Konkursowiczki w ciąży

abodak

#5691631 Napisano: 05.07.2013 18:42:23
bridget napisał(a):

abodak dopiero płec poznałas?

niby gadala ze chlopak,ale jak mi pokazywala to ja tam nic nie widzialam a dzis oh mein gott!!!! emotka emotka
0 0

bridget

#5691643 Napisano: 05.07.2013 19:06:29
staszek napisał(a):

u mnie chyba dziewczyna, choć wg USG jest 12 tydzień i 3 dzień, więc nie wiem czy wiarygodne to się okaże.
abodak gratulacje! ja tak nieśmiało chciałam chłopca, a tu chyba dziewczynka. Ale jak to mówią najważniejsze, żeby zdrowe było emotka

mi w 14 tez mowili ze dziewczyna;] a jest boy:))
0 0

kalisto1986

#5691644 Napisano: 05.07.2013 19:06:48
abodak cieszę się razem z tobą emotka

Kurde dość,że w tą pogode maly marudzi na maksa, to jeszcze nudzi się jak diabli ( to jest tym przy którym ciągle ktoś musi być) każda zabawka tylko na 5-10 minut, później wrzask. Najdłużej bawi się z Dominikiem. Musze w końcu kupić mate i odzyskać zabawki po Domiśku, bo tak to mamy małe pole do popisu
0 0

staszek

#5691655 Napisano: 05.07.2013 19:17:02
bridget napisał(a):

staszek napisał(a):

u mnie chyba dziewczyna, choć wg USG jest 12 tydzień i 3 dzień, więc nie wiem czy wiarygodne to się okaże.
abodak gratulacje! ja tak nieśmiało chciałam chłopca, a tu chyba dziewczynka. Ale jak to mówią najważniejsze, żeby zdrowe było emotka

mi w 14 tez mowili ze dziewczyna;] a jest boy:))

o to to emotka nie obraziłabym się na taki rozwój sytuacji. Chociaż większość rodziny byłaby pewnie mniej zadowolona niż ja emotka
0 0

monika1985monik

#5691656 Napisano: 05.07.2013 19:17:03
malutka456 mówiłam że panikujesz emotka super że wszystko ok

kalisto1986 moje dzieciaki to takie same typy zabawka na maks 10 minut i ryk emotka
0 0

Gość: dianek

#5691657 Napisano: 05.07.2013 19:23:31
malutka456 w chuste młodą jak taki z niej wrażliwiec - dużo lepiej będzie emotka
0 0

kalisto1986

#5691660 Napisano: 05.07.2013 19:28:05
Monika starszy był całkowicie inny, przy nim byla szansa coś zrobić, przy Bartusiu nie ma szans ...

Teraz miałam wyjść na spacer, jak odrobine się ochłodziło, bo w domu nie da się wyrobić, ale ... wyszła o łazienki i Domiś uspał Bartusia emotka

dianek zamówienie dotarło, koszulki są na styk, ale świetne, młody własnie w jednej biega
0 0

Gość: quaqua

#5691746 Napisano: 05.07.2013 21:12:53
dianek napisał(a):

malutka456 w chuste młodą jak taki z niej wrażliwiec - dużo lepiej będzie emotka

O tak. Podpisuje się pod tym wszystkimi klawiszami emotka
0 0

agusia147

#5691773 Napisano: 05.07.2013 21:41:15
Odnośnie chusty udało mi się kupić polekontu w kolorze papai jak nówka emotka Będziemy się chustować jak się młoda urodzi.
0 0

bridget

#5691808 Napisano: 05.07.2013 22:14:38
dziewczyny doradzcie chce kupic Wikiemu sandałki ecco na przyszły sezon bo maja swietna cene , w ub z wyprzedazy kupiłam 30 tez z ecco o 50 zł drozsze, obecnie 30 która ma jest na styk równie dobrze mogłby nosic 31, jaki byscie wzieli rozmiar teoretycznie;] 33 ? czy 34?
0 0

dolly

#5691816 Napisano: 05.07.2013 22:29:48
staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

bo sama nie wiesz po co Ci to badanie

wiem. Żeby mieć większą pewność, że jest dobrze albo źle emotka już jestem po i wcale nie żałuję.

Jak można mieć "pewność" po badaniu, o którym się sądzi, że zazwyczaj wychodzi źle emotka
Te wyniki masz z USG?

