Konkursowiczki w ciąży

slonecznik1309

#4696782 Napisano: 22.09.2011 07:33:03
agusia147 napisał(a):

Też tak macie? Ja już nie mogę się doczekać mojego synusia, oglądam ubranka na allegro i sobie wyobrażam jak się będziemy nim opiekować, karmić, przewijać, ubierać, kąpać itp. To taaakie fajne emotka

emotka życzę powodzenia emotka oby nie miało kolek, bo moja mała miała do 8 miesiąca i nic nie było fajne, bo ciągle płakała ;( teraz ma 2 latka emotka
0 0

fryteczka

#4696787 Napisano: 22.09.2011 07:34:15
emanuela24 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

polecam tez wziąć wiecej niz 1 koszule na przebranie, za majtki ganiaja bo trzeba sie wietrzyc a koszule latwo krwia zabrudzic.

fryteczka powiedz jak maluszek się czuje ?
no i jak Twoje wrażenia z bycia mamusią ?

troche katarek go meczy . kichal juz w szpitalu ale doktor powiedziala,ze kicha bo cos go drazni w nosie.. eh -zla diagnoza. biedny bo zalega mu w nosku a wysmarkac sie przeciez nie wysmarka..kropelki,sul fizjologiczna i gruszka.
a wrazenia - cudowne. emotka
0 0

slonecznik1309

#4696788 Napisano: 22.09.2011 07:34:45
fryteczka napisał(a):

sa podklady - na lozko...mysle,ze tez warto miec ze soba..ja dostalam 1 pozniej jak poprosilam to juz byl prolem wiec mi dowiezli
a wkladki poporodowe to jak grube i dlugie podpaski bez skrzydelek ,ktore oficjalnie trzyma sie miedzy nogami bez majtek emotka

fajne są takie majtki chyba z canpola - całe z siatki
0 0

agusia147

#4696789 Napisano: 22.09.2011 07:34:56
fryteczka napisał(a):

sa podklady - na lozko...mysle,ze tez warto miec ze soba..ja dostalam 1 pozniej jak poprosilam to juz byl prolem wiec mi dowiezli
a wkladki poporodowe to jak grube i dlugie podpaski bez skrzydelek ,ktore oficjalnie trzyma sie miedzy nogami bez majtek emotka

Fryteczko, jak można bez majtek? A jak tu iść do toalety czy cuś?
0 0

Gość: xagadee

#4696791 Napisano: 22.09.2011 07:35:52
agusia147 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

Fryteczko, jak można bez majtek? A jak tu iść do toalety czy cuś?

normalnie - drobnymi kroczkami, a właściwie krokiem posuwistym emotka

zobaczysz emotka
0 0

kalisto1986

#4696798 Napisano: 22.09.2011 07:38:23
Też dziewczyny polecam majtki jednorazowe ( mnie by siłą po porodzie nie zmusili do założenia normalnych emotka )
U nas sprawdzały się wkłady po porodowe, które dostawało się w szpitali - nie ryzykowałabym, z normalnymi podpaskami

emanuela
przez ciebie chyba zzieleniałam, na myśl z tą siateczką emotka
0 0

kalisto1986

#4696809 Napisano: 22.09.2011 07:42:20
fryteczka możesz zamiast gruszki kupić aspirator frida emotka u nas sprawdził się rewelacyjnie, aż do czasu kiedy mały nauczył się dmuchać
wyciąga zdecydowanie lepiej niż gruszka i nie sprawia żadnego dyskomfortu, bo nie wkładasz do noska
0 0

fryteczka

#4696814 Napisano: 22.09.2011 07:43:57
szpitalne i u mnie sie sprawdzily tyle,ze lezalam dluzej a dostalam zapas na 2-3 dni.wiec musialam zorganizowac wlasne.
w kazdym razie te bell sa przyjemniejsze i pewnie przydadza sie jeszcze kilka dni w domu.
0 0

fryteczka

#4696825 Napisano: 22.09.2011 07:47:04
kalisto - 1 raz widze ale kupie. serce mi peka jak placze przy czyszczeniu noska.
0 0

agusia147

#4696830 Napisano: 22.09.2011 07:48:31
emanuela24 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

Też dziewczyny polecam majtki jednorazowe ( mnie by siłą po porodzie nie zmusili do założenia normalnych emotka )
U nas sprawdzały się wkłady po porodowe, które dostawało się w szpitali - nie ryzykowałabym, z normalnymi podpaskami

emanuela
przez ciebie chyba zzieleniałam, na myśl z tą siateczką emotka

hahaha ja zwyczajnie od zawsze taka kreatywna byłam
emotka emotka emotka
a pamiętam jak nam w szkole rodzenia mówili o najzwyklejszych podpaskach lub takich z apteki (położna polecała bella maxi - takie najzwyklejsze) a ja se myślę zwariowała po urodzeniu malucha zasługuję na coś lepszego i odwaliłam numer emotka emotka emotka
teraz się z tego śmieję ale wtedy nie było mi do śmiechu emotka myślałam że szwy powyrywam emotka

Auaaa to musiało boleć emotka Ja to normalnie te polecane kupię. W ogóle to nie wiem jakie sprzęty i przybory i kosmetyki gromadzić dla maluszka?

