Konkursowiczki w ciąży

agusia147

#5767828 Napisano: 06.11.2013 16:29:30
monika1985monik napisał(a):

keiti78zg najgorsze co możesz teraz zrobić to zostać w domu na spacerek nie ma mrozu poniżej 20 mały nie ma gorączki więc świeże powietrze tylko mu pomoże a nie zaszkodzi

U nas na gile najlepsze spacery.
0 0

bridget

#5767980 Napisano: 06.11.2013 19:58:51
inka zareklamowałabym ale nie mam paragonow:( bo jak zaczełam uzywac zdjełam metki to sie pozbyłam:/ wiec szans bez tego nie ma....

no i ropka przeniosła sie na 2 oczko, wiec jest na 2 cos czuje ze bez tego antybiotyku co pediatra zapisała sobie nie poradzimy

chodzimy na spacerki moze krótsze, ale na razie nie odpuszczamy
0 0

madziamck

#5768018 Napisano: 06.11.2013 21:06:23
bridget napisał(a):

inka zareklamowałabym ale nie mam paragonow:( bo jak zaczełam uzywac zdjełam metki to sie pozbyłam:/ wiec szans bez tego nie ma....

no i ropka przeniosła sie na 2 oczko, wiec jest na 2 cos czuje ze bez tego antybiotyku co pediatra zapisała sobie nie poradzimy

chodzimy na spacerki moze krótsze, ale na razie nie odpuszczamy

ponoć dobra jest także do przemywania czarna herbata
0 0

dolly

#5768019 Napisano: 06.11.2013 21:11:15
jakiego antybiotyku?
0 0

bridget

#5768039 Napisano: 06.11.2013 22:12:24
jak byłam z tydzien temu w przychodni po recepte na devikap i zeby zobaczyła Olusia z tym tradzikiem niemowlecym ( sugerowała to przez tel wczesniej), pediatra sie pytała czy małemu oczko nie ropieje, to odpowiedziałam ze nie, ale ona zapobiegawczo zeby w razie czego nei biegac do przychodni wypisała recepte na biodacyne. Moze zauwazyła cos czego ja nie widziałam, do tej pory wstrzymywałam sie z wykupieniem, ale przemywanie woda i sola nie daje efektów bo przeniosło sie na oczko drugie, dostałam tez informacje o przemywaniu pokarmem moze jeszcze to spróbuje.
http://forum.gaze...ropiejace_oczko.html
0 0

Gość: proza

#5768060 Napisano: 06.11.2013 23:22:55
Ja z powodzenieniem wypróbowałam przemywanie oczek naparem mocnej ,czarnej herbaty!
0 0

bridget

#5768062 Napisano: 06.11.2013 23:25:57
takim letnim naparem, czy zimnym? u nas to zle nie wyglada, bo oczka nie sa posklejane , jak niekiedy pisza ( ze dzieci nie moga ich otworzyc), tylko w naroznikach gromadzi sie co jakis czas ta ropka.
0 0

Gość: ivisia

#5768073 Napisano: 07.11.2013 00:37:38
Keiti - u nas - rewelacyjne były kropelki Sulfacetamidum - oczka po 2 dniach przestały ropieć, a wcześniej były konkretnie zaropiałe, posklejane itd, zwłaszcza rano.

A z moim Kubusiem (3m.) mam problemy:
-przestał regularnie jeść, teraz - je co godzinkę, czasem dwie ale za to ssie tylko przez ok 3-4 minutki i potem zaczyna płakać, tylko smoczek pomaga emotka i u mnie z pokarmem już kruchutko, niewiele mleczka emotka Ale jak mu dorobię MM to zje 20-30ml. Wcześniej bardzo ulewał i wymiotował, zażywaliśmy Debridat i Bobotic
-śpi króciutko, w ciągu dnia to po kilkanaście minut, potem -różnie, raz jest "wygadany" i roześmiany, innym razem cały czas niezadowolony, widać że mu coś nie pasuje
-w nocy często śpi niespokojnie, wierci się i kręci
-najczęściej robi jedną kupkę dziennie, taką wolną, jak zupa dyniowa, czasem nawet ciemnozielona
-i do tego ma anemię emotka
- jeszcze dostaliśmy skierowanie do ortopedy bo pediatra podejrzewa problem ze stawami.
ehhh może panikuję ale to moje pierwsze maleństwo... emotka
0 0