Malutka456
emotka
sorrrry ale muszę "a nie mówiłam" emotka

Abodak to już wiesz, jakie stroje kupować emotka emotka

Keiti78zg ja nie pomogę w rozmiarówce na "zaś"
0 0

agusia147

#5691926 Napisano: 06.07.2013 10:17:48
bridget napisał(a):

dziewczyny doradzcie chce kupic Wikiemu sandałki ecco na przyszły sezon bo maja swietna cene , w ub z wyprzedazy kupiłam 30 tez z ecco o 50 zł drozsze, obecnie 30 która ma jest na styk równie dobrze mogłby nosic 31, jaki byscie wzieli rozmiar teoretycznie;] 33 ? czy 34?

33 może być na styk w przyszłym roku. Jeszcze dość szybko dziecku w tym wieku nogi rosną. Ale też każde dziecko inne i głupio jakby zaś młody ciapał ci w za dużych.

Idziem z Kamsiem w świat emotka Mężu na uczelni tępi studentów na obronach, mam troszkę czasu, idę na wyprzedaże zmarnować czas, może znajdę coś sexi flexi co będzie dało się naciągnąć na mój bęben emotka Albo coby mężowi ślina pociekła na widok takiego ptysia emotka Haha żarty się mnie trzymają od rana emotka Ciekawe czy jemu też będą jak zobaczy potem minus na koncie emotka
0 0

bridget

#5691930 Napisano: 06.07.2013 10:28:23
no własnie stopa mniej przyrasta ale za 90 zł ecco to az zal nei brac ze skorki ( w tamtym roku dałam chyba 149 tez po sezonie) tylko 34 wydaje mi sie za duze, bo jakby w takim tempie stopa przyrastała to do moich 38 synek w wieku 7-8 lat by doszedł;]
http://www.fotosi...279268b12a519a7.html tak wyglada 30, szału nie ma, ale ma croksy, trampki, adidaski, do konca lata damy rade
0 0

agusia147

#5691931 Napisano: 06.07.2013 10:30:32
Niby stopa rośnie coraz wolniej. 2 rozmiary w ciągu roku w tym wieku mi się wydaje, że jeszcze rośnie, ale czy 3 to chyba nie. Tylko, że to chłopiec, a chłopcom ogólnie stopy większe rosną emotka
0 0

bridget

#5691933 Napisano: 06.07.2013 10:34:41
agusia poszalej za mnie tez:)) u mnie tak skwarzy ze sie nie ruszam:D, ciotka ma przyjsc wezmie Wikiego,
powiedzcie mi czy mozliwe zeby dziecko od smakowego nurofenu/paracetamolu dostało wysypke? kiedy wczesniej nigdy nie miało? po nurofenie miał na buzi na policzkach taka pokrzywke która po 2 dniach schodziła, zmieniłam na paracetamol i wyszła mu na dłoniach, lekarka wczoraj powiedziała ze to alergiczne, smak mamy truskawkowy, dziecko je swieze truskawki nic mu nie jest.
0 0

agusia147

#5691934 Napisano: 06.07.2013 10:38:04
bridget napisał(a):

agusia poszalej za mnie tez:)) u mnie tak skwarzy ze sie nie ruszam:D, ciotka ma przyjsc wezmie Wikiego,
powiedzcie mi czy mozliwe zeby dziecko od smakowego nurofenu/paracetamolu dostało wysypke? kiedy wczesniej nigdy nie miało? po nurofenie miał na buzi na policzkach taka pokrzywke która po 2 dniach schodziła, zmieniłam na paracetamol i wyszła mu na dłoniach, lekarka wczoraj powiedziała ze to alergiczne, smak mamy truskawkowy, dziecko je swieze truskawki nic mu nie jest.

My mamy blisko do galerii, busem podjedziemy, damy radę emotka We wtorek jedziemy do teściów, a tam mi w samopas nie dadzą łazić "jeszcze coś ci się stanie" i te klimaty emotka Zmień smak na pomarańczowy... Może dziecko nie toleruje jakiegoś barwnika albo innego świństwa, które nadaje smak czy zapach.
0 0

bridget

#5691940 Napisano: 06.07.2013 10:59:11
wrrr moje wczorajsze zastanowienie i butów nie ma emotka a były jeszcze 4 pary
0 0

staszek

#5691959 Napisano: 06.07.2013 12:02:35
dolly napisał(a):

staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

bo sama nie wiesz po co Ci to badanie

wiem. Żeby mieć większą pewność, że jest dobrze albo źle emotka już jestem po i wcale nie żałuję.

