Konkursowiczki w ciąży

Gość: prodiament

#5652287 Napisano: 13.05.2013 15:00:05
agusia147 napisał(a):

Nie bój się w Zofii tylko KTG robią, chyba, że coś nie teges wyjdzie to wtedy pani doktor albo pan doktor robi dodatkowo USG. Ale lepiej przecież sobie przetrzeć szlaki zwłaszcza, że ten szpital ma duże obłożenie

masz rację, Aga - zgłoszę się na Żelazną w dniu terminu - zawsze to choć raz mnie zobaczą przed porodem i może jakąś kartę założą emotka ale a propos obłożenia szpitala św. Zofii - pytałam się ich jak teraz jest z tym obleganiem szpitala i powiedzieli, że w tym roku, dzięki temu że mają powiększony oddział i dodatkowo Dom Narodzin, musieli odesłać z powodu braku miejsc tylko jedną osobę, więc nie jest tak tragicznie emotka
0 0

kalisto1986

#5652308 Napisano: 13.05.2013 15:12:08
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

no właśnie nie wiem chyba emotka

to może zajrzyj tam gdzie trzeba emotka

emotka
0 0

agusia147

#5652418 Napisano: 13.05.2013 16:34:43
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Nie bój się w Zofii tylko KTG robią, chyba, że coś nie teges wyjdzie to wtedy pani doktor albo pan doktor robi dodatkowo USG. Ale lepiej przecież sobie przetrzeć szlaki zwłaszcza, że ten szpital ma duże obłożenie

masz rację, Aga - zgłoszę się na Żelazną w dniu terminu - zawsze to choć raz mnie zobaczą przed porodem i może jakąś kartę założą emotka ale a propos obłożenia szpitala św. Zofii - pytałam się ich jak teraz jest z tym obleganiem szpitala i powiedzieli, że w tym roku, dzięki temu że mają powiększony oddział i dodatkowo Dom Narodzin, musieli odesłać z powodu braku miejsc tylko jedną osobę, więc nie jest tak tragicznie emotka

Oooo to pozytywnie, jak ja rodziłam to był szpital otwarty zaraz po remoncie, no i jeszcze część była w budowie, przez co dodatkowo mniej łóżek, no i pełno dziewczyn na korytarzu leżało.
0 0

#5652431 Napisano: 13.05.2013 16:42:30
agusia147 napisał(a):

Oooo to pozytywnie, jak ja rodziłam to był szpital otwarty zaraz po remoncie, no i jeszcze część była w budowie, przez co dodatkowo mniej łóżek, no i pełno dziewczyn na korytarzu leżało.

Na korytarz to się nadal pewnie można załapać, jeśli się nie rodzi "już", ale jest duża rotacja emotka
0 0

agusia147

#5652437 Napisano: 13.05.2013 16:47:57
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Na korytarz to się nadal pewnie można załapać, jeśli się nie rodzi "już", ale jest duża rotacja emotka

No co ty, dziewczyny z dzieciaczkami leżały na korytarzu, za "parawanikiem".
0 0

#5652451 Napisano: 13.05.2013 16:54:30
agusia147 napisał(a):

To w takim przypadku już bym chyba wolała z dzieciaczkiem jechać do domu i przyjechać tylko na wymaganą kontrolę, skoro mam w miarę blisko. Tylko ciekawe, czy by puścili.
0 0

malutka456

#5652622 Napisano: 13.05.2013 20:16:15
quaqua napisał(a):

Mam do sprzedania wózek wielofunkcyjny (gondolka + spacerówka) Quinny Speedi, po jednym dziecku, wszystko sprawne, lekko porysowany stelaż od składania. Jakby ktoś był zainteresowany zapraszam na PW.

Prodiament w dwupaku jeszcze? emotka
kali ,malutka a co u Was?

Melduję się emotka Młoda rośnie w oczach, jutro idziemy na pierwszą wizytę u pediatry. Żarłok z niej straszny a ssak jeszcze większy emotka Ostatnio dni mi upływają na bawieniu się tetrą, ale pupę ma niczego sobie emotka Moja rana tez powoli się goi, trochę ciągnie, ale nie jest źle. Właśnie Helenka poszła spać, więc mam nadzieję na 3 godziny konkursowania emotka Szkoda tylko, że mąż musi wrócić w czwartek do pracy emotka
0 0

Gość: quaqua

#5652776 Napisano: 14.05.2013 06:29:50
malutka456 napisał(a):

quaqua napisał(a):

Mam do sprzedania wózek wielofunkcyjny (gondolka + spacerówka) Quinny Speedi, po jednym dziecku, wszystko sprawne, lekko porysowany stelaż od składania. Jakby ktoś był zainteresowany zapraszam na PW.

