Konkursowiczki w ciąży

Gość: kalisto1986

#5689928 Napisano: 04.07.2013 10:46:14
malutka a dlaczego go teraz nie łykasz ? Czytałaś jakie ma właściwości przy karmieniu piersią ?

Aaaaa znowu wybieram się jak sójka za może, za godzinę musze być z Tusiem u lekarza w innym miescie, a jeszcze nawet łba nie wymyłam emotka
0 0

benasia

#5689949 Napisano: 04.07.2013 11:09:23
dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

A z innej beczki planujemy wybrać sie z Mikim na wycieczkę do Wrocławskiego Zoo bo ja sama byłam tam jeszcze jako dziecko emotka

wez rowerek, Miki sobie pojeździ , bo na piechote nie da rady. Tylko Ty moze tez sobie rowerek weź emotka

No wezmę spacerówkę bo mam składaną do auta sie zmieścia a rowerka biegowego nie mamy obecnie, a trojkołowy się nie zmieści na taka podróż bo mamy ponad 100km w jedną stronę emotka

Mamy zamiar od razu zahaczyć jeszcze o ten Wrocławski Aquapark - był tam ktoś z maluchami? emotka
0 0

Gość: agusia147

#5690011 Napisano: 04.07.2013 11:35:58
benasia napisał(a):

dolly napisał(a):

benasia napisał(a):

A z innej beczki planujemy wybrać sie z Mikim na wycieczkę do Wrocławskiego Zoo bo ja sama byłam tam jeszcze jako dziecko emotka

wez rowerek, Miki sobie pojeździ , bo na piechote nie da rady. Tylko Ty moze tez sobie rowerek weź emotka

No wezmę spacerówkę bo mam składaną do auta sie zmieścia a rowerka biegowego nie mamy obecnie, a trojkołowy się nie zmieści na taka podróż bo mamy ponad 100km w jedną stronę emotka

Mamy zamiar od razu zahaczyć jeszcze o ten Wrocławski Aquapark - był tam ktoś z maluchami? emotka

My byliśmy rok temu w wakacje, Kamiś miał w pół roku. Bierz karnet rodzinny i całodniowy, dwie godziny czy trzy to mało emotka To nawet mój mąż co basenu nie lubi i zrzęda z niego się przekonał i mówi, że w przyszłym tygodniu musimy znów pojechać, bo i tak jedziemy do teściów pod Wrocław. Ogólnie było super emotka Zaliczyłam wszystkie rury (Do tej pory mnie cenzura po jednej boli emotka ), Kamiś falę i brodzik dla dzieci. W tym roku myślę, że będzie jeszcze fajniej. Z tym, że polecam młodemu wziąć jakieś kółko do pływania czy coś a'la pontonik. Jedzenie na miejscu, płaci się przy wyjściu.

ZOO fajna sprawa, z tym, że chyba nie na taki upał - ja bym to jeszcze przemyślała - bo nie ma sensu się męczyć - no chyba, że dobrze znosicie upały. Ja w upale mam ochotę położyć się i umrzeć emotka
0 0

bridget

#5690074 Napisano: 04.07.2013 12:01:18
ja sie wybierałam do aquaparku we wro ale nie zeszło sie:P w miedzyczasie otworzyli w Zg , kiedys do Polkowic jezdzilismy. W zoo byłam 3 razy, ale w upał tez raczej odradzam, pamietam ze była tam mozliwosci wypozyczenia takich drewnianych wozkow:)

cos czuje ze z wozkiem na rossmannie nie ma szans, nawet jak teraz było 100 kubeczkow z aventu sie nie załapałam:) to jak loteria widze:)
0 0

benasia

#5690094 Napisano: 04.07.2013 12:11:52
ja też na kubek się nie załapałam a chciałam - to pewnie przez ten głupi róż a miałam na niego dosłownie 5 zaproszeń z czego może 2 aktywowane... emotka

Co do zoo i Aquaparku to mysleliśmy nad ta promocja co jest to + to pakiet rodzinny. Chyba 2 godz w wodzie nam starczy a i zoo fajnie będzie zobaczyć z Mikim emotka
Tylko nie wiem jeszcze w ktory dzień bo teraz ciągle upały mają być... emotka
0 0

