Konkursowiczki w ciąży

melissa

#4672431 Napisano: 13.09.2011 03:20:00
Ja uwielbiam spać na brzuchu i właśnie mi przypomniałyście,jak się męczyłam, usiłując znaleźć jakąś zastępczą pozycję do spania w ciąży, z mizernym skutkiem...
Na trzecie dziecko nikt mnie już nie namówi emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4672445 Napisano: 13.09.2011 03:25:09
katrin22 napisał(a):

Muszę spróbować z tą poduszką między nogami heh

polecam! Ja już wyciągnęłam taka niedużą pufe z fotela bo jasiek mi wypadał:)
0 0

Gość: dianek

#4672502 Napisano: 13.09.2011 03:47:28
no ja od urodzenia śpię tylko na brzuchu.. nie umiem inaczej...
jeszcze mi M. marudzi że się tak w nocy wierciłam, że się spać nie dało.. paskuda jedna.. emotka
0 0

Gość: kotek11

#4672538 Napisano: 13.09.2011 04:02:28
widzę, że troszke tematów porszałyście wiec jako mama z bagażem podzielę się z Wami moimi odczuciami

co do pieluszek - zastanwaialm się przy corci teraz czy nie pojść własnie w wielorazowe...ale przeraziło mnie pranie (niestety zaraz mi sie konczy macierzyński i wracam do pracy - wiec czasu na obowiazki domowe mniej) ...poza tym - co zimą emotka jesienią emotka poza tym - i to związane z moim powortem od pracy - czy babcie dadzą sobie radę z przewijaniem emotka (wiem że na tetrach chowały swoje dzieci ale to jest co innego) ... i w ten oto sposób doszłam do wniosku iż pieluszkę kupię ale na wiosnę.. młoda akurat będzie miała roczek - czas na nocnik... szybciej może nam pojdzie przyzwyczajanie się do tego przedmiotu .. choć i tutaj mam watpliwości, bo młoda miała iśc do łzobka jak skonczy roczek... i czy panie w złobku pozwolą na takie cudo emotka

co do wiaderka - mi jakos ono sie nie podoba... i nie widze mojej mlodej bardzo ruchliwej od pierwszych dni w takim naczyniu - ona musi miec gdzie nogami i łapkami machać emotka

co tam jeszcze pisałyscie - aha rogal.. nie miała - miałam mały bruzszek i poduszka między nogami mi wystarczyła. ale w szpital były dziewczyny z takimi poduchami - w wiekszości mamy bliźniąt, którym taki przedmiot bardzo pomagał w spaniu emotka

jeśli mogę coś wam poradzić odnośnie najnowszych wynalazków... ja się skusiąłm na otulaczek - rewelacja emotka wszystkie beciki poszły do szuflady (choć w szpitalu połozne nie wiedziły jak młodą otulic emotka ) . kupiłam sobie 2 sztuki i w zupełności starczyły - jedną tylko kupiłam z wycięciem na pasy, żeby była do fotelika w razie czego.

drugą rzecz jaką mogę Wam polecić to chusta - jak młoda miała 3-4 tygodnie zaczęłyśmy się chustować... rewelacja... ja na poczatek kupiłam chustę elastyczna bo jest łatwiejsza w obsłudze....

a teraz jak młoda jest większe rozgladam sie za lezaczkami do kapieli emotka takimi slicznymi z siateczki ( dla niemowlakow są przede wszystkim ) ... ale moja młoda mimo niecąłych 5 m-cy nie miesci sie w wanience i powoli musimy przesiąść się na dużą wanne emotka
0 0

Gość: katrin22

#4673119 Napisano: 13.09.2011 07:55:15
A ja dziś się troszkę zdziwiłam, bo nigdy mi się to nie zdarzyło, a mianowicie mocno kichnęłam i.... emotka

Czy to Wam się zdarzało jak byłyście/ jesteście w ostatnich tygodniach ciąży? bo boję się, że tak zostanie.
0 0

Gość: grusia

#4673626 Napisano: 14.09.2011 07:10:08
Mnie sie takie wpadki zdarzały i wczesniej emotka zwłaszcza w czasie nasilonych objawów alergicznych kiedy to kichałam na potegę.Ale to normalne zwłaszcza w koncowce - po porodzie zwykle mija emotka To wina macicy ktora uciska na pecherz a ze miesnie miednicy mamy juz rozciagniete i rozluznione to nie umieja one zawsze utrzymac moczu.

Ja w przyszłym tygodniu ide znow na wizyte, pessara praktycznie nie czuję tylko podczas pielegnacji. Torba do szpitala dla mnie i małej juz praktycznie spakowana - wyglada jakbym an miesiac jechała emotka . A jutro ide na bilans z synkiem.
0 0

Gość: jolcia1984

#4673629 Napisano: 14.09.2011 07:12:36
Ja tak miałam pierwsze dni po porodzie,też się bałam,że tak zostanie ale minęło:)
0 0

Gość: mooniq82

#4673634 Napisano: 14.09.2011 07:14:03
A ja jestem początkową ciężaróweczką bo to dopiero 7 tydzień emotka może i mi dacie jakieś cenne porady?:)
0 0

anialistopad

#4673637 Napisano: 14.09.2011 07:15:31
śpij jak najwięcej teraz bo potem nie będziesz miała czasu na sen hehe emotka
0 0

#4673672 Napisano: 14.09.2011 07:27:59
kaki76 napisał(a):

śpij jak najwięcej teraz bo potem nie będziesz miała czasu na sen hehe emotka

faktycznie cenna uwaga emotka
0 0

Gość: rachel

#4673677 Napisano: 14.09.2011 07:29:51
ja 10 tydzień i powiem wam ze mam burze hormonów wszytsko bym zabiła!!!!

na to chyba nie ma zadnej rady co?

