Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4696115 Napisano: 22.09.2011 04:08:05
emilka1705 napisał(a):

ja prałam w tamtym tyg:) wszystko już prawie gotowe:) Fajnie tak dzidziusiowo w sypialni się zrobiło:) łóżeczko pomalowane wszystkie rzeczy dla malucha złożone w nim czekają, w komodzie wyprasowane ciuszki:) tylko wózka i pasażera brak:P

Kurcze, u mnie jeszcze nie dzidziusiowo w domku, trzeba się spieszyć heh.
Swoje rzeczy do szpitala poprałam, tylko poprasować je muszę.
0 0

agusia147

#4696116 Napisano: 22.09.2011 04:08:55
A ja mam tylko łóżeczko kupione, takie turystyczne jak pokazywałam emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4696126 Napisano: 22.09.2011 04:12:04
łóżeczko to my mamy jeszcze po mojej siostrzenicy 14-letniej:) Tylko je odmalowaliśmy:) wygląda jak nówka:)
0 0

#4696130 Napisano: 22.09.2011 04:13:25
dziewczyny, a co bierzecie do szpitala? Podpaski czy podkłady i zwykłe gatki czy siatkowe jednorazówki?
0 0

Gość: cytrynkowa

#4696135 Napisano: 22.09.2011 04:16:02
własnie dziewczyny wpiszcie no co do szpitala tak dla siebie trzeba zabrac
0 0

#4696161 Napisano: 22.09.2011 04:24:07
cytrynkowa pisałyśmy kiedyś na ten temat kilka dobrych stron:) W mojej torbie znajdują się
-koszula(do porodu i druga do przebrania)
-piżamka 2 częściowa
-bluza zamiast szlafroka
-kosmetyki(szczoteczka, pasta, żel pod prysznic, szampon,odżywka, balsam, szczotka do włosów, malutka suszarka bo bardzo nie lubie z mokrymi włosami chodzić, tantum rosa, żel do mycia twarzy i kremik do buźki-mini produkty:))
-podpaski
-bielizna
-ręczniki x 2 (mały i duży)
-woda do picia
-paluszki, biszkopty
dla maleństwa(w moim szpitalu karzą zabrać jedynie chusteczki do pupy i kremik-ja w razie w zabrałam więcej)
-pajacyk
-czapeczka
-2 pampersiki
-chusteczki
-rękawiczki
-kremik do pupy
-smokuś
No i zapasowa bateria do aparatu i ładowarka:)
W sumie najważniejsze dokumenty resztę można dowieść:)
0 0

agusia147

#4696210 Napisano: 22.09.2011 04:40:42
Też tak macie? Ja już nie mogę się doczekać mojego synusia, oglądam ubranka na allegro i sobie wyobrażam jak się będziemy nim opiekować, karmić, przewijać, ubierać, kąpać itp. To taaakie fajne emotka
0 0

#4696225 Napisano: 22.09.2011 04:48:10
oj ja cały czas wózki oglądam:P
0 0

Gość: agasiam

#4696395 Napisano: 22.09.2011 05:36:02
Hi. Wczoraj miałam kolejne spotkanie w szkole rodzenia i trochę jestem spokojniejsza. Zobaczyłam sale porodową, wytłumacono mi co, gdzie, kiedy i jak. Wyglądało to bardzo sympatycznie, łóżko porodowe wygodne:). Pokoje w których przez 2 doby przebywa mama i dziecko też nienajgorsze, 2-osobowe z łazienką. Do szpitala mam zabrać tylko chusteczki dla dziecka dla siebie standardowo. Koszule do porodu dostane na miejscu.
Co do ubrań jesienno zimowych to ja dużo rzeczy mam pożyczonych od koleżanek byłych ciężarnych. Tylko buty. Czeka mnie wydatek bo mam same na wysokim obcasie a teraz to tylko płaski:(
agusia147 gratuluje mężowego magistra, co do doktoratu to zawsze warto się kształcić. Ale... Sama wiem po swojej rodzinie po uzyskaniu stopnia doktora mojego męża spotykam raz na 2 tygodnie. Niestety mąż połączył prace z doktoratem i teraz się realizuje. Badania, konferencje naukowe i masa papierów w domu. A jak jest w domu to pisze kolejny artykuły. Ot takie życie naukowca. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale jak pojawi się dziecko to chciałabym mieć go zwyczajnie blisko siebie.A jak mały podrośnie to pewnie zrobi porządek z tą toną papieru emotka i tatko nie będzie mógł się gniewać. emotka
0 0

#4696619 Napisano: 22.09.2011 06:41:25
agasiam napisał(a):

Hi. Wczoraj miałam kolejne spotkanie w szkole rodzenia i trochę jestem spokojniejsza. Zobaczyłam sale porodową, wytłumacono mi co, gdzie, kiedy i jak. Wyglądało to bardzo sympatycznie, łóżko porodowe wygodne:). Pokoje w których przez 2 doby przebywa mama i dziecko też nienajgorsze, 2-osobowe z łazienką. Do szpitala mam zabrać tylko chusteczki dla dziecka dla siebie standardowo. Koszule do porodu dostane na miejscu.
Co do ubrań jesienno zimowych to ja dużo rzeczy mam pożyczonych od koleżanek byłych ciężarnych. Tylko buty. Czeka mnie wydatek bo mam same na wysokim obcasie a teraz to tylko płaski:(
agusia147 gratuluje mężowego magistra, co do doktoratu to zawsze warto się kształcić. Ale... Sama wiem po swojej rodzinie po uzyskaniu stopnia doktora mojego męża spotykam raz na 2 tygodnie. Niestety mąż połączył prace z doktoratem i teraz się realizuje. Badania, konferencje naukowe i masa papierów w domu. A jak jest w domu to pisze kolejny artykuły. Ot takie życie naukowca. Do tej pory mi to nie przeszkadzało ale jak pojawi się dziecko to chciałabym mieć go zwyczajnie blisko siebie.A jak mały podrośnie to pewnie zrobi porządek z tą toną papieru emotka i tatko nie będzie mógł się gniewać. emotka

