Konkursowiczki w ciąży

Gość: polec

#4532038 Napisano: 14.07.2011 10:16:42
ladymarmolade napisał(a):

A z prezentów? Nie wiem gdzie taki kupon jej załatwić emotka

w sklepie, idziesz do sklepu i mówisz że chcesz kartę podarunkową na 200 zł, albo bon do ich sklepu na 200 zł i Pani Ci wystawia od razu.

problem z głowy, a to naprawdę praktyczny prezent.

0 0

Gość: wera

#4532039 Napisano: 14.07.2011 10:16:57
Ja raczej odradzam bony bo w tych sklepach raczej drogo jest emotka Ja bym dała w prezencie taki kocyk http://allegro.pl...cka-i1697894651.html

no i coś jeszcze emotka
0 0

Gość: polec

#4532042 Napisano: 14.07.2011 10:18:25
Tylko jak mama dostanie 7 kocyk, to wątpię żeby była szczęśliwa
0 0

Gość: wera

#4532050 Napisano: 14.07.2011 10:21:56
polec napisał(a):

Ale to pamiątka dla dziecka będzie
emotka
0 0

benasia

#4532058 Napisano: 14.07.2011 10:25:04
masza napisał(a):

benasia napisał(a):

a i mam jeszcze pytanie bo zastanawia mnie to - wcześniej tak nie miałam a teraz zdaża się gdy siedzę na boku czy jakoś drętwieją mi czasem nogi i to w ciąży właśnie...

mi tez tak drętwiały, mało magnezu, i słaby dopływ krwi do nóg
a co do butelek i smoczków polecam Avent emotka

tylko że ja właściwie biorę magnez: Asparginian magnezu i potasu 2 tabletki dziennie -może za mało bo nogi mi czasem drętwieją no i skurcz ostatnio mnie złapał w łydce... emotka

rita888 napisał(a):

Nie jestem jeszcze w ciąży ale po wakacjach zamierzam być:)mam 2 letnią córeczkę i już czas na rodzeństwo. Co do butelek polecam też MAM i smoczki również,jak córka takie dostała innych już nie chce:)

no to gratuluję, obyśmy się spotkały w tym wątku po wakacjach emotka
ja też chcę mieć akcesoria Tommee Tippee - uważam że pozwalają karmić malucha bez konieczności rezygnacji z piersi, i ogólnie wiele dobrego się naczytałam emotka
0 0

benasia

#4532062 Napisano: 14.07.2011 10:26:30
wera napisał(a):

polec napisał(a):

Ale to pamiątka dla dziecka będzie
emotka

mi się podoba taki kocyk i chciałabym taki mieć - ponadto nie uważam że ktoś może dostać 7 kocyków - najwyżej 2 góra 3 - a i tak pewnie każdy inny jeden bardziej gruby a drugi cieńszy - na różną pogodę się przydadzą. Ponadto ten co wera pokazała jest uroczy emotka
0 0

masza

#4532077 Napisano: 14.07.2011 10:30:44
benasia napisał(a):

masza napisał(a):

benasia napisał(a):

a i mam jeszcze pytanie bo zastanawia mnie to - wcześniej tak nie miałam a teraz zdaża się gdy siedzę na boku czy jakoś drętwieją mi czasem nogi i to w ciąży właśnie...

mi tez tak drętwiały, mało magnezu, i słaby dopływ krwi do nóg
a co do butelek i smoczków polecam Avent emotka

tylko że ja właściwie biorę magnez: Asparginian magnezu i potasu 2 tabletki dziennie -może za mało bo nogi mi czasem drętwieją no i skurcz ostatnio mnie złapał w łydce... emotka

rita888 napisał(a):

Nie jestem jeszcze w ciąży ale po wakacjach zamierzam być:)mam 2 letnią córeczkę i już czas na rodzeństwo. Co do butelek polecam też MAM i smoczki również,jak córka takie dostała innych już nie chce:)

no to gratuluję, obyśmy się spotkały w tym wątku po wakacjach emotka
ja też chcę mieć akcesoria Tommee Tippee - uważam że pozwalają karmić malucha bez konieczności rezygnacji z piersi, i ogólnie wiele dobrego się naczytałam emotka

