Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kasiu, mój Benio też się tak mocno pocił. Miało to związek z dawkowaniem vit.D. Może zapytaj swojego lekarza
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co do wyprawki to fakt najlepiej się zorientować w szpitalu co trzeba u nas trzeba było mieć wszystko swoje na pewno dla mamusi sprzyda się woda niegazowana z takim ala dzióbkiem super się sprawdza
Gość: allice
Mój Rysio też do tej pory jak zaśnie to się spoci, a potem jest już ok. Wydaje mi się, że jest to zależne też od zmęczenia dziecka bo jak mój jest naprawdę bardzo zmęczony bo miał intensywny dzień to się bardziej poci. Jak jest chory to też się poci bardziej, czasem tak mocno, że muszę go przebrać.
Gość: katrin22
Madziu też myślałam, że to związane jest z wit. D, chociaż mój pije jeszcze mm, codziennie zjada jajko, masełko i wychodzimy na spacerki (tyle, że teraz słońca brak)...
A może faktycznie za ciepło ubieram, ale znów jak lekko ubrany, to zaraz kicha i katar się pojawia, więc pozostaje moja intuicja i ciepłe ubranko.
Agusia mój tak się rzuca w nocy po łóżeczku, nad ranem po łóżku, więc nie widzę Go w śpiworku, na bank by walczył, by go zdjąć.
W ogóle Kuba ma teraz dziwną fazę, od kilku tygodni jak coś MU się nie spodoba (np. wezmę Go z wanny wg. Niego za szybko lub nie chcę czegoś dać) to rzuca się na podłogę i lekko tłucze głową o nią
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z proszków, a raczej żeli polecam bardzo dzidziusia, dzisiaj z braku laku kupiłam w sklepie osiedlowym żel wirek i sama jestem ciekawa jak się sprawdzi, a mam mocno poplamione pranie akurat w kolejce
Gość: niqsia
https://www.faceb...p;type=1&theater
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A co do opatulania to faktycznie ciepło małego ubierasz, ja nawet jak jest lekki mróz to na dwór Bartka tak nie ubieram tzn przy mrozie ma zazwyczaj spodnie, rajstopki body na krótki i cienka bluzka + kurteczka i ewentualnie cienki kocyk na nózki , a jak jest tak jak teraz cały czas to tylko body na długi,rajstopki spodnie + kurteczka i na sen kocyk na nóżki. Ja uważam, że przegrzewanie to jest najgorsze co może być, dlatego od początku dzieciaki staram się cienko ubierać. I czasem Bartuś też ma zimne rączki i kark
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
madziamck
Postów 366
Data rejestracji 29.10.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mam jeszcze pytanie odnośnie kocyków, ile miałyście sztuk? mam rodzić w marcu i się zastanawiam czy jeden cieńszy i jeden grubszy starczy
Ja miałam jeden taki i jest super jakości : http://allegro.pl...y-b-i3790736094.html i starczał
Gość: bc14
Co do ubranek to koniecznie zaopatrz sie w ubranka zapinane z przodu tego typu http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p
Przejdz sie po wyprzedazach idzie fajne rzeczy kupic, ja własnie dziś w TESCO f&F kupiłam 3xpajacyk za 31zł:) w Lidox znalazłam pajaca za 15zl:)
madziamck
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
akurat ciuszków mam dosyć sporo bo "w spadku" dostałam od bratowej.
madziamck
Postów 366
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rożek to na pewno do szpitala, tylko taki, którego Ci szkoda nie będzie, bo jak wysmarują dzidziola oliwką to nie puści. Miękki.
Co do kocyków to ja maniak kocyków jestem więc mi nigdy ich za dużo, ale jak masz rodzić w marcu to polarowy- tylko nie za gruby Ci wystarczy
Kup, kup, na początku gdy dziecko jest malusie i lubi być opatulone, to rożek jest bardzo pomocny.
Ja pamiętam jak w szpitalu przynieśli mi Kubusia w rożku i przyszła pora przebierania pieluszki (zresztą ta pora przychodziła co 20 minut
Gość: size
Ja miałam na dzień dobry jeden grubszy i jeden lekki. Plus reszta którą dokupiłam potem (cieniutkie bawełniane na lato).
Potem dokupiłam drugiego grubasa: jeden w jesień/zimę jeździł w wózku, drugi był łóżeczkowy. Kołderka nam jakoś nie spasowała (dość sztywna). I rożek niestety też (usztywniany, ale z opcją bez usztywnienia) był bezużyteczny u nas - moja stwierdziła już po urodzeniu, że żadne ograniczenia ją nie interesują
Jak masz marcowe dziecię mieć to spokojnie jeden grubszy i jeden lżejszy wystarczą. Potem zawsze możesz dokupić. Bez szaleństw, przetestuj co Maluszek lubi. Bo skończysz w składzie kocyków
PS Dziewczynki kochane, dziękuję za kciuki i inne słowa, ale póki co ta kwestia jest mi obca
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gość: size
Jak coś to Ci zaszemram wcześniej
Teraz chwila przerwy w przedszkolu i skończyły się pytania i trudne odpowiedzi