0 0

anialistopad

#4673678 Napisano: 14.09.2011 07:30:18
w moim przypadku się nie sprawdziła bo mój synek był bardzo spokojnym i pogodnym dzieckiem nie dokuczał i przesypiał całe nocki ale za to siostry mała ta jej dała w kość całe noce i dnie płakała więc spali z mężem na zmianę
0 0

#4673689 Napisano: 14.09.2011 07:35:03
kaki76 napisał(a):

w moim przypadku się nie sprawdziła bo mój synek był bardzo spokojnym i pogodnym dzieckiem nie dokuczał i przesypiał całe nocki ale za to siostry mała ta jej dała w kość całe noce i dnie płakała więc spali z mężem na zmianę

szczęściara emotka
0 0

#4673691 Napisano: 14.09.2011 07:35:24
rachel napisał(a):

ja 10 tydzień i powiem wam ze mam burze hormonów wszytsko bym zabiła!!!!

na to chyba nie ma zadnej rady co?

u mnie zaczyna się czasem to samo emotka
0 0

anialistopad

#4673718 Napisano: 14.09.2011 07:42:35
mooniq82 napisał(a):

kaki76 napisał(a):

szczęściara emotka

fakt nawet jak ząbki mu wychodziły nie marudził raz tylko nie przespałam nocki jak miał 5 miesięcy większą połowę nocy płakał tak go bolał ząbek wychodzący a potem już zawsze spokój ale za to teraz masakra jak wtedy był spokojny to teraz daje w kość wredny i nieposłuszny
0 0

Gość: agulecece

#4673721 Napisano: 14.09.2011 07:44:22
hej ja rowniez juz mam torbą prawie całą spakowanę przydala sie biedronkowa torba adidasa hehhhehe,wczoraj jak sie pakowalam to dotarlo do mnie ze to juz niedlugo 35 tydz.ciazy sie konczy w piatek kolejna wizyta u doktorka,czy wy też chodzicieco 2 tyg.na wizyty(te z podobnym terminem)mialyscie pobierany wymaz z pochwy na paciorkowce?
0 0

Gość: dianek

#4673787 Napisano: 14.09.2011 08:06:30
katrin co do tych wpadek - od 2 tygodni chyba cały brzuch opiera mi się o pęcherz... przy kichaniu i kaszleniu mi się zdarza, lekarz mnie przed tym ostrzegał, bo mam trochę nietypową budowę

jak się zdarza częściej albo kichasz więcej niż ostatnio to polecam tena lady ultra mini emotka - jak zwykła wkładka higieniczna, tylko lepiej chłonie

znacznie podnosi komfort

z nowych nowości - dzisiaj o 14 lekarz, muszę jeszcze dopaść jakiegoś okulistę, strasznie mi wzrok teraz poleciał, a wadę mam już dość dużą... trochę mnie to niepokoi emotka
0 0

Gość: grusia

#4673829 Napisano: 14.09.2011 08:16:19
agulecece napisał(a):

hej ja rowniez juz mam torbą prawie całą spakowanę przydala sie biedronkowa torba adidasa hehhhehe,wczoraj jak sie pakowalam to dotarlo do mnie ze to juz niedlugo 35 tydz.ciazy sie konczy w piatek kolejna wizyta u doktorka,czy wy też chodzicieco 2 tyg.na wizyty(te z podobnym terminem)mialyscie pobierany wymaz z pochwy na paciorkowce?

Ja mam wizyty srednio co 10 dni ale to byc moze przez ten pessar, wymaz miałam brany przed jego zakładaniem .Ja sie zastanawiam czy by nie zabrac np 20 szt pampków zamiast calej paczki ( 42 szt ) bo duzo miejsca zajmuje a małż przeciez moze przyniesc w razie czego.Ogolnie staram sie zminimalizowac wszystkie rzeczy - mala pasta do zebow, maly dezo itd. Ale i tak obładowanie nieziemskie.
0 0

#4673850 Napisano: 14.09.2011 08:23:51
grusia napisał(a):

agulecece napisał(a):

Ja mam wizyty srednio co 10 dni ale to byc moze przez ten pessar, wymaz miałam brany przed jego zakładaniem .Ja sie zastanawiam czy by nie zabrac np 20 szt pampków zamiast calej paczki ( 42 szt ) bo duzo miejsca zajmuje a małż przeciez moze przyniesc w razie czego.Ogolnie staram sie zminimalizowac wszystkie rzeczy - mala pasta do zebow, maly dezo itd. Ale i tak obładowanie nieziemskie.

cześć grusia emotka
0 0

benasia

#4674128 Napisano: 14.09.2011 09:30:36
ja chodziłam też co 2 tyg na wizyty emotka
to mówicie że w którym tyg się pakować? ja chyba mam czas bo dopiero 31 się skończył emotka
0 0