Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Karton za około 60zł w realu, starcza mi na ponad miesiąc, czyli rocznie około 700zł.
No i jakoś nie wyobrażam sobie prać obsranych pieluch w pralce, dla mnie fee i niehigieniczne to jakieś.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Koszty kosztami (chociaż pampki wychodzą nieporównywalnie drożej), wszystko zależy czy kupujemy wielo dla wygody, oka, czy ekonomicznie, ale dla mnie najważniejsze jest to,że wielo są dużo zdrowsze, szczególnie jeśli chodzi o chłopców i tutaj nie jest to opinia wielopieluchujących a samych lekarzy i położnych. Ja nie mam zamiaru nikogo przekonywać fakty są znane, a wiekszość wyjdzie dopiero z czasem ( pokolenie pampków dopiero dorasta), mnie przekonało to co poczytałam i nie bazowałam na opinii innych mam
agusia na początku też wystarczał Ci karton na miesiąc ?
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
cudaczek121
Postów 6779
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
ja chyba jestem bardziej leniwa niż Ty więc dobrze,że póki co nie mam dzieci
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
Gość: dianek
ponad 30% niepłodności mężczyzn z roczniów od 86 w górę spowodowana jest nieprawidłowym rozwojem jąder w okresie dziecięcym, spowodowanym między innymi przegrzewaniem ich
i też od rącznika 86 w górę jest nagły wzrost niepłodności mężczyzn
dziwnie się to zgrywa z upowszechnieniem pieluch jednorazowych w USA...
ale jak kogoś nieinteresuje czy jego dziecko będzie mogło mieć dzieci czy nie to jest to bez znaczenia
dobra, wracam do pracy, milego
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wczoraj przyjechała do nas rodzinka, która prowadzi pogotowie opiekuńczę, jak ciocia z wujkiem posłuchała o wielo, to stwierdzili,że kupią zapas jakby jakieś dziecko pieluchowe znowu im się trafiło.
Dla leniwych są aio, lub kieszonki - przy aio najmniej roboty - one są jak pampers - tylko je zakładasz, nic więcej - no ewentualnie papierek na kupy- wygląda i pełni funkcję identyczną jak pampers.
Ja piore pieluszki co 2-3 dni, nic mi nie śmierdzi dzięki temu,że płucze dodatkowo przed praniem włączam płukanie i dopiero dorzucam ciuszki, wtedy mam pralkę w miarę wypełnioną, na same pieluszki, czy nawet same ciuszki nie opłaca się wstawiać prania.
Tylko,że ja też nie jest tak strasznie radykalna w wielo, bo na wyjścia używamy ( na razie) pampków - jakoś nie chce mi się łazić z wielo, no i na noc czasem pampki, ale staram się od tego odchodzić, bo chociażby dzisiaj w nocy 2 razy pampki mi przeciekły, a z wielo zdarza się to tylko jak źle zapnę - tylko,że Bartuś to chudzielec i do tego mega sikacz i pewnie dlatego tak mamy.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
No schodziło z 7 pieluch na dobę, czyli może z półtora kartona. Tych malutkich było dużo więcej w opakowaniu. A teraz młody jakoś mniej moczy te pieluszki, nie robi kilku kup na dobę, więc dużo mniej nam schodzi.
Jakoś nie wyobrażam sobie w praktyce używać wielorazówek. Za trudne mi sie to wszystko wydaje
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ty jak zwykle, z pozycji atakującej... wystarczyło napisać to co napisałaś, bez tego jednego zdania, a przekaz byłby identyczny, ale bez wywoływania "buntu" u osoby będącej "za" pampersami.
Ja o wielorazówkach nie mam pojęcia, więc się nie wypowiadam, jeżeli faktycznie w środku jest jakiś papierek, który się wyrzuca to zupełnie inaczej się to przedstawia, ale czyli te papierki trzeba dokupować co jakiś czas, dobrze rozumiem? To jaki to jest koszt?
Gość: ewachem
dobrze powiedziane dolly
grunt to umiejetnosc pokazywania "jaka jestem dobra mamą"
a te wszystkie które jada na pamperakach i karmią sztucznym mlekiem to wręcz trują dzieci!
masa ludzi ma gdzieś zdrowie dzieci
wpycha w nie cukier od urodzenia, kąpie/smaruje syfem, poi kolorowymi napojami bo są tańsze od wody mineralnej itd
wiec aspekt "niezdrowe" w wielu przypadkach nie ma żadnego znaczenia
fakt stwierdzam i tyle
lilithbb
Postów 380
Data rejestracji 07.10.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A takie gdybanie jest bez sensu.
