Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak lekarka w ten sposób wyskakuje to pewnie chce naciągnąć, miałam to samo jak byłam na wizycie w CM. Łukasza w Częstochowie... I że niby do 14 tygodnia można zrobić. Ja nie robiłam i uważam, że zrobiłam dobrze, tym bardziej, że lekarz nie znalazł nic niepokojącego.
Idź zrób test z krwi, wtedy wyjdzie wszystko na pewno
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
Gość: katrin22
Ja tak miałam, druga kreseczka blada (widać ja było pod światłem), poszłam na badanie krwi betaHCG, potem lekarz
Gość: kotek11
Gość: emilka1705
ja też miałam bladziutką 2 kreseczkę:) kupiłam test innej firmy i zrobiłam na drugi dzień. Pojawiła się wyraźna 2 krecha:)
Gość: cytrynkowa
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poniekodąd. Tam się urodziłam, mam całą rodzinę, ale wyjechałam na studia do Warszawy i tu mam męża
Gość: agasiam
Jeżeli lekarz prowadzący ciąże uzna że takie badanie jest wskazane to uważam że trzeba. Badania genetyczne nieinwazyjne są bezpieczne dla Ciebie i dziecka czyli usg genetyczne, test PAP-A
Najczęsciej wskazaniem do dalszych badań genetycznych jest wysoka przezierność karkowa, choroby genetyczne w rodzinie i wiek mamy. Czasem lekarze kierują na badania inwazyjne, ale to już drogie badania i raczej ze skierowaniem- są refundowane. Ja miałam takie badanie i nie żałuje. Przyznam że czekanie na wynik jest okropne ale nie potrafiłabym czekać 9 mc w niepewności. Myślę tu o sytuacji gdy lekarz sugeruje że z dziecko może rozwijać się nieprawidłowo. Spotkałam się z pytaniami a po co Ci to lepiej nie wiedzieć. Ja odpowiadałam, że mam siostrę niepełnosprawną która mogła mieć zrobioną operacje w łonie matki ale nie miała bo lekarze zbyt późno zdiagnozowali wadę. Tyle się mówi o wczesnej diagnozie w leczeniu dlaczego ciąża ma być traktowana inaczej.Diagnostyka prenatalna umożliwia pomoc w przeżyciu takim dzieciom i umożliwia poprawe jakości ich życia. Najważniejsza jest rzetelne wyjaśnienie, jakie są możliwości pomocy choremu dziecku i przygotowanie rodziców. I nie ma co chować głowy w piasek bo jeżeli coś jest nie tak to samo się nie wyleczy.
Gość: mooniq82
dziękuję
Gość: mooniq82
lekarz nic nie mowil,ze to jest wskazane...zapytala tylko czy myslalam o tym bo ona mowi swoim pacjentkom o takim badaniu... za 3 tygodnie ide na wizyte to mam czas aby sie zastanowic z partnerem
Gość: allice
zrobiłam test innej firmy i ta sama sytuacja, ledwo widoczna druga kreska...
Gość: grusia
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje
Kurcze jak ja robiłam test to te krechy były taaak czerwone
Potem jadłam Duomox już przypisany przez lekarza i wygrzebałam się z grypy(najgorszej w moim zyciu) i po następnych 2 tygodniach zobaczyłam bijące serduszko
efelinkaaa
Postów 3061
Data rejestracji 27.10.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zapłodnienie następuje dużo później niż przytulanie
ja też miałam bladziutką kreseczkę na teście (2 dni mi się okres spóźniał), następnego dnia poszłam na test z krwi beta HCG a tam wynik ponad 1000, czyli 5 tydzień
allice - gratuluję bardzo bardzo
aaa ja się stresuję, bo siostra pojechałąa do szpitala.. jutro będą wywoływać poród (39tydz). Trzymajcie kciuki
Będę miała siostrzeńca, la la la la
Do 72 godzin od zblizenia
Oby ten poród nie był taki ciężki.
agusia147
Postów 4520
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzymamy kciuki za pomyślne wyniki badań