Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5665962 Napisano: 31.05.2013 12:05:21
staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

agusia147 Aga podziwiam ja to bym nie pojechała i pod koniec ciąży i z niemowlakiem ale to ja.

My się jeszcze wahamy, bo nie do końca wiemy od kiedy mężu ma wolne.

Kurdeeee jestem taka złaaaaa. Chciałam bardzo bardzo bardzo iść na koncert na ursynalia, gra mój ulubiony zespół jutro i cholera nie mam z kim młodego zostawić...... Zuuuuuaaaaa jestem jak nie wiem ;( A tyle lat czekałam na taką okazję (jak dobrze liczę ponad 10)

co do koncertów... z tego co czytałam w necie chyba nie ma większych przeciwwskazań. Mam zamiar wybrać się na impact festival na koncert rammsteina, strefa vip, więc nie ma niebezpieczeństwa że ktoś uderzy mnie w brzuch. Będę mogła siedzieć itp. To będzie 8 tydzień. Myślicie, że bez problemu mogę iść? Mnie się wydaje, że tak, ale zapytam bardziej doświadczone emotka
to ostra muzyka, ale maluch jeszcze nie słyszy, więc nie powinien się bać, a mama na pewno dostarczy mu mnóstwa pozytywnych wibracji, bo uwielbiam rammsteina emotka

Ja chciałam na HIMa i cenzura blada, bo oprócz brzuszka mam wózek, a niech mi nie daj Boże ktoś rzuci czymś w młodego albo przewróci się na wózek, w głowie mam pełno tragicznych scenariuszy...
0 0

kalisto1986

#5665969 Napisano: 31.05.2013 12:12:03
staszek ja bym poszła emotka

Widze,że tutaj koncertowo, ja też chce dzisiaj iść na koncert, zresztą obiecałam Domiśkowi,że pójdzie z nami i dopytuje się od miesiąca kiedy będzie.
Wczoraj ściągnełam trochę mleka dla małego, dzisiaj też ściągne i będzie zabezpieczony, a my nie będziemy musieli martwić się czy usłyszymy telefon.
0 0

agusia147

#5665970 Napisano: 31.05.2013 12:12:13
PS. Staszek ty z Warszawy jesteś?
0 0

staszek

#5665975 Napisano: 31.05.2013 12:17:03
agusia147 napisał(a):

PS. Staszek ty z Warszawy jesteś?

tak emotka no z wózkiem to trochę słabo, nie dziwię się, że masz w głowie takie scenariusze. Nie masz jakiejś sąsiadki czy koleżanki co by na trochę z młodym została?

kalisto myślę, że pójdę. Byłam na nich w Gdańsku, do Wilna też miałam jechać, to mam odpuścić jak mam pod nosem emotka
0 0

dolly

#5665976 Napisano: 31.05.2013 12:17:30
Staszek, jak Tobie za głośno nie bedzie to możesz iść.
Ja na początku bym nie mogła, bo jak dziecko głośno płakało (sąsiadki) to mnie się jakoś spinało wszystko w środku i chciałam jak najdalej uciekac od tego jazgotu, a co dopiero na koncercie emotka
0 0

staszek

#5665979 Napisano: 31.05.2013 12:19:37
dollly najwyżej jak mi będzie za głośno to wrócę do domu emotka
0 0

kalisto1986

#5665984 Napisano: 31.05.2013 12:29:26
My z Domiśkiem jak był mały jeździliśmy na koncerty, ale takie plenerowe, nie w zamkniętym pomieszczeniu i stawaliśmy dalej od wszystkich wariatów, ale to wszystko zależy od organizacji i miejsca. Teraz mimo,że koncert w plenerze to nie chce jechać z Bartusiem, zwłaszcza, że to Domiś tak urodzinowo chce iść, więc poskaczemy sobie sami w trójkę emotka
0 0

dolly

#5665992 Napisano: 31.05.2013 12:32:46
tylko Ty za wysoko nie skacz, bo nie dość, że zęby mozesz stracić przez cyce to jeszcze CI odpadna do kolan i kicha bedzie emotka
0 0

kalisto1986

#5665995 Napisano: 31.05.2013 12:33:32
dolly napisał(a):

tylko Ty za wysoko nie skacz, bo nie dość, że zęby mozesz stracić przez cyce to jeszcze CI odpadna do kolan i kicha bedzie emotka

emotka emotka No to tylko pobujam się emotka

ps a moje cyce nie są na tyle duże, żeby wybić zęby emotka
0 0

dolly

#5666000 Napisano: 31.05.2013 12:40:29
heheh nawet nie wiesz jakie przeciążenia zachodzą przy skoku z pełnym "bidonem" emotka
0 0

agusia147

#5666002 Napisano: 31.05.2013 12:42:24
kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

