Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5871409 Napisano: 06.06.2014 13:58:40
Kasia19 nic nie zrobi, zakocha sie bez pamieci emotka
Malenka89 w polowie to juz nie bedizesz pamietala, co bylo na poczatku, a na koniec za to bedziesz pamietala wszystko co na poczatku i sie dziwila, ze to "juz" emotka
0 0

malenka89

#5871631 Napisano: 06.06.2014 21:44:24
Dolly, ale pewnie masz rację, bo w sumie dopiero co robiłam test, a tu już 14 tydzień emotka

Kasia wstępnie dziewczynka emotka
0 0

Gość: katrin22

#5871758 Napisano: 07.06.2014 13:16:39
Przyszłe mamuśki przed Wami teraz tylko trudny etap- upał, ale jak to przetrwacie to nic Wam nie będzie straszne emotka

U nas trudny etap- odpieluchowanie uparciuszka, który na myśl o nocniku ucieka gdzie pieprz rośnie emotka
I zauważyłam, że bez pieluszki powstrzymuje siku, mam nadzieję, że to przejdzie emotka
0 0

kalisto1986

#5871761 Napisano: 07.06.2014 13:31:36
malenka89 masz termin chyba zbliżony do mojej młodszej siostry emotka a starsza ma kilka tygodnie wcześniej (tradycja siostrzanych duetów ciążowych u nas podtrzymana emotka )

Katrin dasz radę emotka teraz ciepło to łatwiej emotka
My też robimy podejścia do nocnika, ale wszystko zależy od dnia. Czasem Bartuś woła jak chce, a czasem krzyczy po fakcie emotka
0 0

#5871791 Napisano: 07.06.2014 16:20:19
Kali nie mam wyboru, trzeba się z tym zmierzyć emotka Jak tylko było ciepło, to latał po dworze w majtach, ale jak zimno, to wiadomo...zaraz mi zaczynał kichać, to znów czekałam na ciepełko.
Mój już taki duży, a taka dzidzia w tych sprawach emotka
Z tym, że nie chciałam Go przymuszać, bo jak próbowałam do tej pory, to na widok nocnika był płacz, ale dopiero teraz widzę, że emocjonalnie dorósł do majcioch, bo jak chce Mu się siku, to zaczyna ściskać nogi, itp. tyle, że ciężko Mu się skupić na dworze, bo to pies szczeknie itp. tyle ważnych spraw ma, a nie tam jakieś siku emotka a jak coś leci to wielkie oczy zrobi i wstrzymuje emotka
On wie co to nocnik, mówi "siiii" jak sika, wie na ten temat dużo, nawet kiedyś "wypożyczyłam" 4 letnią bratanicę, by sikała na Jego nocniku, ale On się pocieszył, że ktoś z jego nocnika korzysta i na tym się skończyło.

Kali Ty to masz szybkie dzieci emotka
0 0

kasia19

#5871833 Napisano: 07.06.2014 20:37:16
ja narazie początek mam nadzieje,że lipiec i sierpień jakoś przetrwam emotka
0 0

kalisto1986

#5871845 Napisano: 07.06.2014 21:11:30
katrin fakt Domiś też bardzo szybko nauczył się na nocnik,ale z Bartusiem coś czuje,że to może dłużej potrwać (Domiś miał 1,5 roku). Ale fajnie,że zazwyczaj już kupkę robi na nocniku, to dla nie najważniejsze ( jako,że w tym wieku to już jest minus wielorazówek emotka )
Może kup Kubusiowi nowy nocnik ? Taki, który sam wybierze ? U nas na Domisia to był najlepszy sposób emotka
0 0

jorunn2010

#5871852 Napisano: 07.06.2014 21:39:51
witam, moje dziecko chodziło bardzo długo w pampersach (ponad 2,5 roku), że juz potrafił sobie sam zmienić pieluchę emotka Na nocnik reagował wręcz alergicznie, a że to był duży i sprawny chłopczyk, to darowaliśmy sobie nocniki i zaczęliśmy go "kierować " od razu do toalety. Sikanie na stojąco, kupka na nakładce. Spodobało mu się, załapał juz pierwszego dnia. Z nocnika skorzystał raz w życiu - u znajomych na działce.

