Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#5653147 Napisano: 14.05.2013 14:46:25
benasia napisał(a):

dianek nie mów że drugiego nie bedzie bo przecież chyba Benio miał mieć brata emotka

To samo pomyślałam emotka
Zawsze samo może się zaplanować emotka
Hehe znam kilka mam, które mówiły "Jedno i koniec", a rodzinka i tak się powiększyła emotka
Ja chciałabym podchować mojego urwisa, a potem się pomyśli emotka
0 0

abodak

#5653159 Napisano: 14.05.2013 15:05:20
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

dianek nie mów że drugiego nie bedzie bo przecież chyba Benio miał mieć brata emotka

Hehe znam kilka mam, które mówiły "Jedno i koniec", a rodzinka i tak się powiększyła emotka

ja tez taką jedna znam widzę ją codziennie w lustrze
0 0

benasia

#5653160 Napisano: 14.05.2013 15:05:29
dokładnie Kasiu ja też Mikołaja muszę podchować i potem zobaczymy emotka

Moj urwis własnie się obudził emotka
0 0

agusia147

#5653185 Napisano: 14.05.2013 15:49:18
katrin22 napisał(a):

benasia napisał(a):

Albo samo wyjdzie emotka A ja uważam, że tu nie ma na co czekać. Znam kilka takich co czekały z dziećmi "A bo teraz sytuacja finansowa nie taka", "A to praca fajna", "A tu kredyt do spłaty" i teraz siedzą i kwiczą, bo choćby bardzo chciały to nie mogą...
0 0

kalisto1986

#5653186 Napisano: 14.05.2013 15:52:06
wczesnie miało byc po rozpoczeciu 3 doby zycia emotka

abo oj tam, planowalas,ale nieswiadomie emotka

benasia mój urwis okupuje moje rece emotka
0 0

benasia

#5653205 Napisano: 14.05.2013 16:20:38
Kali a mój biega teraz bo nareszcie sie najadł - jak miał przez czas choroby i po - okres prawie nie jedzenia to dziś nadrobił bo ciągle "am, am" emotka
A gdy nasz tata wróci z pracy to jedziemy na działkę i do wieczora Miki będzie biegał lub jeździł naszym autem bo uwiebia siedzieć za kierownicą emotka
0 0

Gość: dianek

#5653247 Napisano: 14.05.2013 17:27:49
benasia napisał(a):

miał mieć 2 rodzeństwa
ale teraz wiem, że nie mam czasu na drugie dziecko a o trzecim już nie mówię emotka
jedno nam starczy emotka
0 0

monika1985monik

#5653348 Napisano: 14.05.2013 19:42:13
Kto się ze mną założy że Diana i tak zmięknie góra do 2 lat i będzie mieć brzuszek emotka

Ja sama wiem po sobie że jak się młody urodził to po tych bólach i męczarniach powiedziałam nigdy w życiu nie będzie 2 potem młody dawał w kość nie chciał spać i w ogóle diabełek zawsze z niego był który dawał mocno w kość ale nagle przyszło że chce znowu "maluszka" i co teraz pluje sobie w brodę że jest między nimi o rok za dużo różnicy emotka emotka
0 0

Gość: dianek

#5653386 Napisano: 14.05.2013 20:11:47
Monia, nie ma szans emotka w piątek idę ostatecznie potwierdzić metodę antykoncepcji jaką wybrałam, będzie 5 lat świętego spokoju

na początku myśleliśmy o 2 lub 3 dzieci, teraz wiemy, że czas i chęci mamy tylko na jedno

od zmieniania pieluch naprawdę znacznie bardziej wolę np. wspólny wypad na rowery, leżenie w trawie i słuchanie ptaków itp
nie mogę się doczekać, aż będę mogła o tym z moim synkiem porozmawiać - bo rozmowy na migi mi nie wystarczają

kolejne dziecko = jeszcze mniej czasu dla siebie i dla mojego syna, stracilibyśmy na tym wszyscy - dla mnie bez sensu

