Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: katrin22
Jednorazowe są fajne, ale trzeba się bawić w pranie i tak jak napisała emanulea24 trzeba specjalny proszek, prąd, bo pralka i suszenie, a przy bobasku małym to już jakieś dodatkowe zajęcie, chyba, że jest osoba co pomoże.
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
My zaczniemy stosować tetrowe gdy mały podrośnie i będzie ciepło czyli chyba latem - wtedy może się nauczyć robić siku na nocniczek przy okazji
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeśli chodzi o te wielorazowego użytku, teraz z ciekawości sobie poczytałam i myśle, że warto zobaczyć o co chodzi, zanim je się skreśli
Dianek nie pisała o tetrach, a te o których pisała, mogą być fajną alternatywą od pampków, choć nie uważam, żeby były dobre jako te jedyne
To chodzi o wkłady, które pierze się razem z ubrankami, suszą się bardzo szybko - nie prasuje się je itp
Teraz gdybym miała taką rozterkę jak wy, zastanowiłabym się nad kupnem kilku szt
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: dorota19791
kokos -gryka
Gość: dorota19791
mam znajoma ktora jak byla w ciazy zapierala sie ze tylko tetre bedzie uzywac i zgadnijcie co teraz uzywa ?
:)
albo ile pouzywala tetry ?
Gość: dianek
wkłady są z mikrofibry, pierzemy je w 40 stopniach, w normalnym proszku (nie trzeba używać tego dla dzieci bo wkład nie ma kontaktu ze skórą dziecka), co jakiś czas trzeba je wyprać w proszku antybakteryjnym (niewiele droższy od tych proszków dla dzieci), tylko kieszonkę pierzemy w proszku dla dzieci, bo ona ma kontakt ze skórą dziecka
jeśli chodzi o trwałość tych pieluszek, to jest różna, zależy od firmy
poszperałam na zagranicznych forach o Charlie Banana, które mnie interesują i spokojnie nadają się na pieluszkowanie 2-3 dzieci (licząc okres pieluszkowania po 24miesiące)
oczywiście mówimy o kieszonkach, bo wkłady zużywają się nieco szybciej
jeśli chodzi o wypływanie zawartości, o którym wspomniała któraś z was - owszem, zdarza się, ale Charlie Banana ma specjalne regulowane gumki w środku, które podobno bardzo skutecznie temu zapobiegają (do tego bardzo dobry system regulacji - dlatego się na nie chyba zdecydujemy)
a co do tetry - tetra to się nadaje do wycierania buzi jak się dziecku uleje
co mnie wzięło na te wielorazówki? koszta - komplet pieluszek kieszonkowych wraz z wkładami Charlie Banana na cały okres pieluszkowania to ok. 800-900zł
prania nie doliczam, bo wkłady dorzuca się do innego prania, mając ok. 15-20 wkładów nie sądzę by mi ich brakowało, a schną szybko
suszenie? latem taras, zimą kaloryfer, w obu przypadkach pieluszka po 2-6h jest sucha
środki do prania? trzeba doliczyć proszek antybakteryjny, na całe pieluszkowanie to max 200zł (zależy gdzie się kupuje)
obliczenia robię na dzieciaka który sporo sika
odpadają specyfiki na odparzenia, jeżdżenie po pieluszki jednorazowe, wynoszenie stosów śmieci no i sam koszt pampersów, który na cały okres pieluszkowania jest dość gigantyczny...
ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, że maluch w wielorazówkach ma zdrową skórę i o odparzenia i podrażnienia na prawdę trudno
biorę pod uwagę, że malec urodzi się w marcu, więc pierwsze lato w pieluszkach może być ciężkie
wg mnie jest to ciekawa opcja, jak się będzie sprawowało kiepsko to będziemy tego używać dodatkowo - wymiennie z pampersami (żeby skóra dziecka jednak jak najwięcej oddychała, czego w pampersach niestety nie ma, a w wielorazówkach - owszem)
Ja powiem, że zwyczajnie idę na wygodę, no chyba, że dziecko będzie uczulone na pampersiki, wtedy będę kombinować.
Na razie mam jedną paczkę Pampersów Premium Care 1, do testowania ze streetcomu i mi wystarczy, nie będę robić zapasów, bo jak się sprawdzą, zamówię na allegro, albo kupię gdzieś w promocji w hipermarketach, jest wiele opcji.
Tetra u mnie odpada, bo nie tyle, że tona prania nie tylko obrobionych pieluch, to jeszcze ubranka, pościel, kocyki przemoczone.
