Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5655886 Napisano: 17.05.2013 22:25:43
tu jak zwykle gorąco emotka

Dianek na chustach masz wątek o mirenie, myślę,że tam najwięcej się dowiesz, bo mase dziewczyn ją ma, jednak chyba najmniejszą ingerencją byłaby spirala.
Sama zastanawiałam/am się nad mireną lub spiralą, ale sama nie wiem, czy chce. Ja tabletki brałam może kilka paczek w swoim życiu i przyniosły mi więcej szkody niż pożytku, gumek nie lubie emotka , a przez tyle lat stosowaliśmy metodę jak my to mówimy "wzajemnego zaufania" emotka wpadki nie mieliśmy, ale to było też na zasadzie, fajnie jakby była, teraz już nie byłoby tak fajnie tak od razu, więc kołacze mi po głowie jakaś inna metoda ...

A wazektomii nie skomentuje emotka

dianek oj kobitko orzechy to propagowałaś i to tutaj emotka pamiętam dokładnie, bo pisałaś,że chcesz tą wodą podlewać kwiatki i roślinki i o ekologii też wspominałaś emotka
0 0

Gość: dianek

#5655900 Napisano: 17.05.2013 22:50:35
kalisto,to nie o orzechach było emotka podlewam wodą z pralki, jak piorę w kulach
i nie z ekologii, tylko z ekonomii - bo mi kasy szkoda na podlewanie trawnika czystą wodą z kranu, za którą płacę 10 razy za dużo emotka

co do waze - M. woli tak niż jak to stwierdził "resztę życia przeruchać w gumkach"
to jest jego wolność i jak size piszesz - ja mu jej ograniczać nie zamierzam
ale to jeszcze hoho, obgadamy temat milion razy, może za te 5 lat wymyślą coś lepszego.. a może mnie wcześniej szlag trafi i w ogóle będzie święty spokój ze wszystkim emotka
a jak się zdecyduje... to będzie trochę jak Wiedźmin emotka a to jest mrrrrr emotka emotka

kali, nie znalazłam na chusto wątku o mirenie emotka jutro jeszcze raz poszukam a jak dalej mi nic nie wypluje to napiszę ktoś może podlinkuje..
mirena byłaby o tyle fajna, że ma szanse wyeliminować @, który u mnie po ciąży miał być lżejszy.. a jest masakra emotka zwykła spirala odpada

idę czytać, bo mnie trylogia czarnego maga wsysła, jutro znów będę jak zombie chodzić (bo Benek pewnie jak zwykle w sobotę wstanie o 5:30 emotka )
0 0

kalisto1986

#5655906 Napisano: 17.05.2013 22:58:56
dianek jest chyba w MNK nie wiem czy masz dostęp emotka
0 0

Gość: size

#5655911 Napisano: 17.05.2013 23:06:33
dianek napisał(a):

co do waze - M. woli tak niż jak to stwierdził "resztę życia przeruchać w gumkach"
ale to jeszcze hoho, obgadamy temat milion razy, może za te 5 lat wymyślą coś lepszego..

Temat spłycony do zera, ale myślę, wystarczy by zakończyć rozmowy. Życzę Wam po tych hhoooo hho latach samych słusznych decyzji. Nie do zaruchania :>
0 0

dolly

#5655918 Napisano: 17.05.2013 23:15:58
dianek napisał(a):

zdecydowaliśmy że przez najbliższe 5-7 lat ja się o anty martwię i jak się nam w tym czasie nie zachce kolejnego to mężu się zdecyduje na wazektomię

stwierdzenie faktu

dianek napisał(a):

u nas to nie moja decyzja, nie mój pomysł, natomiast tak jak wspomniałam, będziemy ten temat poruszać za 5-7 lat, nie wcześniej

dianek napisał(a):

tak czy inaczej - nic mi do tego, nie moja sprawa, mąż chce, ok, czy to zrobi w PL za te 7 lat legalnie, czy gdziekolwiek indziej - jego problem

"ja tu tylko sprzątam"

dianek napisał(a):

size, wiesz, że my jesteśmy trochę dziwnym związkiem... emotka co do decyzji męża - to z szacunku do mojej osoby i w trosce o moje zdrowie
gdybyśmy już w tej chwili wiedzieli, że nie chcemy na "milion procent" żadnych dzieci, to zrobiłby to teraz
ale my wiemy, że na 99,9% nie chcemy dzieci... emotka więc nawet jakby chciał to mu nie pozwolę

