Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
U nas na gile najlepsze spacery.
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no i ropka przeniosła sie na 2 oczko, wiec jest na 2 cos czuje ze bez tego antybiotyku co pediatra zapisała sobie nie poradzimy
chodzimy na spacerki moze krótsze, ale na razie nie odpuszczamy
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
madziamck
Postów 366
Data rejestracji 29.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ponoć dobra jest także do przemywania czarna herbata
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://forum.gaze...ropiejace_oczko.html
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
Gość: proza
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: ivisia
A z moim Kubusiem (3m.) mam problemy:
-przestał regularnie jeść, teraz - je co godzinkę, czasem dwie ale za to ssie tylko przez ok 3-4 minutki i potem zaczyna płakać, tylko smoczek pomaga
-śpi króciutko, w ciągu dnia to po kilkanaście minut, potem -różnie, raz jest "wygadany" i roześmiany, innym razem cały czas niezadowolony, widać że mu coś nie pasuje
-w nocy często śpi niespokojnie, wierci się i kręci
-najczęściej robi jedną kupkę dziennie, taką wolną, jak zupa dyniowa, czasem nawet ciemnozielona
-i do tego ma anemię
- jeszcze dostaliśmy skierowanie do ortopedy bo pediatra podejrzewa problem ze stawami.
ehhh może panikuję ale to moje pierwsze maleństwo...
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ivisia Olus za to nietoleruje smoczka, tez mocno ulewa pomaga Wam ten Debridat? , spi tez krótko tak max po 30 minut, zdarzy sie raz na jakis czas ze dluzej do 2h, ogolnie to drzemki sa. W nocy tak do 3h czasem krócej czasem dłuzej ok 4, Ogolnie ugrzecznił sie po odstawieniu wit K, ale dzis tez był niespokojny i popłakiwał i dał mi w kosc. A na bioderkach nei wyszły Wam jakies nieprawidłowosci wczesniej? my jeszcze mamy 2 wizyte 10 grudnia przy Wikim mielismy tylko jedną. Z laktacja moze macie jakis kryzys?a moze rzeczywiscie płacze i prezy sie bo jest głodny?a na anemie cos bierzecie? a moze to skoki rozwojowe?? ogolnie z perspektywy czasu stwierdzam ze Wiki byl "lzejszym" dzieckiem, mało płakal, duzo spal badz lezał bez prezenia, wyginania.... ach rozmarzyłam sie, Olus to przeciwienstwo:)
http://w-spodnicy...-rozwoj-dziecka.html
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od zewnętrznego kącika do wewnętrznego i na drugie oczko zmieniała wacik- ale to tak tylko pisze, bo nie sądzę byś robiła inaczej
A patyczkiem do uszu, namoczonym w soli delikatnie nacisnełabym ten kącik wewnętrzny, bo tam jest otwór łzowy i jak naciśniesz to jeszcze troszkę ropki powinno się wydostać i szybciej się będzie oczyszczać.
Ivisia, pierwsze co się wyjawia z Twojego opisu, to to, że dziecko jest głodne. Nie wystarcza Mu tylko Twoja pierś, zwłaszcza jak pije 3-4min. i dlatego jest nerwowy, płaczliwy i marudny. Chociaż ta kupka jest trochę zastnawiająca. CO do bioderek , to się nie denerwuj, bo często gadaja, że coś jest nie tak , a na usg wychodzi wszystko ok
Edith: bo jak przeczytałam, swoją wypowiedz, to brzmi jak diagnoza
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ivisia jakbym czytała o moim Bartusiu jeszcze niedawno
Jak powiedziała mi i położna i lekarka kolor kupki nie ma dużego znaczenia - zielona może być choćby od tego, że mały łyka powietrze. Może nawet nie robić kupki 7 dni ( karmione piersią) i też jest to normą.
Skąd wiesz, że masz niewiele mleka ? Akurat właśnie tak około 3 miesiąca laktacja się normuje i piersi często są "miękkie" - produkują tylko tyle mleczka ile dziecko potrzebuje na daną chwilę, jak będzie jeść więcej, to będą więcej produkować. Jak mały przybiera na wadzę ? Bo jeśli poprawnie to raczej najada się, jeśli nie przybiera to nie najada się. Moje dzieci zawsze były "szybko jedzące" i też jadły kilka minut tylko. Wymiotowanie też u nas na porządku dziennym - Domiś chlustał dosłownie nawet na metr, Bartuś odrobinę mniej. Zauważyłam,że niestety odkąd zaczął siadać wielorazówki dodatkowo przyczyniały się do tego, uciskając mu brzuszek, więc niestety na razie zakładam mu pampersy i jest o niebo lepiej ( niestety nie z jego pupką, która nie reaguje dobrze na pampersy
Skierowanie do ortopedy dostaje każdy niemowlak w tym wieku - nie ma wyjątków, więc nie martw się
Mój powolutku zaczyna się robić odrobinę spokojniejszy odkąd siedzi i nauczył się pełzać po pokoju - czasem zrobi kilka kroczków raczkując, ale zdecydowanie pełzanie uwielbia.
Już mieliśmy tak,że budził mi się w nocy co 1,5 godziny i nawet dawanie kaszki na noc nie pomagało ( więc teoria nienajadania się szybko upadła).
Myślę, że duże znaczenie w humorach dzieci ma teraz pogoda, od wszystkich wkoło słysze, że dzieci bardzo marudzą.
Jak dawno mnie tu nie było - ostatnio na nic nie mam czasu i siły
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Keiti78zg a przemyłaś rumiankiem ? po co dawać dziecku antybiotyk to ostateczność a sama piszesz że ma tylko lekko zaropiałe oczko to normalne że przeniosło się na 2 oczko
kalisto1986 ale ten twój ?"maluszek" jest już duży
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zauważyłam, az strach się odezwać
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co do postu do ivisi też myślę, że z tą butelką tak jest. Ostatnio Bartuś został na pół nocy u mojej siostry - jadł moje mleczko z butelki i normalnie jak budzi się maksymalnie po 2-3 godzinach, to po butli spał prawie całą noc - dzieci z butli więcej jedzą, bo łatwiej jest.
dolly nie rozumiem ?
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: andziabid
a w brzuszku rośnie chłopiec
madziamck
Postów 366
Data rejestracji 29.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oglądaliśmy go z mężem w Smyku i przypadł nam do gustu, ale jakoś mało słyszałam o tej firmie i szukam opinii
pomożecie?
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak dolly robie jak piszesz, nie chce zapeszyc ale jakbym tej ropki było mniej:)
madziamck- nie pomoge nie znam wózka, w sumie ja na wiosne bede szukała jakiejs lekkiej, fajnej spacerówki rozkladanej na płasko, mozecie cos polecic. Kiedys kolezanka mowila mi o Navington Scooner ze ma dobre opinie, myslałam jeszcze o mclarenie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja samego wózka nie znam, ale miałam spacerówkę tej firmy przy Domisiu i średnio nam się sprawdziła - tzn szału nie było. Teraz mamy od nich fotelik do karmienia i jest baaardzo zadowolona.