Benasia pod koniec ciązy brałam na to jakis lek, bo krew nie dopływała mi do stóp i z tego powodu nie mogłam tez chodzić , zeby nie upaśc......po leku wszystko było ok/ zapytaj lekarza, bo ja juz nazwy nie pamietam....
0 0

masza

#4532083 Napisano: 14.07.2011 10:32:57
Praktycznym prezentem sa też pięknie wydane albumy; Pierszy rok dziecka , pierwsze chwile itp. Jest tego sporo , wkleja sie tam fotki i opisuje piersze chwile/ ja mam takie 3 szt,dla kazdego dziecka i kiedys dostaną je w prezencie, moze na 18 urodziny
0 0

Gość: katrin22

#4532122 Napisano: 14.07.2011 10:47:54
masza napisał(a):

Praktycznym prezentem sa też pięknie wydane albumy; Pierszy rok dziecka , pierwsze chwile itp. Jest tego sporo , wkleja sie tam fotki i opisuje piersze chwile/ ja mam takie 3 szt,dla kazdego dziecka i kiedys dostaną je w prezencie, moze na 18 urodziny

Taki album to świetna pamiątka emotka
Moja bratowa dostała taki siatkowy duży kojec dla dziecka, kojec czekał z kilka miesięcy ale potem przydał się bardzo!
Ja uważam, że miś i kocyk za 70zł to żaden interes, bo nie wiadomo jakiej jakości jest ten kocyk. Można jakiś bujaczek kupić dziecku, ale najlepiej uprzedzić kolezankę, by nie kupowała wcześniej, bo Wy macie zamiar kupić jej w prezencie:)
0 0

#4532141 Napisano: 14.07.2011 10:53:34
A ja teraz z innej beczki. Wczoraj odebrałam wyniki morfologii, moczu i glukozy. Na czczo miałam 89 glukozy, a po 2h już 117 i spanikowałam, bo limit był do 106, i myślałam, że mam cukrzycę, anwet loda sobie podarowałam emotka , ale mężulek mi tłumaczył, że pewnie norma dla ciężarnych jest inna, i miał rację!! Mój lekarz jak zwykle powiedział, że nie potrzebnie panikuję, bo limit jest do 140, UFFFFF
Mam brać żelazo, 1 tabl magnezu, i Femibion, albo jakiś inny specyfik.

Dzidzia moja ma w 23 tygodniu ciąży 16cm i waży 375 gram, a ja 4 kg do przodu jestem. W sumie te 4 kg, to chyba w brzusiu są i w piersiach, bo nigdzie indziej mi jeszcze nie poszło hehe, ale apetyt mam i to mnie martwi, bo ostatnio o 21.00 zjadam płatki z mlekiem emotka
0 0

benasia

#4532191 Napisano: 14.07.2011 11:15:22
chociaż chyba lepiej byłoby kupić leżaczek - bujaczek, jest najbardziej przydatny i od urodzenia można kłaść maluszka, a potem w zależności jaki się kupi to i większe dziecko może użytkować emotka
ja kupiłam siostrze jak urodziła taki Fisher Price do 18 kg że potem nawet 3-latek może używać jako fotelika do siedzenia emotka
0 0

Gość: jolcia1984

#4532495 Napisano: 14.07.2011 01:02:59
A może mata edukacyjna? Nam się bardzo przydała.
0 0

#4532601 Napisano: 14.07.2011 01:40:04
Opcji jest dużo emotka
0 0

Gość: grusia

#4533255 Napisano: 14.07.2011 05:27:11
My ostatnio jak bylismy w odwiedzinach u swiezo upieczonej mamy to kupilismy pake pieluszek, kocyk, dwa kompleciki ubranek ( na wyrost ) i zestaw kosmetykow dla dzidziusia ( wiedzielismy jakich uzywa )a dla mamusi zestaw kosmetykow ( takich regeneracyjnych po porodzie ) - w koncu jej tez sie cos nalezy emotka . Mysle ze lezaczek czy mate moga juz miec zreszta najlepiej wez zapytaj .