"teraz mi nie pasuje, później tak"

dianek napisał(a):

(...)

tu nawet nie trzeba ćpać, człowiek i tak się czuje jak na haju.
0 0

leoniu

#5655930 Napisano: 18.05.2013 00:05:17
Chciałam nie pisać, ale jednak napiszę emotka Dianek, jesteś wybitnie niekonsekwentna. Ja wiem, że ponoć tylko krowa nie zmienia poglądów, ale twoje zmieniają się kalejdoskopowo. Nie pamiętam, kiedy zachodziłaś w drugą ciążę i mąż miał być na wychowawczym... Ale to nie było tak dawno...

Mnie metody antykoncepcji - odwracalnej lub nie - absolutnie nie rażą. Natomiast udawanie, że nie mówiłaś tego, co powiedziałaś lekko jest irytujące.
0 0

dolly

#5655933 Napisano: 18.05.2013 00:13:39
0 0

#5655955 Napisano: 18.05.2013 08:24:07
a widzisz Kali, nie miałam dostępu do MNK, już im podanko wysłałam emotka

leoniu, nie zachodziłam w drugą ciążę, takie były plany przed urodzeniem Benka, mąż nie chce siedzieć z drugim dzieckiem przez pierwsze pół roku, ja też nie chcę, więc nikt z nikim siedział nie będzie emotka

0 0

Gość: allice

#5655968 Napisano: 18.05.2013 09:11:38
Dianek Ty tu gadu gadu, a ja czekam od wczoraj na PW od Ciebie emotka
0 0

#5655973 Napisano: 18.05.2013 09:14:10
allice, na śmierć zapomniałam, czemu nie krzyczysz? młotkiem mię trza było
już pisam
0 0

Gość: allice

#5655974 Napisano: 18.05.2013 09:15:24
dianek napisał(a):

allice, na śmierć zapomniałam, czemu nie krzyczysz? młotkiem mię trza było
już pisam

sopko następnym razem będzie młotkiem emotka
0 0

#5655977 Napisano: 18.05.2013 09:20:16
odpisane
młotkiem albo na chustoforum bo tam mi wyskakuje okienko i jeden z dodatków które mam w firefoxie mi zarzuca alertem, że ktoś coś ode mnie chce emotka
bo ja czasem nie ogarniam kto gdzie co chciał i sobie zapominam, jak widać emotka
0 0

#5656061 Napisano: 18.05.2013 12:43:04
size napisał(a):

Dla mnie to trochę trąci za dużym poświęceniem, a nie wiem czy wartym Twojego sposobu pojmowania wygody . A jak temat będzie długo na tapecie, to problem moze Was już nie dotyczyć. W sensie sprawy antykoncepcji w waszym związku.
Wiesz o co chodzi. Chyba.

size, teraz jeszcze raz przetrawiłam
nie wiem czy dobrze zrozumiałam tekst "a nie wiem czy wartym Twojego sposobu pojmowania wygody"

temat wygody nie istnieje, bo to nie o to tutaj chodzi, mąż o tym jak spawa wygląda wie od momentu, od którego ja wiem - ze świadomością wszystkich konsekwencji
gdyby mu to przeszkadzało, nie brałby pod uwagę żadnych poświęceń to wymieniłby sobie mnie na sprawny model, z którym nie miały takich rozterek emotka
ale to nie ten typ

reszta leci na PW
0 0

dolly

#5656070 Napisano: 18.05.2013 13:12:48
dianek napisał(a):

(...)temat wygody nie istnieje, bo to nie o to tutaj chodzi, mąż o tym jak spawa wygląda wie od momentu, od którego ja wiem - ze świadomością wszystkich konsekwencji
gdyby mu to przeszkadzało, nie brałby pod uwagę żadnych poświęceń to wymieniłby sobie mnie na sprawny model, z którym nie miały takich rozterek emotka
ale to nie ten typ

"Osz ja Cię p...dzielę" (jakby to powiedziała jedna z bohaterek serialu) bo to faktycznie byłby powód, do rozstania emotka Sprawna to taka, która może i chce? bez jaj.