Może więc przy starszych pieluchowcach od razu tak spróbować? Tym bardziej, że lada chwila pójdzie takie bobo do przedszkola i tam może nie być nocników
0 0

sam

#5871856 Napisano: 07.06.2014 22:13:20
Szukam osób, które chcą skorzystać z oferty PBKM (Polski Bank Komórek Macierzystych) i zdeponować krew pępowinową. Ja wraz z żoną korzystam z ich oferty i co roku płacimy ok. 500 zł (opłata roczna). Jeżeli ktoś podpisze z PBKM umowę z naszego polecenia, wówczas my będziemy zwolnieni z opłaty rocznej (my sami też podpisaliśmy umowę z czyjegoś polecenia). Oczywiście odwdzięczę się takiej osobie emotka
Nie chcę tu wywoływać dyskusji, czy warto przechowywać krew pępowinową. My stwierdziliśmy, że na pewno to dziecku nie zaszkodzi, a pomóc może (oby nie było takiej konieczności). Zresztą można o tym poczytać więcej na www.pbkm.pl, a także na www.pbkm.pl/rodzice
Zainteresowane osoby zapraszam na PW.
0 0

#5871872 Napisano: 07.06.2014 23:05:55
Kali, właśnie kupiłam nocnik SMIKI, wygodny, bez zbędnych bajerów i zainteresował Kubusia, ale On usiądzie na niego, posiedzi i raz zrobi siku (ale nie do końca), a raz ucieka i zsiusia mi się w kącie. Na dworze, jak pisałam biega w majciochach i jak widzę, że chyba będzie siku, to ciągam i też siusia na raty. Ma jakąś blokadę emotka

jorunn mój Kuba ma ponad 2,5 roku, a we wrześniu ma iść do przedszkola, tzn.nie musi, ale chcę by się integrował z dziećmi i może wtedy mowa by Mu się poprawiła, a tam jest warunek - pampersy niet. Muszę spróbować z deską na sedes, bo ostatnio skupiłam się tylko na nocniku.

Kasia19
pewnie, że przetrwasz lato, najgorsza jest końcówka ciąży w takie upały emotka a na kiedy masz termin??
0 0

benasia

#5871876 Napisano: 07.06.2014 23:30:27
o właśnie nakładka super pomysł - zapomniałam o niej!
U nas tez pierwsze korzystanie samodzielne to byla wyłacznie nakładka - synek nasladował rodziców i korzystał od razu z toalety, ba - nawet nocnika nie mieliśmy kupionego, dopiero ciocia kupiła nocnik jak on juz umial korzystac z toalety. Ale i nocnik sie przydaje. A na szczescie etap pieluchowanie mieliśmy rok temu i mamy za sobą a obecnie synek pięknie sam korzysta czy z nocnika czy z toalety (z toalety już nawet bez nakładki). emotka
0 0

benasia

#5871964 Napisano: 08.06.2014 12:53:52
A ja mam inne pytanie dziewczyny -jakie okularki przeciwsłoneczne macie lub polecacie dla dzieci? Bo akurat synek mi wyrósł z tych co miał do tej pory i trzeba się zaopatrzec w jakies na lato. Tych najtańszych nie biorę pod uwagę bo mogą bardziej szkodzić niż chronić przed słońcem - ale nie chciałabym tez wydawać majątku tylko kupic w rozsadnej cenie - moze cos doradzicie?
0 0

Gość: gocha28

#5871971 Napisano: 08.06.2014 13:32:33
dziewczyny mam pytanko - czy ma moze ktoras z Was Mamo to Ja albo Maluszka czerwcowego?
0 0

marzenier

#5871982 Napisano: 08.06.2014 14:40:34
benasia napisał(a):

A ja mam inne pytanie dziewczyny -jakie okularki przeciwsłoneczne macie lub polecacie dla dzieci? Bo akurat synek mi wyrósł z tych co miał do tej pory i trzeba się zaopatrzec w jakies na lato. Tych najtańszych nie biorę pod uwagę bo mogą bardziej szkodzić niż chronić przed słońcem - ale nie chciałabym tez wydawać majątku tylko kupic w rozsadnej cenie - moze cos doradzicie?

