Konkursowiczki w ciąży

kalisto1986

#5713675 Napisano: 05.08.2013 23:43:15
Agusia jakbym czytała o swoim drugim porodzie, tyle,że ja musiałam dojechać do szpitala, więc u nas ostro było emotka
Wcześniej baaardzo żałowałam tego,że między chłopcami jest taka różnica wieku, ale widze,że są i plusy tego. Nie ma zazdrości, za to jest mega pomoc, świetny kontakt -Domiś to taka mamka dla Bartusia, jak jego nie ma i mąż jest w pracy, to jest mega ciężko, bo Dominik bardzo, bardzo mi pomaga

dianek mamy girasolke dokładnie dzisiaj nam przyszła emotka

quaqua
dzisiaj pierwszy dzień chustowaliśmy się, ale na krutko - co małego wyjmowałam to był wrzask tak mu się podoba emotka

Ehhh dziewczyny nawet nie wiecie ile rzeczy można nadrobić jak ma się zepsutego kompa emotka
0 0

agusia147

#5713712 Napisano: 06.08.2013 00:49:11
Miała któraś hemoroidy? Bo dziś odkryłam ze mi jedno paskudztwo takie wylazlo. Czym to leczyć?
0 0

Gość: ciriness

#5713798 Napisano: 06.08.2013 10:30:47
My we wrześniu 3 lata po ślubie a w kwietniu 7 lat razem, coś zaniżamy tendecję dzieciową emotka
0 0

agusia147

#5713885 Napisano: 06.08.2013 11:46:39
My razem prawie 10 lat emotka
0 0

benasia

#5714017 Napisano: 06.08.2013 13:51:59
My razem już 7 lat emotka

Co do hemoroidów muszę cię Aga zasmucić bo jak już masz to będziesz miała - znikają na pewien czas po tym gdy używasz maści i leków a potem powracają i tak w kółko...
Dobre maści to procto-glywenol i posterisan, warto też moczyć się w korze z dębu i nie zaszkodzi brać cyklo3fort na lepsze krążenie.
0 0

Gość: katrin22

#5714030 Napisano: 06.08.2013 14:04:54
Ja tego nie miałam i nie mam, ale to można usunąć chyba operacyjnie raz na zawsze.
0 0

benasia

#5714055 Napisano: 06.08.2013 14:22:47
usunąć można ale gdy jest bardzo wielkie, czy sie usunie całe to różna kwestia i bynajmniej nie jest to przyjemne mieć taki zabieg najczęściej na żywca... emotka
0 0

Gość: quaqua

#5714075 Napisano: 06.08.2013 14:42:31
agusia podpytaj gina najlepiej, bo nie wszystkie maści i czopki można brać przy karmieniu piersią.
Pocieszę się, że po pierwszym porodzie też "mi to wyskoczyło", ale po 3 dniach, jak się zmusiłam zapisać na wizytę samo "znikło", by powrócić na 1 dzień po drugiej córze.
0 0

Gość: dianek

#5714131 Napisano: 06.08.2013 15:46:47
etam gadacie, na żywca i operacyjnie...
oj kobitki, kobitki emotka

Agusia, powinno się zmniejszyć w ciągu max 3 mies ( u mnie po kilu tygodniach problem przestał być dokuczliwy jakkolwiek)
w tym czasie warto w aptece zapytać o maści/czopki - tylko jeśli karmisz to wyraźnie o tym powiedz bo nie wszystkie są bezpieczne dla maleństwa (albo się lekarki jakiejkolwiek zapytaj, pediatra też może być emotka )

jeśli po tych ok. 3 mies. nadal będzie dokuczać to warto się przejść do lekarza (proktolog) i wymrozić upierdliwca emotka (prawie wszystkie hemoroidy można wymrażać, tylko bardzo duże i stare wymagają poważniejszych zabiegów) - zabieg jednorazowy, bezbolesny, trwa kilka sekund i pozbywasz się problemu na zawsze (tudzież do następnej ciąży;))

jest jeszcze coś takiego jak Anurex, działa na zasadzie krioterapii, tylko troche kosztuje (nie próbowałam, osoba z rodziny ktora miała ten problem po ciąży - owszem, pomagało, hemoroidy się zmniejszyły, ale ostatecznie zdecydowała się na wymrażanie u lekarza, bo u niej trochę tego było...)

jak coś chcesz jeszcze wiedzieć to pytaj emotka

kali, noo to teraz się będziecie nosić emotka ja osobiście za girasolkami nie przepadam, ale z gustami chustowymi to wiesz jak jest emotka napaliłam się na nati w potworki.. ale zanim na nią nazbieram to Ben będzie już na rowerze sam jeździł emotka
0 0

agusia147

#5714136 Napisano: 06.08.2013 15:51:29
Tu nie chodzi o to ze boli czy coś bo w sumie wczoraj odkryłam dopiero i najgorzej to mi z tym na psychice.
0 0

benasia

#5714152 Napisano: 06.08.2013 16:16:33
Oj Dianek Dianek...
Nie sądzę że problem sam minie, jeśli jest może ustąpić pod wpływem leków ale za jakiś czas znów się pojawi (w zależnosci od osoby moze być za kilka miesięcy a nawet rok czy wiecej).
Pomóc może zabieg i nie wiem jakie są inne w szczegółach ale ten co ja miałam nie był bezbolesny i był właśnie na żywca...
A i mimo że płatny to nie pomógł pozbyć sie problemu raz na zawsze bo jak powiedział dr hemoroidy mają to do siebie że powracają...
To na tyle bo temat niezbyt przyjemny i nie życzę nikomu tego bolu.
0 0

kalisto1986

#5714161 Napisano: 06.08.2013 16:21:59
tyle,że hemoroidy powstałe przy porodzie to co innego niż normalne emotka Agusia jak używasz papieru toaletowego to mocz go w zimnej wodzie za każdym razem - podobno dzięki temu znikają.
No i właśnie w 99% te poporodowe znikają dosyć szybko