Nad tym sie zastanawiałaś? Mało procent, ale alternatywa jest:
http://naturalnap...antykoncepcyjny.html
( http://www.natura...urek-antykoncepcyjny )
0 0

#5656077 Napisano: 18.05.2013 13:27:48
dolly, piszę PW bo widzę, że chyba nie do końca zczaiłaś naszą sytuację emotka
0 0

dolly

#5656085 Napisano: 18.05.2013 13:38:30
dianek napisał(a):

Dianek, ja nie wnikam w Waszą sytuację, ja sie odniosłam do- dla mnie- zbyt drastycznej decyzji. Bo wiesz, jak się zastanawiacie nad wazektomią to dlaczego i nie na podwiązaniem jajowodów.
0 0

#5656095 Napisano: 18.05.2013 14:00:05
dolly napisał(a):

dianek napisał(a):

Dianek, ja nie wnikam w Waszą sytuację, ja sie odniosłam do- dla mnie- zbyt drastycznej decyzji. Bo wiesz, jak się zastanawiacie nad wazektomią to dlaczego i nie na podwiązaniem jajowodów.

bo u mnie nie można tego zrobić
a byłoby to najlepsze i najtańsze rozwiązanie (bo w 100% refundowane z NFZtu, a zabieg jak chce to za 2 tygodnie wolny termin)
0 0

agusia147

#5656100 Napisano: 18.05.2013 14:06:25
dianek napisał(a):

dolly napisał(a):

dianek napisał(a):

bo u mnie nie można tego zrobić
a byłoby to najlepsze i najtańsze rozwiązanie (bo w 100% refundowane z NFZtu, a zabieg jak chce to za 2 tygodnie wolny termin)

A dlaczego nie można? W czym jesteś gorsza/lepsza? Sorry ale dla mnie to trochę nienormalne, nie rozumiem osób, które chcą ingerować w swój/czyjś organizm i być może mu szkodzić dla własnej wygody i przyjemności. A bez obrazy, ale ja to tak odbieram.
0 0

#5656102 Napisano: 18.05.2013 14:16:01
no bo nie można, nie chce mi sie wypisywać medycznych wywodów i opisywac swojej sytuacji zdrowotnej na forum publicznym

zdrowy umysłowo człowiek takich decyzji raczej nie podejmuje z dnia na dzień bo akurat ma taki humor, to są poważne sprawy, które zazwyczaj mają poważne argumenty

my sobie nad tym jeszcze długo pomyślimy, spróbujemy jedynej sensownej alternatywy jaka istnieje jeśli nie będzie jej można stosować to podziałamy tak, bo wolimy tak, niż szklankę wody zamiast seksu do końca życia (i nie będę tłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej)

ja się tu nie przyszłam spytać co sądzicie o wazektomii bo mnie to kompletnie nie interesuje, tylko czy ktoś zna kogoś kto ma mirenę (bo plastrów jednak stosowac nie mogę) i czy wie o jakichś opiniach, kali mi podpowiedziała gdzie szukać więc dziękuję, starczy

0 0

Gość: gosia16

#5656106 Napisano: 18.05.2013 14:26:22
dianek napisał(a):

no bo nie można, nie chce mi sie wypisywać medycznych wywodów i opisywac swojej sytuacji zdrowotnej na forum publicznym

zdrowy umysłowo człowiek takich decyzji raczej nie podejmuje z dnia na dzień bo akurat ma taki humor, to są poważne sprawy, które zazwyczaj mają poważne argumenty

my sobie nad tym jeszcze długo pomyślimy, spróbujemy jedynej sensownej alternatywy jaka istnieje jeśli nie będzie jej można stosować to podziałamy tak, bo wolimy tak, niż szklankę wody zamiast seksu do końca życia (i nie będę tłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej)

ja się tu nie przyszłam spytać co sądzicie o wazektomii bo mnie to kompletnie nie interesuje, tylko czy ktoś zna kogoś kto ma mirenę (bo plastrów jednak stosowac nie mogę) i czy wie o jakichś opiniach, kali mi podpowiedziała gdzie szukać więc dziękuję, starczy

jeśli zabieg podwiązania jajowodów w tym przypadku moze byc refundowany,to rozumiem że ciąża jest zagrożeniem dla matki,ponieważ tylko wtedy taki zabieg może byc przeprowadzony,a ryzykowac przez parę lat stosujac antykoncepcje ,z której żadna nie daje 100% pewności,to jest naprawdę odwaga
0 0