Konkursowiczki w ciąży

Gość: allice

#5841069 Napisano: 24.03.2014 13:09:22
Kalisto namiot rewelacyjny emotka
0 0

dolly

#5841074 Napisano: 24.03.2014 13:16:32
kalisto1986 napisał(a):

(...)
MMR zaszczepimy się jak Bartuś będzie miał minimum 3 lata, wg mnie ta szczepionka jest zbyt niebezpieczna i dziwie się, że ciągle jest u nas obowiązkowa u tak małych dzieci.

Te choroby dla malutkich dzieci sa bardzo niebezpieczne, dlatego podaje sie je wczesniej, a nie pozniej.

enia2007 moim zdaniem świetna jest ta bramka emotka

Aaa dziewczyny chyba zdecyduje się na namiot dla Bartusia, ale od razu z myślą, że poleci na działkę.
Konkretnie ten mi się podoba http://allegro.pl...zja-i4053470732.html
lub podobno z przejściem od jednego, do drugiego namiotu.
Muszę coś wymyśleć na działkę, bo mały tchórz, jak nic będzie bał się trawy emotka piasku też się boi emotka więc musi miec miejsce do zabawy, zanim przywyknie emotka

Bramka tez mi sie podoba, natomiast co do namiotu to mnie od razu przychodzi do glowy jedno---- czy tam nie bedzie zbyt duszno? Wiadomo, ze dziecko nie siedzi caly czas w rurociagu, ale mimo wszystko bym sie zastanawiala
0 0

enia2007

#5841087 Napisano: 24.03.2014 14:00:51
dzięki dziewczyny , bramkę kupiłam emotka
0 0

kalisto1986

#5841105 Napisano: 24.03.2014 14:47:43
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

(...)
MMR zaszczepimy się jak Bartuś będzie miał minimum 3 lata, wg mnie ta szczepionka jest zbyt niebezpieczna i dziwie się, że ciągle jest u nas obowiązkowa u tak małych dzieci.

Te choroby dla malutkich dzieci sa bardzo niebezpieczne, dlatego podaje sie je wczesniej, a nie pozniej.

Mówisz o odrze, śwince i różyczce ? Możliwe powikłania poszczepienne, są o wiele groźniejsze (i częściej występujące) niż powikłania po tych chorobach. I to nie jest tylko moje zdanie, a nawet lekarzy. Nie zapominajmy o tym, że to, że zaszczepimy dziecko, nie oznacza, że ono nie zachoruje. To jest tak samo ja ze szczepionką na ospe - dziecko może nie zachorować, może przechodzić chorobę lżej, lub zachorować jak i Ci nie szczepieni.
Ja niestety poznałam co może wywołać ta szczepionka w 2 bliskich mi przypadkach i nie zaryzykuje tego na moim dziecku, do czasu, aż jego organizm będzie bardziej dojrzały.
Z szczepieniami na inne groźne choroby nawet nie dyskutuje, ale na to konkretne Bartek będzie zaszczepiony minimum w 3 roku życia.
0 0

benasia

#5841190 Napisano: 24.03.2014 19:01:03
Kali namiot fajny - daj znac jak sie sprawuje to może tez na jakiś się skusimy jak uporządkujemy do końca podwórko...
0 0

dolly

#5841212 Napisano: 24.03.2014 20:07:11
kalisto1986 napisał(a):

Mówisz o odrze, śwince i różyczce ? Możliwe powikłania poszczepienne, są o wiele groźniejsze (i częściej występujące) niż powikłania po tych chorobach. I to nie jest tylko moje zdanie, a nawet lekarzy. Nie zapominajmy o tym, że to, że zaszczepimy dziecko, nie oznacza, że ono nie zachoruje. To jest tak samo ja ze szczepionką na ospe - dziecko może nie zachorować, może przechodzić chorobę lżej, lub zachorować jak i Ci nie szczepieni.
Ja niestety poznałam co może wywołać ta szczepionka w 2 bliskich mi przypadkach i nie zaryzykuje tego na moim dziecku, do czasu, aż jego organizm będzie bardziej dojrzały.
Z szczepieniami na inne groźne choroby nawet nie dyskutuje, ale na to konkretne Bartek będzie zaszczepiony minimum w 3 roku życia.

Kalisto
, to nie jest tak, ze ktos sobie wymysli, ze aaa te i te to zrobimy wtedy i wtedy. Jezeli nie bedziesz puszczac Bartusia do zlobka, to mozesz przesuwac szczepienia, choc przy starszym bracie to jedenak rowniez ryzyko.
Rozumiem, Twoja postawe, bo znasz osoby z reakcjami poszczepiennymi, ale co to znaczy "inne grozne choroby"? skoro uwazasz ze swinka szczegolnie dla chlopcow nie jest grozna?

Lekarza czy lekarzy, (bo nie chcialabym generalizowania) ?
0 0

benasia

#5841224 Napisano: 24.03.2014 20:30:34
dziewczyny pogoda za oknem u nas paskudna - w związku z tym musimy zaopatrzeć sie w kaloszki - czy lepiej wziac z ocieplaczem ktory teoretycznie mozna chyba wyciagnać i ogrzeją gdy zimno czy zwykłe na taką pogodę będą ok?
0 0

dolly

#5841228 Napisano: 24.03.2014 20:34:20
Benasia, to zalezy jaki ocieplacz- bo sa polarowe- na teraz za cieple- a sa tez z mieciutkiego materialu, ktory teraz sie sprawdzi- choc jak ja bym teraz kupowala, to bym kupila bez ocieplaczy.
0 0

benasia

#5841239 Napisano: 24.03.2014 20:46:54
Większość ma takie na zdj widzę ocieplacze
http://allegro.pl...-25-i4071061835.html
Jak sie sprawują czy sa bardzo ciepłe czy nie - nie wiem bo nigdy nie miałam...
0 0

dolly

#5841259 Napisano: 24.03.2014 21:17:26
wygladaja na sama skarpetowata wkladke, wiec mozesz kupic na podstawie foto. zreszta wyjmiesz jak uznasz ze beda za cieple- koszt takiej skarpety jest niewielki, wiec mozesz zaryzykowac
0 0

kalisto1986

#5841291 Napisano: 24.03.2014 23:40:00
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Kalisto
, to nie jest tak, ze ktos sobie wymysli, ze aaa te i te to zrobimy wtedy i wtedy. Jezeli nie bedziesz puszczac Bartusia do zlobka, to mozesz przesuwac szczepienia, choc przy starszym bracie to jedenak rowniez ryzyko.
Rozumiem, Twoja postawe, bo znasz osoby z reakcjami poszczepiennymi, ale co to znaczy "inne grozne choroby"? skoro uwazasz ze swinka szczegolnie dla chlopcow nie jest grozna?

Lekarza czy lekarzy, (bo nie chcialabym generalizowania) ?

Przepraszam, ale pierwszy raz nie będę zagłębiała się w tą dyskusję, bo wiem do czego to znowu prowadzi. Ty masz swoje poglądy, ja swoje i niech tak zostanie emotka

Ps lekarzym wbrew pozorom nie opieram się wyłącznie na jednej opinii, bo to moim zdaniem nie jest wtedy żaden argument

Benasia
te ocieplacze są bardzo ciepła, wręcz bym powiedziała, że nawet w zimę bym je założyła. Moim zdaniem na wiosne są za ciepłe
0 0

dolly

#5841297 Napisano: 25.03.2014 00:18:08
kalisto1986 napisał(a):

Przepraszam, ale pierwszy raz nie będę zagłębiała się w tą dyskusję, bo wiem do czego to znowu prowadzi. Ty masz swoje poglądy, ja swoje i niech tak zostanie emotka

Ps lekarzym wbrew pozorom nie opieram się wyłącznie na jednej opinii, bo to moim zdaniem nie jest wtedy żaden argument

Benasia
te ocieplacze są bardzo ciepła, wręcz bym powiedziała, że nawet w zimę bym je założyła. Moim zdaniem na wiosne są za ciepłe

Spoko, mnie juz temat szczepionek meczy, ale jest wazny, wiec warto poznac szczegoly, ktorych bym moze nie znam.

Kalisto
, sprobuj zajrzec glebiej, one tylko na zewnatrz maja wywinieta tak gruba skarpete, w srodku- na tych moro dobrze widac- sa cienkie. O kalosze chodzi oczywiscie emotka
0 0

kalisto1986

#5841301 Napisano: 25.03.2014 01:28:43
dolly napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Benasia

Spoko, mnie juz temat szczepionek meczy, ale jest wazny, wiec warto poznac szczegoly, ktorych bym moze nie znam.