Zemsta będzie słodka
emotka
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#4696694 Napisano: 22.09.2011 07:06:13
Ja dzisiaj jestem po wizycie u ginekologa i zalecenie - leżeć, prowadzić tryb życia kanapowo-telewizorowy czy jakoś tak, w każdym razie oszczędzać się, bo okazało się, że Synek główką chętnie pchałby się już na świat, a jednak jest trochę za wcześnie (32tydz+4dn). Poza tym do łykania magnez 2,3 razy dziennie i odpuszczanie sobie wszystkiego, co tylko mogę.
Czyli teraz trzeba się mobilizować i dokonywać ostatnich, ale największych zakupów..
0 0

agusia147

#4696699 Napisano: 22.09.2011 07:06:54
katrin22 napisał(a):

agasiam napisał(a):

Zemsta będzie słodka
emotka

Ehh ale wiesz, nie mogę mu ani zabronić, zostaje wspierać emotka Marzy mu się doktorat, ale tylko wtedy jak mu zaoferują pracę na uczelni, żeby mógł nas utrzymać. Na razie więc gdybanie.

Kopiłam fajne ciuszki na allegro. Pochwalcie mnie: http://aukcje.nas....php?item=1805896428
0 0

masza

#4696712 Napisano: 22.09.2011 07:10:33
emanuela24 napisał(a):

a i pamiętajcie dziewczyny nie kupujcie podpasek always na po porodzie emotka ja wpadłam na taki genialny pomysł emotka
i mi się szwy wplątały w siateczkę myślałam że ocipieję z radości

najlepsze są takie długie podpaski, tzw, poporodowe , w aptece będą wiedziały o co chodzi
0 0

#4696714 Napisano: 22.09.2011 07:11:01
agusia rewelka ciuszki!!! potem i Ty możesz odsprzedać emotka a ciuszki w stanie idealnym, i kurteczka, i spiworek, świetny pomysł emotka
0 0

agusia147

#4696718 Napisano: 22.09.2011 07:12:50
katrin22 napisał(a):

agusia rewelka ciuszki!!! potem i Ty możesz odsprzedać emotka a ciuszki w stanie idealnym, i kurteczka, i spiworek, świetny pomysł emotka

Dzięki, ten Uzytkownik na allegro ma pełno ślicznych zestawików. A wiadomo niemowlak nie zniszczy bardzo ciuszków.
0 0

agusia147

#4696732 Napisano: 22.09.2011 07:17:08
emanuela24 napisał(a):

masza napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

a i pamiętajcie dziewczyny nie kupujcie podpasek always na po porodzie emotka ja wpadłam na taki genialny pomysł emotka
i mi się szwy wplątały w siateczkę myślałam że ocipieję z radości

najlepsze są takie długie podpaski, tzw, poporodowe , w aptece będą wiedziały o co chodzi

e nam też polecali w szkole rodzenia jakieś zwykłe ale ubzdurałam sobie że po urodzeniu dziecka należą mi się porządne podpaski a nie jakieś byle co no i miałam luksus oj miałam emotka

co do ciuszków - rewelacyjne emotka

To odnośnie podpasek kupować konkretnie poporodowe w aptece? Jak duży zapas jest potrzebny?
0 0

fryteczka

#4696746 Napisano: 22.09.2011 07:22:13
moge sie wypowiedziec ..
polecam BELLA MAMA- PODKŁADY WKŁADY POPORODOWE x 10 szt.
podpaski to za malo.nawet nie wiadomo jak dlugie..
mysle,ze przydatne wam beda tez majtki jednorazowe.

0 0

agusia147

#4696754 Napisano: 22.09.2011 07:26:11
fryteczka napisał(a):

moge sie wypowiedziec ..
polecam BELLA MAMA- PODKŁADY WKŁADY POPORODOWE x 10 szt.
podpaski to za malo.nawet nie wiadomo jak dlugie..
mysle,ze przydatne wam beda tez majtki jednorazowe.

A podkłady poporodowe się na łóżko kładzie? Czym się różnią wkłady od podkładów?
0 0

fryteczka

#4696757 Napisano: 22.09.2011 07:26:38
polecam tez wziąć wiecej niz 1 koszule na przebranie, za majtki ganiaja bo trzeba sie wietrzyc a koszule latwo krwia zabrudzic.
0 0

fryteczka

#4696767 Napisano: 22.09.2011 07:29:27
sa podklady - na lozko...mysle,ze tez warto miec ze soba..ja dostalam 1 pozniej jak poprosilam to juz byl prolem wiec mi dowiezli
a wkladki poporodowe to jak grube i dlugie podpaski bez skrzydelek ,ktore oficjalnie trzyma sie miedzy nogami bez majtek emotka
0 0