Prodiament w dwupaku jeszcze? emotka
kali ,malutka a co u Was?

Melduję się emotka Młoda rośnie w oczach, jutro idziemy na pierwszą wizytę u pediatry. Żarłok z niej straszny a ssak jeszcze większy emotka Ostatnio dni mi upływają na bawieniu się tetrą, ale pupę ma niczego sobie emotka Moja rana tez powoli się goi, trochę ciągnie, ale nie jest źle. Właśnie Helenka poszła spać, więc mam nadzieję na 3 godziny konkursowania emotka Szkoda tylko, że mąż musi wrócić w czwartek do pracy emotka

Hihi, korzystaj z czasu promocyjnego na długie spanie emotka Niedługo się skończy emotka
0 0

kalisto1986

#5652797 Napisano: 14.05.2013 08:16:13
u mnie też dobrze emotka
Mąż w sobote już wrócił do pracy, ale on pracuje w innym systemie, więc i tak dużo jest w domu emotka
U mnie z konkursowaniem gorzej, bo ostatnio nie mam na to ani ochoty, ani czasu emotka
0 0

agusia147

#5652879 Napisano: 14.05.2013 10:18:22
prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

To w takim przypadku już bym chyba wolała z dzieciaczkiem jechać do domu i przyjechać tylko na wymaganą kontrolę, skoro mam w miarę blisko. Tylko ciekawe, czy by puścili.

Ja sobie pomyślałam, że przy tym porodzie to wypiszę się na własne żądanie, mąż w wakacje w domu, jakby coś można przyjechać. I tak nic nam nie robili przez prawie 2 doby, dopiero ostatniej badania, które niby do wypisu były potrzebne.
0 0

kalisto1986

#5652889 Napisano: 14.05.2013 10:30:15
agusia w drugiej dobie jest szczepienie dziecka, muszą obserwować żółtaczkę, do tego badanie słuchu i u nas było badanie na min mukowiscydoze i 11 innych chorób, moim zdaniem - mimo,że też nienawidze szpitala, te 2 doby są obowiązkowe
0 0

koper

#5652893 Napisano: 14.05.2013 10:44:40
Między 3 a 5 dobą życia jest pobierana dziecku krew na badania przesiewowe (kilka kropelek z piętki na bibułkę). Jak krew pobierze się za wcześnie, to badanie może mieć fałszywy wynik. Dlatego szpitale najczęściej trzymają dzieciaczka do 3 doby życia i jak tylko 3 doba się zaczyna, pobierają dziecku krew i wtedy dają wypis
0 0

kalisto1986

#5652970 Napisano: 14.05.2013 12:06:50
koper napisał(a):

Między 3 a 5 dobą życia jest pobierana dziecku krew na badania przesiewowe (kilka kropelek z piętki na bibułkę). Jak krew pobierze się za wcześnie, to badanie może mieć fałszywy wynik. Dlatego szpitale najczęściej trzymają dzieciaczka do 3 doby życia i jak tylko 3 doba się zaczyna, pobierają dziecku krew i wtedy dają wypis

dokładnie emotka U nas dziewczyna urodziła po godzinie 17, więc nie było opcji,żeby wyszła szybciej, to samo jest z badaniem słuchu, też jest wykonywane w 3 dobie życia
0 0

Gość: quaqua

#5653025 Napisano: 14.05.2013 13:01:13
kalisto1986 napisał(a):

u mnie też dobrze emotka
Mąż w sobote już wrócił do pracy, ale on pracuje w innym systemie, więc i tak dużo jest w domu emotka
U mnie z konkursowaniem gorzej, bo ostatnio nie mam na to ani ochoty, ani czasu emotka