bridget

#5768075 Napisano: 07.11.2013 00:50:37
zastanawiam sie czemu jeszcze nie spie, ale to jedyny czas kiedy idzie cos zrobic. Posprzatac , ugotowac, zobaczyc co w swiecie konkursów....
Ivisia Olus za to nietoleruje smoczka, tez mocno ulewa pomaga Wam ten Debridat? , spi tez krótko tak max po 30 minut, zdarzy sie raz na jakis czas ze dluzej do 2h, ogolnie to drzemki sa. W nocy tak do 3h czasem krócej czasem dłuzej ok 4, Ogolnie ugrzecznił sie po odstawieniu wit K, ale dzis tez był niespokojny i popłakiwał i dał mi w kosc. A na bioderkach nei wyszły Wam jakies nieprawidłowosci wczesniej? my jeszcze mamy 2 wizyte 10 grudnia przy Wikim mielismy tylko jedną. Z laktacja moze macie jakis kryzys?a moze rzeczywiscie płacze i prezy sie bo jest głodny?a na anemie cos bierzecie? a moze to skoki rozwojowe?? ogolnie z perspektywy czasu stwierdzam ze Wiki byl "lzejszym" dzieckiem, mało płakal, duzo spal badz lezał bez prezenia, wyginania.... ach rozmarzyłam sie, Olus to przeciwienstwo:)

http://w-spodnicy...-rozwoj-dziecka.html
0 0

dolly

#5768146 Napisano: 07.11.2013 09:53:10
Keiti78zg- przecież to normalne, że przenosi się na drugie oczko. Jeżeli jak piszesz, nie sklejają się rzęsy, to ja bym dalej przemywała solą fizjologiczną.
Od zewnętrznego kącika do wewnętrznego i na drugie oczko zmieniała wacik- ale to tak tylko pisze, bo nie sądzę byś robiła inaczej emotka
A patyczkiem do uszu, namoczonym w soli delikatnie nacisnełabym ten kącik wewnętrzny, bo tam jest otwór łzowy i jak naciśniesz to jeszcze troszkę ropki powinno się wydostać i szybciej się będzie oczyszczać.

Ivisia, pierwsze co się wyjawia z Twojego opisu, to to, że dziecko jest głodne. Nie wystarcza Mu tylko Twoja pierś, zwłaszcza jak pije 3-4min. i dlatego jest nerwowy, płaczliwy i marudny. Chociaż ta kupka jest trochę zastnawiająca. CO do bioderek , to się nie denerwuj, bo często gadaja, że coś jest nie tak , a na usg wychodzi wszystko ok emotka

Edith: bo jak przeczytałam, swoją wypowiedz, to brzmi jak diagnoza emotka Chodziło mi, że z opisu wygląda jakby dziecko się nie najadała, ale wcale nie musi tak być. no.. teraz lepiej brzmi emotka
0 0

kalisto1986

#5768151 Napisano: 07.11.2013 10:03:44
ivisia napisał(a):

Keiti - u nas - rewelacyjne były kropelki Sulfacetamidum - oczka po 2 dniach przestały ropieć, a wcześniej były konkretnie zaropiałe, posklejane itd, zwłaszcza rano.