nie wiem jak Ty zaczynasz swój dzień, ale ja wstaję o 5:30, biegiem robię swoją ulubioną kawę i siadam przed komputerem, żeby w spokoju jeszcze posiedzieć godzinkę przy pracy, którą uwielbiam, później wstaje Benek, mam dla niego 1-5h czasu, tylko dla niego - później idziemy do żłobka, a ja wracam do domu i pracuję do 15, później biegnę po młodego, znów mam 2h czasu tylko dla niego, jak z pracy wraca mąż, to ostatnie 2h spędzamy w trójkę, a po 19:30, gdy Benio śpi jest czas dla siebie - czas na dokończenie pracy, na relaks, czytanie książek, granie na komputerze czy w planszówki, napicie się piwa bądź wina w świętym spokoju, narysowanie czegoś, namalowanie, napisanie czegoś do szuflady, jak się nazbierał nadmiar emocji... zazwyczaj chwilę po 23 padam już totalnie i niestety trzeba iść spać (strata czasu podobna jak czynność jedzenia, no ale co zrobić - trzeba )

nie widzę w takim dniu czasu na drugie dziecko i tyle

chociaż znam kobiety, które mają takie twórcze ADHD jak ja i zdecydowały się na drugie dziecko - ale we wszystkich przypadkach było to jak już pierworodne poszło do szkoły emotka
0 0

dolly

#5653390 Napisano: 14.05.2013 20:14:29
monika1985monik napisał(a):

Ja urodziłam w piątek o 13:45 w niedzielę o 10 rano byłam wypisana do domu. U nas krew jest pobierana z główki emotka a badanie słuchu wykonuję się parę godzin po urodzeniu

no i co papugujesz, papużko emotka

monika1985monik napisał(a):

Kto się ze mną założy że Diana i tak zmięknie góra do 2 lat i będzie mieć brzuszek emotka

Ja sama wiem po sobie że jak się młody urodził to po tych bólach i męczarniach powiedziałam nigdy w życiu nie będzie 2 potem młody dawał w kość nie chciał spać i w ogóle diabełek zawsze z niego był który dawał mocno w kość ale nagle przyszło że chce znowu "maluszka" i co teraz pluje sobie w brodę że jest między nimi o rok za dużo różnicy emotka emotka

a jaka to różnica? emotka

abodak napisał(a):

ja tez taką jedna znam widzę ją codziennie w lustrze

emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5653398 Napisano: 14.05.2013 20:20:18
dolly emotka emotka emotka

W sumie prawie 3 lata jest między nimi różnicy.
0 0

dolly

#5653419 Napisano: 14.05.2013 20:40:20
hehe
i uważasz, że za duża?
0 0

agusia147

#5653426 Napisano: 14.05.2013 20:44:10
dianek napisał(a):

Monia, nie ma szans emotka w piątek idę ostatecznie potwierdzić metodę antykoncepcji jaką wybrałam, będzie 5 lat świętego spokoju

na początku myśleliśmy o 2 lub 3 dzieci, teraz wiemy, że czas i chęci mamy tylko na jedno

od zmieniania pieluch naprawdę znacznie bardziej wolę np. wspólny wypad na rowery, leżenie w trawie i słuchanie ptaków itp
nie mogę się doczekać, aż będę mogła o tym z moim synkiem porozmawiać - bo rozmowy na migi mi nie wystarczają

kolejne dziecko = jeszcze mniej czasu dla siebie i dla mojego syna, stracilibyśmy na tym wszyscy - dla mnie bez sensu

nie wiem jak Ty zaczynasz swój dzień, ale ja wstaję o 5:30, biegiem robię swoją ulubioną kawę i siadam przed komputerem, żeby w spokoju jeszcze posiedzieć godzinkę przy pracy, którą uwielbiam, później wstaje Benek, mam dla niego 1-5h czasu, tylko dla niego - później idziemy do żłobka, a ja wracam do domu i pracuję do 15, później biegnę po młodego, znów mam 2h czasu tylko dla niego, jak z pracy wraca mąż, to ostatnie 2h spędzamy w trójkę, a po 19:30, gdy Benio śpi jest czas dla siebie - czas na dokończenie pracy, na relaks, czytanie książek, granie na komputerze czy w planszówki, napicie się piwa bądź wina w świętym spokoju, narysowanie czegoś, namalowanie, napisanie czegoś do szuflady, jak się nazbierał nadmiar emocji... zazwyczaj chwilę po 23 padam już totalnie i niestety trzeba iść spać (strata czasu podobna jak czynność jedzenia, no ale co zrobić - trzeba )

nie widzę w takim dniu czasu na drugie dziecko i tyle

chociaż znam kobiety, które mają takie twórcze ADHD jak ja i zdecydowały się na drugie dziecko - ale we wszystkich przypadkach było to jak już pierworodne poszło do szkoły emotka

Antykoncepcja jest zaalita emotka Moi rodzice się o tym przekonali, gdy 9 miesięcy później urodziła mi się druga siostra emotka
A jaką metodę wybrałaś?

