miałam gatki polarowe - rewelacyjne! dziewczyna świetnie szyje
no i pomagała mi wybrać swetry do sfilcowania na wełniaki... ale ostatecznie nie miałam kiedy uszyć
szalej u niej, bo warto, a ceny w sumie ma spoko
my bardzo dużo używaliśmy gatek Storchenkinder - na formowanki jakoś mi się ich najlepiej używało
my pampków ostatnio trochę poużywaliśmy - dla mnie masakra, śmierdzi, skóra jakaś tłusta po tym, pupa Benkowi nimi śmierdziała nawet po umyciu, fuj
strasznie są jakieś takie niehigieniczne jak dla mnie...
fajnie że wam się wielo przyjęły - zdrowiej dla Bartka i dla waszych portfeli
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Na milovie naciągnełam szwagra i jego żone
Od magnoli mamy gatki polarkowe, ale jeszcze duże, teraz chce zamówić gatki/otulacz wełniany z długimi nogawkami,żeby już nic na to nie nakładać, plus jakiś otulacz, czekam jeszcze na otulacz wełniany kokosi, bo sylwia mi jakiś szyje w rozmiarze s, ogólnie mamy mase pieluch, ale już teraz mamy swoje ulubione.
Formowanki tylko takie mikro są dobre na chudzielca, bo wszystkie s np little lamb itp jeszcze duże. Musze przetestować AIO bimgeniusa, bo leżą i czekają, a ja ciągle pcham coś albo do wełniaka ecodidi, albo do otulacza kokosi, inne to tylko jak te nam się ubrudzą, aaa jeszcze gdiapers fajnie się sprawdza na chudzielcu.
A co do portfela, noooo staram się go oszczędzać
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mam wrażenie, że jakimś dziwnym slangiem rozmawiacie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A dodatkowo przekonała mnie ostatnia rozmowa z moją położną - młoda babka, która sama powiedziała,że w pampersach jest tak wielki syf,że wszystko wyjdzie po latach. Zresztą nawet nie zdziwiły ją wielo, bo spotyka je coraz częściej
To nie jest stara tetra, którą trzeba za każdym razem gotować, prasować i nie wiem co jeszcze
Gość: quaqua
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My początkowo mieliśmy wziąć leżaczek, ale jak już miałam zamawiać stwierdziłam,że 2 kg różnicy wagowej jaka jest między bujaczkiem, a huśtawką to dosyć dużo i staneło na huśtawce.
Ehh my gamonie dowiedzieliśmy się wczoraj przed północą,że Domiś ma dzisiaj bardzo ważny wystep
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
agusia, przy wielo jest mniej roboty niż z pampkami - przynajmnieju nas, jak już system mamy opracowany
no i poźniej dużo większe szanse że odpanie zabawa z uciążliwym odpieluchowywaniem
nie wiem ile Twój syn korzysta z nocnika, nasz od kilku dni mówi (!) że chce siku i zaczyna się rozbierać jak ma mokrą pieluchę
no ale można się bawić w jeżdżenie do sklepów po pampki, wynoszenie śmieci co 2 dni (ja wyrzucam raz na 1,5tyg - nic mi nie śmierdzi, nie zalega), smarowanie, częste mycie bo pupa dziecka po tym tak śmierdzi że masakra, no i później serwować sobie pół roku odpieluchowywania buntującego się -latka
aczkolwiek - co kto lubi oczywiście
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kupujesz nówki, pełen komplet, chcesz wypasione więc wydajesz 700zł na cały okres pieluchowania
dzeć ci chodzi w tym załóżmy 2 lata
po czym sprzedajesz za 500zł całość
albo kupujesz używane za te 500zł i sprzedajesz za... 700zł
my na pieluchach duużo zarobimy
ale trzymajmy się wersji z nówkami - pieluchowanie kosztuje Cię 200zł, plus pranie (załóżmy że coś ci się ubzdura i będziesz pieluchy prać zupełnie osobno) to razem z proszkami przez te 2 lata masz ok 200zł (choc to zależy jeszcze od cen wody)
razem 400zł
pampersy?
nie wiem ile kosztują miesięcznie, bo my używamy sporadycznie
natomiast wiem, że wyjazd do sklepu to dla mnie koszt 12zł w obie strony, sąsiedzi jak jeżdżą po pieluchy to przynajmniej raz w miesiącu, czyli przez 2 lata mają minimum 288zł za same dojazdy po pampki (jeżdżą po nie spejalnie, bo resztę zakupów im alma przywozi, więc nigdzie by się ruszać nie musieli)
do tego koszt wywozu śmieci, kremów na odparzenia
chyba wyjdzie więcej niż 400zł przez całe 2 lata
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No nie wiem, nam kremy na odparzenia nie były jeszcze potrzebne bo młody odparzeń nigdy nie miał. Prać nie muszę, więc tu odpada koszt proszków i wody do prania pieluch, za wywóz śmieci i tak płacę. A Tesko mam około 100 metrów od domu, 1km do Auchan, a około 2km do Reala, tak więc spokojnie w ramach spaceru możemy się przejść
ale skoro wielorazówki są strasznie drogie, to ile kosztują Cię pampersy?
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A z pampkami jak Aga pisała to nic nie pierze się, moj syn tez nie miał problemow z skóra i odparzeniami, nigdy nie jade extra po pampersy bo jak jade na zakupy a jest mega promocja to kupowałam zapas na pewnien czas...
W sumie moj i tak nie zużywa dużo bo ma etap oduczania i bardzo ładnie korzysta z nocnika i toalety
I nie powiem tez bym sprobowala wielo ale raz ze syn moj juz duzy a dwa nie znam się na tym i nie wiem co bym miala kupic no i te koszty wydaja mi się mimo wszystko mało realne tzn ze takie niskie są.
W sumie każdy robi jak chce i nie macie co sie licytować - obie strony mają poniekąd rację bo są niektóre dzieci mega wrażliwe że chyba tylko wielo im odpowiadają a innym odpowiadają pampersy
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane