Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: grusia
Z Nivea mam kremik do buzi na kazda pogode.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: emilka1705
ja z nivea przy Emi używałam żel do mycia cialka i szapmon w jednym do tego emulsje oillan i nic więcej nie potrzebowała. Skórka mięciutka, nawilżona zero alergii. Teraz mam zamiar robić tak samo:)
Gość: ewachem
nie zamartwiaj sie. Z doswiadczenia wiem, ze zakladanie czegokolwiek co sie zamierza robic w odniesieniu do dziecka bardzo czesto mija sie z celem. I to w odniesieniu do wszystkiego ogolnie. Wiec najlepiej wyluzowac. Jesli chodzi o kapiel to najlepiej nie zaopatrywac sie w niewiadomo jakie zapasy, bo moga sie okazac zupelnie niepotrzebne. Sama mam wiele nietrafionych kosmetykow kupionych zawczasu. Bombardowana m.in. w szkole rodzenia informacjami jakie to och i ach jest oilatum i inne tego ty[pu srodki...rowniez zamierzalam kapac malucha w specyfiku. Jestem chemikiem wiec uwierzcie dziewczyny sklad tych wszystkich oilatumow, ollineum , balleum czy tego typu podobnych jest ZAWSZE ten sam. Sa tam glownie srodki natluszczajace (a wiec generalnie tluszcz). Tak prosty specyfik mozna spokojnie przygotowac sobie z parafiny i kupionej w aptece witaminy A i E i efekty dzialania beda takie same. Ze wzgledu na to, iz jako niepokorny czlowiek nie chcialam poddac sie temu marketingowemu szalenstwu kupilam w Auchan olejek do kapieli Linomag (nie mylic z oliwka). Oczywiscie sklad chemiczny prawie taki sam. Zaczelam wiec kapac mojego pierwszego synka (w 2008roku) od 1 dni zycia i co sie okazalo? Mial wysypke (tradzik niemowlecy, ktory jest na poczatku u noworodka a ktory to jest czesto mylony z reakcja alergiczna na mleko, tzw. skazą).I z kazda kapiela ta wysypka byla jakby wieksza. A dlaczego? No bo moj Linomag (a takze wszelkie probki Ojlatum, balleuum, Ollinum itp) natłuszczaly, natluszczaly, natluszczaly (nie myslic z nawilzaniem) zamiast po prostu myc i odtykac pory łojowe i potowe. I dziecko bylo tluste i wanienka i ciuchy i wlosy (ktore moj maluch mial). Wygladal jak nieumyty. Wiec wkurzona pomyslalam na swoj rozum, ze jak taki tluszcz (olej) moze umyc skore, ktora wydziala łój (=tluszcz). Kupilam wiec wykle mydelko Bambino a do wloskow szampon Bambino i umylam normalnie dzieciaka. Dziecko bylo czyste (nie tluste), wloski czyste, pachnace... po prostu umyte. A na koniec ciało nasmarowalam balsamem NAWILZAJACYM Johnson&Johnson Natural. I tak wygladala kapiel mojego dziecka. Wszystkie krosty, pryszcze zniknely od razu!! Rowniez sprawdzonym sposobme jest kapanie dziecka w krochamlu, czyli mace ziemniaczanej, ktora ma wlasciwosi wysuszajace, i wszelkie krostki znokaja. Dodam rowniez nakupilam wczesniej (przed urodzeniem) roznosci kosmetycznych ktore do dzis lezakuja w szufladzie. W lutym br urodzilam drugiego synka. Oczywiscie myslam go od 1 dnia w identyczny sposob jak pierwszego.
Gość: dianek
Gość: ewachem
W pierwzej ciąży starałam się kodować w głowie wszystko co przeczytałam w mamowych gazetkach. Kiedy Emi się urodziła i miną jakiś miesiąc to śmialam się z tego co tam piszą:)
Teraz kupując rzeczy dla maleństwa wogóle postawiłam na minimalizm:)wolę dokupić później niż znów wyrzucać:) a i polecam jeszcze wywar z kory dębu do kąpieli dla maleństwa. Jak pojawiły się jakieś wysypki niewiadomego pochodzenia po dodaniu do wody ustępowały.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Też dość fajne sa kosmetyki Bubchen, choć nivea bardziej nam pasują.