Kalisto
, sprobuj zajrzec glebiej, one tylko na zewnatrz maja wywinieta tak gruba skarpete, w srodku- na tych moro dobrze widac- sa cienkie. O kalosze chodzi oczywiscie emotka

Ja nigdy nie kupowałam Domiśkowi ocieplanych, ale sąsiadka jeśli się nie myle właśnie takie kupuje dla córek i noszą je zimą jak jest chlapa. Aż z ciekawości podpytam ją jutro jesli ją złapie emotka

Z drugiej strony skoro ta "skarpeta" jest wyciągana, to jak będą za ciepłe to nic się nie stanie
0 0

agusia147

#5841341 Napisano: 25.03.2014 10:08:54
Dobra fajnie, szczepienia szczepieniom, ile można... Każda z nas i tak zrobi jak będzie chciała. Ja szczepię powoli i w chwilach gdy dzieci zdrowe i pogoda dopisuje. Jak na razie się to sprawdza, żadne syfu do domu nie przywlokło, jest oki.

Chciałabym mieć takie problemy "jaki ocieplacz wybrać, jakie skarpety, jakie pampersy", wyluzujcie emotka i piszcie co u was tak poza dzieciami, ząbkami, smoczkami, kaszkami i pieluszkami. Życie to nie tylko to emotka
0 0

benasia

#5841406 Napisano: 25.03.2014 12:10:37
Aga to jakie Ty masz problemy poza "jaki ocieplacz wybrać, jakie skarpety, jakie pampersy, dzieciami, ząbkami, smoczkami, kaszkami i pieluszkami" ? emotka
0 0

malutka456

#5841422 Napisano: 25.03.2014 12:35:00
cześc dziewczyny emotka widze, że temat prezentów na roczek nadal aktualny, więc przynajmniej mam pomysły co by mojej małej kupić emotka rodzina się wypytuje, więc trzeba coś wybrać emotka na razie skusiłam sie na rowerek, huśtawkę i basen z piłkami emotka
Młoda w końcu zaczęła raczkować i powoli wstaje na nóżki, więc zaczyna się zabawa emotka
0 0

kalisto1986

#5841429 Napisano: 25.03.2014 12:55:34
malutka456 napisał(a):

cześc dziewczyny emotka widze, że temat prezentów na roczek nadal aktualny, więc przynajmniej mam pomysły co by mojej małej kupić emotka rodzina się wypytuje, więc trzeba coś wybrać emotka na razie skusiłam sie na rowerek, huśtawkę i basen z piłkami emotka
Młoda w końcu zaczęła raczkować i powoli wstaje na nóżki, więc zaczyna się zabawa emotka

Ja nie mogę doczekać się rowerku emotka Zwłaszcza w ładną pogodę emotka

Jak ten czas minął wydaje się jakbyśmy dopiero co pisały o porodzie, a to już rok emotka
0 0

malutka456

#5841435 Napisano: 25.03.2014 13:00:10
kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Ja nie mogę doczekać się rowerku emotka Zwłaszcza w ładną pogodę emotka

Jak ten czas minął wydaje się jakbyśmy dopiero co pisały o porodzie, a to już rok emotka

dokładnie emotka za niedługo wracam do pracy i trzeba będzie pomyśleć później o rodzeństwie emotka

tak w ogóle to mam pytanie, kiedy dziewczyny zaczęłyście przygode z nocnikiem? moja mała to na razie do niego wpada pupą i nie bardzo ją interesuje, ale za to córka znajomych (ma niecałe 9 miesięcy) to już się na nocnik załatwia! przez chwilę zwątpiłam w swoje "metody" wychowawcze, ale mama mnie opamiętała emotka emotka wszyscy dookoła twierdza, że młoda ma czas, ale jestem ciekawa Waszych opinii emotka
0 0

benasia

#5841442 Napisano: 25.03.2014 13:18:39
Moj synek miał 20 miesięcy jak zaczął już na dobre chodzić bez pampersa - wczesniej oczywiscie go wysadzałam i robil siku, ale sygnałem do całkowitego odstawienia było to że cała noc potrafił wytrzymać i nie robił siku.
0 0

kalisto1986

#5841447 Napisano: 25.03.2014 13:22:31
Z Domisiem dosyć szybko, Bartuś dopiero dostanie nocnik na święta emotka Ale ogólnie myślę, że tak od roku jak będzie się powoli uczyło to wystarczy emotka Dziecko ma na początku powoli oswoić się z nocniczkiem, dopiero powoli będzie się uczyło. Dominik po prostu miał nocniczek w zasiegu, widział, że stoi czasem go sadzałam i tak metodą małych kroczków jak miał niecałe 1,5 roku to pozbyliśmy się pampersa w dzień.
No i często jak uczy się małe dziecko to woła, nagle przestaje, by za jakiś czas znowu wołać.
0 0