#5690095 Napisano: 04.07.2013 12:12:12
ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

A kiedy wybieracie się na baseny?
0 0

#5690097 Napisano: 04.07.2013 12:14:15
benasia napisał(a):

ja też na kubek się nie załapałam a chciałam - to pewnie przez ten głupi róż a miałam na niego dosłownie 5 zaproszeń z czego może 2 aktywowane... emotka

Co do zoo i Aquaparku to mysleliśmy nad ta promocja co jest to + to pakiet rodzinny. Chyba 2 godz w wodzie nam starczy a i zoo fajnie będzie zobaczyć z Mikim emotka
Tylko nie wiem jeszcze w ktory dzień bo teraz ciągle upały mają być... emotka

ZOO nie ucieknie emotka A baseny są zbawieniem w taki upał.
0 0

bridget

#5690100 Napisano: 04.07.2013 12:16:21
agusia147 napisał(a):

ZOO jest fajne jak temperatura jest max 24st, że da się przeżyć, nie cieknie z ciebie pot ciurkiem, nie czujesz się jakbyś miała upaść itp. A teraz jak to osiąga 30st, co do sklepu ciężko przemknąć na ulicę obok bo tak smaży, to mnie osobiście by się nie chciało. A po co męczyć siebie i dziecko.

no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;]
0 0

#5690170 Napisano: 04.07.2013 12:45:37
bridget napisał(a):

agusia147 napisał(a):

no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;]

To i tak nieźle. Ja sama bym się bała wyjść, dlatego wychodzę z mężowską obstawą, więc zazwyczaj czekam aż on wróci z pracy. A jak muszę coś szybko kupić, to idę na uliczkę obok do żabki.
0 0

benasia

#5690238 Napisano: 04.07.2013 13:39:52
agusia147 napisał(a):

No właśnie Aga chcieliśmy zaliczyć i zoo i basen razem bo jest ta promocja zoo +aquapark - mysleliśmy nad tym weekendem ewentualnie nastepnym lub w tyg co juz jest mniej prawdopodobne...
0 0

Gość: jorunn2010

#5690247 Napisano: 04.07.2013 13:54:35
Jeżeli chodzi o wrocławskie zoo, to nadal jest tam remont związany z budową Afrykanarium. Kopary, hałas, niektóre wejścia nieczynne więc tłumy przy kasach. W upały zwierzaki się tak sprytnie chowają, że mało co je widać.

Natomiast aquapark też w przebudowie, ale na zewnątrz. W środku w mairę ok, ale zlikwidowali na piętrze "suchy" plac zabaw, wzbogacili się natomiast o dodatkowe prysznice dla rodziców z małymi dziećmi
0 0

#5690249 Napisano: 04.07.2013 13:57:53
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

No właśnie Aga chcieliśmy zaliczyć i zoo i basen razem bo jest ta promocja zoo +aquapark - mysleliśmy nad tym weekendem ewentualnie nastepnym lub w tyg co juz jest mniej prawdopodobne...

Asiu ale ta promocja obowiązuje jedynie w dni robocze, czyli tak czy siak musicie w środku tygodnia. W weekend wybierając się i tak zapłacicie normalnie. "Warto pamiętać jednak, że bilet obowiązuje wyłącznie w dni robocze."

Edit: http://www.aquapa...sci/aquapark-zoo_104
0 0

bridget

#5690312 Napisano: 04.07.2013 14:29:09
agusia , to ja nadal autem jezdze;] ciekawe do kt msc dam rade( małz co 2 tyg w domu, wiec z wszytskim sama jestem), własnie sie upacam nad prasowaniem.... naturalna sauna w domu.

Nadomiar złego z przedszkola zadzwonili ze Wiki ma 37,3 wiec go wziełam do domu i juz na jutro zamowiłam wizyte lekarską pokasłuje, ciut katarzy , stan podgoraczkowy i narzeka na ucho.... ech jeszcze mi tego potrzeba.
0 0

#5690313 Napisano: 04.07.2013 14:30:33
bridget napisał(a):

agusia , to ja nadal autem jezdze;] ciekawe do kt msc dam rade( małz co 2 tyg w domu, wiec z wszytskim sama jestem), własnie sie upacam nad prasowaniem.... naturalna sauna w domu.