PS. Odnośnie jeszcze szpitala, to u nas szczepią na gruźlicę zaraz po urodzeniu.
0 0

agusia147

#5653427 Napisano: 14.05.2013 20:45:42
U nas będzie równe 1,5 roku różnicy,
0 0

Gość: size

#5653448 Napisano: 14.05.2013 21:10:51
dianek napisał(a):

Doskonale Cię rozumiem emotka Ja się dowiedziałam o ciąży w momencie szukania mieszkania na studia podyplomowe zamiejscowe, o których marzyłam. I pomysł niestety porósł mchem. Nie byłam na tyle asertywna by zorganizować sobie rzeczywistość, ona zrobiła to za mnie. I oddałam się całkowicie dziecku, kosztem i siebie i męża. Potem były gdzieś na tapecie nasze plany/dom i wszystko zwalało się na dalszy plan. A we mnie zostały niezrealizowane pragnienia, trochę burych myśli i ogólnie uczucie braku realizacji.
Żyliśmy na wariackich papierach przez dwa lata-dzisiaj czuję, że spokojnie mogą zostać moje. Nikomu nie życzę.

Ale fakt - moje dziecko daje mi poczucie radości i sensu w totalne zainwestowanie w nie i czasu i uczuć. Chociaż ona miała to wszystko emotka I potem taki obraz budzi potrzeby następnego - właśnie przez rozmowy z nim, radość z jego spontaniczności, żywotności, szczerej dziecięcej perspektywy itp.

Ale komuś, kto ma potrzebę realizacji, nie rekomendowałabym pośpiechu emotka Z własnych doświadczeń. Mam spełnione dziecko, brakuje mu spełnionej mamy.

Smutno to zabrzmiało, ale nie miałam takiej intencji emotka
0 0

dolly

#5653449 Napisano: 14.05.2013 21:11:12
Dianek, jakby każdy tak sie zastanawiał jak Ty, to nikt by w ciąże nie zachodził emotka a tak serio, to im więcej obowiazków tym czas bardziej poukładany emotka

Fakt, Size, gorzko to zabrzmiało
0 0

#5653468 Napisano: 14.05.2013 21:28:07
dolly napisał(a):

Dianek, jakby każdy tak sie zastanawiał jak Ty, to nikt by w ciąże nie zachodził emotka a tak serio, to im więcej obowiazków tym czas bardziej poukładany emotka

Fakt, Size, gorzko to zabrzmiało

No nie wiem co odpowiedzieć. Mówię jak jest.
Gorzko to nadużycie emotka . Paradoksalnie, moja córka jest dzisiaj osobą, która dodaje mi najwięcej sił, chęci, motywacji i ochoty (poza mężem of course).
Teraz niech zabiją we mnie jeszcze poczucie przywiązania itp. emotka
0 0

kalisto1986

#5653497 Napisano: 14.05.2013 21:50:56
diana czyżby mirena ?
Ja początkowo ubolewałam nad tak dużą różnicą wieku, bo, aż 7 lat, ale teraz widze dużo pozytywów z tego emotka Dominik nie jest zazdrosny, możemy poświęcić jednemu i drugiemu dużo uwagi, bo teraz każdy ma inne potrzeby, mam nadzieje ze jak bedą starsi będą mieli ze sobą kontakt
0 0

staszek

#5653512 Napisano: 14.05.2013 22:05:43
kalisto1986 napisał(a):

diana czyżby mirena ?
Ja początkowo ubolewałam nad tak dużą różnicą wieku, bo, aż 7 lat, ale teraz widze dużo pozytywów z tego emotka Dominik nie jest zazdrosny, możemy poświęcić jednemu i drugiemu dużo uwagi, bo teraz każdy ma inne potrzeby, mam nadzieje ze jak bedą starsi będą mieli ze sobą kontakt

na pewno. Ja mam siostrę starszą o 9 lat i mamy super kontakt.
0 0

#5653516 Napisano: 14.05.2013 22:13:23
staszek napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

diana czyżby mirena ?

na pewno. Ja mam siostrę starszą o 9 lat i mamy super kontakt.

Ja też mam siostrę starszą o 9 lat, kontakt "bliski" nawiązałyśmy jak miałam lat 15. Od tamtej chwili jest błogo i fajnie. Wcześniej bywało różnie. Ale perspektywa jest emotka
0 0