Albo się zamachniesz i mężowi lub młodemu powybijasz emotka emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5666018 Napisano: 31.05.2013 13:00:32
oj tam, oj tam nie ma czym wybijać emotka

dolly napisał(a):

heheh nawet nie wiesz jakie przeciążenia zachodzą przy skoku z pełnym "bidonem" emotka

emotka
0 0

Gość: prodiament

#5666033 Napisano: 31.05.2013 13:18:38
Dziękuję za porady - już jest chyba lepiej - piersi nie są tak okropnie napięte i błyszczące, jakby miały zaraz eksplodować emotka
Właśnie Julka wisiała mi na cycu ssąc bite 40 minut, ale to na razie śpioch straszny i co chwilę przysypia przy piersi, więc muszę ją pobudzać żeby nie przerywała ssania na zbyt długo - pewnie dlatego czasem tyle to trwa. Ale za to wydoiła chyba wszystko, bo pierś mam teraz całą mięciutką emotka
0 0

beniaminowa

#5666042 Napisano: 31.05.2013 13:23:59
staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

agusia147 Aga podziwiam ja to bym nie pojechała i pod koniec ciąży i z niemowlakiem ale to ja.

Kurdeeee jestem taka złaaaaa. Chciałam bardzo bardzo bardzo iść na koncert na ursynalia, gra mój ulubiony zespół jutro i cholera nie mam z kim młodego zostawić...... Zuuuuuaaaaa jestem jak nie wiem ;( A tyle lat czekałam na taką okazję (jak dobrze liczę ponad 10)

co do koncertów... z tego co czytałam w necie chyba nie ma większych przeciwwskazań. Mam zamiar wybrać się na impact festival na koncert rammsteina, strefa vip, więc nie ma niebezpieczeństwa że ktoś uderzy mnie w brzuch. Będę mogła siedzieć itp. To będzie 8 tydzień. Myślicie, że bez problemu mogę iść? Mnie się wydaje, że tak, ale zapytam bardziej doświadczone emotka
to ostra muzyka, ale maluch jeszcze nie słyszy, więc nie powinien się bać, a mama na pewno dostarczy mu mnóstwa pozytywnych wibracji, bo uwielbiam rammsteina emotka

Ja byłam na Rammstein w ciąży emotka W Spodku więc jeszcze kawał drogi musiałam jechać (ja prowadziłam w obydwie strony). Chciałam jeszcze na AC/DC ale grali 29 maja a ja miałam termin na 27 (urodziłam 10 czerwca więc spokojnie "mogłam" jechać emotka ) a i jeszcze koncert był w Warszawie to bałam się że po drodze urodzę.
Ogólnie było super a Benio chyba coś z tego pamięta bo jak słuchamy Rammsteina to pogłaśnia emotka
0 0

malutka456

#5666050 Napisano: 31.05.2013 13:30:22
agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

emotka emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#5666056 Napisano: 31.05.2013 13:33:34
prodiament napisał(a):

Dziękuję za porady - już jest chyba lepiej - piersi nie są tak okropnie napięte i błyszczące, jakby miały zaraz eksplodować emotka
Właśnie Julka wisiała mi na cycu ssąc bite 40 minut, ale to na razie śpioch straszny i co chwilę przysypia przy piersi, więc muszę ją pobudzać żeby nie przerywała ssania na zbyt długo - pewnie dlatego czasem tyle to trwa. Ale za to wydoiła chyba wszystko, bo pierś mam teraz całą mięciutką emotka

Ciesz się, że śpioch, masz święty spokój i ciszę i czas dla siebie, albo na swoje drzemanie. Różnie przecież bywa.

malutka456 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

dolly napisał(a):

emotka emotka emotka emotka

No co, młody na pewno ma niżej szczękę emotka
0 0

staszek

#5666061 Napisano: 31.05.2013 13:39:11
beniaminowa napisał(a):

staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Ja byłam na Rammstein w ciąży emotka W Spodku więc jeszcze kawał drogi musiałam jechać (ja prowadziłam w obydwie strony). Chciałam jeszcze na AC/DC ale grali 29 maja a ja miałam termin na 27 (urodziłam 10 czerwca więc spokojnie "mogłam" jechać emotka ) a i jeszcze koncert był w Warszawie to bałam się że po drodze urodzę.
Ogólnie było super a Benio chyba coś z tego pamięta bo jak słuchamy Rammsteina to pogłaśnia emotka

