Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Biedny dopiero usnął po leku przeciwbólowym i smarowaniu dziąseł. Ale musi go boleć, bo z dwóch stron się jakby przekłuły, ale jeszcze trochę im zostało...
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aga a czy to nie ty pisałaś wcześniej że wiecej się narobi szkody dając dziecku leki a teraz bez przyczyny dałas Kamilowi lek przeciwbólowy...
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: dianek
u nas to samo
ogólnie od 3 dni jedzie na IBUM (w sensie na noc, żeby zasnął w ogóle)
u nas jazda do tego stopnia, że ąż spuchł na policzkach
mogłyby te zęby jakoś inaczej wychodzić, a nie z takimi ekscesami
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Keiti78zg bardzo się cieszę
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale co innego dawać dziecku wapno i robić nie wiadomo co, z powodu ugryzienia komara, a co innego, gdy dziecko się męczy i płacze z powodu zębów. Inaczej nie przespałby mi nocy.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W sumie mówisz o tym że ja robię nie wiadomo co na takie "nic" ale Ty sama smarujesz też dziąsła żelem synkowi i dajesz syrop - więc chyba nie ja tu panikuję...
Rozumiem, że dziecko boli gdy zeby się wyżynają ale pomyśl jakbyś Ty miała rękę spuchniętą czy by nie bolało - Ty robisz coś by swojemu dziecku ulżyc a ja robię by swojemu pomóc...
Więc generalnie jest ok ale nie podobało mi sie to co przedtem napisałas dlatego chciałam ci wyjasnić jak ja to widzę.
Gość: size
Duże, spuchnięte, twarde opuchlizny poukąszeniowe smarowałbym bez wahania.
Ja zawsze mam na podorędziu ten Fenistil - i żel i krople. Ale są też inne i pewnie skuteczne środki.
Ps. Nawiasem mówią ten fenistil w kroplach musi osiągnąć stężenie w organizmie by działał (przy regularnym stosowaniu przez dwa tygodnie - info od pani doktor).
Na ból wywołany ząbkami wyrzynającymi się też dałabym żel i być może środek przeciwbólowy.
Każda z nas postępuje już "jakoś" bo wie już sporo i zna swoje dziecko
Zwykłego komara olewam, ale jak miała 20 śladów to dałam wapno.
I boję się straszliwie os - sama mam uczulenie (Olcia jest tatowa - a on tylko trawy i ew. pokarmy). Na następnej wizycie poproszę chyba o adrenalinę - najwyżej się przeterminuje. Strasznie się cykam, nie znam reakcji dziecka, a te chol..y teraz zakładają gniazda. I latają i wchodzą wszędzie. Zeszłego lata strażacy usuwali nam 2.
Wsi spokojna...
Jak myślicie, głupi pomysł? Czy lepiej mieć w razie jakby co coś na podorędziu?
I
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Teraz gdyby było zwykłe ugryzienie to nic bym nie robiła ale na raczce wczoraj i dziś nadal taka czerwona dosyć duża rozlana plama i jeszcze troche spuchnięta - nie mam pojecia co go zaatakowało...
Gość: katrin22
Dapis powiadasz
Nie martw się, może mucha końska, czy jak to się zwie. Dawałbym wapno nadal - nie zaszkodzi. I smarowałabym. Za dwa dni będzie dobrze - jeśli to to. Ale jeśli tylko obrzęk jest na łapce to będzie dobrze.
A na ugryzienia podobno b.dobry jest altacet (spray, żel).
U siebie, w sensie u Myszy się boję wstrząsu anafilaktycznego.
benasia
Postów 9176
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia, panikowałaś i do szpitala nie pojechałaś? Ja sama poleciałam jak mnie cos dziabnęło takiego niby osa niby pszczoła, to z dzieckiem bym tym bardziej pojechała.
A myślałam, ze tylko ja się boję os
Pozdrawiam Was kobietki, miłych snów.
Gość: quaqua
Gość: prodiament
Ostatecznie kupiłam tylko Oeparol-kapsułki z olejem z wiesiołka - właśnie sobie przypomniałam, że mam je łyknąć
Poza tym wczoraj, wraz z terminem porodu, skończyło mi się L4 od ginekologa, więc wybrałam się do rodzinnego i wypisał mi zwolnienie jeszcze na 7 dni - super, bo nie muszę przed porodem wykorzystywać już macierzyńskiego - zawsze to potem o tydzień dłużej z dzidziusiem
Wybrałam się też wczoraj na Żelazną na KTG (pierwsze w ciąży) i stwierdzili że z Malutką wszystko ok - często rejestrowane ruchy płodu i bez żadnych skoków, ale skurczu ani jednego, ehhh. Z wynikami KTG skierowali od razu na konsultację do ginekolog, która "obsłużyła" mnie kompleksowo badaniem ginekologicznym (mamusiu, jak bolało!) i zrobiła USG, bo ostatnie miałam w 31 tc. Powiedziała, że szyjka ma 2,5 cm i kanał szyjki przepuszcza jeden palec - ze zgrozą zapytałam "to jak ja wypchnę dzieciaczka, jak ona tylko jeden palec przepuszcza?" - zaczęła się śmiać
Kazała przyjść w sobotę na kolejne KTG, a w poniedziałek mam się zjawić na bardzo dokładne USG z kontrolą masy płodu w Pracowni Szpitala, bo jej się wydaje trochę za malutka ta moja Julcia...
Gość: quaqua
To dobrze, że jednak podjechałaś na to KTG, teraz już się za Ciebie wezmą
Gość: dianek
sąsiadka moja rodziła 1,5 roku temu, poród wywoływany tydzień po terminie, bez wcześniejszego USG, urodziła w godzinę, ale w ogóle to bez sensu było, córcia niecałe 3kg, i 49cm, z niewielkimi objawami wcześniactwa, skończyło się tak, że przeleżały te 2 brakujące tygodnie w szpitalu, bo mała musiała dojść do siebie i jeszcze długo żółtaczka ją trzymała... a mogła sobie jeszcze z tydzień w brzuchu posiedzieć i by było dużo lepiej
więc spokojnie, pobadajcie się jeszcze, poznajcie ze szpitalem itd
Racja, niech mnie lepiej dokładnie obadają
Odnośnie obliczenia dokładnego terminu - te 40 tygodni liczyć idealnie od dnia zapłodnienia? - bo termin OM to 9.08, a ja osobiście typuję 2 konkretne dni sierpnia, kiedy mogło do niego dojść - 19.08 lub 25.08
6 września, kiedy przewidywałam pierwszy dzień kolejnej @, miałam już 2 kreski na teście, więc raczej nie zaciążyłam później niż tego 25.08
Przy pierwszej dacie 19.08 wychodzi termin na 12 maja, przy drugiej, czyli 25.08 na 18 maja
Plus ew. 3 dni.
Tak mi wychodzi
size - przepowiadasz mi zatem jutro Wielki Dzień?