Konkursowiczki w ciąży

Gość: emilka1705

#4526588 Napisano: 12.07.2011 08:23:07
a dla mnie czarny jest najzwyczajniej praktyczny. Podoba mi sie i już:) wózek może być czarny za to pościel w wózku kolorowa:) z córką miałam pomarańczowo szary i to był koszmar ciągłe czyszczenie. Jak widze to wszystkie niebieskości, zgnite zielenie, róż to mi sie słabo robi.
0 0

fryteczka

#4526677 Napisano: 12.07.2011 08:51:43
grusia napisał(a):

Fryteczka Ty to już inna liga jestes emotka

ja juz jestem dochodze do mety.. matko - jak to szybko zlecialo .
0 0

fryteczka

#4526746 Napisano: 12.07.2011 09:23:26
grusia napisał(a):

cytrynkowa napisał(a):

Dziewczyny dziś doatałam poradkik z probkami witamin z tej stronki, wiec wam posyłam:
http://www.prenatale.pl/zamowienie

A ile tych witaminek ?

2 pudeleczka po 4 sztuki
4 taletki z zelazem i kwasem foliowym a 4 sa na przeziebienie dla ciezarnych i karmiacych..ja dostalam wczoraj emotka
0 0

Gość: grusia

#4526754 Napisano: 12.07.2011 09:26:13
wera napisał(a):

Oj w życiu bym nie włożyła dziecka do czarnego wózka emotka dla mnie dzieciństwo powinno być kolorowe, radosne, a nie jakieś pogrzebowe kolory.

A wiesz o tym ze maluch na pocztaku to tylko białe i czarne widzi i te własnei kolory stymuluja najbardziej ?Ba nawet sa posciele do łózeczka i ochraniacze tylko w tych kolorach emotka . No i to tylko wozek wiec ciezko to odnosic do calego dziecinstwa emotka

Jednak caly czarny mi nie koniecznie podchodzi - za to z tymi kwiatami jak najbardziej emotka Wydaje mi sie taki elegancki ale oczywiscie kazdy ma swoj gust.Z tym ze taki wozek to raczej wlasnie dla jesienno-zimowego dziecka bo potem jak slonce gzreje to moze byc kiepsko.No i moze szybko wyblaknąć. Posciel do wozka bede miała biała - juz wybrałam emotka .

Dla syna mialam taki http://p.alejka.pl/i2/p_new/46/50/wozek-roan-kortina-z-fotelikiem-samochodowym-millo_0_b.jpg przy wrzesniowym dziecku i o dziwo byl szysciutki ale niewiele sie wychodzilo bo zima byla koszmarna.
0 0

#4526757 Napisano: 12.07.2011 09:28:09
Fryteczka dzieki emotka

A posciel do wozka bedzie taka http://allegro.pl/posciel-do-wozka-z-haftowana-zlota-zyrafka-i1696465703.html tylko nad grafika sie zastanawiam emotka
0 0

#4526773 Napisano: 12.07.2011 09:32:26
A posciel do lozeczka synek mial takie jak te
http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-posciel-90x120-65-wzorow-i1691234875.html
( myszki na serku i ksiezyc na niebie ) - jakosc swietna .
0 0

Gość: anavaX

#4526775 Napisano: 12.07.2011 09:33:13
grusia napisał(a):

wera napisał(a):

Oj w życiu bym nie włożyła dziecka do czarnego wózka emotka dla mnie dzieciństwo powinno być kolorowe, radosne, a nie jakieś pogrzebowe kolory.

A wiesz o tym ze maluch na pocztaku to tylko białe i czarne widzi i te własnei kolory stymuluja najbardziej ?Ba nawet sa posciele do łózeczka i ochraniacze tylko w tych kolorach emotka . No i to tylko wozek wiec ciezko to odnosic do calego dziecinstwa emotka

Jednak caly czarny mi nie koniecznie podchodzi - za to z tymi kwiatami jak najbardziej emotka Wydaje mi sie taki elegancki ale oczywiscie kazdy ma swoj gust.Z tym ze taki wozek to raczej wlasnie dla jesienno-zimowego dziecka bo potem jak slonce gzreje to moze byc kiepsko.No i moze szybko wyblaknąć. Posciel do wozka bede miała biała - juz wybrałam emotka .