A z moim Kubusiem (3m.) mam problemy:
-przestał regularnie jeść, teraz - je co godzinkę, czasem dwie ale za to ssie tylko przez ok 3-4 minutki i potem zaczyna płakać, tylko smoczek pomaga emotka i u mnie z pokarmem już kruchutko, niewiele mleczka emotka Ale jak mu dorobię MM to zje 20-30ml. Wcześniej bardzo ulewał i wymiotował, zażywaliśmy Debridat i Bobotic
-śpi króciutko, w ciągu dnia to po kilkanaście minut, potem -różnie, raz jest "wygadany" i roześmiany, innym razem cały czas niezadowolony, widać że mu coś nie pasuje
-w nocy często śpi niespokojnie, wierci się i kręci
-najczęściej robi jedną kupkę dziennie, taką wolną, jak zupa dyniowa, czasem nawet ciemnozielona
-i do tego ma anemię emotka
- jeszcze dostaliśmy skierowanie do ortopedy bo pediatra podejrzewa problem ze stawami.
ehhh może panikuję ale to moje pierwsze maleństwo... emotka

ivisia jakbym czytała o moim Bartusiu jeszcze niedawno emotka
Jak powiedziała mi i położna i lekarka kolor kupki nie ma dużego znaczenia - zielona może być choćby od tego, że mały łyka powietrze. Może nawet nie robić kupki 7 dni ( karmione piersią) i też jest to normą.
Skąd wiesz, że masz niewiele mleka ? Akurat właśnie tak około 3 miesiąca laktacja się normuje i piersi często są "miękkie" - produkują tylko tyle mleczka ile dziecko potrzebuje na daną chwilę, jak będzie jeść więcej, to będą więcej produkować. Jak mały przybiera na wadzę ? Bo jeśli poprawnie to raczej najada się, jeśli nie przybiera to nie najada się. Moje dzieci zawsze były "szybko jedzące" i też jadły kilka minut tylko. Wymiotowanie też u nas na porządku dziennym - Domiś chlustał dosłownie nawet na metr, Bartuś odrobinę mniej. Zauważyłam,że niestety odkąd zaczął siadać wielorazówki dodatkowo przyczyniały się do tego, uciskając mu brzuszek, więc niestety na razie zakładam mu pampersy i jest o niebo lepiej ( niestety nie z jego pupką, która nie reaguje dobrze na pampersy emotka )

Skierowanie do ortopedy dostaje każdy niemowlak w tym wieku - nie ma wyjątków, więc nie martw się emotka

Mój powolutku zaczyna się robić odrobinę spokojniejszy odkąd siedzi i nauczył się pełzać po pokoju - czasem zrobi kilka kroczków raczkując, ale zdecydowanie pełzanie uwielbia.
Już mieliśmy tak,że budził mi się w nocy co 1,5 godziny i nawet dawanie kaszki na noc nie pomagało ( więc teoria nienajadania się szybko upadła).
Myślę, że duże znaczenie w humorach dzieci ma teraz pogoda, od wszystkich wkoło słysze, że dzieci bardzo marudzą.

Jak dawno mnie tu nie było - ostatnio na nic nie mam czasu i siły emotka
0 0

monika1985monik

#5768161 Napisano: 07.11.2013 10:15:01
ivisia skąd takie stwierdzenie że masz mało mleka ? skoro leci to znaczy że jest emotka Po przeczytaniu mogę stwierdzić nie muszę mieć racji emotka że twój mały dostał butlę ? poczuł że z niej samo leci a z piersi musi się napracować żeby leciało i ma w nosie cyca bo wie że dostanie butle czy tak nie było czasami ? bo dzieciaki to leniuchy i wybiorą zawsze łatwiejszą drogę emotka

Keiti78zg a przemyłaś rumiankiem ? po co dawać dziecku antybiotyk to ostateczność a sama piszesz że ma tylko lekko zaropiałe oczko to normalne że przeniosło się na 2 oczko emotka

kalisto1986 ale ten twój ?"maluszek" jest już duży emotka

0 0

dolly

#5768166 Napisano: 07.11.2013 10:17:45
kalisto1986 napisał(a):