Jak można mieć "pewność" po badaniu, o którym się sądzi, że zazwyczaj wychodzi źle emotka
Te wyniki masz z USG?

Malutka456
emotka
sorrrry ale muszę "a nie mówiłam" emotka

Abodak to już wiesz, jakie stroje kupować emotka emotka

Keiti78zg ja nie pomogę w rozmiarówce na "zaś"

dolly tak, można mieć większą pewność po tym badaniu. A tak napisałam, bo kilku znajomym osobom wyszły średnie te wyniki, a amnio w porządku. Więc stąd były moje wątpliwości.
Tak, te moje po USG, pod kątem trisomi na super sprzęcie. I tam jest wszystko ok. Co w tym dziwnego, że jestem spokojniejsza po zrobieniu tego badania? Komplet będzie kiedy odbiorę wyniki krwi.
0 0

bridget

#5691964 Napisano: 06.07.2013 12:08:39
staszek nie badz tez taka pewna, bo u mnie usg tez wyszło oki, ale testy z krwi PAPA ponizej poziomu ryzyka, nie wiem ile masz lat, ale te wyniki moga bardzo zamieszać ( ja w odpowiednim czasie wiele na ten temat czytałam) i duze znaczenei w interpetacji ma własnie wiek ciezarnej jako jeden z czynnikow.

Nie zyzcze nikomu przez to wszystko przechodzic, owszem teraz jestem spokojna, ale PAPA niezle zamieszało i nie wiem czy bym je ponownie wykonała.

Poza tym chyba nie masz wynikow jeszcze bo sie czeka na nie od tygodnia do dwóch niekiedy, wiec robili Ci na razie zwykłe usg badajac w standardzie przeziernosc i inne charakterestyczne elementy własciwe dla tego tygodnia ciazy.

a PAPA to połaczenie badan z krwi i z usg.
0 0

leoniu

#5691965 Napisano: 06.07.2013 12:09:20
malutka456 napisał(a):

Cześć dziewczyny emotka wróciliśmy od specjalisty i jestem o wiele spokojniejsza, bo usłyszałam,że mała rozwija się prawidłowo emotka emotka emotka dowiedziałam się, że nie musimy ćwiczyć, bo Helenka jest zdrowa i tego nie potrzebuje emotka Za to teraz wiem jak Ją nosić, żeby czuła sie bezpiecznie, no i muszę wkładać ją do takiego jakby gniazdka z kocyka, żeby czuła się jak w brzuchu emotka wtedy przestanie nerwowo machać rączkami i się wykrzywiać, bo tak reaguje na twarde powierzchnie i otwartą przestrzeń. Stawy biodrowe są ok, a co do asymetrii, to może ją mieć w tym wieku i jedynie co, to mamy zachęcać ją poprzez zabawę do patrzenia w druga stronę (czyli to co robimy) emotka ulzyło mi i to bardzo emotka muszę się mniej stresować i panikować, bo wszystko się młodej udziela, co było pięknie widać na początku wizyty emotka dopiero jak sie rozluźniłam to i Ona zaczęła się śmiać i gadać emotka dzięki Wam za dobre słowo, bo muszę przyznać, że panikowałam cały tydzień emotka

Ja ci powiem, że mnie, patrząc z perspektywy półtorarocznej najbardziej wkuły rehabilitantki, mała miała napięcie mięśniowe i lekką asymetrię, co stwierdził neurolog dziecięcy. Pierwsza rehabilitantka to koszmar, przekwalifikowana z pielęgniarki, zero empatii, darcie się na nas, pastwienie się Vojtą itp. Druga, gdzie skierowała nas neurolog po drugiej wizycie (powiedzieliśmy jej co i jak, czym straszy, a ona powiedziała, że z małą jest już ok, co potem potwierdził drugi neurolog i kolejny pediatra) dała namiary na inną babkę, specjalista, po AWF, pracuje też z dziećmi upośledzonymi... Kurcze, zupełnie inna rozmowa... Lubiłam tam po prostu chodzić...
Tylko nie rozumiem po co ta pierwsza wszystko robiła, bo przebeczałam niejeden wieczór, myśląc, że mała nie będzie chodzić...
0 0