Dla syna mialam taki http://p.alejka.pl/i2/p_new/46/50/wozek-roan-kortina-z-fotelikiem-samochodowym-millo_0_b.jpg przy wrzesniowym dziecku i o dziwo byl szysciutki ale niewiele sie wychodzilo bo zima byla koszmarna.

ja wózeczek planuję stalowy lub ciemno szary... emotka zawsze można wzbogacić go kolorem emotka są różne zabawki, grzechotki
0 0

benasia

#4526952 Napisano: 12.07.2011 10:36:09
mi też się podobają ciemne kolorki ale nie wiem na jaki się zdecydujemy wózek i jaki kolor może zielony lub jakiś który nam wpadnie w oko- też bierzemy pod uwagę używany ale jakiś ładny i w dobrym stanie bo faktycznie te poźne dzieciaczki nie zużyją gondoli.

co do pościeli to podobają mi się takie w paseczki, lub jasne ale z ładnym haftem - mam coś słabość do ładnych żyrafek lub misi emotka
-choć wolałabym żyrafkę bo takie będzie łóżeczko z żyrafką. Co do takich kolorowych pościeli też są śliczne ale niestety jeszcze nie wiemy czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. emotka

w tej chwili jesteśmy na etapie zastanawiania się nad wyborem drobniejszych rzeczy typu: butelka, smoczki, okrycie kąpielowe, kocyk itp. emotka

Łóżeczko i przewijak wybrane, a pościel gdy będzie wiadomo co się urodzi emotka
0 0

#4526977 Napisano: 12.07.2011 10:43:53
Benasia tylko jesli chodzi o butelki i smoczki to nie kupuj duzej ilosci bo nie wiesz czy maluszek bedzie wolal butelki z szeroka czy waska szyjka .Smoczki uspokajacze jesli jzu zdecydowałas ze bedziesz dawac to tez jest spory wybor i wielki znak zapytania czy maluch zaakceptuje wogole smoka a jesli tak to jakiego - wisienka, kulka itd. emotka . My zostajemy przy butelkach Avent i Browns emotka
0 0

benasia

#4527064 Napisano: 12.07.2011 11:24:15
chciałam kupić 2 butelki 1 dużą i 1 małą, i do tego smoka. Myślę o firmie Tommee Tippee. Podobają mi się butelki i smoczki uspokajacze te 0+.
Nie wiedziałam że maluch może być wybredny co do smoka jaką ma końcówkę - myślałam ze te dla niemowląt są takie same maluśkie emotka
0 0

fryteczka

#4527094 Napisano: 12.07.2011 11:30:45
benasia napisał(a):

chciałam kupić 2 butelki 1 dużą i 1 małą, i do tego smoka. Myślę o firmie Tommee Tippee. Podobają mi się butelki i smoczki uspokajacze te 0+.
Nie wiedziałam że maluch może być wybredny co do smoka jaką ma końcówkę - myślałam ze te dla niemowląt są takie same maluśkie emotka

ja wzielam Avent.. te przeciwkolkowe emotka
0 0

#4527101 Napisano: 12.07.2011 11:33:33
Uspokajacze maja rożne koncowki, niektore maluchy nie lubia tez np smoczkow lateksowych inne sylikonowych itd. Buetlkowe tez sa rozne, tak jak pisałam z waska lub szeroka szyjka - moj synek nie umiał pic z tych waskich.Za to smoczek tylko NUK - mi sie te najbarzdiej podobaja bo maja niewielkie tarcze wporownaniu do innych marek i nie zasłaniaja tym samym calej buzki emotka -smiesznie wg mnie wyglada maluszek i taki wielki smok emotka ale oczywiscie co kto lubi emotka . Tym razem tez bede miala smoczka tylko w razie w - nie podam wczesniej niz to konieczne - syn mial smoczka krotko i tylko do zasypiania a podalam mu za rada pediatry gdyz mały mial bardzo silny odruch ssania.
0 0

benasia

#4527111 Napisano: 12.07.2011 11:40:06
wydaje mi się że smoczki uspokajacze tommee tippee 0+ są malutkie i nie mają dużej tarczy. Chcę kupić na wszelki wypadek gdyby maleństwo potrzebowała - oczywiście nie będę dawać gdy nie będzie takiej potrzeby.
Co do butelek słyszałam że te szerokoszyjkowe są lepsze i właśnie Tommee Tippee takie ma, zresztą zaletą w nich jest to dodatkowo że są antykolkowe no i smoczki są bardzo zbliżone kształtem do piersi matki -więc w razie czego nie będę się tak bardzo bać że potem maluch nagle zdecyduje że butelka jest lepsza niż pierś mamy.
Co prawda nie mam jeszcze w tym doświadczenia - ale mam nadzieję że mój wybór nie jest zły, zanim wybrałam to się zastanawiałam nad tym które lepsze będą i dużo czytałam, pytałam także panią w sklepie która polecała Tommee Tippe oraz Dr. Brown.
0 0