Jak dawno mnie tu nie było - ostatnio na nic nie mam czasu i siły emotka

zauważyłam, az strach się odezwać emotka emotka
0 0

kalisto1986

#5768172 Napisano: 07.11.2013 10:25:01
monika1985monik napisał(a):

ivisia skąd takie stwierdzenie że masz mało mleka ? skoro leci to znaczy że jest emotka Po przeczytaniu mogę stwierdzić nie muszę mieć racji emotka że twój mały dostał butlę ? poczuł że z niej samo leci a z piersi musi się napracować żeby leciało i ma w nosie cyca bo wie że dostanie butle czy tak nie było czasami ? bo dzieciaki to leniuchy i wybiorą zawsze łatwiejszą drogę emotka

Keiti78zg a przemyłaś rumiankiem ? po co dawać dziecku antybiotyk to ostateczność a sama piszesz że ma tylko lekko zaropiałe oczko to normalne że przeniosło się na 2 oczko emotka

kalisto1986 ale ten twój ?"maluszek" jest już duży emotka

oj duży, duży, aż normalnie chciałoby się powiedzieć " nie rośnij tak szybko" emotka

co do postu do ivisi też myślę, że z tą butelką tak jest. Ostatnio Bartuś został na pół nocy u mojej siostry - jadł moje mleczko z butelki i normalnie jak budzi się maksymalnie po 2-3 godzinach, to po butli spał prawie całą noc - dzieci z butli więcej jedzą, bo łatwiej jest.

dolly
nie rozumiem ?
0 0

agusia147

#5768252 Napisano: 07.11.2013 11:47:36
Heh Jagoda też jak na drożdżach rośnie, przewraca się na boczki, jak leży pod skosem próbuje siadać ;( A ja bym chciała, żeby zawsze była taka malutka emotka
0 0

dolly

#5768253 Napisano: 07.11.2013 11:49:02
piszę, że zauważyłam, właśnie to zmęczenie i brak czasu i się odezwać boję emotka
0 0

Gość: andziabid

#5768291 Napisano: 07.11.2013 12:11:12
witam. jestem w 28 tygodniu ciąży emotka
a w brzuszku rośnie chłopiec emotka
0 0

madziamck

#5768347 Napisano: 07.11.2013 12:53:41
czy któraś może się wypowiedzieć na temat tego wózka? http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
oglądaliśmy go z mężem w Smyku i przypadł nam do gustu, ale jakoś mało słyszałam o tej firmie i szukam opinii
pomożecie?
0 0

bridget

#5768369 Napisano: 07.11.2013 13:08:14
Andziabid gratuluje ponad połowa ciazy za Toba:)

tak dolly robie jak piszesz, nie chce zapeszyc ale jakbym tej ropki było mniej:)
madziamck- nie pomoge nie znam wózka, w sumie ja na wiosne bede szukała jakiejs lekkiej, fajnej spacerówki rozkladanej na płasko, mozecie cos polecic. Kiedys kolezanka mowila mi o Navington Scooner ze ma dobre opinie, myslałam jeszcze o mclarenie
0 0

kalisto1986

#5768458 Napisano: 07.11.2013 14:19:17
dolly napisał(a):

piszę, że zauważyłam, właśnie to zmęczenie i brak czasu i się odezwać boję emotka

emotka
madziamck napisał(a):

czy któraś może się wypowiedzieć na temat tego wózka? http://www.babydesign.eu/produkt/id/65
oglądaliśmy go z mężem w Smyku i przypadł nam do gustu, ale jakoś mało słyszałam o tej firmie i szukam opinii
pomożecie?

ja samego wózka nie znam, ale miałam spacerówkę tej firmy przy Domisiu i średnio nam się sprawdziła - tzn szału nie było. Teraz mamy od nich fotelik do karmienia i jest baaardzo zadowolona.

0 0