Co do butelek - zadna niestety nie zapewni nam tego ze bedziemy mogly karmic mieszanie bez koniecznosic rezygnacji z piersi - butla to jendak zupelnie co innego niz piers - nie trzeba sie tyle wysilac i wogole wiec maluchy czesto ida na łatwizne emotka i wybieraja butle. Teraz chyba wiekszosc imituje piers matki ale ile w tym prawdy wiedza tylko maluchy emotka .

My po wizycie - 24 tydzien, 4,4 kg na plusie, musze wcinac magnez bo mam za duze cos tam w macicy stad te skurcze,twardnienie brzucha itd. Ogolnie wszystko ok. Szyjka sie trzymie - przy synku od 5 miesiaca chodzilam z rozwarciem emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4533262 Napisano: 14.07.2011 05:30:25
grusia napisał(a):

My ostatnio jak bylismy w odwiedzinach u swiezo upieczonej mamy to kupilismy pake pieluszek, kocyk, dwa kompleciki ubranek ( na wyrost ) i zestaw kosmetykow dla dzidziusia ( wiedzielismy jakich uzywa )a dla mamusi zestaw kosmetykow ( takich regeneracyjnych po porodzie ) - w koncu jej tez sie cos nalezy emotka . Mysle ze lezaczek czy mate moga juz miec zreszta najlepiej wez zapytaj .

Co do butelek - zadna niestety nie zapewni nam tego ze bedziemy mogly karmic mieszanie bez koniecznosic rezygnacji z piersi - butla to jendak zupelnie co innego niz piers - nie trzeba sie tyle wysilac i wogole wiec maluchy czesto ida na łatwizne emotka i wybieraja butle. Teraz chyba wiekszosc imituje piers matki ale ile w tym prawdy wiedza tylko maluchy emotka .

My po wizycie - 24 tydzien, 4,4 kg na plusie, musze wcinac magnez bo mam za duze cos tam w macicy stad te skurcze,twardnienie brzucha itd. Ogolnie wszystko ok. Szyjka sie trzymie - przy synku od 5 miesiaca chodzilam z rozwarciem emotka

a słyszałyście o butelkach medela calma? Ja nie zwróciałabym uwagi, ale wygrałam tak ową i troche poczytałam. Ponoć dziecko musi wytworzyć jakieś ciśnienie czy cuś żeby mleko leciało co za tym idzie musi sie pomęczyć czyli tak jak z cycem i nie odzwyczaja sie od mamy mleka.
0 0

#4533287 Napisano: 14.07.2011 05:42:43
Tak slyszałam i chyba brałysmy udzial w tym samym konku emotka .Ja tam nie wierze w te cuda za bardzo bo jeden maluch zrezygnuje z piersi jak dostanie butle inny nie wiec to chyba nie zalezy tak bardzo od tego w czym mleko podajemy ale od samego malca emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4533445 Napisano: 14.07.2011 06:27:32
wszystko okaże sie po narodzinach:) W pierwszej ciązy czytałam mamowe poradniki fora itd, ale okazało się ze praktyka nie ma nic wspólnego z teorią:)
0 0

benasia

#4533492 Napisano: 14.07.2011 06:40:57
no to czekamy na nasze maluszki emotka
tylko gdzie się będziemy spotykać po narodzinach? bo tu już nie będzie nasz temat emotka
0 0

#4533589 Napisano: 14.07.2011 07:06:25
Emilka swieta racja - wszystko trzeba opracowac samemu emotka

Benasia zawsze mozna stworzyc watęk - Moja NAJWIEKSZA wygrana czyli nasze DZIECI emotka
0 0

Gość: akuku

#4533594 Napisano: 14.07.2011 07:11:51
trzymajcie się cieplutko, ja już urodziłam, dzidzia skończy 18.07 , 2 miesiące
0 0