Konkursowiczki w ciąży

Gość: katrin22

#4696987 Napisano: 22.09.2011 08:36:41
emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mi też ciarki przeszły jak emanuela24 o tych szwach w siateczce napisała, brrrr

mnie też eh...
Ja do rodzenia poprzednim razem dostałam taką koszulę że...Dekold dosłownie po pępek i sznurki pourywane żeby biust nie wybiegał, a z długości to taka, że jak przód zakrywałam to tył się wyłaniał:P

Pewnie ta koszula nie jeden poród widziała emotka

oj nie jeden:P A prali to ją nie wiem w czym bo sztywna to była tak że aż drapała:)

Ciekawe czy znów tą samą dostaniesz hehe
emotka
0 0

Gość: emilka1705

#4697025 Napisano: 22.09.2011 08:45:29
oj niestety z koszuliną się już nie spotkam bo rodzę w innym szpitalu, ale ona penie i po moim jeszcze porody ogląda:)
0 0

agusia147

#4697109 Napisano: 22.09.2011 09:21:50
katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Mi też ciarki przeszły jak emanuela24 o tych szwach w siateczce napisała, brrrr

mnie też eh...
Ja do rodzenia poprzednim razem dostałam taką koszulę że...Dekold dosłownie po pępek i sznurki pourywane żeby biust nie wybiegał, a z długości to taka, że jak przód zakrywałam to tył się wyłaniał:P

Pewnie ta koszula nie jeden poród widziała emotka

oj nie jeden:P A prali to ją nie wiem w czym bo sztywna to była tak że aż drapała:)

Ciekawe czy znów tą samą dostaniesz hehe
emotka

Pewnie wykrochmalona emotka
0 0

Gość: agasiam

#4697205 Napisano: 22.09.2011 10:01:41
ja pewnie zapasową będe miała koszulę ale te co nam pokazywali to chyba takie jednorazowe bo były orginalnie ofoliowane S. M. L. i XL. Napewno wezmę pieluszki. Tylko zastanawiam się jak to będzie, bo odniosłam wrażenie że myciem i przebieraniem malucha zajmuje się pielęgniarka. Pewnie to dlatego że na odziale pustki. a co z tymi majtkami jednorazowymi? W szkole rodzenia powiedziano nam że kategorycznie nie ponieważ na odziale jest ciepło, kobieta bardziej się poci a one nie dają rady-odparzają. Bawełniane majtki lub z siateczki byle to było naturalne włókno.
agusia147 Wy jesteście na początku drogi więc sobie wszystko poukładacie.A przyszły tato niech się kształci bo warto. Ja i mąż to stara drużyna, która musi wszystko przeorganizować emotka A ciuszki bardzo ładne szczególnie błękitne sztrukasy, body w kropeczki i ten pajacyk z żyrafą. zresztą wszystko jest śliczne.
0 0

agusia147

#4697220 Napisano: 22.09.2011 10:09:44
agasiam napisał(a):

ja pewnie zapasową będe miała koszulę ale te co nam pokazywali to chyba takie jednorazowe bo były orginalnie ofoliowane S. M. L. i XL. Napewno wezmę pieluszki. Tylko zastanawiam się jak to będzie, bo odniosłam wrażenie że myciem i przebieraniem malucha zajmuje się pielęgniarka. Pewnie to dlatego że na odziale pustki. a co z tymi majtkami jednorazowymi? W szkole rodzenia powiedziano nam że kategorycznie nie ponieważ na odziale jest ciepło, kobieta bardziej się poci a one nie dają rady-odparzają. Bawełniane majtki lub z siateczki byle to było naturalne włókno.
agusia147 Wy jesteście na początku drogi więc sobie wszystko poukładacie.A przyszły tato niech się kształci bo warto. Ja i mąż to stara drużyna, która musi wszystko przeorganizować emotka A ciuszki bardzo ładne szczególnie błękitne sztrukasy, body w kropeczki i ten pajacyk z żyrafą. zresztą wszystko jest śliczne.

Teraz te wszelkie ciuszki takie śliczne emotka Bobo będzie zawsze odstawiony emotka Mam nadzieję poukładać emotka Znaczy zawsze jakoś się wszystko udaje pomyślnie, może to kwestia szczęścia, albo Bozia czuwa.
0 0

Gość: misiek

#4697372 Napisano: 23.09.2011 06:01:48
WITAM WSZYSTKICH !!! WCZORAJ O 22,40 URODZIŁ SIÊ ANTOŚ -CHŁOPISKO 57 CM 3,65 KG !!!!! emotka emotka NAJWIÊKSZA WYGRANA !!!!! KASIA URODZIŁA SIŁAMI NATURY NIE CIELI JEJ A WSZYSTKIM FACETOM POLECAM PORÓD RODZINNY TYLE ONIM NAPISALI A JA POWIEM KRÓTKO emotka ZAJE.... RZECZ JAK WIDZISZ PIERWSZY SWOJEGO POTOMKA POZDRAWIAM MISIEK
0 0

Gość: grusia

#4697525 Napisano: 23.09.2011 07:18:10
GRATKI emotka

Ja biore zwykłe bawełniane majciochy - skóra oddychac bedzie a ja moge byc spokojna ze nic mi nie wyleci emotka ( a po porodzie byłam swiadkiem takiej wpadki ). Koszule mam tylko do porodu - potem bawełniane pizamy emotka Taki zestaw juz mi sie sprawdzil i nikt nie miał nic przeciwko. Osobiscie nie odwazylabym sie bez majtek wedrowac do WC czy pod prysznic emotka

CO do podpasek to polecam
http://www.dobryp...27-x-75-absorgyn.jpg

Takie
http://www.kraina...AMMA_-10szt_-280.jpg

lub takie
http://dladzieci....29ff5f940d0915dd4bb2

Na łozko ( i potem fajne do lozeczka ) mam takie:
http://www.dobryp...niczne-seni-soft.jpg
0 0

beata21

#4697725 Napisano: 23.09.2011 08:25:21
kalisto1986 napisał(a):

fryteczka możesz zamiast gruszki kupić aspirator frida emotka u nas sprawdził się rewelacyjnie, aż do czasu kiedy mały nauczył się dmuchać
wyciąga zdecydowanie lepiej niż gruszka i nie sprawia żadnego dyskomfortu, bo nie wkładasz do noska

tez polecam aspirator - rewelacyjnie sie sprawdza emotka
0 0

#4697794 Napisano: 23.09.2011 08:49:25
Gratki Misiek emotka To dopiero wygrana emotka emotka emotka
0 0

agusia147

#4697908 Napisano: 23.09.2011 09:15:40
misiek napisał(a):

WITAM WSZYSTKICH !!! WCZORAJ O 22,40 URODZIŁ SIÊ ANTOŚ -CHŁOPISKO 57 CM 3,65 KG !!!!! emotka emotka NAJWIÊKSZA WYGRANA !!!!! KASIA URODZIŁA SIŁAMI NATURY NIE CIELI JEJ A WSZYSTKIM FACETOM POLECAM PORÓD RODZINNY TYLE ONIM NAPISALI A JA POWIEM KRÓTKO emotka ZAJE.... RZECZ JAK WIDZISZ PIERWSZY SWOJEGO POTOMKA POZDRAWIAM MISIEK

Duży chłop emotka Gratulacje!
0 0

benasia

#4697918 Napisano: 23.09.2011 09:17:46
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia rewelka ciuszki!!! potem i Ty możesz odsprzedać emotka a ciuszki w stanie idealnym, i kurteczka, i spiworek, świetny pomysł emotka

Dzięki, ten Uzytkownik na allegro ma pełno ślicznych zestawików. A wiadomo niemowlak nie zniszczy bardzo ciuszków.

a ja tą aukcję też wczoraj oglądałam ale mam dużo ubranek więc się nie skusiłam emotka

nniewidzialnaa napisał(a):