Nadomiar złego z przedszkola zadzwonili ze Wiki ma 37,3 wiec go wziełam do domu i juz na jutro zamowiłam wizyte lekarską pokasłuje, ciut katarzy , stan podgoraczkowy i narzeka na ucho.... ech jeszcze mi tego potrzeba.

Ja bym chyba brzuchem klakson w kierownicy wciskała emotka emotka emotka

Pewnie jakaś angina? Współczuję w upał taki się rozchorować.
0 0

benasia

#5690317 Napisano: 04.07.2013 14:32:30
No właśnie Aga dlatego nie wiem jak to zrobić zeby było dobrze i nie tak drogo - bo ja mam liczyć normalne bilety - bo ulgi nie dostane -to wole sobie odłożyć na wakacje i jechac np do Międzyzdroi nad morze...
0 0

#5690467 Napisano: 04.07.2013 15:51:04
benasia napisał(a):

No właśnie Aga dlatego nie wiem jak to zrobić zeby było dobrze i nie tak drogo - bo ja mam liczyć normalne bilety - bo ulgi nie dostane -to wole sobie odłożyć na wakacje i jechac np do Międzyzdroi nad morze...

2 godziny na baseny to mało, lepiej jedźcie na cały dzień, zabawa przednia nawet dla maluszka takiego. Potem wam padnie jak złoto. A odnośnie ZOO to tak jak Jorunn napisała, w upale i tak zwierzaki będą ospałe i będą stronić od słońca, a co za tym idzie wielu nie obejrzycie...
0 0

Gość: kalisto1986

#5690532 Napisano: 04.07.2013 17:07:41
Benasia zoo dla dzieci to świetna frajda emotka Miki na pewno się ucieszy, a co do upałów, przecież nie trzeba całego zoo zejść, można zobaczyć co najważniejsze i zmykać;)
Fajna ta możliwość połączenia zoo+aquapark

Miałam dać znać co postanowimy ze szczepieniami. Dzisiaj w końcu zawitałam u mojej lekarki.Nie jest ona jakąś zwolenniczką płatnych, na moją propozycję pojedynczych szczepienień zareagowała z entuzjazmem, do tego zaproponowała,żebyśmy szczepiły małego tak jak ona swoją córkę, czyli niektóre szczepienia pominiemy całkowicie ( te, które ona uważa,że nie trzeba szczepić)
Jak zobaczyła Bartka to stwierdziła,że wygląda na duuużo starszego, waży już 6040g , ale nie jest nic, a nic gruby tylko długi. Obudziła go wyjmując z fotelika, a ten powitał ją radosnym chichotem emotka
0 0

#5690550 Napisano: 04.07.2013 17:19:14
Łooo Kamiś cwaniak emotka Chyba tato musi z nim iść na rower, bo młody kask przynosi i pokazuje na rower stojący w zabudowie emotka A oprócz tego ojcu buty przyniósł.
0 0

staszek

#5690692 Napisano: 04.07.2013 20:09:58
Dziewczyny, jakie macie (jeśli w ogóle) doświadczenia z testem Pappa? Będę go robiła, ale laskom wokół mnie, które robiły wychodził zły, amniopunkcja już dobra. Ale co się człowiek nadenerwuje to jego. Zastanawiam się czy w ogóle on kiedyś wychodzi np. w 99 proc. dobrze czy zawsze jest duże prawdopodobieństwo, że coś nie tak.
Koleżanka mówiła, że ginekolożki, które są w ciąży, nawet nie robią sobie tych badań z krwi, bo i tak wychodzą złe.
I tak je zrobię dla spokoju, ale zastanawiam się czy wychodzą komuś dobrze testy z krwi.

Jestem w 13. tygodniu i z USG wszystko wyszło dobrze.
0 0

Gość: dolly

#5690763 Napisano: 04.07.2013 22:06:00
Wychodzą dobre, ale jeżeli nie masz więcej jak 35lat to nie rób dziewczyno, zaoszczędź sobie tych nerwów.
0 0