Ja osobiście używam jednorazowych. Bo mam trójkę dzieci i dość prania. Dziś pralka leciała trzy razy. A co postawię pranie to się na mnie gapią domownicy z wściekłością
Także jakie kto ma warunki i czas niech sobie tak robi jak chce
malutka456
Postów 2712
Data rejestracji 03.08.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na początek polecam rzucić okiem w e-booka http://www.google...87,d.ZWU&cad=rja
a później poszperać po wątkach pieluszkowych na forum http://chusty.info/ - tam jest wszystko i dziewczyny pomogą jakby co
jest też bazarek na którym można kupić pieluchy za grosze (kalisto tutaj nieźle poszalała
trudne do ogarnięcia to nie jest, wystarczy tylko chcieć zagłębić temat i sobie poczytać
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja napiszę tyle jak rok temu czytałam co wypisuje Diana że dziecko roczne można posadzić na nocnik i że będzie rozumiało o co kaman stukałam w głowę i myślałam szurnięta kobieta
emotka
Postów 214
Data rejestracji 14.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Xlander to bardzo fajny wózek: sprawia wrażenie porządnego, jest stosunkowo lekki, łatwo się składa, ma ładne kolory i (co miało dla nas znaczenie) możliwość kupna dodatkowych kolorowych wkładek-wyściółek... Też braliśmy go pod uwagę. Panie w Smyku bardzo bo polecały. Mnie się też podobał nowy Quinny, ale przerażało mnie, że to siedzisko w spacerówce jest takie płytkie i krótkie - miałam wrażenie, że dziecko długo w nim nie pojeździ. Choć jak mała pójdzie w moje ślady to w wieku 8 m-cy będzie chodzić i sama będzie pchała swój wózek podczas spacerów...
Matę też mamy z Bright Starts tą:
http://www.smyk.c...wki-gry-dla-dzieci-p
To jedyna różowa rzecz, którą kupiliśmy przed poznaniem płci - ale trafiliśmy:-)
Bujak, który wybraliśmy buja dzieci na 6 sposobów, które są charakterystyczne dla ruchów wykonywanych przez rodziców. Ma 6 usypiających melodyjek typu szum oceanu, ale można też podłączyć i puścić muzykę z iphona. Nie chcę iść w elektronikę i eliminować siebie, wiem, że co ramiona rodzica to ramiona... Ale przez prawie cały dzień będę sama z dzieciątkiem a mieszkaniem, gotowaniem i wszystkim trzeba się zająć... Zobaczymy, czy się sprawdzi...
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
O żesz to ja paskudna matka! Jadę na pampersach, daję mleko Bebilon, a do tego jeszcze młody wcina danonki dla dzieci! Słoiczków nie chce niestety jeść, ale daję mu deserki owocowe czasem, no i zna smak herbatników i biszkoptów (a to już są słodycze przecie!). Jak nic moje dziecko będzie grube i mu zęby wypadną! I wiecie co? Jedyne ciuszki jakie miał młody prasowane to te co mieliśmy w szpitalu.
Przesadna dbałość o wszystko to jakaś paranoja! Ważne, że moje dziecko jest szczęśliwe i zadowolone!
I w cenzura mam co powiedzą inni.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
emotka
Postów 214
Data rejestracji 14.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My z mężem stawiamy na to, że możliwe, że będziemy mieć córeczkę do końca weekendu majowego. Od wczoraj mam takie dziwne skurcze w podbrzuszu jakby ktoś wyżymał pranie albo wykręcał mi narządy... Najpierw co kilka godzin... Teraz mniej więcej co godzinę. I promieniujące bóle wzdłuż kręgosłupa i w klatce piersiowej. Oczywiście nie wiem, czy to to. Jestem jak dziecko we mgle. Ale jakoś mam wrażenie, że coś się dzieje... Chodzę jak pokurcz... Nie wiem czy to przejdzie... Nie mogę się dodzwonić do szpitala. Nie chcę narazie dzwonić na komórkę lekarza czy położnej, żeby nie wyjść na panikarę... Obserwujemy te skurcze...
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i jak, dobrze Ci z tym ?:>
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co do żelazka... nasze leży gdzieś w pudłach, nierozpakowane od przeprowadzki... czyli ponad rok
ale będę musiała wyciągnąć, bo mąż w połowie maja egzamin ma (chyba już ostatni w życiu