Bubchen ma za to genialny krem na odparzenia - jak mały kiedyś dostał okropnego uczulenia które przechodziło juz w odparzenia nie pomogło nic innego jak ten krem.
Moge też wam polecić oliwke nivea w żelu - jak dla mnie rewelacja - nie spływa jak te normalne z ręki - ale też to tylko na pierwsze dni/tygodnie, a później tylko balsamiki
Ogólnie jak wcześniej wspomniano, nie ma co przesadzać z kosmetykami, oliwkami itp - bo skóra jednak przyzwyczaja się, a ciągła warstwa tłuszczu z oliwki wcale dobrze nie działa
I dziewczyny zaopatrzcie się w maść/krem do sutków, bo może się okazać zbawienny
Co do j&j nam też nie podeszły. Położna środowiskowa opowiadała, że jakieś dziecko przeraźliwie uczuliły. Nivea polecała nam ta sama położna gdy byłam w ciąży z Emi, ale myślałam, że to taka marketingowa zmowa bo w jej gabinecie w wszystko długopisy, fartuchy itp było oznaczone nazwą tej firmy:P Jednak przekonalam się ze faktycznie ich produkty są ok.
No, ale teraz już wogóle oliwek zakazują:)
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kazdy maluszek inaczej reaguje na kosmetyk, nasz po nivea (cała seria nutri sensitive - dostaliśmy je w prezencie) miał okropne uczulenie, a inny malec będzie je tolerował. Radzę nie kupować za dużo i możliwie w jak najmneijszych opkakowaniach, żeby sprawdzić czy pasują dziecku
W sumie nasz synek miał baaaaardzo wymagającą skórę, wrzucę Wam zdjęcie buzi z 4 m-ca życia (to nie skaza była). Teraz już nie ma śladu po tym na szczęscie
http://imageshack.../684/dsc00545mj.jpg/
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wiadomo, że każdy inaczej reaguje, choć do j&j nikt mnie nie przekona dla noworodków.
Nawet teraz moge używać dla małego nie więcej niż 1 butelke ( ten fioletowy wg mnie najlepszy z ich żeli) i trzeba zmienić, bo przy drugiej już powoli uczulał go.
Z emiolentów u nas bardzo sprawdziło się balneum, zdecydowanie na dłużej nam wystarczał niż olatum, oilan itp
Ja już chyba wszystkie marki żeli/mydełek przerobilam
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas zmiany na buzi przeszły po serii smarowania kremem, na który wydaliśmy fortunę
kalisto - ja również nie używam J&J
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u nas w ubiegłą zime niestety nie obyło się bez maści ze sterydami takiego dostał wysypu
ale żadne maści ( cała seria) nie doleczyło do końca, dopiero zrobił to zwykły balneum.
J&J też mam próbki, miałam je wziąć na wakacje, ale bałam sie ryzykować i zostałam przy nivea
Gość: dianek
następna wizyta za 3 tyg, bo gin jedzie jeszcze na urlopik
wracając od lekarza zahaczyliśmy o galerię kazimierz w krk - są kosmiczne wyprzedaże w mothercare !
kupiliśmy pierwszy ciuch dla naszego brzdąca - zimową kurtkę (sztruks, wewnątrz milutkie futerko), bardzo ciepła przeceniona ze 169zł na 15 zł (kurtka wypas normalnie, lepsza od tych które my nosimy
były jeszcze komplety rajstop, skarpet po 5 zł oraz koszulek, spodenek, getrów po 10-15 (w zależności ile sztuk w opakowaniu)
nawet wybór rozmiarów był
sporo też było bielizny damskiej - komplety szortów lub fig ciążowych po 20-30zł za 5 sztuk
jak ktoś ma ten sklep pod ręką to polecam zerknąć
Gość: cytrynkowa