Popatrz sobie na firmę Babiators emotka
Duży wybór , a cena.To już zależy co dla kogo jest drogo
Ja po promocji,w jakimś klubie zakupowym wyrwalam za 60 zł emotka
Jak dla mnie cena ok
I jakościowo moim zdaniem są super emotka
0 0

benasia

#5871990 Napisano: 08.06.2014 15:24:35
dzieki marzenier zobaczę emotka
a takich co przegladałam to jeszcze w podobnej cenie sa Uvex'a i Vermari - pierwsze podobne z charakterystyki do tych Babiators a drugie sa polaryzacyjne.
Więc nie wiem czy brać tylko z filtrami czy dodatkowo polaryzacyjne...
0 0

dolly

#5872078 Napisano: 08.06.2014 22:26:55
Benasia ja kupilam w decathlonie, super przylegaja do buzi i chronia oczy tez po bokach. Czasami mu podbieram, jak nie cche zalozyc a ja zapomne swoich emotka
0 0

kasia19

#5872153 Napisano: 09.06.2014 09:13:09
katrin22 napisał(a):

Kali, właśnie kupiłam nocnik SMIKI, wygodny, bez zbędnych bajerów i zainteresował Kubusia, ale On usiądzie na niego, posiedzi i raz zrobi siku (ale nie do końca), a raz ucieka i zsiusia mi się w kącie. Na dworze, jak pisałam biega w majciochach i jak widzę, że chyba będzie siku, to ciągam i też siusia na raty. Ma jakąś blokadę emotka

jorunn mój Kuba ma ponad 2,5 roku, a we wrześniu ma iść do przedszkola, tzn.nie musi, ale chcę by się integrował z dziećmi i może wtedy mowa by Mu się poprawiła, a tam jest warunek - pampersy niet. Muszę spróbować z deską na sedes, bo ostatnio skupiłam się tylko na nocniku.

Kasia19
pewnie, że przetrwasz lato, najgorsza jest końcówka ciąży w takie upały emotka a na kiedy masz termin??

12 styczeń emotka
0 0

Gość: rachel

#5872184 Napisano: 09.06.2014 10:12:34
Jak czytam te zmagania z nocnikiem to jakbym sama to pisała. Moja Dominiśka też nie chce widziec nocnka. Choc wszystkie zasady zna. Wczoraj postanowiłam ją posadzic dłuzej zeby chociaZ raz spróvowała ze moze sie spodoba. zabawiałam, poiłam , a siku i tak zrtobione obok nocnika....makabra ....ael jest ciepło wiec w tym nadzieja....póki co musze dokupic wiecej majteczek 10 moze byc za mąło
0 0

Gość: BeMyPenguin

#5872206 Napisano: 09.06.2014 10:44:24
W temacie nocników itp. Mój synek też za nic w świecie nie chciał siadać na nocnik, więc kupiłam Mu taką deskę na sedes z drabinką (tzn. jeden stopień tam był). Tak Mu się spodobało to wchodzenie i schodzenie po tym stopniu, że praktycznie od razu zaczął wołać kiedy chciał siku. Moim zadaniem było wtedy tylko zaświecenie światła w toalecie i przypilnowanie, a On sam wszystko robił.
0 0

#5872340 Napisano: 09.06.2014 13:25:14
AAAA my się musimy pochwalić, od wczoraj moje dziecko samo idzie do nocnika, staje nad nim i siuuuusssssia emotka
Tylko idzie do mnie żebym pomogła majciuszki ściągnąć, bo Jemu się wydaje, że trzeba całe zsunąć, ale niech Mu będzie.
Wczoraj nawet przy gościach nie krępował się i także sikał, zmotywowało Go to, że wszyscy bili brawo, teraz i ja muszę skakać z radości po każdym siusianiu emotka
0 0