Ja dzisiaj jestem po wizycie u ginekologa i zalecenie - leżeć, prowadzić tryb życia kanapowo-telewizorowy czy jakoś tak, w każdym razie oszczędzać się, bo okazało się, że Synek główką chętnie pchałby się już na świat, a jednak jest trochę za wcześnie (32tydz+4dn). Poza tym do łykania magnez 2,3 razy dziennie i odpuszczanie sobie wszystkiego, co tylko mogę.
Czyli teraz trzeba się mobilizować i dokonywać ostatnich, ale największych zakupów..

ja mam tak samo - tylko że kategorycznie leżec -choć i tak wiadomo muszę wstawać po rózne rzeczy choćby lekarstwa brać... A u nas 32 tyg + 3dni.
0 0

#4698360 Napisano: 23.09.2011 11:19:44
A ja odkąd jestem w ciąży jakaś roztargniona jestem, pojechałam opłacać rachunki, UWAGA! bez rachunków, weszłam na pocztę, stoję w kolejce, zaglądam do torebki, a tam ni widu ni słychu moich rachunków, i zawrotka, znów 5km do domu po rachunki emotka
0 0

agusia147

#4698553 Napisano: 23.09.2011 12:08:47
katrin22 napisał(a):

A ja odkąd jestem w ciąży jakaś roztargniona jestem, pojechałam opłacać rachunki, UWAGA! bez rachunków, weszłam na pocztę, stoję w kolejce, zaglądam do torebki, a tam ni widu ni słychu moich rachunków, i zawrotka, znów 5km do domu po rachunki emotka

Też tak mam i problem ze skupieniem się nad czymś, a w głowie tysiąc myśli na minutę.

Dziś do tego boli głowa jak nie wiem emotka
0 0

#4698640 Napisano: 23.09.2011 12:23:59
agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Też tak mam i problem ze skupieniem się nad czymś, a w głowie tysiąc myśli na minutę.

Bo pogoda taka blee, raz słońce, raz pochmurno, już pranie wnosiłam 2 razy i wynosiłam, bo myślałam, że będzie padać.
0 0

agusia147

#4698702 Napisano: 23.09.2011 12:41:45
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Bo pogoda taka blee, raz słońce, raz pochmurno, już pranie wnosiłam 2 razy i wynosiłam, bo myślałam, że będzie padać.

I do tego powietrze jakieś takie mroźne, a niby jest 19 stopni...
0 0

#4698733 Napisano: 23.09.2011 12:50:23
Zapowiadają ciepłe początki jesieni
http://wiadomosci...jesieni,galeria.html
0 0

beniaminowa

#4698735 Napisano: 23.09.2011 12:51:01
Dziewczyny ratujcie... Co brałyście jak Was rozkładało? Potwornie boli mnie gardło i cieknie mi z nosa... A do tego moje maleństwo ma zapalenia uszu, spojówek i krtani emotka emotka
0 0

#4698762 Napisano: 23.09.2011 12:57:08
Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to już tylko antybiotyk, ale Ciebie dopiero bierze, więc musisz się ratować, Wit. C, Miód, i coś do smarowania zatok (czoła) i gardła, u mnie skutkuje Amol, nos odtyka, zatoki rozgrzewa, i gardełko też smaruj Amolem i apaszka!
0 0

beniaminowa

#4698802 Napisano: 23.09.2011 01:04:21
katrin22 napisał(a):

Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, to już tylko antybiotyk, ale Ciebie dopiero bierze, więc musisz się ratować, Wit. C, Miód, i coś do smarowania zatok (czoła) i gardła, u mnie skutkuje Amol, nos odtyka, zatoki rozgrzewa, i gardełko też smaruj Amolem i apaszka!

Spróbuję... Wolałabym uniknąć antybiotyku...
0 0

#4698815 Napisano: 23.09.2011 01:07:16
beniaminowa napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Spróbuję... Wolałabym uniknąć antybiotyku...

Tak by było najlepiej. Próbuj, teraz musisz się wygrzać, to może puści.
0 0