Konkursowiczki w ciąży

bridget

#5715570 Napisano: 08.08.2013 14:37:17
mam implast bolder 4, i tak szukam o tych adapterach do maxi cosi i srednio mi idzie:/ no moze musze sie bardziej w temat zagłebić

http://www.dudekd...Cosi-cabrio-citi/195

cos chyba jest , na allegro nie widziałam
0 0

Gość: quaqua

#5715581 Napisano: 08.08.2013 14:47:52
bridget napisał(a):

mam implast bolder 4, i tak szukam o tych adapterach do maxi cosi i srednio mi idzie:/ no moze musze sie bardziej w temat zagłebić

My mamy też implasta. Prześlij mi na priv dokładnie jaki model, bo mam od starego implasta (bolder sd 3 czy jakoś tak) właśnie adaptery na zbyciu. W tym nowym mamy są jakieś inne.
0 0

bridget

#5715587 Napisano: 08.08.2013 14:54:34
quaqua napisał(a):

bridget napisał(a):

My mamy też implasta. Prześlij mi na priv dokładnie jaki model, bo mam od starego implasta (bolder sd 3 czy jakoś tak) właśnie adaptery na zbyciu. W tym nowym mamy są jakieś inne.

http://archiwumal...wosc-1014794973.html taki zielony trawiasty model ecoline
0 0

agusia147

#5715592 Napisano: 08.08.2013 15:03:33
kalisto1986 napisał(a):

quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ja też mam TT zwykłe, bardzo nam się sprawdzają, do tego teraz kupiłam tą z dziurką w środku - łatwiej dziecku trzyma się. Tyle,że my na piersi, a butelki tylko do wody/rumianku.
Opakowanie termo sprawdzi się jeśli rodzisz jesienią zimą, nawet do wody emotka

dasz linka do tych z dziurką? Nie wiedziałam, że takie cuś zrobili...

ja tutaj kupowałam http://allegro.pl...-3m-i3438140234.html
bardzo fajne są emotka

agusia nie kracz, nie kracz też się cieszyłam, do czasu emotka teraz to w dzień nic nie mogę zrobić, tylko w nocy pięknie śpi

Aj tam trzymać ją na rękach to sama przyjemność emotka
0 0

Gość: quaqua

#5715593 Napisano: 08.08.2013 15:09:20
bridget napisał(a):

http://archiwumal...wosc-1014794973.html taki zielony trawiasty model ecoline

Hmm... to jeszcze inny niż moje dwa... Jakbyś znalazła zdjęcie adapterów pasujących do niego i okaże się, że to te co mam to za koszty przesyłki mogę Ci je przesłać.
0 0

Gość: beatris23

#5715608 Napisano: 08.08.2013 15:30:17
Hmm powiedzcie mi co robię źle,że nie mogę was zacytowac?
emotka
0 0

#5715609 Napisano: 08.08.2013 15:32:16
I jeszcze jedno czy mialyście mdlości(bez wymiotów?)W pierwszej ciązy nie mialam żadnych objawow,ani mdlości,ani zachcianek,ani zlego samopoczucia....nic...
Teraz to innna bajka,mdlości męczą mnie od bodajże 4 tyg emotka mam dość,codziennie czuję się jakbym popila do 4 nad ranem....jestem juz tym zmęczona.Do tego zachcianki wrrrr!!!I ciągle uczucie jakby przejedzenia emotka emotka emotka Jak sobie z tym radzić bo to nowość dla mnie
0 0

staszek

#5715610 Napisano: 08.08.2013 15:38:18
beatris23 napisał(a):

I jeszcze jedno czy mialyście mdlości(bez wymiotów?)W pierwszej ciązy nie mialam żadnych objawow,ani mdlości,ani zachcianek,ani zlego samopoczucia....nic...
Teraz to innna bajka,mdlości męczą mnie od bodajże 4 tyg emotka mam dość,codziennie czuję się jakbym popila do 4 nad ranem....jestem juz tym zmęczona.Do tego zachcianki wrrrr!!!I ciągle uczucie jakby przejedzenia emotka emotka emotka Jak sobie z tym radzić bo to nowość dla mnie

ja miałam mdłości bez wymiotów, i dokładnie, jak na kacu ciągle. Teraz mam 17 tydzień i już od jakiegoś czasu nie mam, rzadko się zdarzą. Zachcianek ani uczucia przejedzenia nie miałam. Nie wiem czy są jakieś sposoby na tego "kaca" emotka ja wyszłam z założenia, że samo przejdzie emotka
0 0

benasia

#5715611 Napisano: 08.08.2013 15:38:31
Ivisia ja równiez bardzo polecam TT. Butelki są świetne - myśle że starczy ci jedna 150ml i jedna 250ml. My mieliśmy antykolkowe bo synek miał cieżkie kolki.
Termoopakowanie z TT - jest niezawodne zimą choć pewnie i latem sie przyda - bardzo dobrze trzyma temperaturę - wydaje mi się że jest lepsze od tych zwykłych styropianowych - wszędzie je zabierałam ze sobą gdy synek był malutki emotka
0 0

