Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
NIGDY NIE BYŁAM KURĄ DOMOWĄ. CAŁY CZAS COŚ ROBIĘ, PRACUJĘ, MAM FIRMĘ... Nie nadaję się do siedzenia w domu. A z maluchami też nie siedziałam w domu. Teraz też PRACUJĘ i to na dwa etaty!
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Co dalej? Dania jednoskładnikowe typu ziemniaczek, jabłuszko itd. Potem połaczenia tych składników zgodnie z wiekiem malucha.
Z akcesori: dużo śliniaków, łyzeczki, kubek niekapek na potem, ewentualnie moze podgrzewacz - ja używałam do malych sloiczków bo miał fajną miseczkę w która można nałożyc jedzonka i podgrzewa się (jak coś mam taki sam jak mój który używałam- nowy nieużywany na sprzedaż)
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
Gość: bc14
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
I tu trafiłaś w sedno
Każda z nas jest inna, każda postępuje inaczej, ale ja staram się myśleć, że każda z nas jest najlepszą matką dla swojego dziecka i to jest najważniejsze
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Z akcesoriów do karmienia polecam "śliniaki" takie fartuszki tzn zakrywa on wszystko jak bluzeczka. Miseczki i inne akcesoria ma fajne tommee tippee, kubek 360 stopni (jest z lovi i aventu) - u nas nie przechodzi ani butelka, ani niekapek, mały chce pić tylko ze szklanki ( chociaż ciągle próbuje) więc taki kubek odgrywa świetnie tą role, a na allegro kosztuje średnio o połowe taniej niż w sklepach
U nas jako, że my częściowo na BLW jesteśmy zamiast miseczki do gęstych pokarmów tą role najlepiej odgrywa tacka w foteliku do karmienia ( i tak z miski wszystko tam lądowało) oczywiście śliniak, żeby jak najwięcej zakrywało i dużo cierpliwości, co by zawału nie dostać na widok marchewki na głowie i podłodze w promieniu kilku metrów od fotelika
Nalatałam się dzisiaj za bucikami dla Bartusia i nic nie kupiłam, no musiał Bartuś tak jak Domiś odziedziczyć po mamuśce wysokie podbicie
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja myślę, że warto rozmawiać tu tylko na takie tematy do których został stworzony ten wątek, a jeśli ktoś chce uzewnętrzniać się z czymś innym, jest na forum mase innych wątków.
Ja bardzo ceniłam sobie ten wątek, to tutaj dowiedziałam się o wielorazówkach, o których nie miałabym pewnie bladego pojęcia, to pośrednio ten wątek przyczynił się do tego, że dowiedziałam się co to BLW i jak przydatna może być chusta.
Gość: katrin22
Jasne, że możesz podać pół słoiczka. Mój Kuba na początku tyle zjadał, potem stopniowo cały słoiczek. MArchewka i jagody były najgorsze
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak podgrzewacz z miseczką i łyzeczkami w komplecie z Canpola.
Co do niekapków to miałam z Aventu świetny był gdy synek byl mały a potem tak jak kali kubek 360 stopni - który także polecam.
Zapas śliniaków się przyda -szczególnie te z rekawkami ale to niekoniecznie maluszkowi 4mies. (choć nie wiem ile mies. ma twój Szkarb).
Co do dyskusji to fakt każda ma inne zdanie i każdej leży na sercu dobro swego dziecka, ale niekoniecznie trzeba obrzucać błotem mamy które wchodzą do tego watku po to by porozmawiac własnie o dzieciach z związanych z tym sprawach - od tego jest ten wątek by tu o tym pisać
Polecam Ci soczki Bobofrut (niektóre są od 4 miesiąca), są naturalne i smaczne, mój junior nadal je pije
czy oprócz słoiczków podawać mu jeszcze soczki-kiedy dokłądnie zacząć?
Zacząć też od gotowych czy sama przygotowywać?
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bc14 z soczkami wstrzymalabym sie jak najdluzej, bo to jednak "sztuczne" i z zawartoscia cukru.
Jak skonczyl 4m-ce to wystarczy mleczko i woda, czy tam herbatka koperkowa- nie wiem co podajesz.
Jak bardzo bedziesz chciala to mozesz ugotowac sama kompocik bez cukru, ale wedlug mnie masz jeszcze czas.
Soczek i deserek w słoiczku, to może być za dużo dla tak małego dziecka, zwłaszcza, że dopiero rozszerzasz dietę.
Najlepiej podawać jednego dnia słoiczek, a drugiego soczek.
Teraz oswajasz dziecko z marchewką, potem pewnie będzie jabłko itd. a jak już zaobserwujesz, że nie występuje żadna alergia, to możesz podać soczek 2-3 składnikowy, ja akurat polecam Bobofruty, ale są też z Hippa i innych marek.
Zanim się obejrzysz,a będziecie już próbowali ziemniaczka, rybki, kurczaka itp.
Co do przygotowywania potraw, to teraz jest nieciekawy sezon na warzywka (wszystko naszpikowane chemią), więc polecam Ci kupne, ale w lecie będą już świeże warzywa i owoce, to możesz już sama przygotowywać. Chyba, że masz gdzieś z ekologicznych upraw
marzenier
Postów 2263
Data rejestracji 08.09.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Od początku ucz pić wodę
Nie popełniaj błędu mojego
Bo mój mały wodą się brzydzi niestety i za nic nie chce jej pić
Soki owszem ale wodę??
Jak mu wleje podstępem do kubeczka to pociągnie,popatrzy na mnie z mina WTF
Więc woda kochana
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bc14 sa specjalne wody, ktore mozna podawac prosto z butelki, jednak ja zaczelabym od przegotowanej zrodlanej (mineralnej sie ponoc nie powinno gotowac)
Źródlana przegotowana
marzenier
Postów 2263
Data rejestracji 08.09.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
z tego co ja wiem to chyba źródlana
na pewno nie te wysoko zmineralizowane
jest taka woda że niby wiesz "specjalna"dla dzieci Mama i ja , czy jakoś tak,ale ja tak średnio wierzę w takie rzeczy
Żywiec,jeżeli wierzyć etykietom też ma pozywywną opinie