Konkursowiczki w ciąży

Gość: dianek

#4711915 Napisano: 28.09.2011 04:33:23
agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

kurcze, późno się zrobiło, znowu się nie wyśpię emotka jutro rano trzeba wstać, iść odebrać wydrukowana mgrkę, zostawić w ploterni 850zł i można spokojnie czekać na obronę emotka dobranoc emotka

Strasznie drogo, mój Myzio płacił 350zł w sumie za 5 kopii magisterki, która miała 140stron.

no.. bo moja magisterka to projekt - 8 plansz w formacie 100x70cm + 50 stron kolorowego, ładnie oprawionego opisu... 850zł to jedna kopia, mam nadzieję że nie będą chcieli żadnych dodruków

uroki kończenia architektury krajobrazu niestety emotka

aż spać nie mogłam, o 4 wstałam emotka
0 0

Gość: grusia

#4712017 Napisano: 28.09.2011 06:37:08
beniaminowa napisał(a):

Po naturalnym to min na czas połogu czyli ok 6 tyg... Po CC się dużo mniej krwawi i ten czas się skraca i chyba nie ma takich przeciwwskazań i takiego dyskomfortu jak przy naturalnym emotka

No nie wiem czy sie mniej krwawi po CC - organizm musi sie oczyscic tak czy siak - wiele zalezy właznie od organizmu. Ja po SN krwawilam a raczej plamilam przez tydzien ( juz ze szpitala wychodzilam w podpasce ).
Osobiscie uwazam ze warto poczekac na zakonczenie połogu ( 6-8 tyg w obu przypadkach bez znaczenia jak sie rodzilo - to czas dojscia organizmu do rownowagi po porodzie i cofniecia sie zmian jakie zaszly w czasie ciazy - nie chodzi tu o rany,kobiety ktore urodzily bez naciecia tez maja taki czas powrotu do normalnosci ) i wizyte u lekarza ktory sprawdzi stan blizny po CC,stopien zagojenia i czy nic sie złego z nia nie dzieje no i da zielone swiatło.Bałabym sie wczesniej chocby dlatego ze rana moze sie rozejsc itd.
0 0

efelinkaaa

#4712098 Napisano: 28.09.2011 07:07:15
grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Po naturalnym to min na czas połogu czyli ok 6 tyg... Po CC się dużo mniej krwawi i ten czas się skraca i chyba nie ma takich przeciwwskazań i takiego dyskomfortu jak przy naturalnym emotka

No nie wiem czy sie mniej krwawi po CC - organizm musi sie oczyscic tak czy siak - wiele zalezy właznie od organizmu. Ja po SN krwawilam a raczej plamilam przez tydzien ( juz ze szpitala wychodzilam w podpasce ).
Osobiscie uwazam ze warto poczekac na zakonczenie połogu ( 6-8 tyg w obu przypadkach bez znaczenia jak sie rodzilo - to czas dojscia organizmu do rownowagi po porodzie i cofniecia sie zmian jakie zaszly w czasie ciazy - nie chodzi tu o rany,kobiety ktore urodzily bez naciecia tez maja taki czas powrotu do normalnosci ) i wizyte u lekarza ktory sprawdzi stan blizny po CC,stopien zagojenia i czy nic sie złego z nia nie dzieje no i da zielone swiatło.Bałabym sie wczesniej chocby dlatego ze rana moze sie rozejsc itd.

grusia - ja miałam tak samo z tym krwawieniem, w sumie już w szpitalu (4 doba) prawie nic nie było.. To nie jest regułą, chociaż rzeczywiście podobno po PN krwawi się dłużej.

Z CC bałabym się znieczulenia emotka moja Przyjaciółka miała rehabilitacje po złym wbiciu (to bardzo rzadkie przypadki). Samą operacje przeszła super, po ustawowym czasie leżenia biegała, skakała jakby nigdy Jej nie cięli emotka (wskazania: cholestaza + cukrzyca ciążowa, przysięgam - w 9 m-cu nie miała już nosa, taka była spuchnięta ).
Ja tak samo dobrze się czułam po SN, następnego dnia siedziałam po turecku emotka Położna mnie ochrzaniła, że nie wolno, heh.
Wszystko pięknie się zagoiło i nie odczuwałam żadnych dolegliwości.