Gość: allice

#5715614 Napisano: 08.08.2013 15:42:56
ivisia napisał(a):

beatris23 napisał(a):

Ja kupowałam butelki z AVENTU bylam zadowolona bardzo,tych z rurkami nie polecam-pracuję w żłobku jestem na bieżąco,są cięzkie do umycia

ojj to teraz już całkiem nie wiem, pani w sklepie polecała jednoznacznie te antykolkowe emotka hmmm
Może jeszcze jakieś opinie, dziewczyny? emotka

a taki pokrowiec/termoopakowanie - przydaje się czy nic nie jest warte? http://allegro.pl...cja-i3443744276.html

Ja przy dwójce dzieci użwyałam/używam tylko tych zwykłych TT. Jestem bardzo zadowolona. Myją się łatwo, dziecku dobrze się ssie. Są bardzo wytrzymałe, tylko smoczki trzeba wymieniać, a tak to z butelką nic się nie dzieje, nadruki się nie ścierają. Nam wystarczają dwie po 260ml jedna do mleka, a druga do wody, soku, herbatki. ja jestem zwolenniczka tych większych rozmiarów butelki. Małe nam się nie przydały bo jak dziecko małe to i tak trzymasz butelkę, a jak większe i samo potrafi trzymać to z tą większą dobrze sobie poradzi bo sama butelka jest bardzo lekka.
No i przykrywkę mają świetną, nic nie leci z butli po zamknięciu. Bardzo polecam te butelki.

Z pokrowca nie korzystałam nigdy, ciepłą wodę brałam w termosie.
0 0

benasia

#5715637 Napisano: 08.08.2013 16:28:09

agusia147

#5715640 Napisano: 08.08.2013 16:32:44
allice napisał(a):

ivisia napisał(a):

beatris23 napisał(a):

Ja kupowałam butelki z AVENTU bylam zadowolona bardzo,tych z rurkami nie polecam-pracuję w żłobku jestem na bieżąco,są cięzkie do umycia

ojj to teraz już całkiem nie wiem, pani w sklepie polecała jednoznacznie te antykolkowe emotka hmmm
Może jeszcze jakieś opinie, dziewczyny? emotka

a taki pokrowiec/termoopakowanie - przydaje się czy nic nie jest warte? http://allegro.pl...cja-i3443744276.html

Ja przy dwójce dzieci użwyałam/używam tylko tych zwykłych TT. Jestem bardzo zadowolona. Myją się łatwo, dziecku dobrze się ssie. Są bardzo wytrzymałe, tylko smoczki trzeba wymieniać, a tak to z butelką nic się nie dzieje, nadruki się nie ścierają. Nam wystarczają dwie po 260ml jedna do mleka, a druga do wody, soku, herbatki. ja jestem zwolenniczka tych większych rozmiarów butelki. Małe nam się nie przydały bo jak dziecko małe to i tak trzymasz butelkę, a jak większe i samo potrafi trzymać to z tą większą dobrze sobie poradzi bo sama butelka jest bardzo lekka.
No i przykrywkę mają świetną, nic nie leci z butli po zamknięciu. Bardzo polecam te butelki.

Z pokrowca nie korzystałam nigdy, ciepłą wodę brałam w termosie.

Mi się starły nadruki po umyciu w zmywarce...
0 0

Gość: allice

#5715749 Napisano: 08.08.2013 19:18:39
Aga po zmywarce to się nie dziwię emotka
0 0

Gość: ciriness

#5715774 Napisano: 08.08.2013 20:11:33
beatris23 napisał(a):

Ja tak miałam przez jakieś trzy tygodnie, potem wymiotowałam do 13 t.c. ale tak jakoś średnio 3 dni w tygodniu a tak to rzeczywiście jak na wiecznym kacu. Tak samo określałam ten stan.
Mi nie pomagało nic...ani zjedzenie czegoś po przebudzeniu, herbatki, ciastka czy cukierki imbirowe, biszkopty, wafle ryżowe i inne takie. Najlepiej było mi po prostu nic nie jeść albo bułkę z serem żółtym czy szynką..
Zachcianek przy tym nie mialam, wręcz przeciwnie, wciąż nie mam apetytu i nic mi nie smakuje, jedzenie mogłoby dla mnie nie istnieć...
0 0