Mąż to chyba nie zdzierży jak dzieć też będzie miał po matce lubość dla Rammsteina emotka
to dzwonię do kumpeli, że idziemy emotka tylko mam nadzieję, że lepiej się trochę będę czuła, bo mdłości mnie męczą niemiłosiernie. Bez wymiotów, ale męczy mnie... bleee
0 0

agusia147

#5666089 Napisano: 31.05.2013 14:03:41
staszek napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

staszek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Mąż to chyba nie zdzierży jak dzieć też będzie miał po matce lubość dla Rammsteina emotka
to dzwonię do kumpeli, że idziemy emotka tylko mam nadzieję, że lepiej się trochę będę czuła, bo mdłości mnie męczą niemiłosiernie. Bez wymiotów, ale męczy mnie... bleee

Colą zapij. Mi pomagało.
0 0

Gość: dianek

#5666110 Napisano: 31.05.2013 14:25:14
nie pamiętam kto mi tu pisał, że syrop glukozowo-fruktozowy/cukry nie mogą być jedną z przyczyn cukrzycy

no to oficjalnie ogłoszono w USA (czyli chyb w ostatnim możliwym miejscu), że owszem, powoduje cukrzycę
artów po angielsku podsyłać nie będę bo nawet nie zerkniecie

ale tutaj dość przystępnie opisane ocb (chyba źródła też są) http://natemat.pl...tozowy-jest-wszedzie
0 0

kalisto1986

#5666116 Napisano: 31.05.2013 14:38:00
Siedze i czytam o szczepieniu dzieci i znaazłam coś dosyć ciekawego ( pisane przez pania profesor)
wkleje cytat

Jak bezpiecznie szczepić dzieci?

Stosować szczepionki nie zawierające thimerosalu - należy dopytywać i żądać!
Unikać szczepionek skojarzonych (zawierają więcej środków konserwujących z rtęcią lub innymi metalami ciężkimi) - podawać pojedyncze szczepionki przeciw odrze, śwince i różyczce, w osobnych zastrzykach w różnych dniach. Można np. podać szczepionkę przeciwko odrze w wieku 15 miesięcy, przeciwko różyczce w 27 miesiącu, przeciwko śwince w 39 miesiącu.
Robić jak najdłuższe przerwy pomiędzy szczepieniami - 6 miesięcy pomiędzy żywymi szczepionkami (odra, świnka, różyczka) to czas idealny, ale 3 miesiące są okresem rozsądnym.
Używać fiolek zawierających pojedynczą dawkę - zawierają znacznie mniej środków konserwujących
Nie szczepić dziecka chorego lub w okresie rekonwalescencji.
Zapewnić zalecaną dzienną dawkę witaminy A przez 3 dni przed i w dzień podania zastrzyku. Niemowlętom podawać witaminę C po 150mg 2 razy dziennie, a małym dzieciom po 300mg 2 razy dziennie przez 3 dni przed i w dzień podania zastrzyku.
Dostosować kolejność szczepień do potrzeb dziecka - np. zakażenie wirusowym zapaleniem wątroby typu B następuje poprzez aktywność seksualną, nadużywanie narkotyków albo poprzez zakażenie od matki przy porodzie. Jeśli matka nie należy do grupy podwyższonego ryzyka, nie ma potrzeby szczepienia dziecka (można opóźnić to szczepienie nawet do 12 roku życia dziecka).
Jeśli to możliwe wykonać badanie wskaźników immunologicznych przed powtórzeniem dawek - obecnie są to dość drogie testy krwi. Wiele dzieci uodparnia się po pierwszej dawce i nie wymaga dawek przypominających.
Nie szczepić powtórnie, gdy wystąpiła negatywna reakcja na konkretną szczepionkę.
Nie szczepić noworodków.

Ehh głowa pęka, jedni radzą szczepionki skojarzone, inni je odradzają i bądź człowieku mądry.
Z jednej strony jestem za skojarzonymi - mniej ukłuć itp, ale jeśli to ma się wiązać z większym obciążeniem dla organizmu ( wcześniejsza lekarka twierdziła co innego), to chyba lepiej więcej ukłuć.
Oj biedna ta moja lekarka chyba ją wymęcze niedługo
0 0