Dianek nam na razie girasolka pasuje bardzo, może coś tam kiedyś dokupie, ale na tą chwilę wole rozbudowywać stosik pieluszkowy z którego jestem baardzo dumna emotka
0 0

Gość: quaqua

#5714182 Napisano: 06.08.2013 16:46:04
dianek napisał(a):

napaliłam się na nati w potworki.. ale zanim na nią nazbieram to Ben będzie już na rowerze sam jeździł emotka

Daj linka, bo do tej pory widziałam tylko rapalki potworzaste, a one mi materiałem nie leżą całkiem, nati inna bajka emotka
0 0

monika1985monik

#5714228 Napisano: 06.08.2013 17:30:34
Oj ja pamiętam jak dziś mi się to paskudztwo zrobiło przy 2 synku tak strasznie bolało że myślałam że umrę tak mi wstyd było iść do lekarza ale co musiałam więc poszłam i nie było mojej ginekolog tylko jakaś inna wchodzę cała czerwona ze wstydu emotka mówię co i jak a ta na mnie z pyskiem że trzeba było iść do apteki i sobie coś kupić a nie zawracać jej głowy emotka

Aga kup papier rumiankowy i korę z dębu a po paru dniach będzie po problemie emotka
0 0

Gość: buskowianka

#5714343 Napisano: 06.08.2013 20:27:16
dziewczyny mam pytanie a właściwie problem:mój maluszek (30tc )od ponad miesiąca daje mi się we znaki uciskając mnie od środka gdzieś w okolicach płuc czy też w żebrach.Nie jest to ból jednorazowy taki jak kopnięcie i tyle,tylko stały,taki tępy jak przy bólu głowy.Najczęściej z lewej strony ciała i w pozycji siedzącej najbardziej dokucza( choć od kilku dni leżeć na lewym boku tez nie mogę).Pytałam ginekologa ale ona nie wie co to moze być.
Czy to faktycznie tylko zwykła ciążowa dolegliwosć i przejdzie po porodzie? w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam,więc nie mam porównania.Miał ktoś coś takiego?
i czy fakt że maluszek ma położenie pośladkowe ma na to jakiś wpływ?tzn,czy jeśli zmieni pozycję to nie będzie uciskać?
0 0

agusia147

#5714349 Napisano: 06.08.2013 20:33:04
buskowianka napisał(a):

dziewczyny mam pytanie a właściwie problem:mój maluszek (30tc )od ponad miesiąca daje mi się we znaki uciskając mnie od środka gdzieś w okolicach płuc czy też w żebrach.Nie jest to ból jednorazowy taki jak kopnięcie i tyle,tylko stały,taki tępy jak przy bólu głowy.Najczęściej z lewej strony ciała i w pozycji siedzącej najbardziej dokucza( choć od kilku dni leżeć na lewym boku tez nie mogę).Pytałam ginekologa ale ona nie wie co to moze być.
Czy to faktycznie tylko zwykła ciążowa dolegliwosć i przejdzie po porodzie? w pierwszej ciąży nic takiego nie miałam,więc nie mam porównania.Miał ktoś coś takiego?
i czy fakt że maluszek ma położenie pośladkowe ma na to jakiś wpływ?tzn,czy jeśli zmieni pozycję to nie będzie uciskać?

Miałam to samo. Przejdzie ci jak bobo fiknie głową w dół.
0 0

Gość: buskowianka

#5714356 Napisano: 06.08.2013 20:41:45
mam nadzieję że fiknie w miare szybko bo mamusia tylko stać może a od tego krzyz boli:)dzieki agusia
0 0

Gość: katrin22

#5714449 Napisano: 06.08.2013 22:40:21
buskowianka dzidzi duże, a pozycja bobasa nie sprzyja Twojej wygodzie. Mój był dupką w dół do samego końca ciąży i głowę mi w żebra wpychał, a właśnie pozycja siedząca była pod koniec ciąży niewygodna. Miałam też problem ze spaniem na prawym boku, bo dziecko wtedy kopało i treść żołądka podchodziła mi pod gardło emotka
0 0

kalisto1986

#5714459 Napisano: 06.08.2013 22:57:06
Ja w pierwszej ciąży tak miałam, ale jak już Dominik fiknął - trzymał sobie nóżkę pod moimi żebrami, ale ten ból i tak wspominam jako przyjemny w porównaniu do Bartusiowej poprzeczki prawie do końca ciąży emotka
0 0

dolly

#5714478 Napisano: 06.08.2013 23:28:10
monika1985monik napisał(a):

Oj ja pamiętam jak dziś mi się to paskudztwo zrobiło przy 2 synku tak strasznie bolało że myślałam że umrę tak mi wstyd było iść do lekarza ale co musiałam więc poszłam i nie było mojej ginekolog tylko jakaś inna wchodzę cała czerwona ze wstydu emotka mówię co i jak a ta na mnie z pyskiem że trzeba było iść do apteki i sobie coś kupić a nie zawracać jej głowy emotka

Przepraszam, padłam emotka

Agusia
- nie kojarzę czy korę dębu mozna w ciąży- chyba nie- zwykłą maść nagietkową kup i sobie smaruj jak Cie pobolewa, i tak jak Kalisto pisała, po ykhm ykhm od razu sie umyj i na koniec chłodna woda przez chwilkę polej. Za kilka dni sie "wciągną"
0 0