Nic tu nie jest reguła, i cesarka i poród naturalny może być pięknym wydarzeniem albo pozostawić traumatyczne wspomnienia..
0 0

beniaminowa

#4712211 Napisano: 28.09.2011 07:34:23
grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

Hmm... Tak mi się wydaje i w moim przypadku tak było... Jak wychodziłam ze szpitala (po 3 dobach) same wkładki mi wystarczyły. Przy CC dużo łatwiej jest urodzić łożysko i (tak nam na szkole rodzenia mówili) dlatego mniej się krwawi. Ale to też pewno zależy od wielu czynników...
0 0

agusia147

#4712584 Napisano: 28.09.2011 09:01:12
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dianek napisał(a):

kurcze, późno się zrobiło, znowu się nie wyśpię emotka jutro rano trzeba wstać, iść odebrać wydrukowana mgrkę, zostawić w ploterni 850zł i można spokojnie czekać na obronę emotka dobranoc emotka

Strasznie drogo, mój Myzio płacił 350zł w sumie za 5 kopii magisterki, która miała 140stron.

no.. bo moja magisterka to projekt - 8 plansz w formacie 100x70cm + 50 stron kolorowego, ładnie oprawionego opisu... 850zł to jedna kopia, mam nadzieję że nie będą chcieli żadnych dodruków

uroki kończenia architektury krajobrazu niestety emotka

aż spać nie mogłam, o 4 wstałam emotka

Hmm, ale na samej uczelni nie wołają od ciebie 3 kopii? Jednej dziekanat, drugiej biblioteka, a trzeciej promotor?

efelinkaaa napisał(a):

grusia napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

grusia - ja miałam tak samo z tym krwawieniem, w sumie już w szpitalu (4 doba) prawie nic nie było.. To nie jest regułą, chociaż rzeczywiście podobno po PN krwawi się dłużej.

Z CC bałabym się znieczulenia emotka moja Przyjaciółka miała rehabilitacje po złym wbiciu (to bardzo rzadkie przypadki). Samą operacje przeszła super, po ustawowym czasie leżenia biegała, skakała jakby nigdy Jej nie cięli emotka (wskazania: cholestaza + cukrzyca ciążowa, przysięgam - w 9 m-cu nie miała już nosa, taka była spuchnięta ).
Ja tak samo dobrze się czułam po SN, następnego dnia siedziałam po turecku emotka Położna mnie ochrzaniła, że nie wolno, heh.
Wszystko pięknie się zagoiło i nie odczuwałam żadnych dolegliwości.

Nic tu nie jest reguła, i cesarka i poród naturalny może być pięknym wydarzeniem albo pozostawić traumatyczne wspomnienia..

To pozazdrościć szczęśliwego rozwiązania emotka
0 0

Gość: katrin22

#4712808 Napisano: 28.09.2011 09:55:09
Jak tam mamuśki się dziś czujecie? ja czuję, że coś porobię w domu emotka energia przyjszla heh
I spakuję w końcu torbę do szpitala emotka
A poza tym tak mi się wczoraj brzuch wiercił, wypinał, no cuda wyrabiał, aż momentami myślałam, że mnie rozerwie emotka
0 0

Gość: agulecece

#4712949 Napisano: 28.09.2011 10:28:18
ja dzis nadal mam dziwne bole w dolue brzucha jak chodze,wiec jak na razie wiekszosc dnia spedzilam w pozycji lezacej,maly do tego fika jak szalony,dobrze ze wizyte mam w piatek to sie dowiem co to za bole
0 0

#4712957 Napisano: 28.09.2011 10:30:15
agulecece napisał(a):

ja dzis nadal mam dziwne bole w dolue brzucha jak chodze,wiec jak na razie wiekszosc dnia spedzilam w pozycji lezacej,maly do tego fika jak szalony,dobrze ze wizyte mam w piatek to sie dowiem co to za bole

Jak w piątek masz wizytę to lekarz powie co i jak emotka
Na pewno to normalne, mnie w nocy tak pachwiny bolą, że a z stękam, a w dzień jest OK
0 0

Gość: emilka1705

#4712974 Napisano: 28.09.2011 10:34:09
Moje małe strasznie wypycha pupę:P Mnie dziś dalej tam pobolewa jak i wczoraj. Taki cholerny ucisk. Mam nadzieję, że minie choć na kilka dni. Przeraziłam się dziś troszkę bo zdałam sobie sprawe, że do terminu jeszcze niecałe 3 tyg emotka
Właśnie przed chwilą przyniosła listonoszka zamówiony na allegro podgrzewacz. 20zł z przesyłką 29. Kurcze bałam się, że jakiś zniszczony badziew za taką kasę a wygląda jak nóweczka emotka
http://allegro.pl...owy-i1838543098.html

o taki:)
0 0

#4713026 Napisano: 28.09.2011 10:46:16
emilka1705 napisał(a):

Moje małe strasznie wypycha pupę:P Mnie dziś dalej tam pobolewa jak i wczoraj. Taki cholerny ucisk. Mam nadzieję, że minie choć na kilka dni. Przeraziłam się dziś troszkę bo zdałam sobie sprawe, że do terminu jeszcze niecałe 3 tyg emotka
Właśnie przed chwilą przyniosła listonoszka zamówiony na allegro podgrzewacz. 20zł z przesyłką 29. Kurcze bałam się, że jakiś zniszczony badziew za taką kasę a wygląda jak nóweczka emotka
http://allegro.pl...owy-i1838543098.html

o taki:)

to widze ze mamy podobne odczucia od wczoraj a plecy cie nie bola mi zostaly niepelne 4 tyg
0 0