Super, widzę, że baby blues Was ominął emotka Konkursy nie zające, nie uciekną emotka Ja już od dłuższego czasu wchodzę na forum głównie do tego tematu i czasem do wkurza mnie emotka
0 0

kalisto1986

#5653029 Napisano: 14.05.2013 13:05:37
quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

u mnie też dobrze emotka

Super, widzę, że baby blues Was ominął emotka Konkursy nie zające, nie uciekną emotka Ja już od dłuższego czasu wchodzę na forum głównie do tego tematu i czasem do wkurza mnie emotka

a ominął i całe szczęście. Ja ogólnie czuje się baaardzo dobrze, aż sama się dziwie, bo bałam się tego jak będę się czuła, zreszta mały też dobrze i starszy brat wszedł w swoją role śpiewająco, jest niczym mamka dla Bartusia emotka

Ja muszę wziąć się za konkursy, ale ciągle nie mam czasu, Dominika wozimy 4 razy w tygodniu na treningi i w tym czasie spacerujemy, do tego często jeszcze drugi spacer, plus jakieś sprawy, ogarnięcie w domu i po tym nie mam chęci na konkursy, zagram czasem w coś na co akurat przypadkiem kupie i to wszystko
0 0

monika1985monik

#5653074 Napisano: 14.05.2013 13:44:38
Ja urodziłam w piątek o 13:45 w niedzielę o 10 rano byłam wypisana do domu. U nas krew jest pobierana z główki emotka a badanie słuchu wykonuję się parę godzin po urodzeniu
0 0

Gość: dianek

#5653086 Napisano: 14.05.2013 14:00:04
agusia147 napisał(a):

prodiament napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja sobie pomyślałam, że przy tym porodzie to wypiszę się na własne żądanie, mąż w wakacje w domu, jakby coś można przyjechać. I tak nic nam nie robili przez prawie 2 doby, dopiero ostatniej badania, które niby do wypisu były potrzebne.

Można się wypisać na życzenie, w drugiej dobie trzeba się pojawić na badaniach i szczepieniu - nie trzeba w szpitalu, można w przychodni. Można też "zamówić" sobie lekarza do domu.

Znajoma, która rodziła najmłodszego syna w domu w żadnym szpitalu z nim nie była. Na dzień po porodzie przyjechała do nich neonatolog z położną (tą samą, która odbierała poród), zbadała młodego, pobrała materiał do badań i już.
Na pierwsze szczepienie sobie pojechali jak Przemek miał 2 tygodnie (dostał indywidualny kalendarz szczepień). Mimo iż chłopak się urodził bez jednej nerki to wszystko było w porządku i nie było potrzeby szlajania się po szpitalach. (o tym, że ma jedną nerkę i że ona pracuje wiedzieli jeszcze przed porodem, więc nie było żadnego ryzyka z tym związanego)

Drugie dziecko też bym chciała w takim trybie. Ale że drugiego nie planuję, to nie będzie emotka
0 0

kalisto1986

#5653098 Napisano: 14.05.2013 14:10:32
dianek tylko,że poród domowy to całkiem co innego, zresztą w tym przypadku ma się opłaconego neonatologa - a mała kasa to nie jest.

monika dziwne, u nas lekarze mówili,że badanie słuchu musi być koniecznie po rozpoczęciu 2 doby życia zrobione, tak samo badanie na mukowiscydoze i wszystkie inne choroby ( u nas badali o ile pamiętam na 11 chorób), ale moze co lekarze to opinia
0 0

agusia147

#5653126 Napisano: 14.05.2013 14:31:22
kalisto1986 napisał(a):

dianek tylko,że poród domowy to całkiem co innego, zresztą w tym przypadku ma się opłaconego neonatologa - a mała kasa to nie jest.

monika dziwne, u nas lekarze mówili,że badanie słuchu musi być koniecznie po rozpoczęciu 2 doby życia zrobione, tak samo badanie na mukowiscydoze i wszystkie inne choroby ( u nas badali o ile pamiętam na 11 chorób), ale moze co lekarze to opinia

To dlatego, że wcześniej jest niemiarodajne takie badanie i wynik może być zafałszowany. Nam zrobili w pierwszej i przez to młody ma żółtą wlepkę w książeczce, a słyszy świetnie. Teraz wypadnie mi rodzić w mieście teściów, a oni mają szpital 500m od domu, więc chyba problemu nie będzie, do tego kuzynka męża jest lekarzem w tym szpitalu.
0 0

benasia

#5653145 Napisano: 14.05.2013 14:43:56
dianek nie mów że drugiego nie bedzie bo przecież chyba Benio miał mieć brata emotka
0 0