PS> Widział ktoś gdzieś przebranie króliczka dla maleństwa? Coś w deseń http://swiat-obra...zieci-0-246-5-2.html
0 0

kalisto1986

#4696846 Napisano: 22.09.2011 07:54:06
emanuela24 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

kalisto - 1 raz widze ale kupie. serce mi peka jak placze przy czyszczeniu noska.

ja taki miałam kiedyś w mamo to ja były do wygrania
zapewne lepszy od gruchy

nie boje się tego nazwać genialnym !

Wydaje się dziwne, bo mama ciągnie to ustami emotka
ale nic, a nic nie dostaje się do ustnika, wyciąga wszystko z noska, bez bólu, na prawde bardzo, bardzo polecam emotka
0 0

beniaminowa

#4696854 Napisano: 22.09.2011 07:57:19
kalisto1986 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

fryteczka napisał(a):

ja taki miałam kiedyś w mamo to ja były do wygrania
zapewne lepszy od gruchy

nie boje się tego nazwać genialnym !

Wydaje się dziwne, bo mama ciągnie to ustami emotka
ale nic, a nic nie dostaje się do ustnika, wyciąga wszystko z noska, bez bólu, na prawde bardzo, bardzo polecam emotka

ja też polecam... mam go od trzeciego dnia życia mojego maluszka. Moim zdaniem nie ma nic lepszego i delikatniejszego.
0 0

Gość: dianek

#4696859 Napisano: 22.09.2011 07:58:54
agusia z tymi przebraniami uważaj! są niebezpieczne! my mamy takie w spadku jedno, ale z małymi uszami... jego poprzednia właścicielka - Oliwka dostała je od rodziny, mała miała nie wiem z 8-9 miesięcy, ubrali ją i nie pozwoliła się rozebrać - NAWET PRZEZ SEN! ten brzdąc chodził w tym przez ponad 2 dni non stop, a że ubranko było białe a dzieciaka trzeba było wykąpać to po 3 dniach siłą zdzierali... ale był wrzask, drapanie, gryzienie...

nie mogli rozebrać 9-miesięcznego dziecka - widzicie to?
później królika schowali i już nie ubierali emotka
0 0

agusia147

#4696870 Napisano: 22.09.2011 08:01:22
dianek napisał(a):

agusia z tymi przebraniami uważaj! są niebezpieczne! my mamy takie w spadku jedno, ale z małymi uszami... jego poprzednia właścicielka - Oliwka dostała je od rodziny, mała miała nie wiem z 8-9 miesięcy, ubrali ją i nie pozwoliła się rozebrać - NAWET PRZEZ SEN! ten brzdąc chodził w tym przez ponad 2 dni non stop, a że ubranko było białe a dzieciaka trzeba było wykąpać to po 3 dniach siłą zdzierali... ale był wrzask, drapanie, gryzienie...

My chcemy na wielkanoc, to maleństwo około 3 miesiące będzie miało emotka Chyba będzie jeszcze łatwo rozebrać emotka
0 0

#4696873 Napisano: 22.09.2011 08:01:47
a co do tego czyściciela do noska - rewelacyjna sprawa! używała go moja mama przy mojej siostrzyczce - młoda ze szpitala przyjechała z bakterią w zatokach, przez pierwsze 3 lata życia miała non stop katar, który jeszcze doprawiały wirusy złapane w żłobku
to urządzenie wiele razy ratowało sytuację - o zwykłej gruszce to ja już nawet nie myślę

0 0

#4696881 Napisano: 22.09.2011 08:04:56
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

My chcemy na wielkanoc, to maleństwo około 3 miesiące będzie miało emotka Chyba będzie jeszcze łatwo rozebrać emotka

hehe, dobre
a jak wielkanoc wypada najbliższa? 8 kwietnia?
oj to nasze może mieć ze 3-4 tygodnie, raczej przebierać w królika nie będziemy.. chociaż kto to wie co się jeszcze wydarzy emotka
0 0

Gość: katrin22

#4696892 Napisano: 22.09.2011 08:07:31
Mi też ciarki przeszły jak emanuela24 o tych szwach w siateczce napisała, brrrr
0 0

Gość: emilka1705

#4696904 Napisano: 22.09.2011 08:10:37
katrin22 napisał(a):

mnie też eh...
Ja do rodzenia poprzednim razem dostałam taką koszulę że...Dekold dosłownie po pępek i sznurki pourywane żeby biust nie wybiegał, a z długości to taka, że jak przód zakrywałam to tył się wyłaniał:P
0 0

Gość: katrin22

#4696933 Napisano: 22.09.2011 08:20:37
emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mnie też eh...
Ja do rodzenia poprzednim razem dostałam taką koszulę że...Dekold dosłownie po pępek i sznurki pourywane żeby biust nie wybiegał, a z długości to taka, że jak przód zakrywałam to tył się wyłaniał:P

Pewnie ta koszula nie jeden poród widziała emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4696971 Napisano: 22.09.2011 08:32:39
katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

mnie też eh...

Pewnie ta koszula nie jeden poród widziała emotka

oj nie jeden:P A prali to ją nie wiem w czym bo sztywna to była tak że aż drapała:)
0 0