Gość: buskowianka

#5715801 Napisano: 08.08.2013 20:59:21
beatris23 napisał(a):

ja miałąm w tej ciąży podobnie,brak wymiotów a ciagłe mdłości.Pomagało mi picie mięty,i rozłozenie posiłków na mniejsze porcje,jadłam np.śnadanie na 2 razy tzn.2 kanapki rano a za jakieś dwie godziny jeszcze jedną kanapkę.Wszystkie porcje zmniejszyłam ale jadłam częściej tyle że mniej.Przez 3 miesiące tak się "bawiłam".A potem przeszło.
0 0

#5715958 Napisano: 09.08.2013 09:02:48
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi emotka
Dziś trochę lepiej,może zmiana pogody ma na to wpływ również emotka nareszcie ochłodzenie po upalnym tropiku.
A powiedzcie ile przytyłyscie w ciąży?
I czy przy drugiej ciązy tyje się mniej więcej tyle samo co przy pierwszej?
Ja w przy pierwszym dziecku przytyłam az 25kg emotka emotka i z ręką na sercu mówię ze się nie objadałam,jadlam zdrowo,malo tłuszcy i slodyczy!Teraz podobnie,jem sporo warzyw owoców bo akurat mam na nie chęć ale boję się ze znów tyle ciała nabiorę emotka
Dodam,że pierwsze dziecko bylo spore ważylo 4500 i mialo 59cm
0 0

Gość: ciriness

#5715963 Napisano: 09.08.2013 09:09:08
Ojeju 25kg...Czytałam że to niekoniecznie zależy od objadania się, ma na to wpływ też genetyka, skłonności do zatrzymywania się wody w organizmie etc.
A ćwiczyłaś coś? Spacerowałaś czy musiałaś leżeć?

Ja zaczęłam chodzić na jogę i zastanawiam się czy sobie nie dołożyć ćwiczeń dla kobiet w ciąży przy szkole rodzenia.

Ja ze względu na kręgosłup mam przytyć nie więcej niż 9kg, na razie w 15 t.c. jestem -2kg emotka
0 0

#5715967 Napisano: 09.08.2013 09:17:09
Czy ćwiczyłam....nie...i mysle ze waga tez z tego wynikla,że w zasadzie,nie pracowałam wtedy,studiowałam w weekendy,duzo czasu spędzalam w domu bo byla zima....z perspektywy czasu myslę ze to mialo duzy wpływ.Teraz myslę ze bedzie inaczej trochę(oby!!!!) bo mam 5 letniego syna z którym ciagle cos robie,to do parku,to na plac zabaw to tu to tam...
Teraz mam 11 tydz ale nie wiem czy cos przytyłam i ile bo nie mam wagi a wizyta za tydzień emotka ale wchodze w tylko jedne spodnie sprzed ciązy emotka emotka emotka
0 0

abodak

#5715977 Napisano: 09.08.2013 09:30:01
beatris23 napisał(a):

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi emotka
Dziś trochę lepiej,może zmiana pogody ma na to wpływ również emotka nareszcie ochłodzenie po upalnym tropiku.
A powiedzcie ile przytyłyscie w ciąży?
I czy przy drugiej ciązy tyje się mniej więcej tyle samo co przy pierwszej?
Ja w przy pierwszym dziecku przytyłam az 25kg emotka emotka i z ręką na sercu mówię ze się nie objadałam,jadlam zdrowo,malo tłuszcy i slodyczy!Teraz podobnie,jem sporo warzyw owoców bo akurat mam na nie chęć ale boję się ze znów tyle ciała nabiorę emotka
Dodam,że pierwsze dziecko bylo spore ważylo 4500 i mialo 59cm

pierwsze dziecko 30 kg emotka niestety musialam lezec
teraz 11 kg-mam 6 latka wiec nie bylo mowy o siedzeniu,a termin mam na 16 sierpien emotka
0 0

Gość: ivisia

#5716005 Napisano: 09.08.2013 09:57:24
U mnie już końcóweczka, termin na 19.sierpnia więc pewnie więcej mnie już nie przybędzie emotka

Bilans: 48kg -> 58kg, więc nie jest źle - szczerze mówiąc jak stoję tyłem to nawet nie widać że w ciąży jestem emotka ale to też pewnie przez cukrzycę ciążową - inaczej objadałabym się słodyczami na potęgę, to i sadełka by przybyło emotka
0 0