Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: rachel
Na pierwsze wakacje wybraliśmy mazury...były na gruponie nie wiem czy bedzie fajnie ale mam nadzieje ze Dominiście sie spodoba. Niedaleko jest aquapark i duży plac zabaw...pewnie po pierwszym razie bedziemy wiedziec jakie miejsca wybierac:P
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nic nie czytałam, ostatnio w ogóle nie mam czasu na czytanie. Ale zabieram się do zakupu czytnika ebooków, coby trochę nadrobić. Macie jakiś konkretny sprzęt do polecenia?
Kurcze niggdy nie byłam na Mazurach. Mam nadzieję że będziecie zadowoleni i po powrocie coś polecisz
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja byłam raz na mazurach ale nie przypadły mi do gustu ale jak jedzie się z dzieckiem i do tego w pobliżu są dla nich atrakcje na pewno będzie ok
Gość: dianek
ostatni tom poszedł na raz, z małą przerwą na krótki sen dzisiejszej nocy
i właśnie poszukuję trylogi zdrajcy (nie wygrał ktoś i nie ma na zbyciu?) bo mi mało strasnie
chociaż wiem, że czeka mnie teraz ciężki tydzień, bo muszę nadrobić "trochę" zaległości w robocie, o domu nie wspominając...
no ale są rzeczy ważne i ważniejsze
Rachel, z poniższej listy nie wszystkie czytałam, pogrubieniem oznaczyłam te które zdecydowanie polecam (z resztą chyba nie tylko ja
"Mądrzy rodzice" Margot Sunderland
"W głębi kontinuum" Jean Liedloff
" Twoje kompetentne dziecko" JAsper Jull
"Co tam się dzieje" Lise Eliot
"Jak kochać dziecko" Janusz Korczak
"Wychowanie bez porażek" Thomas Gordon
"Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" Bates, Ilg, Baker
"10 błędów popełnianych przez dobrych rodziców" Kevin Steede
"Zjedz zupkę i bądź cicho" Michel Ghazal
"Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci do nas mówiły" Adele Faber, Elaine Mazlish
"Rodzeństwo bez rywalizacji" j.w.
"Kochac i rozumiec" Obuchowska ( oraz tej samej autorki "NAsze dzieci", "Dzieci małei duże")
"W sercu emocji dziecka" Isabelle Filliozat
"Biegnąca z Wilkami"
"Byc kobietą" Miller ("Nie bój się życia",itd)
Marta i Wiliam Sears "Zasypianie bez płaczu"
"Wychowanie bez krzyku" Runkel
"Wychowanie bez klapsa"
Katarzyna Rojkowska "Naucz małe dziecko myśleć i czuć"
"NIE z miłości" Juul
"Porozumienie bez przemocy"
"Tańcowała żyrafa z szakalem" Rust
"Co wolno dziecku" M.Herbert
"Między rodzicami a dziecmi" G. Gniott
"Jak wychowac szczęśliwe dzieci" Eichelberger
"Nietoksyczne rodzicielstwo"
"Wyzwoleni rodzice, wyzwolone dzieci"
Robert J. MacKenzie "Kiedy pozwolić? Kiedy zabronić?"
Catherine Dumonteil - Kremer "Ustanowić granice"
"Kiedyś"
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja czytam, w pomieszczeniu, do którego "król piechotą chodził"
Wiecie co wam powiem? Mam bardzo kreatywne dziecko, myślałam, że dziś padnę ze śmiechu. Jesteśmy na spacerze, młody w wózku jechał bo wracaliśmy z bazarku, wózek obładowany. Przed nami idzie dziewczyna ubrana w krótką mini sukienkę z dekoltem, czarne skarpetki za kolano, szpilki, a młody woła za nią "niunia niunia", ja kompletnie nie wiem kto go tego nauczył... Ale myślałam, że się pod ziemię zapadnę w momencie jak dziewczyna się obejrzała...
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bbuuauaahahahahahahahahahaha
Gość: allice
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Oj tam, ja na brak przyjemności nie narzekam. Mam często syf w mieszkaniu (nie będę wstawiać fotek bo padniecie )
Gość: quaqua
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Otóż to, mam to samo, a jeszcze odkładam wsio na ostatnią chwilę i to jest najbardziej motywujące.
Gość: rachel
I wracając do braku czasu to czasami zazroszcze sąsiadce z dołu co mieszka z mamą i tamta nie dość ze zajmie sie dzieckiem to jeszcze sprzata, gotuje...sąsiadka tylko pracą moze sie zająć. Ale jak widze ze dziecko nie pała entuzjazmem kiedy mama wraca, a jak juz są na dworzu to widac ze dziewczyna nie wie co z dzieckiem zrobić to wiem ze jestem szczewsciarą:))
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hehhe mam dokładnie to samo. Przy pierwszym totalny sajgon, a teraz mieszkanie wysprzątane, obiad ugotowany i dzieciaki ogarnięte ale czasu dla siebie niestety mniej
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam nadzieje ze u mni tez tak bedzie:)) bo 2 dzieci, dom i praca jakos dla mni awykonalne jedno pozniej do szkoły 2 do przedszkola i małz w delegacjach masakra
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
ale nie marnuję go na sprzątanie - raz na 2-4 tygodnie cośtam się sprzątnie jak nam przyjdzie ochota
znacznie ważniejsze jest dla nas wspólne spędzanie czasu lub rozwój osobisty niż np. idealnie czysta podłoga
a dnia bez czytania sobie nie wyobrażam... ja bez książek się czuję jakaś taka wybrakowana
musi być chociaż rozdzialik, nawet jeśli jest to kosztem snu (którego i tak mam niezbyt wiele) - choć zazwyczaj czytam przy posiłkach
za to TV nie posiadam, nie rozumiem jak można oglądać seriale (próbowałam - nudne, przewidywalne, ogłupiające - wolę książkę)
ale to ja.. a jak wiadomo - ja mocno szurnięta jestem