A propos szybko myślicie z mężem o wyprawce
Ja dopiero teraz gromadzę, muszę powoli pakować torbę do szpitala, eh, jak ten czas leci.
aurorcia
Postów 4461
Data rejestracji 10.04.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
14 lat temu kiedy urodził się mój syn pampersy były dla mnie drogie i używałam ich tylko na spacery a że był to od urodzenia śpioch,który mógł spać posikany po pachy a do tego z kupą to był wiecznie tak odparzony,że to trudno opisać,a budzić dziecko i przebierać??Bez sensu!I tak 8 lat temu,kiedy urodził się drugi syn,moja sytuacja finansowa była o niebo lepsza(i po kalkulacji drogich proszków,bardzo drogiej wody u nas,prądu itp to tetra nie wyszła wiele taniej)zaczęłam używać od urodzenia Pampersy i to była bajka!żadnych odparzeń,nawet w upały!Jeżeli jest coś dziecku po jednorazówkach to może warto zmienić na inną markę,ale my zaczęliśmy od Pampersów i było super.Chciałabym jeszcze dodać,że teorie iż dzieci w pampersach później wołają na nocnik to mit!Starszy syn na tetrówkach wołał w wieku 2 lat a młodszy na Pampersach wołał w wieku 2 lat
Nie klikam i nie biorę udziału w klikanych!!!!
co do wyboru - to sprawa indywidualna, nikomu nie odradzam pampersów, ani nie wciskam wielorazówek, po prostu mnie osobiście zainteresowały bardzo i uważam że mają duże plusy, którymi przebijają jednorazówki
a pranie mnie nie przeraża - i tak będę siedzieć w domu, pracować w domu, więc czas na pranie znajdę...a pampersy mi strasznie śmierdzą
czy się mylę czy nie - to się okaże - i po osobistym przetestowaniu zdam relację
tutaj wrzucam to raczej jako ciekawostkę, bo może kogoś właśnie też zainteresuje ten nowoczesny następca pieluch tetrowych
olunka
Postów 8519
Data rejestracji 03.06.2007
Punkty karne 0
Konkursy dodane 10
\"...To piosenka, która mówi
Jak się nie ma, co się lubi
To nie lubi się i tego, co się ma.\"
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ponieważ oni są bardzo eko, to nie prali tego w proszku, tylko w jakiś orzechach indyjskich. I twierdzili, że wyszło taniej... Ale to się robiło w domu z ogrodem i strychem, więc kwestia suszenia była łatwiejsza.
Mnie jest łatwiej z pampersiakami. Ideologicznie nic udowadniać nie muszę. On trzymali się swoich poglądów i też było ok. Wśród ich znajomych coraz więcej ludzi się na takie pieluszkowanie decyduje i dają radę.
Cóż, nasze mamy też dawały
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale jeszcze nie teraz ....
jeśli chodzi o to, że skóra nie oddycha w pamperach, to też nie prawda, no chyba, że mówicie o tych tanich z folią na wierzchu. Ja używałam pampers ( raz może z rossmana próbowałam, ale skończyło się uczuleniem) i na prawdę moge je polecić.
Ale jak zaczełam czytać o tych pieluchach co pisze dianek, na serio, gdybym teraz mogła o tym myslec, zastanowiłabym się nad nimi.
Tylko chce podkreślić, że to nie ma nic wspólnego z tetrą.
A jesli chodzi o proszki antybakteryjne, warto chyba zainwestować ( kilkanaście złtych) w olejek herbaciany lub lawendowy, polecany przy tych pieluszkach ale myśle, że przyda się nie tylko do tego
A teraz dziewczyny, puśćcie na mnie te swoje ciążowe fluidy, żebym nie miała wyboru, ani rozterek i żeby tak los sam za mnie zdecydował
Ja też będę w domciu, i pewnie to nie żadna filozofia wrzucić te wkłady do pralki, wsypać proszek i wysuszyć
Kalisto fluidy pofrunęły hihihi
leoniu ciekawa sprawa z tymi orzechami, słyszałam o nich, ale ponoć nie dopierają i pachną nieciekawie, ale BIO i EKO na 100%
Co do bio to kupiłam kilka ciuszków ze 100% bawełny, polskiego producenta, nie mam zamiaru niemowlaka truć chińskimi farbami.
leoniu
Postów 485
Data rejestracji 04.02.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
trafił mi się jeden z bardziej upierdliwych egzaminatorów... uśmiechnął się tylko raz, jak montowałam adapter do pasów - chyba na znak, że pozwala...
całą drogę stękał, kwękał, marudził, co chwile rzucał teksty a tutaj mogłaby pani się trochę bardziej rozejrzeć, a gdyby tu był tramwaj, a tutaj mogło być jeszcze kilka cm w lewo bla bla bla...
na koniec walnął mi takie kazanie, że aż mi słabo było
niesympatyczny gość... ale oceniał sprawiedliwie
Gość: grusia
btw - emocje opadły i właśnie odkryłam dlaczego mnie tak noga bolała - coś mnie użarło, pół łydki mam spuchnięte i boli