#4527123 Napisano: 12.07.2011 11:45:57
Wg mnie TT maja bardzo duza tarcze ale moze mi sie wydaje, moja chrzesnica je ma i teraz juz ok bo ma rok ale malusia jak byla to smiesznie wygaldała emotka A Brown'sy sa fajniste emotka tylko trzeba umiec je zakrecic bo inaczej ciekną.
W szpitalu teraz daja butelki chyba z Canpola Lovi - te maja super smoki - takie miesiutki i ciagnace sie jak sutek emotka
0 0

delfinka101

#4527124 Napisano: 12.07.2011 11:46:02
benasia napisał(a):

wydaje mi się że smoczki uspokajacze tommee tippee 0+ są malutkie i nie mają dużej tarczy. Chcę kupić na wszelki wypadek gdyby maleństwo potrzebowała - oczywiście nie będę dawać gdy nie będzie takiej potrzeby.
Co do butelek słyszałam że te szerokoszyjkowe są lepsze i właśnie Tommee Tippee takie ma, zresztą zaletą w nich jest to dodatkowo że są antykolkowe no i smoczki są bardzo zbliżone kształtem do piersi matki -więc w razie czego nie będę się tak bardzo bać że potem maluch nagle zdecyduje że butelka jest lepsza niż pierś mamy.
Co prawda nie mam jeszcze w tym doświadczenia - ale mam nadzieję że mój wybór nie jest zły, zanim wybrałam to się zastanawiałam nad tym które lepsze będą i dużo czytałam, pytałam także panią w sklepie która polecała Tommee Tippe oraz Dr. Brown.

grusia napisał(a):

Uspokajacze maja rożne koncowki, niektore maluchy nie lubia tez np smoczkow lateksowych inne sylikonowych itd. Buetlkowe tez sa rozne, tak jak pisałam z waska lub szeroka szyjka - moj synek nie umiał pic z tych waskich.Za to smoczek tylko NUK - mi sie te najbarzdiej podobaja bo maja niewielkie tarcze wporownaniu do innych marek i nie zasłaniaja tym samym calej buzki emotka -smiesznie wg mnie wyglada maluszek i taki wielki smok emotka ale oczywiscie co kto lubi emotka . Tym razem tez bede miala smoczka tylko w razie w - nie podam wczesniej niz to konieczne - syn mial smoczka krotko i tylko do zasypiania a podalam mu za rada pediatry gdyz mały mial bardzo silny odruch ssania.

Ja sprawdzałam wiele smoków i wiele butelek ale Natan nie chciał ani smoka ani butelki...Męczyłam sie ponad 3 lata na piersi emotka ( w dodatku po 3,5 roku karmienia musiałam pokarm odciągać jak wyjechałam tyle go miałam)
W miedzy czasie wcinał wszystko ale wszelkie smutki musiał koić piersia.Dlatego teraz od poczatku dałabym smoczek i koniec.
0 0

Gość: rynka

#4527153 Napisano: 12.07.2011 11:57:02
Co do butelek i smoczków to ja od początku na avencie i jestem bardzo zadowolona, smoczki w butelkach od soczków nie zrobiły się żółte, butelki też nie są żółte, córeczka rzuca tymi butelkami i nie popękały, teraz będę kupowała kubek niekapek i też wezmę aventa.
0 0

Gość: katrin22

#4527512 Napisano: 12.07.2011 02:08:03
ja też raczej na Aventa się zdecyduję, patrząc jak moja roczna bratanica rzuca butelką po kafelkach emotka a butelka ani zadrapania nie ma.
0 0

#4527523 Napisano: 12.07.2011 02:13:50
benasia napisał(a):

ja zakochałam sie w rzeczach firmy Tomme Tippee i też kupuje z niej butelki, podgrzewacz:) smoczki mam z aventa wygrae wiec wybierać nie mogłam:)
0 0

#4527541 Napisano: 12.07.2011 02:22:04
jeszcze mam pytanko z innej beczki. Pojawiła się Wam siara z piersi w czasie ciązy? Jak tak to kiedy. Ja jestem w 26tyg i od kilku dni zauważyłam plamki na stanikach. W poprzedniej ciąży tak nie miałam.
0 0

Gość: katrin22

#4527551 Napisano: 12.07.2011 02:24:16
emilka1705 napisał(a):

jeszcze mam pytanko z innej beczki. Pojawiła się Wam siara z piersi w czasie ciązy? Jak tak to kiedy. Ja jestem w 26tyg i od kilku dni zauważyłam plamki na stanikach. W poprzedniej ciąży tak nie miałam.

Ja jestem w prawie 23 tyg. ciąży i czytałam artykuł i tam było napisane, że w tym tygodniu może się pojawić siara, i tak zerknęłam na stanik i też miałam plamki, czyli to normalne.
0 0