#4713047 Napisano: 28.09.2011 10:50:50
plecy jak pochodzę dłużej, a dzisiaj się obijam więc nie:P Zrobiłam wczoraj obiad na 2 dni, a córka grzeczna jak nigdy i sama się bawi:)
Ciekawe, który maluszek urodzi się pierwszy:) to tylko tydzień różnicy w teminie, a wiadomo jak z terminami jest:)
0 0

#4713066 Napisano: 28.09.2011 10:54:18
na kiedy macie dokładnie, ja wg książeczki ciążowej na 29 pazdziernika, a wg. USG 6-9 listopad, ale jeśli będzie CC, to te daty szlag trafi.
0 0

#4713077 Napisano: 28.09.2011 10:57:20
ja mam wyliczony tylko z USG niby na 18-10. Na ostatniej wizycie przesuną się na 27, ale ponoć te późne USG się nie liczą. (z okresu nie da się u mnie wyliczyć bo ostatni miałam ponad rok temu)
0 0

#4713104 Napisano: 28.09.2011 11:02:32
Mi wyliczył z okresu 28-cyklowego, ale ja nigdy nie miałam co 28 dni, tylko co 30- 35
0 0

#4713109 Napisano: 28.09.2011 11:03:45
katrin22 napisał(a):

Mi wyliczył z okresu 28-cyklowego, ale ja nigdy nie miałam co 28 dni, tylko co 30- 35

no i właśnie tak jest z tymi wyliczeniami. Mówiłaś mu o tym?
0 0

aneta411

#4713110 Napisano: 28.09.2011 11:04:07
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

agusia
blizna jest niemal niewidoczna i chowa się pod bielizną a nawet pod strojem kąpielowym... Ma ok 15 cm i jest cieniutka. Z tym mam najmniejszy problem emotka
katrin
Zalecają 3 lata... Ale co zrobić jak mi się zamarzyła mała różnica między dziećmi?! emotka Siostra ma podobnie (też ok 20 miesięcy różnicy) i u niej też dwa CC

I tak brzmi strasznie emotka

:) też się bałam no i poza tym nastawiałam się na poród naturalny emotka ale jak po nastu godzinach skurczy mi powiedzieli że się nie da i czy wyrażam zgodę na CC to się poryczałam... ale później doszłam do wniosku że jak bym takiego kloca miała wycisnąć to na pewno by bolało dłużej niż tydzień... A tak to go wyciągnęli różowiutkiego i nie zmęczonego porodem... Ale żeby nie było poród naturalny jest lepszy (oprócz wskazań medycznych)

Ja miałam CC, zaplanowane dzień wcześniej emotka - wskazania medyczne i powiem szczerze, ze drugi raz tez wolałabym CC - wiem, co mnie czeka. A najważniejsze jest to, że podczas porodu lekarz zauważył jakieś polipy i je od razu usunął. Gdybym rodziła naturalnie nie wiem, czy ktoś by je odkrył w ogóle, a nawet jeśli to czekałaby mnie zabieg, a tak 2w1.
Cesarka zła nie jest - oczywiście wypowiadam się za siebie, trochę boli (a czy przy naturalnym nie??). Miałam wiele razy kolkę nerkową i ostre zapalenie trzustki - CC to przy tym Pikuś emotka . Wiadomo - decydować powinien lekarz - on się na tym zna i wie, co dla matki i dziecka jest najlepsze.
P.S. Wkłucie do znieczulenia nie boli - ja miałam tylko problem ze zrobieniem kociego grzbietu - brzuch mi przeszkadzał. Z karmieniem piersią tez problemów nie miałam. Także dziewczyny - nie przejmujcie się i pomyślcie, że po porodzie (nie ważne czy naturalnym, czy cc, czeka Was spotkanie z cudownymi istotkami, zamieszkującymi obecnie w Waszych brzuszkach emotka
0 0

Gość: mooniq82

#4713118 Napisano: 28.09.2011 11:05:23
co myślicie na temat badania genetycznego??
0 0

#4713122 Napisano: 28.09.2011 11:06:33
emilka1705 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

no i właśnie tak jest z tymi wyliczeniami. Mówiłaś mu o tym?

Tak, i on powiedział, że pewnie się kilak dni przesunie, i wg USG wyszło 6-9 listopad.
Chwilami nie wiem już w którym tygodniu jestem heh. Dobrze, że wg. kości udowej dziecka można obliczyć, u mnie zawsze się zgadza. Teraz poczatek 35 tyg
0 0

#4713125 Napisano: 28.09.2011 11:07:06
mooniq82 napisał(a):

co myślicie na temat badania genetycznego??

ale mówisz o tym co wykrywa wady płodu?we wczesnej ciąży?
0 0

#4713130 Napisano: 28.09.2011 11:08:10
ja mam termin wweglug okresu 25.10 i z usg tez tak wychodzilo
0 0